Mata Capital и ConsenSys партньори в Blockchain Platform за недвижими имоти

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogPress Release

Mata Capital и ConsenSys партньори в Blockchain Platform за недвижими имоти

Тази блокчейн платформа има за цел да се превърне в новото решение за трансфер на стойност за сделки с инвестиции в недвижими имоти. По този начин Mata Capital става първият оператор в индустрията за недвижими имоти, който използва технологията blockchain за инвестиции в недвижими имоти. От ConsenSys 18 юли 2019 г. Публикувано на 18 юли 2019 г.

сини възли

Тази блокчейн платформа има за цел да се превърне в новото решение за трансфер на стойност за сделки с инвестиции в недвижими имоти. По този начин Mata Capital става първият оператор в индустрията за недвижими имоти, който използва технологията blockchain за инвестиции в недвижими имоти.

Париж, Франция  Mata Capital, независим играч в управлението на инвестиционни фондове за недвижими имоти с около 600 милиона евро активи под управление, днес обяви приемането на технологията blockchain за оптимизиране на обработката на регистри на ценни книжа за своите инвестиционни продукти за недвижими имоти. Стартирането на тази нова платформа беше извършено в партньорство с ConsenSys, лидер в разработването на софтуерни продукти за блокчейн, и Screeb Notaires, нотариална кантора, която подкрепя иновативни проекти в сектора на недвижимите имоти.

Според френският указ от 24 декември 2018 г., играчите в света на финансите имат възможност да използват технология на разпределена книга за представяне и предаване на финансови ценни книжа. Воден от развитието на регулаторната рамка и силната си вяра в блокчейн технологията, Mata Capital реши да използва тази иновативна технология, за да запише и обработи някои от своите инвестиционни операции с недвижими имоти.

В конкретни условия Mata Capital ще регистрира финансови активи – в този случай акциите на капиталово дружество, което притежава недвижимо имущество – и свързаните с него права под формата на „токен“ *, представен в блокчейна Ethereum. В допълнение към значително намаляване на разходите за управление на отговорността за емитента, технологията blockchain подобрява ликвидността на активите, които не са в списъка, увеличава прозрачността на транзакциите и намалява риска от измами.

„Токенизацията ще ни позволи да осигурим по-добра ликвидност на нашите инвеститори, особено на вторичния пазар“, казва Баптист Сен-Мартин, мениджър за разработване на продукти в Mata Capital. „Иновациите са в основата на стратегията на Mata Capital, както е илюстрирано от неотдавнашното внедряване на оперативна платформа за осигуряване на цялата информация на нашите абонати“, добавя Souleymane-Jean Galadima, директор на иновационния полюс и дигиталния бизнес в Mata Capital.

Блокчейн платформата, предложена от Mata Capital, която ще заработи от 31 юли, предлага няколко основни функции за инвеститорите:

– Съхранява регистъра на притежателите на фондове за фондове за недвижими имоти;

– Позволява на инвеститорите да извършват всички AML („борба с изпирането на пари“) и KYC („познайте клиента си“) чрез платформата; и

– Предлага възможност за проследяване на развитието на състоянието на абонамента за фонд или операция „клубна сделка“.


В крайна сметка това може да позволи на инвеститорите, по-специално, лесно да се абонират и препродадат своите ценни книжа на гише, като се започне от един евроцент. Тази нова блокчейн платформа ще бъде използвана за проект за недвижими имоти, структуриран в клубна сделка, разположена в 15-ти район на Париж за обем на инвестицията от 26 милиона евро. „Това ще бъде най-голямата токенизирана операция в Европа“, казва Баптист Сен-Мартен. В бъдеще целта му ще бъде да се справя с всички допустими операции на Mata Capital, която също така възнамерява да предложи това решение с бели етикети на професионални партньори във финансовия и / или недвижимия сектор.

За да осъществи този проект, Mata Capital разчита на експертизата на ConsenSys и неговите продукти до ключ за токенизирането на финансови активи с бели етикети. Продуктите на ConsenSys позволяват на организациите лесно да свързват бизнеса си с разпределени мрежи, да разгръщат и управляват нови блокчейн мрежи, да четат и пишат транзакции или да създават и управляват цифрови активи.

„Тази първа стъпка бележи началото на радикална трансформация на сектора на недвижимите имоти. С платформата ConsenSys ние даваме възможност на нашите клиенти да преминат от епохата на експерименти към индустриален растеж, ”казва Матиу Бушо, ръководител на отдел недвижими имоти в ConsenSys.

Screeb придружава Mata Capital при прилагането на решението чрез доверителна мисия на трета страна. Чрез този проект, който илюстрира развитието на нотариалната професия, придружен от иновативни решения за собственост, Screeb потвърждава способността си да съветва участниците в дигиталната трансформация заедно със своята добра практика в институционалните недвижими имоти.

„Проектът, подкрепен от Mata Capital, е основна иновация в това как да се проектират и обработват сделки с финансови ценни книжа с актив на недвижими имоти по напълно сигурен и дигитализиран начин“, казват Артър Казалет и Деймиън Мансел, асоциирани нотариуси в Screeb. * „Токен“ е цифров актив, издаден и заменяем в блокчейн

Относно Mata Capital

Mata Capital е независима управляваща компания, специализирана в управлението на фондове за недвижими имоти за институционални инвеститори и частни семейни групи. Компанията се позиционира върху основни + опортюнистични рискови профили за инвестиционни стратегии във всички класове активи на недвижими имоти. Създадена през 2015 г., Mata Capital обединява 19 професионалисти и управлява изключителна сума от 600 милиона евро на 30 юни 2019 г. Mata Capital е лицензирана като компания за управление на портфейли от Органа за финансов пазар под номер GP-16000024.

За повече информация, моля, посетете: https://www.matacapital.com/fr/

Всичко за ConsenSys

ConsenSys е блокчейн компания, посветена на трансформирането на цифровата архитектура в света към по-отворен, приобщаващ и сигурен интернет на стойност, често наричан Web3. С по-надеждна интернет архитектура, ConsenSys помага на предприятията и правителствата да отключат нови бизнес модели и стойност, да постигнат ефективност чрез споделена ИТ инфраструктура и да използват съвременни криптографски методи за защита на данните на частните потребители. Чрез нашия уникален глобален бизнес, състоящ се от рисков фонд и стартиращ инкубатор, консултантска организация Enterprise Ethereum и образователна академия, ConsenSys изгражда за децентрализираното бъдеще. За повече информация, моля, посетете: consensys.net

Относно Screeb Notaires

Като исторически играч на парижкия пазар, Screeb изгради репутацията си на отличната подкрепа, предоставяна на институционални, частни и професионални клиенти. Офисът има единадесет нотариуси и четиридесет служители, които действат строго и ефективно в сферата на недвижимите имоти, банковото дело и финансирането, както и в семейството. Превъзходството на Screeb обаче се корени в способността му да се адаптира към промените, които влияят на клиентите му. Винаги в движение офисът разработва интелигентни решения, адаптирани към нови изисквания и нови предизвикателства. За повече информация, моля, посетете: https://screeb.fr/en/

Медийни контакти:

За Mata Capital:

Амели Вероне: 06 46 60 03 35 – [имейл защитен]

Томас Карлат: 06 16 83 88 17 – [имейл защитен]

За ConsenSys:

[имейл защитен]

За Screeb:

Худа Сантони: [имейл защитен]

Гуенаел Анри: [имейл защитен]

Управление на активи Проучване на дела Real EstateNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Адрес на електронната поща Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map