Кои правителства използват блокчейн в момента?

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Contents

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

Кои правителства използват блокчейн в момента?

Изчерпателен списък на експериментите за блокчейн в публичния сектор, планирани, в ход или на пауза в световен мащаб. By Lesa Moné 18 ноември 2019 г. Публикувано на 18 ноември 2019 г.

герой на правителствения блокчейн

Повече правителства се присъединяват към надпреварата за приемане на регулаторно законодателство и започват пилотни проекти, съсредоточени около блокчейн технологията всеки ден. Правителствата могат да използват блокчейн технологията, за да осигурят киберсигурност, оптимизация на процесите и да интегрират хиперсвързани услуги, като същевременно укрепват доверието и отчетността. Форматът на разпределената книга може да се използва в подкрепа на редица приложения на правителството и публичния сектор, включително цифрова валута / плащания, регистрация на земя, управление на идентичността, проследяване на веригата на доставки, здравеопазване, корпоративна регистрация, данъчно облагане, гласуване (избори и пълномощни) и управление на юридически лица.

Тази статия съставя списък с администрации, които са стартирали или се подготвят да стартират блокчейн проекти по целия свят:

Северна Америка

Канада
Мексико
Съединени щати 

Южна Америка

Аржентина

Европа

  • Европейската комисия стартира Обсерваторията на ЕС за блокчейн & Форум за ускоряване на изследванията и иновациите на блокчейн, за да помогне на Европа да се позиционира като световен лидер. 
  • Програмата „Европейски хоризонт 2020“ инвестира до 300 милиона евро в проекти, подкрепящи блокчейн проекти в целия Европейски съюз.
Австрия
Дания
Естония
Джорджия
Германия
Ирландия
Италия
Латвия
Литва
Люксембург
Малта
Холандия
Словения
Испания
Швеция
Швейцария
  • В партньорство с UPort на ConsenSys, община Цуг тества издадена от правителството самосуверенна идентичност на блокчейна Ethereum.
Украйна
Великобритания

Африка

Етиопия
Гана
Кения
Либерия
Мавриций
Нигерия
Руанда
Сиера Леоне
  • Правителството на Сиера Леоне, в сътрудничество с Kiva с нестопанска цел, стартира блокчейн платформа за кредитна история. Правителствените агенции предоставят биометрични данни за идентифициране на кандидатите, докато платформата предлага цифров портфейл и разпределена книга за съхранение на транзакциите с цифрови заеми.  
  • Правителството на Сиера Леоне планира да приеме изцяло система за национална идентичност с активирана блокчейн до края на 2019 г..
Южна Африка
Танзания
Уганда
Замбия

Азия

Китай

Тъй като Китай има регистрирани над 500 блокчейн проекта, много от които се ръководят от правителството, ще изберем няколко за този списък.

  • legalXchain регистрира три блокчейн услуги, които се базират на legalXchain, LegalFabric и Hyperledger. 

Общинското правителствено пресслужба на Guiyang публикува бяла книга, озаглавена „Разработване и прилагане на блокчейн Guiyang“. Бялата книга е посочена от практикуващите в бранша като „първият проект на страната“ за блокчейн технологията.

SAR на Хонконг
Индия
Малайзия
Сингапур
  • Паричният орган на Централната банка в Сингапур се обедини с ConsenSys, за да проучи потенциала на технологията на разпределената книга в централното банкиране. Проект Ubin внедри системи за брутен сетълмент в реално време с пълна поверителност на транзакциите, окончателност на сетълмента и без единична точка на провал.
Южна Кореа
Тайланд
Обединени арабски емирства (ОАЕ)
  • Проектът Smart Dubai използва технологията blockchain, AI и IoT в опитите да направи Дубай най-щастливият град на земята.

Австралия

Започнете вашето Blockchain пътуване днес

Свържете се с нашите експерти, за да намерите правилното решение за блокчейн за вашата организация. Свържете се с нас Капиталови пазари CBDC Глобална търговия Плащания Бюлетин Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар


Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map