Хора зад машината: Запознайте се с криптографката Амира Бугера

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Contents

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Развитие на HomeBlogBlockchain

Хора зад машината: Запознайте се с криптографката Амира Бугера

Амира разказва историята на идването си в ConsenSys, страстта си към криптографията и как поверителността е в основата на Ethereum. От ConsenSys 11 ноември 2019 г. Публикувано на 11 ноември 2019 г.

1 u2oS1uOusLocTgc9jxEI Q

Амира Буугера е криптограф и инженер по сигурността в ConsenSys Париж. Завършила е инженерска степен по криптография и киберсигурност от ENSIMAG в Гренобъл, Франция. Амира също има магистърска степен по приложна математика от Университета за наука и технологии Хуари Бумедиен. Тя се фокусира върху R&D теми около поверителността, мащабируемостта и други свързани отворени въпроси на Ethereum 2.0.

Как и кога блокчейнът и Ethereum се появиха на радара ви?

Един мой приятел беше много запален по биткойните и Ethereum и ми говори за известните DAO атака и хард форка в Ethereum. Атаката предизвика интереса ми и аз започнах да търся, за да науча повече за случилото се и коя уязвимост на сигурността е причинила тази грешка.

Поддържайки блокчейна на моя радар, аз избрах курс в началото на 2017 г., за да науча за използването на криптография в блокчейн архитектурата. След това взех стаж в Tessi Labs, за да науча повече за практическата работа с блокчейн. По-късно участвах в хакатон, организиран от екипа на ConsenSys за социално въздействие. Моят екип създаде Приложение CoverUs , и спечелихме предизвикателството за финансово включване! Кандидатствах за ConsenSys и се присъединих към офиса в Париж през януари 2018 г..

Какво ви вълнува в областта на криптографията? 

Особено съм развълнуван от това как след квантовите изчисления и протоколите с нулево знание ще се играят в пространството на блокчейн.

Технологията Blockchain разчита на няколко криптографски техники по няколко начина; например подписване на транзакции с помощта на цифров подпис (алгоритъм ECDSA). Сигурността зад повечето криптографски протоколи се основава на трудността при решаването на някои математически задачи (например ECDSA за дискретен логаритъм).

Квантовите алгоритми като Shor могат да решат няколко математически задачи. Shor, например, може да решава дискретни логаритми за полиномиално време, което би нарушило ECDSA алгоритмите.


По същество целта на пост-квантовата криптография е да разработи криптографски системи, които са защитени срещу квантови и конвенционални компютри, като същевременно могат да си взаимодействат със съществуващите комуникационни протоколи и мрежи.

По какви възможности и предизвикателства работите в ConsenSys?

Изследвам решения за решаване на често срещани проблеми с Ethereum. А именно мащабируемост и поверителност

Мащабируемост:

Мащабируемостта е вероятно най-често обсъжданото предизвикателство по отношение на Ethereum. Бъдещият успех на Ethereum и Web3 като цяло зависи от способността му да се мащабира с нарастването на търсенето. Понастоящем мрежата Ethereum може да обработва приблизително 15 транзакции в секунда.

Безброй R&В момента екипите на D тестват решения за решаване на проблема с мащабируемостта. Решенията от ниво 1 включват Sharding и Casper, а решения от ниво 2 като плазмени и платежни канали или държавни канали. Имам големи надежди, че Въпросът за мащабируемост ще бъде решен в близко бъдеще.

Поверителност:

Поверителността е гореща тема за тази индустрия. Моят екип и аз проучваме проблеми с поверителността и разчитаме на усъвършенствани изчислителни техники с нулеви знания като Бронежилетки, ZKSnarks, ZKStarks, и пръстени подписи. Както прилагането на тези криптографски методи, така и оптимизирането на тяхната изчислителна сложност в момента е тясно място за разработчиците. Работим за решаване на предизвикателствата за поверителност и мащабируемост, като същевременно оставаме възможно най-децентрализирани.

изображение1

Какви съвети и инструменти имате за изследователите на Web3?

Eth Research

Това е частно място за етерски маниаци да водят цивилизовани дискусии, съсредоточени около продължаването на изследванията на Ethereum. Всеки открит проблем, който тепърва трябва да бъде решен, е налице. Чувствайте се свободни да участвате във всеки проект с отворен код, ако искате да помогнете за разработването на Ethereum 2.0!

Gitter чат канал 

Този канал за чат с отворен код е полезен за разработчиците на Github да се учат от експерти в дигитализираната плът. Прекарвам много време в Трюфел и Старание Gitter чат стаи. 

Zepkit

Zepkit е стартов комплект, който въвежда разработчиците в dapps. Той включва интерактивен урок и интегрира web3 популярни инструменти за разработчици като Трюфел, OpenZeppelin, Реагирайте, и Инфура, които помагат за ускоряване на настройката и разработването.

Ремикс 

Remix е IDE на Solidity, който се използва за писане, компилиране и отстраняване на грешки в кода на Solidity на вашия интелигентен договор. Той също така предоставя отлични инструменти за извършване на статичен анализ и внедряване в рамките на онлайн средата.

Web3js

Много популярна колекция от библиотеки, които съдържат специфична функционалност за екосистемата Ethereum и позволява да се взаимодейства с локален или отдалечен Ethereum възел, като се използва HTTP или IPC връзка (междупроцесната комуникация).

MetaMask

MetaMask е разширение на браузъра за достъп до Ethereum dapps във вашия браузър! Позволява ви да извличате данни от блокчейна, да управлявате самоличности и да подписвате сигурно.

От кои проекти сте развълнувани в Mesh?

Вълнувам се Hyperledger Besu. Hyperledger Besu е клиент на Ethereum с отворен код, написан на Java. Той включва маякова верига, което ни позволява да използваме eth2.0 с PoW (Ethash), PoA (IBFT 2.0 и Clique.)

Очаквам с нетърпение да добавя ZK-Starks в Ethereum за решаване на проблеми с мащабируемостта. Също така развълнуван да последвам Каспър, неговото развитие и да видим къде ще отиде. Нямам търпение да видя въздействието на проекти като uPort и други децентрализирани проекти за идентичност в живота на хората. 

Какво искате повече хора да знаят за Ethereum и екосистемата?

Иска ми се хората да знаят, че това е инструмент за бъдещето. Ethereum ще играе съществена роля в бъдещето на проекти за социално въздействие и демократизиране на достъпа до образование. Например, ConsenSys стартира програма за наставничество Blockchain за обучителите Re: Coded в Ирак и в целия регион MENA

Също така съм дълбоко вдъхновен от хората, които стоят зад тази технология и колко блестящи и смели са те. Тези хора пишат историята на Web3. Те се събуждат всеки ден, изследват, тестват, итерират, изпращат, отстраняват грешки, завъртат и изпращат отново. Те се кодират в неизследвани води с много малко ръководства и без парапети. Те правят това, защото са страстни да направят света по-добър. Освен това извикайте на ранните тестери на dapp. 

изображение2

Кой е най-големият урок, който сте научили в ролята си?

Търпение. Необходими са много предвидливост и търпение, за да се работи за решения, които ще бъдат приложени след няколко години. Понякога имате идеи, с които искате да стартирате и да ги внедрите, но ви липсват подходящите инструменти за изпълнение на вашите идеи. Така че продължаваш да строиш. 

Трябва да осъзнаем, че Vitalik роди идеята за Ethereum в средата на 2015г. Неговата статия вдъхнови безброй криптографи, разработчици, тестери за QA и ръководители на проекти да напуснат работата си, да отговорят на повикването, да стъпят в непознатото, да се съберат и да построят. За сравнение, първата, обикновена, само за четене хипертекстова уеб страница е създадена през 1992 г.. Нямаше CSS, няма анимация, няма UX / UI, няма Javascript, няма инструменти като Photoshop или WordPress. Отне много време на Web2 да придобие функционалностите, с които сме свикнали днес.

По същество правим същото с Web3. Решенията, за които работим, ще отнеме време, докато станат готови за производство. MetaMask има напълно функционално приложение, което свързва потребителите с Web3, само четири години след това Блок 0. Въпреки че може да не изглежда така, работим с бясна скорост. Като изследовател свикнах с хронологията, но това може да е разочароващо за разработчици и бизнесмени. 

Къде се виждате в екосистемата Ethereum след няколко години?

Не знам какво ще правя след няколко години по пътя или как ще бъде свързано с Ethereum. Това, което знам е, че създавам стойност и оставям въздействие сега с помощта на невероятните си колеги в екосистемата Ethereum. Ще продължа да правя това, докато има смисъл и ми носи радост.

Обърнете се към Амира нататък LinkedIn, Twitter, и Среден

Искате да научите уменията, за да станете разработчик на блокчейн?

Изтеглете комплекта за работа за разработчици на Blockchain →

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеКак да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Как да настроите и стартирате Ethereum NodeУебинар

Как да настроите и стартирате Ethereum Node

Как да създадете свой собствен API за EthereumУебинар

Как да създадете свой собствен API за Ethereum

Как да създадете социален токенУебинар

Как да създадете социален токен

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договорУебинар

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договор

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map