Използване на блокчейн за преодоляване на пропастта в дигиталното образование: Иновативно общинско финансиране по времето на коронавируса

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Активи на HomeBlogCodefi

Използване на блокчейн за преодоляване на пропастта в дигиталното образование: Иновативно общинско финансиране по времето на коронавируса

от Alex Kostura 1 май 2020 г. Публикувано на 1 май 2020 г.

стъбло t4l 8211 PnSpCHYKsw unplash

Пандемията на коронавируса промени почти всеки аспект от нашето ежедневие. Една област, в която има както непосредствени въздействия, така и дългосрочни ефекти върху широк кръг въпроси, е върху образованието. Ограниченията за социално дистанциране изведоха учениците и учителите извън класните стаи в обозримо бъдеще. За съжаление, много от нашите училищни системи и местните власти не бяха подготвени за този преход към 100% дигитално обучение.

Много ученици и учители не разполагат с най-важното за онлайн обучение – домашен компютър, който може да бъде предназначен за собствена употреба и надежден високоскоростен интернет. Предишни изследвания току-що са се фокусирали върху това дали е имало „компютър“ или „достъп до интернет“, а не дали всъщност това е функционалност, създадена за това дете да научи цифрово дистанционно. Американските общности трябва спешно да проучат действителните технически нужди заедно с иновативни механизми за финансиране, за да се справят с пропуските и да се подготвят за бъдещето, в което повече, ако не и всичко, обучение се извършва онлайн.

Неочакваните нужди изискват нови решения. Глобалните институции и корпорации са обхващаща блокчейн технологията за актуализиране на наследени процеси, насърчаване на прозрачността и намаляване на разходите. В ConsenSys разполагаме с набор от инструменти, които държавните и местните власти могат да възприемат, за да се справят незабавно с тези предизвикателства

Цифровото разделение

С онлайн обучението, цифрово разделение става по-лошо. Домакинствата с по-ниски доходи са по-малко склонни да притежават компютър у дома или да имат достъп до високоскоростен интернет. Студентите в селските райони са особено лишени от широколентов достъп и тези различия стават по-големи за учениците от малцинствата.

Ресурсите са оскъдни, а настоящите програми само частично задоволяват нуждите на нашите ученици. Когато New Bridges Elementary (PS532) в Бруклин, Ню Йорк започна обучение от разстояние миналия месец, много семейства нямаха подходящата технология. Организация с нестопанска цел „Приятелите на новите мостове“ стартира спешна инициатива за набиране на средства онлайн. В писмо до дарители, те заявиха, „докато DOE (Министерството на образованието), градът и телекомуникационните компании са предприели някои мерки за свързване на ученици, има семейства, които поради различни причини не са успели да получат достъп до тази подкрепа.“

Ситуацията на сестра ми представлява общ набор от проблеми. Тя е учителка в начално училище във Вирджиния и планира да използва част от проверката на стимулите от федералното правителство на САЩ, за да закупи нов домашен лаптоп, сред дълъг списък с други приоритети за семейството си. Нейното училище предлагаше ограничен брой лаптопи на учители, които нямаха домашен компютър. Тъй като има такава у дома, тя не се класира. Тя обаче споделя този лаптоп с 6-годишния си син, който сега изпълнява много от своите училищни задачи онлайн. Училището му предлагаше устройства само на деца от 3, 4 и 5 клас. Между преподаването на своите ученици онлайн, улесняването на образованието на сина й и забавляването на 2-годишното, тя просто не е оборудвана!

Отделни учители в САЩ харчат средно $ 459 всяка година върху училищните пособия. И 90% от тези учители няма да бъдат възстановени. Сега учителите вероятно ще харчат допълнителни пари за хардуера и софтуера, необходими за работата им и за обслужване на техните ученици. Те също така ще изискват допълнително време и ресурси, за да се научат как да оценяват и използват онлайн безплатни ресурси като Академия Хан. Много технологични компании също предлагат безплатни ресурси, като например Microsoft се присъединява към глобалната образователна коалиция COVID-19 от ЮНЕСКО да предложи достъп до инструменти, които помагат на учениците и учителите да продължат да учат и преподават чрез пандемията. Но отново, учителите и общностите трябва да знаят къде да имат достъп до ресурси, как да имат достъп и как да преценят дали това е правилното за конкретните нужди на учениците.


Освен тези лесно разпознаваеми, непосредствени нужди, има множество други подобрения в нашата образователна система, които ще изискват фокусирано внимание и иновативно финансиране. Том Хей е директор на Академията ConsenSys и педагог, който е прекарал голяма част от кариерата си в подкрепа на дигиталната трансформация на образованието. Той идентифицира допълнителни нужди, които са също толкова належащи и ще изискват значителни финансови инвестиции:

  • Алтернативни или допълнителни цифрови инструменти за ученици с различни възможности

  • Дигитална грамотност и компютърно обучение за учители за по-ефективно използване на инструментите

  • Надграждане на системи и процеси за онлайн обучение (посещаемост, оценки и др.)

  • Планиране на финансовата помощ по време на продължителната икономическа рецесия

Ясно е, че ежедневните герои се засилиха в незабавната реакция. Държавните и местните държавни служители и изпълнителите на услуги несъмнено са сред тези герои, които работят извънредно, за да поддържат жизненоважни граждански услуги. Но настоящият недостиг на финансиране за образователни нужди ще изисква държавата и местните власти и техните финансови съветници да проявят креативност.

john-schnobrich-2FPjlAyMQTA-unsplash.jpg

Актуализиране на класически за ангажиране на общността

Едно от възможните решения е да се разгледа традиционният инструмент за финансиране по нов начин. Повече от 200 години местните власти издават общински облигации за набиране на средства за критична инфраструктура на общността и училищата не са изключение. Всъщност много училищни квартали независимо имат възможност да издават общински облигации и независимо или чрез своята община са финансирали трансформационни проекти и програми в САЩ чрез емитиране на облигации, осигурявайки инвестиционни възможности, ръководени от общността.

В своята над 200-годишна история общинската облигация не е видяла много иновации. Въпреки това, някои населени места успешно експериментират с мини-общински облигации или „мини муни“, които обикновено са по-малки като обща сума в долари (<10-15 милиона долара) и с използване на нова технология могат да се продават в деноминации до 100 долара, така че местните инвеститори да могат да си ги позволят. Традиционно облигациите се продават в деноминации от 100 000 долара и дори програми за мини-муни традиционно използват деноминации от 5 000 долара, което ги поставя извън обсега на много индивидуални инвеститори. Град Денвър разработи a успешна програма за мини-облигации с доказана популярност сред местните инвеститори. Емисия от 12 милиона долара през 2014 г. беше разпродадена на жителите на Денвър за по-малко от 20 минути.

Поредица от мини-облигации, предназначени за по-малки отделни проекти за финансиране и насочени към местни инвеститори, биха могли да бъдат идеални за градовете и държавите, които искат да наберат пари за подобряване на цифровото образование в своите общности. Въпреки това, наследствената структура на пазара означава разходите за тези по-малки издания всъщност са по-високи от тези по-големи от 10 милиона долара. Освен това административните разходи, свързани с провеждането на програма за мини-облигации със стотици индивидуални инвеститори, могат да бъдат непосилни за градския персонал.

За да се справим с тези проблеми, препоръчваме цифрово преобразяване на общинската облигация. Представяме ви цифровата общинска облигация – облигация, издадена и управлявана на цифрова платформа, поддържана от блокчейн технологията.

Представяне на цифрови общински облигации

Едно от големите предимства на съвременната технология на блокчейн е възможността за стартиране на програмируеми цифрови активи във формат, който е интуитивен и лесен за използване както за инвеститора, така и за издателя. Чрез използването на интелигентни договори – автоматизирани бизнес правила за действия като издаване, оповестяване на инвеститорите и разпределение на плащанията могат да се управляват от едно табло. И основната роля на блокчейна е да даде възможност за запис в реално време на собствеността и транзакциите, който може да бъде проверяван и криптографски защитен, но за всички намерения и цели от гледна точка на потребителя, който е просто „под капака“, като прави своето.

ConsenSys изгради платформата Codefi Assets, за да донесе тези предимства на общинските облигации и да осигури индивидуален подход, готов за внедряване извън рафта. Дигиталната платформа рационализира целия процес на издаване на облигации и управление на жизнения цикъл, което го прави по-достъпен и ефективен процес за държавните и местните правителства. Но също така в това предизвикателно време цялата емисия може да се рекламира онлайн, да се продава и издава чрез онлайн портал, без да са необходими физически хартии или лични транзакции. Във време, когато знаем, че Covid19 оцелява на хартия до 24 часа, а въпросите за имунитета изобилстват, цифровата платформа е не само съображение за ефективност, но и обществено здравеопазване.

С Codefi Assets градовете и държавите имат нова гъвкавост да издават облигации за по-малки суми за финансиране на специфични образователни програми и проекти. Те могат да го направят в много по-бързо време за пускане на пазара от традиционните облигации и по начин, който да достигне до хората безопасно в домовете им чрез цифрова платформа.

Освен това платформата позволява на емитента да избере да ограничи маркетинга до местни инвеститори (например с пощенски код), където инвестицията вероятно е много по-значима. Представете си, че предоставяте на гражданите възможност да инвестират директно в нови лаптопи за всеки ученик в тяхната общност. Тъй като това е облигация, а не просто дарение, тези местни инвеститори също ще видят възвръщаемост на тази инвестиция за определен период от време.

Издателят или негов упълномощен представител също имат достъп до табло, което им позволява да преглеждат профила на своите инвеститори, да изпращат съобщения и дори да разпределят купонни плащания. Това отваря нови възможности за гражданска ангажираност в бъдеще.

Инструментите са налице. Средството за финансиране е класика, която се използва успешно повече от 200 години. И платформата Codefi Assets е внедрена успешно, за да цифровизира и оптимизира транзакциите на капиталовия пазар.

Обнадеждаващата новина е, че градовете харесват Бъркли, Калифорния и Денвър, Колорадо проучваха възможностите на блокчейн преди настоящата криза. В светлината на възникващите и неотложни приоритети за финансирането на образованието, държавните и местните правителства в САЩ трябва да обмислят цифрови общински облигации с готови за използване платформи като Codefi Assets.

Написано от Алекс Костура

За да научите повече за цифровите общински облигации или да планирате демонстрация на Активи на Codefi, моля посегнете: тук.

Industry InsightNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map