Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Използване на блокчейн за преодоляване на пропастта в дигиталното образование: Иновативно общинско финансиране по времето на коронавируса

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Активи на HomeBlogCodefi

Използване на блокчейн за преодоляване на пропастта в дигиталното образование: Иновативно общинско финансиране по времето на коронавируса

от Алекс Костура 1 май 2020 г. Публикувано на 1 май 2020 г.

стъбло t4l 8211 PnSpCHYKsw unplash

Пандемията на коронавируса промени почти всеки аспект от нашето ежедневие. Една област, в която има както непосредствени въздействия, така и дългосрочни ефекти върху широк кръг въпроси, е върху образованието. Ограниченията за социално дистанциране изведоха учениците и учителите от класните стаи в обозримо бъдеще. За съжаление, много от нашите училищни системи и местните власти не бяха подготвени за този преход към 100% дигитално обучение.

Много ученици и учители не разполагат с най-важното за онлайн обучение – домашен компютър, който може да бъде предназначен за собствена употреба и надежден високоскоростен интернет. Предишни проучвания току-що са се фокусирали върху това дали е имало „компютър“ или „достъп до интернет“, а не дали всъщност това е функционалност, създадена за това дете за дистанционно обучение. Американските общности трябва спешно да проучат действителните технически нужди заедно с иновативни механизми за финансиране, за да се справят с пропуските и да се подготвят за бъдещето, в което повече, ако не и всичко, обучение се извършва онлайн.

Неочакваните нужди изискват нови решения. Глобалните институции и корпорации са обхващаща блокчейн технологията да актуализира старите процеси, да насърчава прозрачността и да намали разходите. В ConsenSys разполагаме с набор от инструменти, които държавните и местните власти могат да възприемат, за да се справят незабавно с тези предизвикателства

Цифровото разделение

С онлайн обучението, цифрово разделение става по-лошо. Домакинствата с по-ниски доходи са по-малко склонни да притежават компютър у дома или да имат достъп до високоскоростен интернет. Студентите в селските райони са особено лишени от широколентов достъп и тези различия стават по-големи за учениците от малцинствата.

Ресурсите са оскъдни, а настоящите програми само частично задоволяват нуждите на нашите ученици. Когато New Bridges Elementary (PS532) в Бруклин, Ню Йорк започна обучението от разстояние миналия месец, много семейства нямаха подходящата технология. Организация с нестопанска цел „Приятелите на новите мостове“ стартира спешна инициатива за набиране на средства онлайн. В писмо до дарители, те заявиха, „докато DOE (Министерството на образованието), градът и телекомуникационните компании са предприели някои мерки за свързване на ученици, има семейства, които по различни причини не са успели да получат достъп до тази подкрепа.“

Ситуацията на сестра ми представлява общ набор от проблеми. Тя е учителка в начално училище във Вирджиния и планира да използва част от проверката на стимулите от федералното правителство на САЩ, за да закупи нов домашен лаптоп, сред дълъг списък с други приоритети за семейството си. Нейното училище предлагаше ограничен брой лаптопи на учители, които нямаха домашен компютър. Тъй като има такава у дома, тя не се класира. Въпреки това тя споделя този лаптоп с 6-годишния си син, който сега изпълнява много от своите училищни задачи онлайн. Училището му предлагаше устройства само на деца от 3, 4 и 5 клас. Между преподаването на своите ученици онлайн, улесняването на образованието на сина й и забавляването на нейното 2-годишно дете, тя просто не е оборудвана!

Отделни учители в САЩ харчат средно $ 459 всяка година върху училищните пособия. И 90% от тези учители няма да бъдат възстановени. Сега учителите вероятно ще харчат допълнителни пари за хардуера и софтуера, необходими за работата им и за обслужване на техните ученици. Те също така ще изискват допълнително време и ресурси, за да се научат как да оценяват и използват онлайн безплатни ресурси като Академия Хан. Много технологични компании също предлагат безплатни ресурси, като например Microsoft се присъединява към глобалната образователна коалиция COVID-19 от ЮНЕСКО да предложи достъп до инструменти, които помагат на учениците и учителите да продължат своето обучение и преподаване чрез пандемията. Но отново, учителите и общностите трябва да знаят къде да имат достъп до ресурси, как да имат достъп и как да преценят дали това е правилното за конкретните нужди на учениците.


Освен тези лесно разпознаваеми, непосредствени нужди, има множество други подобрения в нашата образователна система, които ще изискват фокусирано внимание и иновативно финансиране. Том Хей е директор на ConsenSys Academy и педагог, който е прекарал голяма част от кариерата си в подкрепа на дигиталната трансформация на образованието. Той идентифицира допълнителни нужди, които са също толкова належащи и ще изискват значителни финансови инвестиции:

  • Алтернативни или допълнителни цифрови инструменти за ученици с различни възможности

  • Дигитална грамотност и компютърно обучение за учители за по-ефективно използване на инструментите

  • Надграждане на системи и процеси за онлайн обучение (посещаемост, оценки и др.)

  • Планиране на финансовата помощ по време на продължителната икономическа рецесия

Ясно е, че ежедневните герои се засилиха в незабавната реакция. Държавните и местните държавни служители и изпълнителите на услуги несъмнено са сред тези герои, които работят извънредно, за да поддържат жизненоважни граждански услуги. Но настоящият недостиг на финансиране за образователни нужди ще изисква държавата и местните власти и техните финансови съветници да проявят креативност.

john-schnobrich-2FPjlAyMQTA-unsplash.jpg

Актуализиране на класически за ангажиране на общността

Едно от възможните решения е да се разгледа традиционният инструмент за финансиране по нов начин. Повече от 200 години местните власти издават общински облигации за набиране на средства за критична общностна инфраструктура и училищата не са изключение. Всъщност много училищни квартали независимо имат възможност да издават общински облигации и независимо или чрез своята община са финансирали трансформационни проекти и програми в САЩ чрез емитиране на облигации, осигурявайки инвестиционни възможности, насочени към общността.

В своята над 200-годишна история общинската облигация не е видяла много иновации. Въпреки това някои населени места успешно експериментират с мини-общински облигации или „мини муни“, които обикновено са по-малки като обща сума в долари (<10-15 милиона долара) и с използване на нова технология могат да се продават в деноминации до 100 долара, така че местните инвеститори да могат да си ги позволят. Традиционно облигациите се продават в деноминации от 100 000 щатски долара и дори мини-муни програми традиционно използват деноминации от 5 000 щатски долара, което ги поставя извън обсега на много индивидуални инвеститори. Град Денвър разработи a успешна програма за мини-облигации с доказана популярност сред местните инвеститори. Емисия от 12 милиона долара през 2014 г. беше разпродадена на жителите на Денвър за по-малко от 20 минути.

Поредица от мини-облигации, предназначени за по-малки отделни проекти за финансиране и насочени към местни инвеститори, биха могли да бъдат идеални за градове и държави, които искат да наберат пари за подобряване на цифровото образование в своите общности. Въпреки това, наследствената структура на пазара означава разходите за тези по-малки издания всъщност са по-високи от тези, по-големи от 10 милиона долара. Освен това административните разходи, свързани с провеждането на програма за мини-облигации със стотици индивидуални инвеститори, могат да бъдат непосилни за градския персонал.

За да се справим с тези проблеми, препоръчваме цифрово преобразяване на общинската облигация. Представяме ви дигиталната общинска облигация – облигация, издадена и управлявана на цифрова платформа, поддържана от блокчейн технологията.

Представяне на цифрови общински облигации

Едно от големите предимства на съвременната технология на блокчейн е възможността за стартиране на програмируеми цифрови активи във формат, който е интуитивен и лесен за използване както за инвеститора, така и за издателя. Чрез използването на интелигентни договори – автоматизирани бизнес правила за действия като издаване, оповестяване на инвеститорите и разпределение на плащанията могат да се управляват от едно табло. И основната роля на блокчейна е да даде възможност за запис в реално време на собствеността и транзакциите, които могат да се проверяват и криптографски да защитят, но за всички намерения и цели от гледна точка на потребителя, който е просто „под капака“ и прави своето.

ConsenSys изгради платформата на Codefi Assets, за да донесе тези много предимства на общинските облигации и да осигури индивидуален подход, готов за внедряване извън рафта. Дигиталната платформа рационализира целия процес на издаване на облигации и управление на жизнения цикъл, което го прави по-достъпен и ефективен процес за държавните и местните правителства. Но също и в това предизвикателно време, цялата емисия може да се рекламира онлайн, да се продава и издава чрез онлайн портал, без да са необходими физически хартии или лични транзакции. Във време, когато знаем, че Covid19 оцелява на хартия до 24 часа и има въпроси за имунитета, цифровата платформа е не само съображение за ефективност, но и обществено здравеопазване.

С Codefi Assets градовете и щатите имат нова гъвкавост да издават облигации за по-малки суми за финансиране на специфични образователни програми и проекти. Те могат да го направят в много по-бързо време за пускане на пазара от традиционните облигации и по начин, който да достигне до хората безопасно в домовете им чрез цифрова платформа.

Освен това платформата позволява на издателя да избере да ограничи маркетинга до местни инвеститори (например с пощенски код), където инвестицията вероятно е много по-значима. Представете си, че предоставяте на гражданите възможност да инвестират директно в нови лаптопи за всеки ученик в тяхната общност. Тъй като това е облигация, а не просто дарение, тези местни инвеститори също ще видят възвръщаемост на тази инвестиция за определен период от време.

Издателят или негов упълномощен представител също имат достъп до табло, което им позволява да преглеждат профила на своите инвеститори, да изпращат съобщения и дори да разпределят купонни плащания. Това отваря нови възможности за гражданска ангажираност в бъдеще.

Инструментите са налице. Средството за финансиране е класика, която се използва успешно повече от 200 години. А платформата Codefi Assets е внедрена успешно за дигитализиране и оптимизиране на транзакциите на капиталовия пазар.

Обнадеждаващата новина е, че градовете харесват Бъркли, Калифорния и Денвър, Колорадо проучваха възможностите на блокчейн преди настоящата криза. В светлината на възникващите и спешни приоритети за финансирането на образованието, държавните и местните правителства в САЩ трябва да обмислят цифрови общински облигации с готови за използване платформи като Codefi Assets.

Написано от Алекс Костура

За да научите повече за цифровите общински облигации или да планирате демонстрация на Активи на Codefi, моля посегнете: тук.

Industry InsightNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector