Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как Kaleido създаде блокчейн пазар за разработчици и предприятия

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

Как Kaleido създаде блокчейн пазар за разработчици и предприятия

Значението на партньорските интеграции за блокчейн решенията и как Kaleido разработва пазар за разработчици и предприятия. от ConsenSys 4 декември 2019 г. Публикувано на 4 декември 2019 г.

герой на пазара на калейдо

Пазарите заеха света от буря. Промяната на парадигмата от масивни фирми към пазари, активирани от отделни мрежи, беше допълнително катализирана с появата на биткойн и блокчейн технология. Въпреки това, дори с разширяването на децентрализираните приложения, крипто стартиращите предприятия и предприятията, прилагащи блокчейн технология – появата на пазар за корпоративни блокчейн решения не е започнала досега.

Този пазар предлага форма на композируемост, известна още като „ефект на лего тухли“, която позволява решенията да се изграждат върху или да се интегрират един с друг. Докато публичните блокови вериги продължават да се стремят да увеличат възможността за композиране на своите платформи, блокчейн мрежите на Enterprise Ethereum са работили безшумно, за да създадат различни спецификации и компоненти, които осигуряват пълно стек решение. Kaleido е изградил уникален пазар което позволява лесно да се настроят Enterprise Ethereum blockchains, които предоставят на предприятията незадължителност – – което помага да се премахне необходимостта от специализиран опит в blockchain – – като по този начин намалява разходите за създаване, внедряване и поддържане на blockchain мрежа. 

„Видяхме успешни модели на внедряване, когато корпоративните мрежи влязат в производство, и включихме тези най-добри практики в услугите на Kaleido Marketplace, за да помогнем радикално да опростим приемането на блокчейн и да елиминираме някои от специализираните експертни умения за блокчейн,“ каза Калейдо Основател и главен оперативен директор, София Лопес.

Как работи Kaleido Marketplace?

Kaleido Marketplace предлага на предприятията възможността да изграждат своята блокчейн мрежа бързо и безпроблемно с персонализирани атрибути. Бизнесът използва пазара, за да изгради своето блокчейн решение от следните категории:

Избор на протокол

Основният блокчейн протокол, който управлява вашата мрежа, е част от цялото решение за пълен стек. Опцията за избор от Hyperledger Besu или други блокчейн вериги на Enterprise Ethereum като Quorum е полезна за компании, които решават различни проблеми. Hyperledger Besu осигурява съвместимост с публичния блокчейн на Ethereum за предприятия, които вярват, че с течение на времето фирмите им ще искат да използват предимствата на публичния Ethereum. 

Облачни конфигурации 

Kaleido дава възможност на предприятията да използват съществуващите си облачни услуги, като се интегрират с Amazon Web Services или Microsoft Azure. Тези доставчици разполагат и с други услуги, предназначени за управление на ключове и защита на данните, които предприятията могат да интегрират в своите разрешени решения за блокчейн. Платформата на Kaleido предлага просто изживяване за изграждане и управление на блок вериги, работещи в Microsoft Azure, Amazon Web Services или локално.


Инструменти за разработчици

Инструментите за разработчици, предлагани от доставчици на трети страни като Truffle или MythX, са жизненоважни за широкото внедряване на блокчейн в предприятието. Тези инструменти предоставят стабилни услуги и продукти на ниво предприятие, които позволяват на продукта или инженерния екип на компанията да решават проблеми и да надграждат върху своята корпоративна блокчейн. 

Услуги на Kaleido

Уникални за блокчейн пазара на Kaleido са услугите, които фирмата предоставя. Например, Kaleido предлага решения за поверителност и сигурност, които позволяват на предприятията да използват напълно потенциала на блокчейн решенията. Освен това Kaleido предлага собствени услуги за блокчейн, които са необходими за анализ, мониторинг и управление за всяка блокчейн мрежа. 

Партньорски интеграции

Един от най-важните аспекти на Kaleido Marketplace е партньорската интеграция, която позволява на предприятието да използва блокчейн софтуер, предоставен от редица други доставчици на технологии.

Ключът към пазара: Партньорски програми и интеграции

Кажете, че искате да създадете блокчейн мрежа за управление на веригата за доставки на вашата фирма. Първо, вашата фирма ще трябва да избере основен блокчейн протокол, например Hyperledger Besu. След това ще изберете конфигурацията на облака, от която се нуждае вашата фирма, независимо дали е AWS или Azure. Ще имате множество услуги на Kaleido, от които можете да избирате като механизъм за трансфер на регистър в мрежа или Zero-Knowledge. И накрая, вашата компания може да избира от инструменти за разработчици като MythX и Truffle и да вземе решение за компонента на веригата за доставки, като Treum. Всички тези трети страни се интегрират с услугите на Kaleido, за да предоставят възможно най-добрата услуга, всички с простота на щракване.  

Днес притежаването на целия блокчейн стек е предизвикателство и са необходими партньорства, за да се създаде възможно най-доброто решение. Ето защо ConsenSys комбинира нашите вътрешни приложения с нашите компании, поддържани от ConsenSys като Kaleido и Aztec, за да осигури стабилни решения, които отговарят на изискванията на всяко предприятие. 

Пълно стек блокчейн решения в действие 

От стартирането си Kaleido е помогнал на организациите да създадат хиляди блокчейн мрежи със своя Blockchain Business Cloud. Със своя Marketplace, Kaleido отива още по-далеч, предлагайки първия пълен набор от блокчейн възможности, необходими за изграждане на цялостно решение, за стартиране на производственото състояние и поддържане на решението..

ConsenSys и Kaleido са помогнали на консорциумните мрежи и предприятия да създадат работещи блокчейн мрежи. Например малката & Борсата за среден бизнес (SMBX), която предлага базирана на блокчейн борса за издаване, закупуване и продажба на малки бизнес облигации на инвеститори в общността, използва Kaleido, за да подкрепи собственото си решение за блокчейн.

 „Тъй като управляваме този пазар от името на SMBX общността, Kaleido ни помогна да излезем на пазара с нашето решение за части от времето и с малка част от цената“, казва Бенджамин Лозано, главен изпълнителен директор на SMBX.

Друг пример за Калейдо е Комго, модерна мрежа за търговия със суровини и финанси, състояща се от световни институции като Citi, ING, Koch Supply & Trading, MUFG Bank, Societe Generale, Credit Agricole Group, BNP Paribas, Shell и други. 

„Чрез изграждането на отворена блокчейн система, Komgo може да избира измежду най-добрите протоколи в развитие в цялата екосистема и да използва съществуващите градивни елементи за оптимизирано решение,“ – Сулейма Бади, главен изпълнителен директор на Komgo. 

В същото време някои предприятия често искат партньор за внедряване с пълна услуга. На всеки пазар по света има решения и поддръжка на Enterprise Ethereum, включително големите четири консултантски фирми, както и ConsenSys Solutions. Тези компании предлагат услуги, вариращи от доказателство за концепции до готови за производство блокчейн мрежи до интеграция в стари системи до постоянна поддръжка.

Заключителни бележки

Стойността на стабилните пазари за предприятия и разработчици не може да бъде занижена. Наличието за създаване на мрежа със специфични за индустрията приложения и услуги ускорява приемането за всички потребители. Половината битка е да се знае какво съществува и тъй като пазарът на Kaleido разширява броя на партньорските програми, той ще продължи да изпреварва други платформи, които не позволяват такава композируемост. 

Разгледайте пазара на Калейдо

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector