LawCoin завършва първата в света токенизация на инвестициите в съдебни спорове

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

LawCoin завършва първата в света токенизация на инвестициите в съдебни спорове

от Джеймс Бек 4 декември 2019 г. Публикувано на 4 декември 2019 г.

Снимка на екрана 2019 08 27 в 5 35 37 PM

ФИЛАДЕЛФИЯ, Пенсилвания – LawCoin Inc.. (“LawCoin”), юридическа финтех компания, обяви днес цифровата токенизация на дяловете на собственост в LawCoin Investments, LLC (“LCI”), което я направи първият в света токенизиран инструмент за финансиране на съдебни спорове. LCI е инструмент за портфейлно инвестиране на LawCoin за инвестиране във възможности за финансиране на съдебни спорове и други правни искове. LawCoin изгражда платформа за инвестиции в съдебни спорове и други правни искове, която трябва да стартира в началото на 2020 г..

Снимка на екрана 2019-12-04 в 4.19.11 PM.png

В партньорство с ConsenSys Codefi, LawCoin дигитализира и създаде интересите за членство в LCI в блокчейна Ethereum. Codefi е гъвкав и мащабируем продуктов пакет, захранващ блокчейн операционната система за търговия и финанси, създаден за оптимизиране на бизнес процеси и плащания, цифровизиране на финансови инструменти и изграждане на персонализирани децентрализирани приложения. Чрез платформата Codefi Assets LawCoin успя да създаде токени, които представляват интересите на собствеността в LCI. След първоначалната токенизация LCI възнамерява да издаде маркери за сигурност, за да осигури на институционалните и акредитирани инвеститори широко изложение на този некорелиран клас активи. Тъй като съдебните искове обикновено са по-малко свързани с финансовите пазари, те са ефективен хедж срещу рецесията.

Главният изпълнителен директор и съосновател на LawCoin Ноа Акслер каза: „Горди сме, че достигнахме важния етап в токенизирането на портфейлните ни инвестиции и бяхме първият, който използва токенизацията в съдебното финансиране. LawCoin направи първоначалната стъпка във въвеждането на цифрови активи в нашата индустрия и очакваме да видим продължаване на приемането на нашия модел, тъй като инвеститорите и емитентите признават повишената ефективност и ликвидност, които токенизацията осигурява. “

Ной Акслер продължи, „Сега, след като сме токенизирали LCI, ще продължим да търсим качествени активи, които да добавим към портфолиото на фонда. Понастоящем работим и за токенизиране на отделни сделки за финансиране на съдебни спорове чрез нашата мрежа от инвеститори и, започвайки следващата година с очакваното стартиране на нашата платформа, LawCoin възнамерява да предложи токенизирани възможности за финансиране на съдебни спорове на още по-широк кръг от институционални и акредитирани инвеститори. Работейки със страхотен партньор в ConsenSys, ние помагаме за трансформиране на съдебното финансиране и допринасяме за продължаващия растеж на пазара. “

Това съобщение идва, след като LCI приключи инвестиция в дело за търговски съдебен спор за няколко милиона долара, което е първото финансиране по отделни дела.


„Поради програмируемата блокчейн технология с отворен код и силата на токенизацията, започнахме да ставаме свидетели на дълбоки промени в това колко лесно е за предприятията и предприемачите да създават нови и по-достъпни инвестиционни модели за случаи на напреднала употреба, като например съдебно финансиране. Една от причините да изградим Codefi беше да демократизираме достъпа до капитал и е много вълнуващо да помогнем на LawCoin да направи точно това в една вълнуваща индустрия като съдебно финансиране “, каза Патрик Берардучи, съпредседател на Global Fintech в ConsenSys.

Съдебното финансиране е практиката на предоставяне на капитал на страна, участваща в съдебен спор, в замяна на част от всяко финансово възстановяване от съдебния процес. През последните няколко години пазарът на финансови спорове в Съединените щати отбеляза значителен ръст, като според някои оценки размерът му годишно варира в диапазона от няколко милиарда долара. То се превърна в основно решение за финансиране, което помага за изравняване на достъпа до правната система.

Токенизирането на инвестиция в съдебно финансиране е процесът на издаване на дялове за цифрово членство в холдинг, който притежава актива за съдебно финансиране. По-общо казано, дигитализираните символи могат да бъдат структурирани да представят разнообразие от собственост и икономически интереси в базисен актив, като собствен капитал в компания, която притежава актива, интерес в дълг, обезпечен с бъдещи приходи, или поток от доход, базиран на парични потоци от актива.

______________________________________________________________________________

Относно LawCoin

LawCoin е първата в света финтех компания за токенизирани инвестиции в съдебно финансиране и краудфандинг за социална справедливост. Използвайки технологията на блокчейн и принципите за масово финансиране, за да свърже инвеститорите със заинтересованите страни в правните спорове, LawCoin увеличава ликвидността за пазар с висок растеж и осигурява достъп до некорелиран клас активи, исторически недостъпен за инвестиращата общественост.

Всичко за ConsenSys

ConsenSys е една от най-големите блокчейн компании в света, изграждаща инструментите, инфраструктурата и приложенията, които захранват мрежата Ethereum. От 2014 г. насам сме токенизирали милиарди долари в цифрови активи, включително широка гама от потребителски продукти, стабилни монети, недвижими имоти и финансови инструменти, захранващи десетки милиарди долари в базирани на блокчейн транзакции. Чрез нашите приложения сме обслужвали стотици хиляди потребители, вариращи от централни банки и големи финансови институции до разработчици и потребители на дребно на основната мрежа на Ethereum. Като официален партньор на блокчейн обсерваторията и форума на ЕС и като член-основател на Глобални дигитални финанси и Проектът Бруклин, ConsenSys е оборудван за навигация и внедряване на базиран на блокчейн софтуер в най-сложната регулаторна среда.

Без оферта, искане, инвестиционни съвети или препоръки

Това издание е само с информационна цел и не представлява оферта за продажба, искане за покупка или препоръка за каквато и да е ценна книга или жетон, нито представлява предложение за предоставяне на инвестиционни консултации или други услуги от LawCoin Inc., LawCoin Investments LLC и ConsenSys, или някое от съответните им филиали, дъщерни дружества, служители, директори или служители. Никое позоваване на конкретна ценна книга или маркер не представлява препоръка за закупуване, продажба или притежание на тази ценна книга или маркер или друга ценна книга или маркер. Нищо в това съобщение не се счита за искане или предложение за покупка или продажба на ценни книжа, символи, бъдеще, опция или друг финансов инструмент или за предлагане или предоставяне на инвестиционни съвети или услуги на всяко лице в която и да е юрисдикция. Нищо, съдържащо се в това издание, не представлява инвестиционен съвет или предлага каквото и да е становище по отношение на пригодността на която и да е ценна книга или маркер, а възгледите, изразени в това съобщение, не трябва да се приемат като съвет за закупуване, продажба или притежание на каквато и да е гаранция или жетон. При изготвянето на информацията, съдържаща се в това съобщение, не сме взели предвид инвестиционните нужди, цели и финансови условия на конкретен инвеститор. Тази информация няма отношение към конкретните инвестиционни цели, финансовото състояние и конкретните нужди на конкретен получател на тази информация, а обсъжданите инвестиции може да не са подходящи за всички инвеститори. Всички възгледи, изразени в това съобщение, са изготвени въз основа на информацията, достъпна за нас към момента на изготвяне на тези възгледи. Променената или допълнителна информация може да доведе до промяна на такива изгледи. Цялата информация подлежи на възможна корекция.

За медийни запитвания на LawCoin:

[имейл защитен]

Свързани връзки

Lawcoinx.com

Asset TokenizationCase StudyClient AnnouncementNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите Ethereum новини, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map