Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Година на преглед: Акценти на кворума на ConsenSys

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogQuorum

Година на преглед: Акценти на кворума на ConsenSys

от ConsenSys 17 декември 2020 г. Публикувано на 17 декември 2020 г.

Снимка на екрана 2020 12 16 в 3 25 00 PM

Актуализациите, промените и подобренията на Hyperledger Besu и GoQuorum през 2020 г..

Може спокойно да се каже, че тази година е била всичко друго, но не и нормална. За щастие работата на екипа на ConsenSys Quorum беше изключителна, дори и с предизвикателствата от 2020 г. Днес ние подчертаваме нашите постижения през изминалата година. 

Снимка на екрана 2020 12 16 в 3 25 00 PMСтекът от кворум на ConsenSys – декември 2020 г.

Стекът ConsenSys Quorum дава на крайния потребител множество полезни функции, включително 

  • възел разрешаване-списък 
  • разрешаване на списъка с акаунти
  • API за разрешаване
  • частни сделки
  • гъвкави групи за поверителност
  • мониторинг
  • стрийминг на събития
  • плъгини и приложни програмни интерфейси (API)

Как стигнахме до този момент? През 2020 г. стартирахме нови продукти, разраснахме нашата общност и допринесохме за лидерството на мисли в корпоративното блокчейн пространство. Ето нашите най-важни етапи за годината и как те подобряват практическата работа на нашите потребители.

Снимка на екрана 2020 12 16 в 4 27 55 PM

Февруари 2020 г.

Приставката GoQuorum Remix позволява потребителски интерфейс за частна транзакция в Remix

Remix е среда за разработка в браузър за изграждане на интелигентни договори. С приставката Remix GoQuorum можете да компилирате интелигентни договори с повече персонализация, като изглед `privateFor` на вашите възли. Приставката добавя изрично квадратче за частна транзакция, за да изчисти потребителския интерфейс и да съответства на различни възможни частни състояния.


Искате да го изпробвате? Отидете на Remix и активирайте приставката “Quorum Network” от списъка с приставки.

Вижте пълните бележки за изданието тук.

Хакатон Екипи Б.uild на GoQuorum в ETHDenver! 

Разрешен имейл на Ethereum, сигурна медицинска верига за доставки и платформа за частно спонсорство на разследваща журналистика – всичко изградено върху GoQuorum. 

Март 2020 г. 

Hyperledger Besu придобива „Активен статус“, сигнализирайки на разработчиците и участниците в качеството на проекта и общността.

През март 2020г, Техническият ръководен комитет на Hyperledger гласува да одобри активния статус на Hyperledger Besu, превръщайки Besu в петия проект за постигане на този етап. Активен статус показва, че Besu отговаря на всички Критерии за излизане от инкубацията, включително законови изисквания, висококачествена документация, последователно използване на инструментите и разнообразие от изисквания на общността. Всяко от тези изисквания показва, че проектът е безопасно, приветливо и оживено пространство за членове на общността да се присъединят и да допринесат. 

GoQuorum v2.5.0 Добавена поддръжка за приставки

Тази актуализация позволи на общността да подобри клиента GoQuorum със собствени иновативни внедрения на поддържани компоненти с възможност за включване. Това отдели новите GoQuorum-специфични функции от core geth. Основните екипи за разработка имат опростен процес на обединяване на промените нагоре по веригата от core-geth, което им позволява да отделят повече време за изграждане на необходимите им функции.

Вижте документите тук.

Cakeshop v0.11.0 представя екрана на Node Manager, подобрения на поверителността и подобрения на потребителския интерфейс.

Подобренията включват раздела Node Manager, приспособление за извикване на методи от раздела Contracts, по-добър потребителски интерфейс за предварително попълване на публични ключове от Tessara и повишена поверителност.

Вижте пълните бележки за изданието тук.

Април 2020 г.

Съветник за кворум Издаден: Инструмент за команден ред, който позволява на потребителите да настроят мрежа за развитие GoQuorum на своята локална машина за по-малко от 2 минути.

С помощта на Quorum Wizard разработчиците могат да генерират локална мрежа GoQuorum, която да се изпълнява или с docker-compose, или с bash скриптове. Създайте проста мрежа, където избирате броя на възлите, кой режим на консенсус и кои компоненти да включите (GoQuorum, Tessera, Cakeshop). След като стартирате избраното внедряване, ще генерирате напълно персонализирана мрежа с генерирани ключове, персонализирани портове и други.

Прегледайте документите тук.

Издаден Hyperledger Besu Fast Sync, по-бърз метод за възел, който да се присъедини към Mainnet

Бързо синхронизиране позволява на вашия Hyperledger Besu клиент да се синхронизира с основната мрежа на Ethereum, без да изисква пълна синхронизация. Бързата синхронизация позволява на потребителя да се свърже онлайн, без да се налага да извършва пълна синхронизация, а на по-късна дата потребителят все още може да потвърди състоянието на света. Бързата синхронизация работи в самостоятелно хостван възел или във всеки облачен доставчик, който хоства вашия възел.

Hyperledger Besu 1.4 представя подобрения в архитектурата, поверителността и персонализирането 

Въвеждането на мулти-наемане позволява на множество участници в частна мрежа да използват един и същ възел Besu или Orion. Това позволява на организацията да оптимизира инфраструктурните ресурси при създаването на частна мрежа. Групи за поверителност позволяват на възли, изпълняващи клиенти на Hyperledger Besu със свързан възел Orion, да изпращат частни транзакции помежду си, като същевременно поддържат връзка с основната мрежа на Ethereum (или друга публична мрежа с не-окончателен механизъм за консенсус). Поддръжка на Transport Layer Security (TLS) осигурява сигурна комуникация между клиент и сървър, позволяваща TLS между Besu, Orion, EthSigner и внедрени dApps. The API за плъгини дава на потребителите възможността да разширяват Besu чрез излагане на данни и услуги на крайния потребител и може да се използва за изграждане на интеграции с приложения на трети страни.

Май 2020 г.

GoQuorum v2.6.0 носи оптимизация на ефективността на моделите за достъп до акаунти и съхранение в блокове, оптимизация на EVM Opcode и оптимизация на процеса на синхронизация

Също така добавихме оптимизация на пула от транзакции за по-добра производителност и стартирахме собствени възможности за заявки на GraphQL за гъвкаво заявяване.

Qubernetes v0.1.1 също беше пуснат, добавяйки възможността за генериране на входящи ресурси K8s, генериране на мрежова политика, незадължителни анотации & Storageclass към PVC, което прави докер репото опционално конфигурируемо.

Вижте пълните бележки за изданието тук (GoQuorum v2.6.0) и тук (Qubernetes v.0.1.1)

Юни 2020 г.

ConsenSys стартира партньорската програма на ConsenSys, Hyperledger Besu и Orion са в готовите за партньори продуктови предложения. 

Партньорската програма позволява на системни интегратори, консултантски фирми и независими доставчици на софтуер да използват Hyperledger Besu и Orion (и сега целия стек на кворума ConsenSys), като предоставя достъп за тестване и използване на нашите продукти за техните решения.

Qubernetes v0.1.2 и Quorum Wizard v1.1.0 Осигуряват поддръжка на GoQuorum 2.6.0 и увеличават скоростта и лекотата на инсталиране и внедряване.

Вижте пълните бележки за изданието тук (Qubernetes v0.1.2) и тук (Съветник за кворум v1.1.0)

Юли 2020 г.

GoQuorum v2.7.0 позволява добавяне на нови членове към частни интелигентни договори и функции за управление на акаунти, а Tessera v.10.6 въвежда подобрения при регистриране

Добавихме поддръжка за добавяне на нови членове към частни интелигентни договори, управление на акаунти чрез HashiCorp Vault и JSON RPC API Oauth / оторизация. Управлението на акаунти и API Oauth / authz работят чрез външни приставки, които ние също отваряме с техните съответни SDK.

Характеристиките на Tessera, включително режим „bootstrap“, поддържат тип CUSTOM криптиране с UKC на Unbound като пилотно изпълнение и други незначителни поправки. Това позволява подобрения в регистрирането, разпознава локални хостове с IP или име на хост при актуализиране на partyinfo, позволява да не се посочват Q2T сървъри, които да поддържат настройка на възел на bootstrap и други. 

Вижте пълната версия тук (за GoQuorom v2.7) и тук (за Tessera v10.6)

Quorum Wizard v1.2.0 Поддържа внедряване за локална кворумна мрежа, базирана на Kubernetes

Вижте пълните бележки за изданието тук.

Август 2020 г.

Hyperledger Besu 1.5 Release представя подобрения в производителността, които увеличават транзакциите в секунда (TPS)

Екипът на Hyperledger Besu обяви подобрения в представянето през много фронтове, включително добавяне на поддръжка за собствени библиотеки за криптиране за настройка на кода за изпълнение на EVM, експериментиране с различни JVM и изграждане на по-здрава инфраструктура за сравнителен анализ. Това доведе до подобрения в производителността по време на синхронизиране, транзакции в секунда и заявки в секунда.

ConsenSys придобива кворум

JP Morgan и ConsenSys обявиха, че проектът с отворен код Quorum ще бъде придобит и управляван от ConsenSys като част от стратегическа инвестиция от JPM. Можете да прочетете пълното съобщение за пресата тук и да гледате уебинара „Представяне на кворума на ConsenSys“. Предложението за протокол ConsenSys с отворен код е преименувано на ConsenSys Quorum. ConsenSys Quorum се състои от четири слоя кодова база с отворен код: клиентски софтуер, управление на частни транзакции, външно подписване на транзакции и допълнителни инструменти.

На върха на слоя с отворен код, разработчиците и бизнесите могат също да внедрят редица продуктови характеристики от институционален клас чрез Codefi, разработени от ConsenSys, за да позволят токенизация и управление на активи, плащания, управление на документи, оптимизация на работния процес, спазване на риска и др.

ConsenSys Quorum Quickstart подобрява опита на разработчиците

Придвижете се до Страницата за разработчици и щракнете върху бутона „Започнете“, за да видите командата npx за инсталиране на ConsenSys Quorum, заедно със системните изисквания, връзките към документацията и информацията за контакт за ConsenSys Quorum.

Първи стъпки с уебинар за кворум (демонстрира Quickstart)

Започнете с кворума сега

Мониторинг на подобрения с издаването на Qubernetes v0.1.3 и Quorum Wizard v1.2.2  

Cakeshop може да бъде разположен в Qubernetes с Kubernetes. В допълнение, събирането на метрики на metheus geth / quorum вече може да бъде активирано и има докер-композиране табло за управление на grafana които могат да бъдат разположени по избор за наблюдение.

Въведен съветник за кворум Изхвърлен с кворум, за мониторинг на верижен анализ, като незадължителен инструмент на трета страна. 

Вижте пълните бележки за изданието тук (Qubernetes v0.1.3) и тук (Съветник за кворум v1.2.2)

Октомври 2020 г.

Кворумът на ConsenSys е преместен в Версия на календара 

Всички проекти на ConsenSys Quorum, включително GoQuorum, Hyperledger Besu, Orion, Tessera и EthSigner се отдалечиха от първоначалната схема за управление на версиите, за да следват версирането на календара (CalVer). Екипът избра да премине към CalVer, за да улесни потребителите да разпознават най-новите основни версии и да идентифицират кои версии на компонентите на пакета Quorum са тествани задълбочено помежду си. 

GoQuorum v20.10.0, Tessera v1.0.0 и v20.10.0 Въведете подобрения за поверителност

Въведохме нов параметър `privacyFlag` в API на` sendTransaction`, който ни позволява да дефинираме режима за изпълнение на частна транзакция. 

Вижте бележките за изданието тук (GoQuorum v.20.10.0)

Tessera вече поддържа подобрения в поверителността, напр. защита на контрагента и валидиране на частна държава. Тези подобрения включват също подобрена производителност на „придвижване“ на транзакция „равнопоставена“ чрез паралелизиране и други незначителни корекции. Направени бяха и подобрения в поверителността на Tessera за поддръжка на Private State Validation (PSV) тук.

Вижте бележките за изданието тук (Tessera v1.0.0) и тук (Tessera v20.10.0)

Qubernetes v0.2.0 Добавен инструмент за команден ред 

Добавен е инструмент за команден ред за инициализиране, модифициране и взаимодействие с мрежата.

Налични двоични файлове, приложени към изданието: mac, linux. Вижте бележките за изданието тук.

Профилиране на кворума и отчитане на кворума

Quorum Profiling е набор от инструменти, създаден с цел провеждане на стрес тестове в мрежи, работещи на Quorum, и наблюдение на TPS и други параметри на бенчмаркинг на ниво мрежа. 

Quorum Reporting като инструмент, който индексира блокове и транзакции в мрежата на GoQuorum и генерира отчети, за да даде на потребителите представа какво се случва с техните договори. 

Прочетете документите тук (Профилиране на кворума) и тук (Отчитане на кворума)

Ноември 2020 г.

Първата пакетна версия на ConsenSys Quorum позволява по-бърза инсталация

Тези пакети включват двоични файлове за проектите, така че разработчиците да могат да въртят проектите заедно и да започнат да изграждат своите приложения много по-бързо. Това се добавя към Quickstart

GoQuorum Wizard 1.3.0 (най-новите) добавя поддръжка за Quorum / Tessera 20.10.0

Добавихме поддръжка за GoQuorum / Tessera 20.10.0, която позволява подобрени функции за поверителност при използване на GoQuorum 20.10.0+, и добавяме GoQuorum Reporting Tool (Beta) към незадължителните инструменти за разполагане заедно с мрежата.

Прегледайте пълните бележки за изданието и инструкциите за актуализиране тук.

Декември 2020 – 2021+

Поддръжка за кворум на ConsenSys на разположение за физически лица и предприятия

Формулярът за контакт за поддръжка и уеб страницата на ConsenSys Quorum Enterprise са модифицирани, за да се свържат с екипа за абонаменти за поддръжка.

Поискайте поддръжка сега

Текуща работа по предложение за подобряване на Ethereum (EIP) 1559, актуализация на паричната политика на Ethereum, която подобрява предвидимостта на цените на газа

Въпреки че тази функция не е пълна, прекарахме много време, работейки по нея в подготовка за EIP-1559. Актуализациите са включени в изданието на ConsenSys Quorum 20.10.0 и Besu 1.5 Release. Прочетете преглед на EIP-1559 и доклад за обхвата на общността за EIP-1559

Това беше диво каране за всички нас. С цялата важна работа, извършена през 2020 г., екипът на ConsenSys Quorum е повече от готов за това, което ще последва през първото тримесечие на 2021 г. Тъй като виждаме повече оперативна съвместимост, обширна инженерна подкрепа и развитие на екосистемите чрез усилията на общността – ние сме развълнувани да предложим Enterprise Ethereum за повече случаи на използване в индустрията. 

Ако искате да сте в крак с най-новите, присъединете се към нас тук: 

Раздор

Отпуснат (Специфично за GoQuorum)

RocketChat (Специфично за Besu)

Twitter

Linkedin

Enterprise Ethereum Newsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector