Какво ще е необходимо на централизираното финансиране, за да обхване децентрализираното финансиране?

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

Какво ще е необходимо на централизираното финансиране, за да обхване децентрализираното финансиране?

Централизираното финансиране може успешно да се интегрира с DeFi чрез използване на услуги като Universal Token за активи и плащания на Codefi. От Джеймс Бек 1 февруари 2021 г. Публикувано на 1 февруари 2021 г.

Q4 2020 Блог ДОКЛАД ЗА ДЕФИ Изтеглете доклад

Това е част от поредица статии от доклада на ConsenSys Codefi за Q4 2020 Ethereum DeFi. Изтеглете пълния отчет, за да научите повече за стандартите за токени за активи и плащания, NFT пазари, социални и общностни токени, DAO, флаш заеми, опаковани биткойни и Filecoin, проекти за кредитиране и други.

През 2019 г. Societe Generale издаден покрита облигация от 100 милиона евро (112 милиона долара) като знак за сигурност на публичния Ethereum. Месец преди това Сантандер уреди и двете страни на сделка с облигации за 20 милиона долара, също на публичен Ethereum. И двата случая представляват първите големи тестове дали институциите могат да уреждат традиционните финансови активи в глобална безразрешителна мрежа. Въпреки че активите от реалния свят са токенизирани върху разрешени версии на Ethereum, като например фонд за недвижими имоти в размер на 350 милиона евро в кворума ConsenSys, има предизвикателства пред привеждането на централизираното финансиране към децентрализираното финансиране. 

В DeFi никой освен притежателят на токена не може да реши дали да прехвърли токен или не, което е едно от основните обещания на Ethereum: това доверие трябва да бъде в ядрото на протокол, а не в публичен или частен орган.

В традиционните финанси поддържането на регистър пада върху големи институции като централни депозитари на ценни книжа, трансферни агенти или дори самите емитенти. Токените ERC-20 не съдържат функция, позволяваща на трета страна да контролира на кого е изпратена и за какви цели. Така например, ако ERC-20 представлява облигация за недвижими имоти, регулаторите няма да могат да попречат на ценни активи, предназначени за развитието на дадена държава, да се озоват в лични банкови сметки или да бъдат ликвидирани като луксозни стоки (като случилото се Скандал с 1 MB в Малайзия). 

И така, как даден актив може да бъде и без разрешение, но все пак да има някои контроли, необходими за правната юрисдикция? Подобно на повечето неща в Ethereum, инженерната работа се случва на ниво стандарти, а именно ERC-1400, който е хибриден Ethereum токен, предназначен за традиционни финансови активи. ERC-1400 притежава свойството както на незаменяем маркер (като ERC-721), така и на заменим маркер (като най-често срещания ERC-20). Тъй като е съвместим със стандарта ERC-20, той остава съвместим с повечето съществуващи инструменти и платформи. Но има и повече контроли, за да може да се съобрази с изискванията за емитентите на активи. 

Снимка16Как токените с ескроу функционалност могат да бъдат оперативно съвместими с DeFi

ConsenSys Codefi продължи идеята за ERC-1400, като предложи a Универсален токен за активи и плащания. Подобно на ERC-1400, той е съвместим с ERC-20, така че може да си взаимодейства и да се прехвърля в приложенията DeFi. Но важното е, че той въвежда нов тип задържане на токени, при който потребителят може да предостави на някой друг правомощието да прехвърля символи от тяхно име или да забрани на потребителя да харчи жетоните за нещо, което не е договорено. Това е по-оптимално от концепцията за разрешен списък / денилист в ERC-1400, тъй като гарантира сигурността на изпълнението при прехвърляне на токен, представляващ реален актив с токен, представляващ парични средства, като предотвратява потребителя да използва токена за нещо друго дефинирани от търговския ред. Повтаряйки отново примера с 1MDB, ако фондът за развитие е бил токенизиран съгласно стандарта Universal Token, правителството на Малайзия би могло да попречи на средствата да бъдат присвоено от Джо Лоу на първо място, без да се налага да харчите милиони за одит и юрисконсултско възнаграждение.

Снимка18Характеристики на универсалния токен за активи и плащания


Стандартът Universal Token има следните характеристики: 

  • За контролни механизми предлага модул за проверка на сертификати и модул за проверка на разрешени списъци + предлага възможност за принудително прехвърляне
  • За надеждност на регистъра на инвеститорите той предоставя модул за създаване на токени
  • За сигурност на изпълнението на доставката срещу плащане (DVP), тя включва задържания на токени за атомен DVP и механизъм за заключен договор за хеш (HTLC) за неатомни DVP
  • За оперативна съвместимост той предлага интерфейс ERC20

Снимка19Как универсалният токен за активи и плащания може да премине от CeFi към DeFi

Тъй като Ethereum е толкова приспособим, именно тези типове символни стандарти ще продължат да бъдат тествани с реални случаи на употреба през 2021 г., за да доведат по-пълно централизирания финансов сектор до децентрализирано финансиране. За да могат активите да съдържат предимствата на DeFi, но също така да отговарят на изискванията на традиционните финанси, е необходим по-модулен подход, така че някои функции да могат да се включват и изключват по време на жизнения цикъл на маркера. С развитието на законите около жетоните традиционните финанси също могат бавно да мигрират към по-„децентрализирани“ договорености. За съществуващите приложения на DeFi скоро те също могат да станат съвместими с нарастващ брой стандарти за маркери.

Sandfi на активите на Codefi

Codefi Assets Sandbox е платформа за тестване, която ще позволи на финансовите институции да оценяват и изследват цифровите активи в симулирана цифрова екосистема. Sandbox на активите може да бъде персонализиран към средата, в която функционира финансова институция, като позволява експерименти, обучение, обучение и демонстрация. Ако искате достъп, можете да попълните този формуляр.

Codefi AssetsDeFiPaymentsQ4 2020 DeFi ReportToken StandardsNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map