Как опакованите токени носят повече ликвидност на DeFi

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

Как опакованите токени носят повече ликвидност на DeFi

Над 5,5 милиарда долара в биткойн вече се използват в приложенията Ethereum DeFi. В тази публикация обсъждаме опаковани токени, научаваме ви как биткойн може да се използва в Ethereum и да се превърне в актив, генериращ доход, и обсъждаме начините, по които опакованите токени носят по-голяма ликвидност в екосистемата DeFi на Ethereum. от Джеймс Бек 29 януари 2021 г. Публикувано на 29 януари 2021 г.

Биткойн върху изображението на Ethereum Изтеглете доклад

Това е част от поредица статии от доклада на ConsenSys Codefi за Q4 2020 Ethereum DeFi. Изтеглете пълния отчет, за да научите повече за стандартите за маркери за активи и плащания, NFT пазари, социални и общностни токени, DAO, флаш заеми, опаковани биткойни и Filecoin, проекти за кредитиране и други.

Ethereum все повече привлича цифрови активи от други блокчейн протоколи. С новите дизайнерски модели вече е възможно да поставите дигитални активи като Bitcoin или Filecoin на Ethereum, за да могат те да взаимодействат с приложенията на DeFi. През четвъртото тримесечие на 2020 г. се наблюдава експоненциален приток на стойност, токенизиран върху Ethereum, и тъй като мрежовите ефекти на екосистемата DeFi продължават да нарастват, прогнозираме, че допълнителни протоколи ще пуснат обвити версии на своите токени в Ethereum през 2021 г..

В тази публикация обсъждаме опаковани токени, научаваме ви как биткойн може да се използва в Ethereum и да се превърне в актив, генериращ доход, и обсъждаме начините, по които опакованите токени носят повече ликвидност на екосистемата DeFi на Ethereum.  

Какво представляват увити символи? 

Опаковането на токени в Ethereum описва процеса за трансформиране на съществуващ криптоактив в ERC-20 маркер. Токените ERC-20 остават най-широко използваният стандарт за дизайн на токени и гарантира, че правилата на интелигентните договори остават съвместими с приложения като децентрализирани борси или протоколи за кредитиране. 

Въвеждането на опаковани токени всъщност започна със самия ETH, тъй като стандартът на маркера ERC-20 дойде след установяването на атрибутите за изпращане и съхраняване на етер. Опакованият ETH (или WETH) трансформира ETH в ERC-20, който осигурява цялата функционалност и преносимост на ERC-20 токен. За да обгърнете токен, обикновено потребителят „заключва“ оригиналния маркер в интелигентен договор, който след това отсича еквивалентно количество опаковани токени. Това е аналог на традиционната структурирана бележка, издадена от робот DeFi. За да отключите оригиналните си жетони, просто търгувате с опакованите си символи обратно към интелигентния договор. „Опаковането“ изглежда като погрешно наименование, тъй като всъщност просто търгувате един жетон за ERC-20 маркер с еднаква стойност. Но това просто действие има мощни последици, доказано от 5,5 милиона ETH, трансформирани в WETH до края на Q4 2020.

Доставка на WETH за Ethereum. Източник: CoinMetrics

Както е отразено в доклада на ConsenSys Codefi Q3 DeFi, една от основните тенденции в средата на 2020 г. е възходът на децентрализираните борси (DEX). Общият обем на търговия с DEX през Q4 достигна 60 милиарда долара и един от основните двигатели на тази дейност е, защото WETH улеснява смяната на ETH с всеки друг ERC-20 токен.


Месечен обем на търговия от DEXes. Източник: Dune Analytics

Методът за опаковане на маркери също е обобщен в други видове маркери и протоколи, като допълнително катализира повсеместността на ERC-20 маркери. 

Биткойн на Ethereum

Ако можете да превърнете ETH в токен ERC-20, защо да не превърнете и биткойн в такъв, за да може да взаимодейства със смарт договори и протоколи на Ethereum? Увит биткойн набра значителен инерция през Q4 2020. Сега над 159,991 BTC (около 5,5 милиарда щатски долара) съществуват в мрежата на Ethereum, като WBTC и renBTC са доминиращите увити биткойни. В крайна сметка това означава, че сега притежателите на биткойн могат да използват своите BTC с портфейли, базирани на Ethereum като MetaMask и достъп до децентрализирани финансови приложения. 

Иницииран през януари 2019 г., Wrapped Bitcoin е съвместен проект от BitGo, Ren, Dharma, Kyber, Compound, MakerDAO и Set Protocol. Проектът вече се контролира от децентрализирана автономна организация (DAO), наречена WBTC DAO, който урежда добавянето и премахването на търговци и попечители за WBTC на Ethereum чрез договор с много подписи. WBTC донесе по-голяма ликвидност за биткойни на екосистемата Ethereum, тъй като WBTC се използва за търговия на децентрализирани борси, като обезпечение за заеми и заеми или за търговия с деривати. Например, Съединение позволява на всеки да осигури пасивен доход, отпускайки WBTC на други потребители в мрежата. WBTC също така помогна да се измести обемът на търговията от централизирани борси към DEX. 

Друг метод за опаковане на BTC, който набира скорост през Q4 2020, е използването на синтетичен биткойн, при който потребителят заключва своите BTC в интелигентен договор и получава синтетичен актив с еднаква стойност. Синтетикс, платформа за търговия с деривати, пионер в тази техника, като нарече своя увит Bitcoin sBTC. Докато синтетичният токен не е подкрепен директно от BTC, Synthetix подкрепя всеки BTC с 800% от стойността на BTC в токени SNX, които също се използват за управление и осигуряване на ликвидност. 

Всичко това BTC на Ethereum дава някои интересни продукти за търговия. TokenSets, компания DeFi, която автоматизира стратегии за управление на портфейла, представи a продукт който автоматично търгува между WBTC и ETH, за да улови печалби и от двата актива чрез ребалансиране на състава на ETH / WBTC в зависимост от относителния ценови импулс. 

Към края на четвъртото тримесечие на 2020 г. в Ethereum имаше 141 322 BTC, което представлява приблизително 4,2 милиарда щатски долара. 

Опаковани биткойни в Ethereum. Източник: Dune Analytics

Filecoin на Ethereum

Стартирането на Filecoin през Q4 беше едно от най-очакваните стартирания в децентрализираното пространство на протоколи. На Filecoin мрежа, FIL е родната валута, използвана за плащане на съхранение на данни в глобална мрежа, поддържана от миньори за съхранение. (Filecoin е допълнителен протокол към IPFS; разликата е, че Filecoin стимулира съхранението и следователно предлага по-силни гаранции за устойчивост.) 

През Q4 представи ConsenSys Codefi DeFi мост за да конвертирате FIL на Filecoin в токен ERC-20 с помощта на Протокол Ren, което също обгръща BTC. Веднъж попаднали в Ethereum, притежателите на FIL и миньорите могат да депозират своите renFIL като обезпечение на пазарите за кредитиране на DeFi, за да спечелят лихва, или да заемат повече FIL, необходими за операции за копаене на хранилища. Осигуряването на ликвидни доставки на FIL чрез пазари на кредитиране е критичен елемент за изграждането на пазара за съхранение и стимулиране на използването на мрежата от IPFS. Използвайки Изградена от Codefi платформа, миньорите за съхранение могат да депозират активи, базирани на ETH, като обезпечение, да заемат обвит FIL и да го преобразуват в собствен FIL, за да съхраняват данни или да се ангажират с мрежата Filecoin.

От пускането на пазара са издадени 48 575 renFIL или приблизително 1 020 075 щатски долара. Други борси като Binance и Huobi пуснаха свои собствени версии на опаковани FIL със съответно 33 000 BFIL и 59 999 HFIL. Всичко казано, има 143 843 опаковани FIL на Ethereum или повече от 3 милиона щатски долара. 

renFIL на Ethereum. Източник: Dune Analytics

Как да получите увит биткойн с MetaMask

Така че може би наскоро сте били повлияни от Илон Мъск, за да купите биткойн. Сега, след като имате Bitcoin, какво можете да направите? В блокчейна на Биткойн, освен HODLing, или изпращането му на някой друг, не е много. Но ако закупите опакован биткойн, който е BTC в обвивка ERC-20, можете да получите достъп до пълен набор от децентрализирани финансови приложения. Заемане на вашия wBTC Aave и осигуряване на ликвидност за вашия wBTC Разменете е също толкова лесно, колкото извършването на тези действия с ETH.

И така, как да си купите малко wBTC? Първо изтегляне MetaMask, което се предлага като разширение на браузъра или на мобилно устройство. Вече сте се снабдили с ключово хранилище, до което само вие имате достъп, защитено влизане, портфейл за преглед на вашите токени и начин за обмен на жетони или достъп до децентрализираната мрежа. Помислете за това като начин за управление на парите си, дигитални активи, уникално изкуство и идентичност, докато използвате различни децентрализирани финансови приложения.

Първо трябва да добавите малко ETH към вашия портфейл MetaMask, за да платите транзакции в мрежата Ethereum. Можете да закупите ETH директно на MetaMask или от борса като Coinbase. След като придобиете ETH, можете да замените този ETH с wBTC.

изображение 3

Изберете количеството ETH, което искате да конвертирате в wBTC. Ще видите приблизителна оценка, но когато изберете „Получаване на оферти“, MetaMask проверява 7 различни децентрализирани борси и Автоматизирани маркетмейкъри (AMM), за да ви предложим най-добрата сделка за най-ниски такси.

Снимка на екрана 2021 01 28 в 10 42 04 PM изображение 4

Ако сте доволни от тарифата, щракнете върху „суап“ и wBTC ще бъде добавен към вашия акаунт в MetaMask. Ето видеоклип от процеса използвайки различен маркер. Разбира се, за разлика от потребителя в горния пример, трябва да имате достатъчно газ с цел плащане на транзакцията.

Вашият нов баланс от wBTC може да се използва във всяко финансово приложение на Ethereum, което давате разрешение. Размяната на ETH за wBTC е страхотен начин да накарате BTC да работи чрез кредитиране и осигуряване на ликвидност. Накарайте този BTC да работи за вас с wBTC!

BitcoinDeFiFilecoinMetaMask SwapsQ4 2020 DeFi ReportWrapped TokensNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map