Forbes пуска „Топ 50 компании за милиарди долари, изследващи блокчейн“

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Contents

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

Издания на Forbes "Топ 50 милиарда компании, проучващи блокчейн"

Amazon, Google, Samsung, Facebook: Надпреварата е за водещите световни компании да внедрят blockchain.by ConsenSys 17 април 2019 г. Публикувано на 17 април 2019 г.

верига

Forbes наскоро публикува нов списък, който включва 50 компании – с минимални приходи или оценки от 1 милиард долара и операции в САЩ – които проучват или интегрират технологията на блокчейн в своите операции. The нов списък на Forbes в крайна сметка ще се състои от 100 компании, но до момента са пуснати само първоначалните 50. Вече имаме достатъчно информация, за да започнем да екстраполираме констатации от техните изследвания, които представят някои много обнадеждаващи признаци за развитието на Ethereum и блокчейн технологията като цяло.

Компаниите инвестират в технологията на блокчейн

В доклад на International Data Corp се посочва, че корпоративните и правителствените разходи за блокчейн технология са се увеличили с 89% в сравнение с миналата година и са ще достигне 2,9 милиарда долара през 2019 г. До 2022 г. компанията съобщава, че общите разходи за блокчейн ще достигнат 12,4 милиарда долара. В проучване на Deloitte 95% от анкетираните заявяват, че техните компании планират да инвестират в блокчейн технологията тази година. По същия начин PwC проведе друго проучване сред 600 ръководители в която 84% са заявили, че техните компании вече са ангажирани с технологията на разпределената книга.

Зад номерата на „Бебетата от милиарди долари на Форбс“

Много от компаниите са посочени като проучващи или използващи множество блокчейни. Някои фирми, като JP Morgan, вероятно са по-нататък в процеса на разработка, след като вече публично декларираха, че използват Ethereum за своя цифров токен в САЩ. Други организации може би тестват различни блокчейни и разработват доказателства за концепции, които могат да бъдат внедрени в основната им цифрова инфраструктура.

От петдесетте компании тридесет и две се основават на платформи, получени от Ethereum или Enterprise Ethereum. Въпреки че статията на Forbes не съдържа коментари, вероятно голяма общност от разработчици, съществуващи стандарти, разработени от Enterprise Ethereum Alliance, и публичната съвместимост са движеща част от докладваното доминиране на Enterprise Ethereum.

Ethereum е най-често срещаната блокчейн, която компаниите изследват и интегрират в съществуващите си операции. Като цяло, двадесет и четири от петдесетте компании, изброени, използват блокчейн Ethereum.

Какви компании използват Ethereum за случаи на корпоративна употреба?

Има различни случаи на използване на блокчейн, поради което списъкът на компаниите, прилагащи блокчейн технология, е широк и обхваща много индустрии.


Верига на доставки и търговия на дребно
Потребителски стоки и напитки
Банково и финансово обслужване
Енергия
Здравеопазване и застраховане
Fintech
Софтуер и информационни технологии
Телекомуникации
Електроника – производство

Предприети от Ethereum блокчета на Ethereum

Десет компании разработват или изследват Quorum, блокчейн, получен от Етериум, а три изследват блокчейна на Hyperledger’s Sawtooth Ethereum. Sawtooth-Ethereum – или Seth – също е съвместим с виртуалната машина Ethereum.

За сравнение, Hyperledger Fabric има осемнадесет компании, които проучват разрешената му блокчейн, като двадесет и осем използват версиите на IBM за блокчейн като Fabric, Burrow, Sawtooth и Indy.

Други забележителни аспекти на списъка включват Facebook като единствената компания, която блокчейн платформата е посочена като неизвестна. Освен това Google съобщава, че експериментира с различни криптовалути, въпреки че единствената платформа за интелигентни договори, която изследва, е Ethereum.

Все повече компании ангажират и внедряват блокчейн технологията в съществуващия си инфраструктурен стек. Тъй като компаниите неизбежно инвестират повече време и усилия в блокчейн решения, те ще започнат да решават кои платформи са най-подходящи за техните бизнес и технологични нужди. Ако съществуващият списък е някаква индикация за предпочитаната корпоративна блокчейн мрежа, изглежда Ethereum е отдалеч и води пакета.

Искате да научите повече за Enterprise Ethereum?

Разгледайте случаи и приложения в индустрията →

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map