Кворумът на ConsenSys, използван от водещи фирми в топ 50 на Blockchain на Forbes за 2021 г.

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogQuorum

Кворумът на ConsenSys, използван от водещи фирми в топ 50 на Forbes Blockchain за 2021 г.

Девет от най-големите световни фирми използват ConsenSys Quorum, а други двадесет и две компании инвестират или използват публичен Ethereum.by Mary Hall 9 февруари 2021 г. Публикувано на 9 февруари 2021 г.

Социален банер на Github Repo

Forbes наскоро публикува Forbes Blockchain 50, годишния си списък с най-големите компании, които използват блокчейн или инвестират в криптовалута. Тази година девет фирми посочиха, че използват ConsenSys Quorum, а други двадесет и две компании инвестират или използват публичен Ethereum.

Основният критерий за включването им в списъка е организациите да „водят в използването на технология за разпределена книга и да имат приходи или оценка от поне 1 милиард долара“. През последните три години иновативни компании подадоха своите имена и блокчейн проекти за разглеждане от Forbes. 

Проучването на пазара на Forbes разкрива широкото възприемане на блокчейн технологията за корпоративни проекти

Според Форбс, „Бизнесът в този списък изпреварва конкуренцията си, като използва блокчейн и биткойн, които са нараснали с 300% през 2020 г. и получават все по-голямо уважение в C-suite.“

„Използването на блокчейн се ускори бързо през 2020 г. поради пандемията – толкова много компании бяха пуснати в действие и станаха осиновители на биткойни“, каза Майкъл дел Кастило, помощник-редактор във Forbes. „Никога не е имало повече фирми, които предприемат значими проекти, използващи тази технология, които да отговарят на нашия годишен списък. Интересното е, че повечето компании от 2021 Blockchain 50 всъщност не са спекуланти с биткойни, а вместо това търсят иновативни начини да използват технологията, в основата на която е криптовалутата. “

Тазгодишният списък с топ 50 на Forbes Blockchain отбеляза, че девет от водещите компании, посочени в списъка, използват ConsenSys Quorum като блокчейн платформа за своите производствени проекти. Известен във финансовата индустрия с лекотата на използване за разработване на приложения за корпоративни Ethereum, ConsenSys Quorum е водещият базиран на Ethereum протокол за разпределена книга за индустрията на финансовите услуги поради разрешеното му внедряване на Ethereum, което поддържа поверителността на транзакциите. От 50-те компании в списъка за 2021 г. 22 от тях използват по някакъв начин Ethereum. 

Компании, използващи кворума ConsenSys

Компаниите, посочени в списъка, които използват ConsenSys Quorum, включват: Ant Group, Cargill, HSBC, ING Group, JP Morgan Chase, LVMH, Microsoft, Novartis и State Farm. Случаят на използване на държавната ферма е забележителен с развитието на мрежа за суброгация на застрахователни блокове, която помага да се ускори плащането на искове за автозастраховане. Поставянето на застрахователни искове върху блокчейн значително намали обмена на чекове и хартиени процеси между Държавната ферма и застрахователя USAA. 

„Плащанията за вземания от превозвач към превозвач ще бъдат почти напълно автоматизирани в бъдеще, спестявайки време и пари“, каза Шон Бърджис, главен служител по исковете в САЩ. „Използването на блокчейн технологията ни помага сигурно да подобрим и автоматизираме ръчен процес и в крайна сметка да връщаме пари на нашите членове и клиенти по-бързо.“ 


Cargill е посочен в списъка като една от шестте компании, използващи платформата Covantis – която използва базирана на Ethereum блокчейн Quorum, за да създаде неизменен запис на всяка стъпка в процеса на преместване на зърнени и маслодайни товари по целия свят. „Това позволява на компаниите, използващи платформата Covantis, да проследяват и проследяват стоки в сложни вериги за доставки, включително големи & малки организации. ” 

„Силата на ангажимента на Covantis да използва иновативни, най-добрите в класа технологии за трансформиране на глобалните търговски операции за селскостопански стоки е вдъхновяваща“, каза Джоузеф Любин, основател на ConsenSys и съ-създател на Ethereum. „Тази платформа е доказателство, че блокчейн технологията е започнала да изпълнява обещанието си за отключване на стойност чрез сътрудничество и премахване на информационни силози в и между индустриите.“ 

Тъй като блокчейн технологията продължава да се развива, списъкът на Топ 50 на Forbes за 2021 г. показва, че Enterprise Ethereum и ConsenSys Quorum са добре позиционирани за продължаване на растежа в много индустрии, включително финанси, застраховане, производство и верига на доставки. За да научите повече за това как водещите компании използват ConsenSys Quorum, посетете нашата колекция от казуси.

ConsenSys QuorumEnterprise EthereumNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map