Нахлуване в Blockchain: Как да си намерим работа в Crypto

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Обяснено на HomeBlogBlockchain

Нахлуване в Blockchain: Как да си намерим работа в Crypto

Как си намерих работа в ConsenSys и моите съвети към разработчици, които не искат да започнат да работят на пълен работен ден в крипто. от Mason Nystrom, 25 ноември 2019 г., публикувано на 25 ноември 2019 г.

Разбиване на блокчейн

Това есе има три части:

 1. Моята история 
 2. Съвети за това как да проникнете в блокчейн / крипто
 3. Изработвате молбата си и къде да търсите работа 

Моята история

Аз не съм ОГ. Не съм бил в крипто от B.E. (преди Ethereum) и никога не са били първи двигатели или ранно възприемащи технологии. За първи път чух за биткойн, докато бях в студент, когато професор ни даде домашна работа, за да проучим и обясним как работи блокчейнът. В безкрайната си мъдрост аз погледнах отговора преди клас, препънах се в обяснение по време на час и впоследствие забравих всичко веднага. 

По дяволите, каква грешка. 

Едва след като присъствах на сватбата на приятеля си няколко месеца по-късно, бях увлечен от концепциите на блокчейн технологията. 

Ако ми харесате лимерик по темата …

На сватбата срещнах Дан. 

Той критикува системата, щатския долар, човека. 

Неизменна книга, която той провъзгласи.


Блокчейнът е децентрализиран и недоверен, продължи той да обяснява.

Биткойн и Ethereum предотвратяват цензурата

И ще доведе до истинско притежание на лични данни.

Той заяви, че блокчейнът елиминира посредника.

Слушайки усърдно, все пак не разбрах.

Още едно уиски кокс, попитах мъжа зад бара

Не се притеснявайте, каза Дан, вече сте стигнали много далеч. 

Добре, достатъчно римуване … 

Заинтригувани от потенциала, който технологията на блокчейн може да предложи и приятно потушени от отворената лента, продължихме да разговаряме няколко часа. След като се върнах у дома, започнах да се гмуркам по-дълбоко в Биткойн и Етериум. Прочетох всичко, което намерих, слушах подкасти, гледах видеоклипове в YouTube и се опитвах да говоря с всеки, който има опит в блокчейн. 

За щастие бях в процес на завършване на магистърска степен по управление на бизнеса, когато бях очарован от крипто, което ми предостави свободно време за преследване на този интерес. Като не исках училището да пречи на образованието ми, реших да стажувам в местна борса за криптовалути. Имайте предвид: моят опит преди работа на борсата беше като личен треньор и асистент в научноизследователска лаборатория. Дипломата ми беше по бизнес мениджмънт, въпреки че притежавах минимален бизнес опит. 

Леле, говорете за тежка битка. 

Но научих много. Имах късмета да бъда заобиколен от хора, които споделят любов към разрушителния потенциал на крипто мрежите. Моята длъжностна характеристика беше недефинирана и включваше създаване на съдържание, подпомагане на имейл маркетинг, подпомагане на екипа за поддръжка на клиенти, проучване на първоначални предложения за монети и извършване на надлежна проверка на компании с цел изброяване на криптоактиви на нашата борса. 

След като стажувах няколко месеца, забелязах Райън Селкис покана за анализатори от Месари. С нетърпение кандидатствах и получих достъп до ценна мрежа от крипто ентусиасти. Съдействах при написването на няколко профила на активи, които бяха изключително полезни за по-нататъшното ми разбиране на криптосистемата. След като завърших магистърската си програма, бях отдаден на работата в крипто сферата. Вдъхновен от страст и известен, сега подходящ трудов опит, се изправих пред следващата част от пътуването, кандидатствайки за работа. 

За щастие, с много упорита работа, получих няколко възможности за работа в рамките на няколко месеца. Търсенето на работа беше трудно и изискваше изработване на различни писмени работи, за да покажа способностите и знанията си – в крайна сметка ми даде работа в ConsenSys в екипа по маркетинг. Сега, след като работих в ConsenSys повече от година, мога искрено да кажа, че съм обичал всяка минута. Това е жизнена компания, изпълнена със странни и шантави хора, които страстно искат да направят света блокчейн място (Ха, разбрах, замених по-добре с блокчейн). 

След като чухте моята история, бих искал да споделя няколко съвета, които според мен могат да ви помогнат да си намерите работа в странния свят на крипто.

Съвети за новодошлите 

Има само два вида съвети: съветите, които някой предава, защото им е помогнал, или смирените и постоянно присъстващи съвети, научени чрез съжаление. И двете са ценни, но трябва да копирате само първите. 

Моят съвет произтича както от това, което е работило за мен, така и от нещата, които не съм направил. Въпреки че е приложим за много хора, моят съвет е насочен към хора с малък трудов опит, настоящи студенти или тези с няколко години под колана, които искат да направят промяна в кариерата. С други думи, ако се казвате Виталик, може да не се нуждаете от този съвет.

Помислете за този съвет като за меню, изберете и изберете няколко опции, които ви звучат апетитно и се ангажирайте с тях. Постоянството има значение. 

Стани стажант

Ако сте студент на каквото и да е ниво и имате шанса да стажувате, горещо го препоръчвам. Това е може би най-добрият вариант за студенти, които искат да научат повече за този странен свят и да получат малко опит. Както казах по-рано, интернирането за местна криптовалутна борса в Хонконг беше чудесно първоначално преживяване, за да намокри краката си и да се потопя в крипто пространството. 

Доброволец

Доброволчеството може да бъде чудесен начин да получите малко опит, да изградите автобиографията си и да създадете връзки в крипто света. Доброволно участвам в Messari, като пиша профили за криптоасет. Инициал на Райън Селкис покана за анализатори беше точно това, което търсех, място, където да започна, да скоча и да науча колкото се може повече. Научих директно за токените ERC20, каналите за състоянието на ниво 2 и други, като пишех профили на криптоасет, както и индиректно чрез осмоза. Когато сте около изключителни хора, техните знания и опит текат от тях към всички останали. Колкото по-близо сте до тези хора, толкова повече научавате. месечен цикъл. 

Лично погледнато, Месари беше значителна полза за кариерата ми в началото, не само по опит, но и по отношение на ръста. В „реалния“ бизнес свят хората слушат, когато във вашето автобиография има училище Ivy League или се чете McKinsey, Goldman Sachs или [въведете любимата си компания с голямо име]. Може да е жалко, но хората имат желание да определят статут. 

Messari, ConsenSys, Multicoin Capital, Ikigai, Pantera Capital, Binance и Coinbase са едни от най-известните фирми в крипто. По-анекдотично е, че видях много доброволци от Месари да преминат на пълен работен ден в крипто, защото, когато им бъде предоставена по-съществена платформа – общността на Месари – те го използваха като лост за да бъдат забелязани от правилните хора. 

Накратко, успях да използвам опита и знанията от моя стаж и доброволческа позиция в Месари, за да си намеря работа в ConsenSys. Получих и интервюта и предложения за работа от други известни фирми в крипто екосистемата. Това направи кариерата ми в блокчейн от 0 до 1, което винаги е най-трудната стъпка във всяко развитие. 

Пишете

Дерек Хсуе, Майлс Снайдър, Крис Бурниске, Фил Бонело, Тони Шенг и Кайл Самани станаха имена в крипто, защото започнаха да пишат блогове за теми за блокчейн, най-вече свързани с инвестиции или изследвания. Едно от най-високите умения, които можете да използвате, е способността ви да пишете. Трудно е не само да напишете добро съдържание, но и да имате смелостта да изложите мненията си там. Като се има предвид това, всеки може да бъде писател – никога не си казвайте друго. Никога не съм се мислил и за писател. Сега съм писател и маркетинг в ConsenSys и съм автор на ConsenSys Пазарен бюлетин на Intel (както казах, лост). 

Някои лесни парчета или форми на писане:

 • Ако не се чувствате комфортно да споделяте мислите си, преодолейте го! Ако наистина искате да го улесните, започнете с обобщаване на страхотни, дълги или сложни парчета. Ще се изненадате от това колко малко време хората прекарват в четене. Кураторското съдържание е важно. 
 • Експертни домейни: изследвайте концепции в конкретен домейн. Ethereum и поверителност. Blockchain проекти във веригата на доставки. Конюшни монети. Протоколи за кредитиране.
 • Разходки. Направихте нещо, сега покажете на другите как да го направят!   

Tweet

Ако не обичате да пишете дълга форма, Twitter е вашият спасител. Въпреки че не съм много пищял, CryptoTwitter цени тези, които участват или задават съответни въпроси. Някои от най-ярките хора в крипто използват Twitter, за да изградят своите марки като Райън Шон Адамс, Мелтем Димирос, Ник Картър, Ари Дейвид Пол, Хасу, Том Шонъси. Просто не бъдете трол или страшник. 

Използвайте други социални медии

Докато Twitter има силна крипто общност, можете да намерите предпочитаната среда, като използвате Instagram, Reddit, Telegram или други форми в социалните медии. Повечето хора могат да бъдат успешни само в няколко медии като Twitter и Linkedin или Instagram и Tik Tok, така че използвайте, което се чувства най-автентично. 

Отговорете на въпроси на Quora, това ще ви помогне да разберете крипто и да съберете изгледи или да увеличите марката си. Ако отговорите на достатъчно въпроси, тогава имате писмена част. 

Присъединете се към срещи, събития и клубове

Ако сте в локал, в който гъмжи от блокчейн дейност, препоръчвам да отидете на срещи или събития в общността, повечето от които са безплатни. Някои често срещани места за намиране на събития включват Среща и Eventbrite. За студенти от университета разгледайте блокчейн клуба на вашето училище или започнете свой собствен! Не препоръчвам конференции, ако търсите работа, тъй като билетите за конференции не дават добра възвръщаемост на инвестициите, освен ако не сте невероятни в работата в мрежа (нека признаем, че вероятно бихте били наети, ако бяхте). 

Преместване в крипто град

По природа всички ние сме продукти на нашата среда. Не е тайна, че ако искате да постигнете успех в технологиите, вероятно трябва да живеете там, където се случват иновации. Не казвам, че трябва да се преместите в голям технологичен град като Ню Йорк или Сан Франциско, но трябва да се възползвате от това, ако живеете там. Други модерни технологични градове в САЩ включват Лос Анджелис, Денвър, Остин, Далас и Сиатъл. Ако сте готови да се отдадете на чужбина, имате още повече възможности. Азиатските, особено Китай, Хонконг или Сингапур, биха били чудесни места, където да се преместите и да ви дадат предимство. Също така чувам, че Берлин е красив през лятото.

Ще отбележа това, като казвам къде живеете става все по-малко важно. Има много блокчейн компании, които имат отдалечени първи работни култури като ConsenSys. Тъй като отдалечената работа става все по-популярна сред инструменти като Zoom и Slack, очаквам дистанционното да стане норма. Ако сте отдалечени или сте в град, който не е технологичен център, все пак трябва да се присъедините към местната крипто общност! 

Използвайте силните си страни (способностите на съветника) 

Тези с известен трудов опит трябва да го използват. Ако имате някакви умения, включително: 

 • Анализатор (Excel съветник)
 • CPA (съветник за счетоводство)
 • CFA (съветник „Не давам инвестиционни съвети“)
 • Адвокат (никога не се отегчавайте от съветника по съдебна практика)
 • Безстрашен публичен говорител (съветник за звук или подкаст)
 • Пишете като Дикенс (съветник за клавиатура) 
 • Съветник за хора (компаниите буквално плащат за мрежи, нарича се бизнес развитие)
 • Процес (ориентиран към детайлите и оперативен съветник)
 • Дизайн (Photoshop и графичен съветник)
 • Икономически знания (крипто е подкрепено от стимулиращи механизми и теория на игрите) 

Ако имате някое от тези умения, тогава имате предимство пред много други, които в момента са в крипто. За учениците и младежите там използвайте времето си, за да научите нови умения или да натрупате опит. 

Предложете вашата помощ и помощ

Това не означава да кажете на някого „моля да ме уведомите как мога да бъда полезен“, сякаш сте VC или пародия VC акаунт. Крипто светът е малък в сравнение с всяка друга индустрия. Можете да се свържете с хората в Twitter и в по-малка степен Linkedin. Не се свързвайте с мениджъра на VC фирма или главен изпълнителен директор на вашата любима крипто компания. Те вероятно няма да отговорят. Намерете някой по-нов във фирмата, тъй като вероятно има повече време и ще се свърже с вас като млад специалист. Има a куп статии за това как да се свържете с хората, така че няма да казвам много, освен че трябва да намерите начин да предложите стойност. 

Няколко примера:

 • Хората винаги търсят неща, помагат им да намерят необходимата им информация. 
 • Подготовка на съдържание, новини, информация, данни, хора, образователни материали и др. 
 • Стартирайте локална мрежа във вашата общност
 • Мислете нестандартно – хората не винаги са в състояние да ви кажат какво искат / имат нужда. Какво може да предложи вашият уникален набор от умения и черти? 

YouTube или подкаст

Може би не сте майстор на думи, но превъзхождате правенето на видеоклипове, особено съдържание на живо, което става все по-популярно. Стартирайте свой собствен канал или направете няколко въвеждащи видеоклипа. Поне гледайте видеоклипове на живо на любимите си YouTube (CryptoBobby, Ivan on Tech и The Crypto Bubble) и задавайте въпроси или коментирайте по време на техните потоци на живо. Ще научите и ще ви стане по-удобно да достигате. 

Подкастингът е подготвен за крипто дискусия. Ариана Симпсън и Мелтем Демирорс имат страхотен подкаст. Тони Шен експериментира със забавен подкаст (все още чака следващия сезон). Какво направи биткойнът от Питър Маккормак. Натаниел Уитмор започна Дълги четения в неделя който подготвя съдържание и сега е домакин на успешен подкаст / поток на живо. Съвет: по-кратките подкасти обикновено са по-добри. Направете вашите подкасти история (Crazy Genius), образователна (Gimlet) или различна. Не мислете само, че подкаст означава интервю с x човек. Вижте Robinhood Snack’s Podcast или подкаст на Naval и Nivi’s от Копие или Как да забогатеете

Reddit

Ако не се чувствате удобно да пишете в чуруликане, да пишете средни публикации или да посещавате – успокойте се сериозно. Ако обаче сте нов в крипто и се страхувате от закона на Кънингам, задавайте въпроси на Reddit и участвайте в дискусии. Това ще ви помогне да научите, да осъзнаете, че сте по-умни, отколкото си мислите, и че хората от интернет не трябва да се страхуват. 

Намерете приятел блокчейн

Намерете приятел, който е също толкова страстен като вас, и работете помежду си по някоя от горните теми. Никой не стига до върха сам, освен Чък Норис – Чък Норис стига до дъното и кара върха да се чувства сам. 

Изработване на вашето приложение

Има два начина да си намерите работа. Лесният и трудният начин. 

Лесният начин

Бъдете човек и отидете в мрежа. Искрено, работата в мрежа е един от най-добрите начини за намиране на работа. Полагането на усилия да достигнете, да отидете на мрежови събития или да общувате онлайн ще ви помогне повече, отколкото знаете. В края на деня всички ние просто се опитваме да създадем приятели и хората да искат да работят с приятели.  

Трудният начин

Най-добрият съвет, който мога да предложа: трябва да се откроите и да насочите към вашата аудитория. Качеството на вашето заявление е по-важно от количеството заявления, които изпращате. Изпращането на едно и също мотивационно писмо или заявление до 100 работни места може да ви осигури работа, но ако има само няколко компании, в които наистина искате да работите, трябва да положите усилия, за да получите тази работа. 

Multicoin Capital създаде едно от най-добрите приложения за работа Някога съм виждал. Ето откъс:

Трябва да прочетете всички наши изследвания, да проучите Кайл Twitter и да отделите много време за изработване на тезата си. Казваме всичко това, за да изплашим повечето кандидати, защото получаваме твърде много кандидати, които прекарват 1-3 часа и подават посредствени заявления. Търсим изключително ниво на анализ и ангажираност от време и енергия.

Не оптимизирайте за скорост. Оптимизирайте за качество. Ако се притеснявате, че сме близо до даването на оферта на някой друг, просто попитайте по имейл или Twitter. След като подадете молбата си, очаквайте Кайл да оттегли всяко ваше искане. Това е смисълът на упражнението. “

Кандидатстването за работа няма да е лесно и трябва да познавате аудиторията си. За хора като основателите на Multicoin Кайл и Тушар е лесно да намерят своите гледни точки в Twitter и да избягват да пишат за това колко страхотно е вашето резюме или защо трябва да ви изберат заради образованието ви в Ivy League (намек: не им пука). 

Последният ми съвет за изработване на вашето приложение – лошите хора са различни, така че мислете по различен начин. 

 • Направете уебсайт или бюлетин, който предоставя нещо ценно, като например списък на времената за срещи за всеки крипто проект с отворен код.
 • Проучете супер ниша тема, която е свързана с блокчейн и пишете / чуруликайте за вашите открития. Не трябва да е повърхностно, но не трябва да е напълно революционно, просто туитвайте / пишете / говорете своята версия и мнения. 
 • Работодателите ценят хората, които действат сами и произвеждат страхотни глупости. 

Ако все още сте студент или само година-две сте извън училище, считайте се за късметлия. Най-вероятно имате по-малко ангажименти и достатъчно време на ръце – или време, което можете да отделите по-ефективно – за изграждане на вашата марка и следвайте горното ръководство. 

Бележка за вашето автобиография

Отново направете вашето резюме конкретно. Ако сте напълно загубени как да създадете автобиографията си или искате да започнете от нулата, Харвард предлага много безплатни материали. Освен това няма причина да не можете да проявите креативност в автобиографията си или поне добавете някакъв естетически приятен шаблон. Не забравяйте, че имате работа с хора (с мозъци на гущер), които са естествено привлечени от ярки цветове, графики и картини. И накрая, използвайте данни и показатели, когато е възможно, дори ако те само показват вашия ръст на социални медии за месец, reddit карма точки или мнения на вашите публикации в блога. 

Къде да търсите

 • AngelList – едно от най-добрите места за намиране на работа в крипто, с ръце надолу. 
 • ConsenSys Labs – Много от нашите портфолио компании наемат!
 • Доказателство за талант за работа – За по-възрастните / техническите
 • Страница за кариерата на ConsenSys – заповядайте да се присъедините към Mesh.
 • Linkedin – намирането на крипто и блокчейн работни места в LinkedIn става все по-нормално.
 • Доказателство за работа общо приложение – да, отново е като в колежа.  
 • Бюлетини – следвайте бюлетини на любимите си компании и те често ще обявяват нови позиции или възможности. 
 • Крипто работни места – Също така има визуално приятелски списък за намиране на работа.
 • Криптовалутни работни места – И още един.

Финални мисли

Работете здраво, останете смирени и живейте щастливо. 

И накрая, бих искал да благодаря на ConsenSys, че ми даде възможността да работя в сфера, която обичам, заобиколен от невероятни хора. Също така, благодаря Crypto Twitter, повечето от вас са страхотни. 

Чувствайте се свободни да се свържете с мен Twitter (@masonnystrom) или ми изпратете имейл на [имейл защитен] ако имате въпроси или обратна връзка. 

Отказ от отговорност: Мненията, изразени от автора по-горе, не представляват непременно възгледите на Consensys AG. ConsenSys е децентрализирана общност, като блогът ConsenSys е платформа за членове да изразяват свободно своите разнообразни идеи и перспективи. 

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map