Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Гражданите от Латинска Америка и Карибите координират деконфинирането на COVID-19 с това ново приложение на Ethereum

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

Гражданите от Латинска Америка и Карибите координират деконфинирането на COVID-19 с това ново приложение на Ethereum

Платформата DAVID19 „от гражданин към гражданин“ на LACChain използва Hyperledger Besu, за да помогне на потребителите сигурно да споделят данни и да създаде интерактивна карта за проследяване на коронавирус. By ConsenSys 18 май 2020 г. Публикувано на 18 май 2020 г.

david19 герой

В опит да осигури краудсорсинг информация за движението на COVID-19, регионален проект Ethereum, стартиран миналата седмица, който е готов да се превърне в мощна блокова верига за милиони потребители в Латинска Америка и Карибите. Миналия вторник алиансът LACChain, инициатива на IDB Lab, пусна DAVID19, платформа, изградена върху Hyperledger Besu който е предназначен да помогне на гражданите да работят заедно, за да създадат интерактивна карта за проследяване в реално време, за да смекчат разпространението на коронавируса и да координират прогресивното деконфиниране. Платформата DAVID19 използва разширените функции за поверителност на Besu, така че гражданите да могат анонимно да споделят лични данни и безопасно да събират информация за здравословното състояние на хората в региона.

Как работи платформата DAVID19

DAVID 19 инфография 1 презентация ENG

Приложението DAVID19 е достъпно на адрес app.mellamodavid19.org и в момента поддържа цифров портфейл REM ID. Потребителите могат да създадат профил и да качват данни за здравословното си състояние. След това платформата анонимизира и обобщава частните здравни данни на гражданите, за да създаде интерактивна интерактивна карта за проследяване на движението на COVID-19 в региона. Докато някои проекти за проследяване като Джон Хопкинс Covid-19 Карта компилира данни отгоре надолу от органите на общественото здраве, DAVID19 използва подход отдолу нагоре, призовавайки отделни граждани да допринасят за лични здравни актуализации. 

Тъй като все повече потребители се качват на платформата и редовно актуализират своето здравословно състояние и движения, екосистемата от данни ще става все по-богата и ще помага както на гражданите, така и на правителствените органи да координират прогресивното деконфиниране. LACChain разглежда това пускане като фаза 1 от по-дългосрочен план за интегриране на базирана на блокчейн система за идентификация, което алиансът нарича „портфолио на живота в джоба ви“.

„Проблем с големината на COVID-19 изисква колективен и солидарен отговор.“

Алехандро Пардо Вегеци, лидер на LACChain и DAVID19

„Прикриване“ с Ethereum: Как Hyperledger Besu защитава данните на частните потребители

Снимка на екрана 2020 05 13 в 3 59 20 PMСнимка на глобалната интерактивна карта за проследяване на DAVID19.

Hyperledger Besu е клиент с отворен код Ethereum, който първоначално е разработен и изпратен в оранжерията на Hyperledger през 2019 г. от PegaSys, Протоколен инженерен екип на ConsenSys. Поради своите разширени функции за поверителност и разрешаване, Hyperledger Besu се превърна във все по-популярна блокчейн платформа за предприятия, които трябва да персонализират достъпа до мрежата и да защитят данните за частните транзакции. С Besu платформата DAVID19 гарантира, че потребителите могат анонимно да споделят здравословното си състояние и да се доверят, че техните лични данни и геолокация не могат да бъдат проследени. Всички данни се съхраняват локално в мобилните устройства на потребителите.

„Това решение, което използва цифрови портфейли и блокчейн мрежата на LACChain, използва Hyperledger Besu, за да гарантира, че информацията, предоставена от потребителите, е напълно анонимна и прозрачна.“


Маркос Алиенде, технологичен координатор на LACChain икона на консенсус плекс кръг Уебинар при поискване: Поверителност и разрешаване с Hyperledger Besu

Трифазен план за изграждане на дългосрочна цифрова инфраструктура

Фаза 1: Гражданин към гражданин

Началната фаза на DAVID19 включва зареждане на платформа „гражданин към гражданин“, при която доброволните потребители могат анонимно да споделят информация чрез самоназначени идентификационни данни. Тази среда за сътрудничество ще позволи на милиони хора в региона да краудсорсират данни и да генерират карти на риска за COVID-19, „помагайки да направим този невидим враг видим“, както LACChain каза в съобщението си миналата седмица. Алехандро Пардо Вегеци, лидер на LACChain и DAVID19, обясни, че една от целите на фаза 1 е „да се създаде култура на цифрови портфейли, без да се предоставят нашите данни на големите технологии и правителствата“. 

Фаза 2: Бизнес за гражданина

Тъй като частни компании и трети страни издатели се присъединяват към екосистемата DAVID19, те ще могат да издават по-усъвършенствани идентификационни данни на потребителите на приложения, като разрешения за повторно влизане в работа, декларации, медицински сертификати, разрешителни за пътуване и академични степени. Нарастващата мрежа от проверени пълномощия ще помогне на организациите да наблюдават по-добре медицинските ресурси, да управляват реакцията в здравеопазването и да координират деконфинирането. За потребителите приложението ще им позволи да докажат достоверно, че са в здравословно състояние, за да възобновят дейности като работа и пътуване.

Фаза 3: Дългосрочно проследяване на контактите

DAVID19 в крайна сметка ще служи като цифрова инфраструктура за подготовка на региона за бъдещи огнища и извънредни ситуации. Базираното на блокчейн проследяване на контакти ще помогне на агенциите за обществено здравеопазване да идентифицират и прекъснат вектори на заболяването, както и да предупреди хората, с които се свързва, за възможността от инфекция. Докато DAVID19 беше пуснат за незабавно управление на медицинския отговор около COVID-19, платформата е проектирана да работи като дългосрочна система за управление на идентификационни данни за потенциални кризи в общественото здраве в бъдеще. 

Какво следва

Екипът на PegaSys тясно си партнира с алианса LACChain, като подпомага настройката на мрежата LACChain. Екипът имаше удоволствието да подкрепи внедряването на DAVID19 и да сподели най-добрите практики и показатели за ефективността около Hyperledger Besu. Платформата е завладяващ казус на стойността на блокчейн технологията за управление на идентификационни данни, особено по време на извънредни ситуации в областта на общественото здраве, както и още един доказателствен момент за решенията за поверителност на Ethereum. DAVID19 също демонстрира ефективността и надеждността на платформата Hyperledger Besu и предимствата на нейния дизайн за този тип приложения. 

Съюзът LACChain призовава всички да се присъединят към движението и да изтеглят приложението на адрес app.mellamodavid19.org. „DAVID19 предлага на всички ни възможност за дигитален изход от затвореното пространство“, коментира Вегеци, начин „да станем герои и действащи лица в лицето на тази пандемия“.

За да научите повече за DAVID19 и как технологията блокчейн се използва за борба с разпространението на коронавирус, регистрирайте се за BSIC и IDB Webinar на 29 май, „COVID и блокчейн за Латинска Америка.“

Искате да разберете какво може да направи Ethereum за вашата организация?

Нашият глобален екип от решения предлага обучение по блокчейн, стратегическо консултиране, услуги за внедряване и възможности за партньорство. Свържете се с нас QuorumNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector