Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Мащабируемост на Enterprise Ethereum

Нека го махнем от пътя – хората не вярват на блокчейн.

Спомняте ли си, когато обяснихте на дядо си, че депозирането на чек в банково приложение е същото като ако касата в банката го направи? Спомняте ли си онези устойчиви прокламации за доверяване на измислица със спестяванията на живота ви? Добре, сега си представете да се опитате да настроите дядо на MetaMask и да заложите няколко токена за финансова инвестиция.

Някак ви кара да мислите, че да покажете на дядо да използва приложението за банкиране, не беше толкова лошо. Но как да го накарате да се доверите в бъдещето на децентрализираната блокчейн?

проектиране на доверие в мащабно изображение 1

Вие го правите по дизайн.

По-конкретно, като експертите по дизайн участват в съвместното управление на решения за продукти на блокчейн.

Бизнесът живее и умира от опита на клиента. Добрият дизайн ще поддържа потребителите да се връщат, позволявайки на бизнеса да процъфтява и да се развива.

Проектите на Ethereum за корпоративен клас имат за цел да се срещнат с потребителите там, където те вече са и нашата отговорност е да не ги изключваме напълно, докато продължаваме да узряваме. Първоначалният подход към блокчейн пространството беше „Ако го изградим, те ще дойдат“, чрез dapps. Това пространство обаче е дълга игра, до голяма степен обитавана от крипто-ентусиасти и любители.

И така, какво правим за всички останали?

Първо, трябва да поддържаме тези вече удобни потребители доволни. С емоциите, тъй като новата валута и без триене изпитват недоговаряне, нямаме шанс да получим достъп до мръсотията, за да засадим нашите блокчейн семена без тези съображения.

Време е да вкараме малко мръсотия под ноктите си. А що се отнася до Enterprise Ethereum, трябва да подходим към пространството с предложения за бизнес стойност като нашите култури. Дори използването на думата „dapp“ ни отличава по начин, който изолира и сплашва потребителите, вместо да ги въведе по пътя на блокчейна „да бъдем по-добрият начин“.

Какви са дори проблемите с блокчейн?

Blockchain няма да реши всички ваши бизнес проблеми, но някои проблеми имат по-голям смисъл от други. Един въпрос, който често задаваме в ConsenSys Solutions, „Можете ли да замените думата blockchain с разпределена база данни?“ Ако „Да“, значи не е подходящо.

проектиране на доверие в мащабно изображение 2

Има обаче корпоративни бизнес проблеми, които blockchain решава успешно. За да присадите Ethereum към вашия корпоративен бизнес, от съществено значение е да проверим съвпадението на стратегията и проблема. Следните изявления са полезни за определяне дали вашето предприятие има потенциал, подходящ за решения на блокчейн:


  1. Моят бизнес ще намали административните разходи чрез премахване на посредници и вместо това ще позволи директно съгласуване на плащанията с интелигентно изпълнение на договора в блокчейна.
  2. Моят бизнес ще увеличи стойността, като прокара само това, което трябва да бъде прокарано чрез интелигентни договори, автоматизирайки работните потоци въз основа на нуждата.
  3. Бизнесът ми ще отблъсне конкуренцията, като замени покварените хора с неподкупни интелигентни договори.
  4. Моят бизнес ще разшири своята екосистема, като бъде източник на истина чрез неизменни книги.

Проверката на червата е да се уверите, че използвате правилния инструмент за правилната работа. Не се нуждаете от багер, за да засадите семената си, но все пак трябва да засадите нещо, което да расте в екосистемата Ethereum.

Мислете широко, но мислете като учен.

Когато изграждате вашето решение за корпоративни блокчейни, вашата Северна звезда трябва да бъде възвишена, голяма и светла, защото това ни води всички към основната цел на тази технологична революция; прозрачно неизменяемо доверие.

Подтиквайки приемането на блокчейн, ние в близост предизвикваме социално въздействие и разрушителни промени. Като индивидуално предприятие вие ​​не просто изграждате решения за идентичност или дори суверенитет над вашите данни, вие се уверявате, че всички бежанци имат самоличност, независимо къде се намират по света.

И това е невероятно!

Но решаването на бежанската криза е толкова възвишено и неизмеримо, че трябва да разделим тази цел на проверими звена, които да наблюдават и проследяват напредъка. С други думи, използването на научен метод за оценка на такива резултати е чудесно място за начало.

проектиране на доверие в мащабно изображение 3

В ConsenSys Solutions ние подхождаме към изграждането на клиентски продукти с комбинация от научен метод, модел на постно въздействие и здравословна критика при прилагането на блокчейн за корпоративни проблеми. Нашата цел чрез използване на нашата фаза на откриване е да приведем всички в съответствие с визията, преди да инициираме по-скъпата фаза на изграждане. Това работи само чрез включване на дизайн за съвместно дефиниране на прагматични резултати, заедно с показатели за успех срещу осиновяване, преобразуване и задържане.

Владетелят за измерване на успеха на корпоративния етериум

Сега, когато методът е ясен, нека поговорим за успеха.

Метриките, които често се предписват в типичните модели на Web 2.0, трябва да бъдат изхвърлени в боклука и евентуално запалени.

Определянето на показатели за успех за интеграция на блокчейн във вашия бизнес изглежда по-близо до тези примери:

  1. Доколко децентрализирани са транзакциите на вашата фирма? Компаниите от Web 2.0 могат да извършват хиляди или милиони транзакции в секунда, но колко централизирани са тези субекти?
  2. Колко прозрачна е вашата компания? Колкото по-прозрачни сте, толкова по-малко клиенти мислят, че се криете. Доброто използване с отворен код на дейности извън и извън веригата ще допринесе много за изграждането на доверие и лоялност на клиентите.
  3. Как вашата компания се възползва от света и как блокчейнът може да подобри социалното въздействие на вашето предприятие? Може да е трудно да се измери, но поне предприятията могат да започнат с тестваемите единици, които споменахме по-рано.

По отношение на последния показател, компаниите могат да започнат да подобряват своето социално въздействие, като станат участници в блокчейн екосистемата.

Много от нас са в индустрията на блокчейн, за да докажат своята хипотеза, че Ethereum ще помогне да направим света по-добро място. Като експерти, които имат водеща Северна звезда и дефинирани показатели за успех, наше задължение е да помогнем да опростим блокчейна и да го направим по-достъпен.

Осигуряване на достъпност за разработване на блокчейн за предприятия

проектиране на доверие в мащабно изображение 4

Предприятието-ориентираните групи Ethereum работят активно по някои от първоначалните сложни дизайни на блокчейн за крайния потребител. Трябва обаче да проектираме за изключително потребителско изживяване при разработването на решения за блокчейн от корпоративен клас. Екипите на предприятията се нуждаят от лесни за разбиране кутии с инструменти, за да могат компаниите бързо да разположат армия от „Buidlers“ или инженери на блокчейн..

Преди разработчиците като Stripe да се появят и да премахнат сложността на съхранението на кредитни карти, инженерите трябваше да се ориентират в нюансите на PCI съответствие. Stripe е от жизненоважно значение при създаването на инструмент, разработен от и за разработчици, който елиминира честите грешки в сигурността, свързани с боравенето и съхранението на карти. Правилният дизайн и инструменти позволяват ефективност и масово възприемане както за потребителите, така и за предприятията.

Stripe беше изключително успешен, защото в началото покани дизайна на масата за разработка. Започвайки с дизайна като движеща сила, резултатът е разработката на функционални инструменти, които потребителите са били в състояние да разберат и да работят с тях.

Екосистемата на блокчейн трябва да позволява на инженерите, дизайнерите и продуктовите мениджъри да изграждат, без да се налага да научават нюансите на подписването на транзакции в блокчейн. Това трябва да бъде естествено защитено, особено когато се работи с основната мрежа. Екосистемата трябва да създаде инструменти, като стандартизирани API за спокойствие, които са познати на съществуващите 2.0 уеб разработчици и позволяват лесно взаимодействие с блокчейн Ethereum.

Не забравяйте доверието си

ConsenSys Solutions разработва и внедрява корпоративни решения с управление на ключове и портфейли. Екипът ни кани UX и UI дизайн да седнат на масата от първия ден, когато разработват блокчейн решения. От тази основа останалите ще започнат да растат, за да могат предприятията да процъфтяват и да осигуряват стойност за клиентите.

Да се ​​създаде технология, която насърчава глобалното доверие и предизвиква системни промени, не е малка задача. Чрез повторното използване на познати методи, които вече работят за приемане на приложения, можем да ускорим времето, през което предприятията отнемат да възприемат блокчейн технологията. По този начин можем да продължим да се фокусираме върху зреенето на екосистемата Ethereum за предприятие, като същевременно работим за завършване на нашата велика визия.

Засега нашата Северна звезда трябва да е красив брак на инженерството и дизайна, като съчетава функционалност и използваемост.

Тази статия отбелязва беседа за SXSW 2019, която членовете на Consensys Solutions Alix Keller, Missy Kelley и Jonathan Belelieu представиха за Проектиране на доверие в Scale за корпоративен фокус Ethereum. Тази статия е написана от Якоб Хаглоф, Старши продуктов дизайнер в ConsenSys Solutions и Аликс Келър, Enterprise Blockchain Product Leader в ConsenSys Solutions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector