Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Най-добрата блокчейн за вашия бизнес през 2020 г .: Enterprise Ethereum

Когато вашият бизнес се нуждае от блокчейн решение

Технологията Blockchain се превърна в съществена част от корпоративния софтуерен стек за организации, които искат да рационализират бизнес процесите и да издават цифрови активи. Не всички организации се нуждаят от блокчейн решение, но за тези, които го правят, технологията може да бъде трансформационна. Blockchains помага на бизнеса да реши три основни сценария:

1. Трябва да обработвате данни ефективно. 

Блокчейн платформата служи като цифров слой за обработка и координация на информацията. Разпределената архитектура и консенсусните механизми на блокчейн мрежите улесняват по-ефективната координация на данните от хартиените и централизирани системи. Въпреки че технологията blockchain предлага усъвършенствана координация на данни, много стари системи могат да бъдат оптимизирани чрез подобрен дизайн на разпределени системи. Блокчейн платформите са предназначени за изцяло нови бизнес функционалности, които далеч надхвърлят обработката на информация.

2. Нуждаете се от надеждни транзакции и защитени бизнес мрежи. 

Технологията Blockchain първоначално е разработена за дигитализиране на доверието и споразуменията, точно както интернет технологиите са дигитализирали информацията и нейния обмен. Уникалният дизайн на блокчейн осигурява неизменен запис на транзакции, на които всички участници в мрежата могат да се доверят. Освен това програмируемите интелигентни договори дават възможност за автоматизация на бизнес логиката, опростявайки подравняването и съгласуването в сложни бизнес мрежи. Все по-голям брой компании от Global 2000 в основни индустрии като финансови услуги и глобална търговия вече използват платформи, базирани на блокчейн, за стартиране на консорциуми за предприятия.

3. Трябва да създавате, издавате и управлявате цифрови активи. 

Дигитализацията на стоки и активи се очерта като едно от най-вълнуващите бизнес приложения на блокчейн технологията. Вградените възможности за токенизация на блокчейн мрежи като Ethereum позволяват на предприятията да създават, издават и управляват цифрови активи за случаи на употреба, широкообхватни като дигиталната валута на централната банка и фракционирана собственост върху недвижими имоти. През последните години бяха разработени разнообразни технологии с отворен код и собствена блокчейн и разпределена книга за решения за цифрови активи.

Инфографика

Предимства на Blockchain във индустрията за финансови услуги

От токенизация до консорциумни мрежи, ето преглед на това как технологията блокчейн подобрява оперативната ефективност и намалява риска във финансовите услуги.

Предимства на Blockchain във индустрията за финансови услуги

Blockchain срещу Distributed Ledger Technologies

Разпределената книга е база данни, която се поддържа на няколко места и която поддържа множество участници. Блокчейнът е вид технология на разпределена книга, която има уникална архитектура и допълнителни функционалности. За разлика от традиционните DLT, блокчейнът използва верига от криптографски защитени блокове, за да създаде защитен запис на транзакции. Допълнителните функционалности на силно програмируема блокчейн като Ethereum включват: 

 • Създаване на цифрови активи. Докато DLT могат да регистрират продукт в цифров формат, родните възможности на маркера Ethereum позволяват издаването и управлението на напълно нови и персонализирани цифрови активи и финансови инструменти.
 • Криптоикономически стимули. DLT първоначално не са проектирани да включват криптовалути. Блокчейнът позволява механизмите за стимулиране да бъдат включени в протокола, за да се възнагради положителното поведение на мрежата и да се накаже нечистата дейност.  
 • Оперативна съвместимост. Тъй като някои DLT са изградени върху собствени рамки, потребителите могат да изпитат блокиране на доставчика за определени функционалности. Модулните блокчета с отворен код като Ethereum позволяват на предприятията да интегрират технологията в съществуващите си системи и сигурно да си взаимодействат в частни и публични блокчейн мрежи. 

За пълен сравнителен анализ прочетете нашата серия от две части за технологиите blockchain vs..  


Как се интегрират Hyperledger и Ethereum

Hyperledger е глобално сътрудничество с отворен код, създадено от Фондацията Linux през 2015 г. в подкрепа на разработването и внедряването на корпоративна блокчейн. Пакетът Hyperledger, известен също като „оранжерията“, включва разпределени дневници, библиотеки и инструменти, които са с отворен код и са безплатни за изтегляне и използване. Оранжерията се състои от няколко базирани на Ethereum проекти, включително Hyperledger Besu, усъвършенстван клиент на Ethereum, който бе допринесен от екипа за инженеринг на протоколи на ConsenSys през 2019 г. За много корпоративни екипи Hyperledger е ценна среда за активно сътрудничество, проверени възможности за разполагане и най-добри практики в индустрията.    

Оранжерията Hyperledger включва няколко проекти, базирани на Ethereum Източник https www hyperledger org проектиОранжерията Hyperledger включва няколко проекта, базирани на Ethereum. Източник: https://www.hyperledger.org/projects

Основни фактори за успешното решение на блокчейн

Решенията за проектиране, които вземате в началото на жизнения цикъл на внедряването ви, ще имат далечни последици за времето ви до производството и потенциалното въздействие на вашето блокчейн решение. За да видите пълен списък на ключовите технически и нетехнически фактори за вашия избор на платформа, прочетете 30 Технически фактора на платформата Blockchain и 30 фактора на платформата Blockchain. Ето дестилиран списък с 10-те най-важни съображения във вашия процес на откриване: 

 • ROI. Каква ще бъде възвръщаемостта на инвестицията от вашия случай на използване на блокчейн?
 • Платформа. Коя платформа е създадена, за да отговори на специфичните ви функционални изисквания?
 • Лесна интеграция. Съвместима ли е технологията със съществуващите ви системи?
 • производителност. Доказа ли платформата, че може да работи безопасно в мащаб?
 • Разрешаване на мрежи. Трябва ли да конфигурирате мрежовия достъп за корпоративен консорциум с множество страни? 
 • Частни сделки. Имате ли нужда от механизми за поверителност, за да сте сигурни, че данните за транзакциите остават поверителни? 
 • поддържа. Имате ли нужда от услуги за поддръжка и текуща поддръжка?
 • Стандарти. Съответства ли технологичният стек на индустриалните стандарти и спецификации?
 • Развитие. Как да съберете екип за разработка на блокчейн?
 • Инструментиране. Каква инфраструктура, междинен софтуер и инструменти на ниво приложения трябва да използват разработчиците ви?

ConsenSys Solutions е тук, за да ви помогне да отговорите на тези ключови решения за проектиране и развитие, докато вие и вашата организация започнете своето блокчейн пътуване.

ConsenSys Insights

Пълното ръководство за бизнес мрежи в блокчейн

Това пълно ръководство за Blockchain Business Networks е предназначено за предприятия, които искат да разберат доказаните ползи от децентрализираните мрежи за случаи на бизнес употреба. 

Изтеглете ръководствотоПълното ръководство за бизнес мрежи в блокчейн

Какви са предимствата на Enterprise Ethereum?

Ethereum е блокчейн платформа с отворен код и най-активно разработената блокчейн в света. Enterprise Ethereum се отнася до частни, консорциум и хибридни внедрения на кодовата база Ethereum за бизнес приложения. Поради своята гъвкавост и изключително сигурна архитектура, Enterprise Ethereum предлага уникални предимства на бизнесите, които обмислят блокчейн решения: 

 • Ненадмината програмируемост. Интелигентните договори на Ethereum осигуряват неограничени формати на бизнес логиката с твърд код директно в протокола, помагайки на предприятията да автоматизират съгласуването, спазването, отчитането и др..
 • Разширено поверителност и разрешаване. Платформите на Ethereum като Hyperledger Besu и PegaSys Plus предлагат усъвършенствани контроли за сигурност, така че фирмите да могат да конфигурират мрежовия достъп и да гарантират поверителни транзакции.   
 • Бърза токенизация. Родните възможности за токенизация на Ethereum позволяват на предприятията лесно да разделят големи активи, да разширят своята гама от продукти и да отключат нови модели на стимули както на потребителско, така и на институционално ниво.
 • Евтино, бързо внедряване. Кодовата база с отворен код на Ethereum помага на бизнеса да поддържа евтин бизнес модел и да избягва блокирането на доставчика. Всичко в едно бизнес платформи като PegaSys Plus ускоряват времето за производство от месеци до седмици. 
 • Производителност на ниво производство. Нито една друга блокчейн мрежа не е изпълнявала обема и мащаба на мрежата Ethereum. Частните мрежи Ethereum осигуряват персонализирано разрешаване, незабавна окончателност, мащабируемост и непрекъсната надеждност, с възможност за взаимодействие с публичната мрежа Ethereum. 

За да научите повече за доказаните ползи от Ethereum за предприятия, прочетете 11 начина, по които Ethereum може да се възползва от Enterprise и 5 причини, поради които Enterprise Ethereum е повече от DLT.

Започнете с ConsenSys

Нашият екип за глобални решения помага на предприятия, правителства, организации с нестопанска цел и стартиращи компании да изграждат, тестват и внедряват публични и частни решения за блокчейн.

Свържете се с нашите експертиЗапочнете с ConsenSys

ConsenSys Enterprise Blockchain Products

 • Codefi
  Codefi

  Оптимизирайте бизнес процесите и създайте цифрови активи в нашата операционна система от блок до верига. 

 • Старание
  Старание

  Увеличете сигурността на интелигентните договори и избягвайте скъпи грешки с нашата водеща в бранша услуга за сигурност. 

 • PegaSys
  PegaSys

  Стартирайте сигурно мащабно блокчейн платформа с нашия клиент Ethereum, поддържан от доставчика.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector