Най-добрата блокчейн за вашия бизнес през 2020 г .: Enterprise Ethereum

  Защо вашият бизнес се нуждае от блокчейн решение?

  Технологията Blockchain се превърна в съществена част от корпоративния софтуерен стек за организации, които искат да рационализират бизнес процесите и да издават цифрови активи. Не всички организации се нуждаят от блокчейн решение, но за тези, които го правят, технологията може да бъде трансформационна. Както нашият началник на персонала Джеръми Милар посочва в 6 Въпроса, които трябва да зададете, когато обмисляте решения за блокчейн за предприятия, „Трябва да намерите правилния проблем, преди да можете да създадете правилното решение.“ Blockchains помага на бизнеса да реши три основни сценария:

  1. Трябва да обработвате данни ефективно. 

  Блокчейн платформата служи като цифров слой за обработка и координация на информацията. Разпределената архитектура и консенсусните механизми на блокчейн мрежите улесняват по-ефективната координация на данните от хартиените и централизирани системи. Въпреки че технологията blockchain предлага усъвършенствана координация на данни, много стари системи могат да бъдат оптимизирани чрез подобрен дизайн на разпределени системи. Блокчейн платформите са предназначени за изцяло нови бизнес функционалности, които далеч надхвърлят обработката на информация.

  2. Нуждаете се от надеждни транзакции и защитени бизнес мрежи. 

  Технологията Blockchain първоначално е разработена за дигитализиране на доверието и споразуменията, точно както интернет технологиите са дигитализирали информацията и нейния обмен. Уникалният дизайн на блокчейн осигурява неизменен запис на транзакции, на които всички участници в мрежата могат да се доверят. Освен това програмируемите интелигентни договори дават възможност за автоматизация на бизнес логиката, опростявайки подравняването и съгласуването в сложни бизнес мрежи. Все по-голям брой компании от Global 2000 в основни индустрии като финансови услуги и глобална търговия вече използват платформи, базирани на блокчейн, за стартиране на консорциуми за предприятия.

  3. Трябва да създавате, издавате и управлявате цифрови активи. 

  Дигитализацията на стоки и активи се очерта като едно от най-вълнуващите бизнес приложения на блокчейн технологията. Вградените възможности за токенизация на блокчейн мрежи като Ethereum позволяват на предприятията да създават, издават и управляват цифрови активи за случаи на употреба, широкообхватни като дигиталната валута на централната банка и фракционираната собственост върху недвижими имоти. През последните години бяха разработени разнообразни технологии с отворен код и собствена блокчейн и разпределена книга за решения за цифрови активи.

  Блокчейн срещу разпределени леджър технологии (DLT)

  Разпределената книга е база данни, която се поддържа на няколко места и която поддържа множество участници. Блокчейнът е вид технология на разпределена книга, която има уникална архитектура и допълнителни функционалности. За разлика от традиционните DLT, блокчейнът използва верига от криптографски защитени блокове, за да създаде защитен запис на транзакции. Допълнителните функционалности на силно програмируема блокчейн като Ethereum включват: 

  • Създаване на цифрови активи. Докато DLT могат да регистрират продукт в цифров формат, родните възможности на маркера Ethereum позволяват издаването и управлението на напълно нови и персонализирани цифрови активи и финансови инструменти.
  • Криптоикономически стимули. DLT първоначално не са проектирани да включват криптовалути. Блокчейнът позволява механизмите за стимулиране да бъдат включени в протокола, за да се възнагради положителното поведение на мрежата и да се накаже нечистата дейност.  
  • Оперативна съвместимост. Тъй като някои DLT са изградени върху собствени рамки, потребителите могат да изпитат блокиране на доставчика за определени функционалности. Модулните блокчета с отворен код като Ethereum позволяват на предприятията да интегрират технологията в съществуващите си системи и сигурно да си взаимодействат в частни и публични блокчейн мрежи. Прочетете повече за блокчейните и оперативната съвместимост.

  За пълен сравнителен анализ прочетете нашата серия от две части за блокчейн срещу технологиите за разпределена книга.  

  Как се интегрират Hyperledger и Ethereum

  Hyperledger е глобално сътрудничество с отворен код, създадено от Фондацията Linux през 2015 г. в подкрепа на разработването и внедряването на корпоративна блокчейн. Пакетът Hyperledger, известен също като „оранжерията“, включва разпределени дневници, библиотеки и инструменти, които са с отворен код и са безплатни за изтегляне и използване. Оранжерията се състои от няколко базирани на Ethereum проекти, включително Hyperledger Besu, усъвършенстван клиент на Ethereum, който бе допринесен от екипа за инженеринг на протоколи на ConsenSys през 2019 г. За много корпоративни екипи Hyperledger е ценна среда за активно сътрудничество, проверени възможности за разполагане и най-добри практики в индустрията.    

  Оранжерията Hyperledger включва няколко проекти, базирани на Ethereum Източник https www hyperledger org проектиОранжерията Hyperledger включва няколко проекта, базирани на Ethereum. Източник: https://www.hyperledger.org/projects

  Какви са предимствата на Enterprise Ethereum?


  Ethereum е блокчейн платформа с отворен код и най-активно разработената блокчейн в света. Enterprise Ethereum се отнася до частни, консорциум и хибридни внедрения на кодовата база Ethereum за бизнес приложения. Поради своята гъвкавост и изключително сигурна архитектура, Enterprise Ethereum предлага уникални предимства на бизнесите, които обмислят блокчейн решения: 

  • Ненадмината програмируемост. Интелигентните договори на Ethereum осигуряват неограничени формати на бизнес логиката с твърд код директно в протокола, помагайки на предприятията да автоматизират съгласуването, спазването, отчитането и др..
  • Разширено поверителност и разрешаване. Платформите на Ethereum като Hyperledger Besu предлагат усъвършенствани контроли за сигурност, за да могат фирмите да конфигурират мрежовия достъп и да гарантират поверителни транзакции. Прочетете повече за разрешаването на блокчейн мрежи и частните транзакции.    
  • Бърза токенизация. Родните възможности за токенизация на Ethereum позволяват на предприятията лесно да разделят големи активи, да разширят своята гама от продукти и да отключат нови модели на стимули както на потребителско, така и на институционално ниво.
  • Евтино, бързо внедряване. Кодовата база с отворен код на Ethereum помага на бизнеса да поддържа евтин бизнес модел и да избягва блокирането на доставчика. Всичко в едно бизнес платформи като ConsenSys Quorum ускоряват времето за производство от месеци до седмици. 
  • Производителност на ниво производство. Нито една друга блокчейн мрежа не е изпълнявала обема и мащаба на мрежата Ethereum. Частните мрежи Ethereum осигуряват персонализирано разрешаване, незабавна окончателност, мащабируемост и непрекъсната надеждност, с възможност за взаимодействие с публичната мрежа Ethereum. 

  За да научите повече за доказаните ползи от Ethereum за предприятия, прочетете 11 начина, по които Ethereum може да се възползва от Enterprise и 5 причини, поради които Enterprise Ethereum е повече от DLT.

  Основни фактори за успешното решение на блокчейн

  Решенията за проектиране, които вземате в началото на жизнения цикъл на внедряването ви, ще имат далечни последици за времето ви до производството и потенциалното въздействие на вашето блокчейн решение. За да видите пълен списък с ключови технически и нетехнически фактори за избора на вашата платформа, прочетете 30 Технически фактора на платформата Blockchain и 30 бизнес фактора на платформата Blockchain. Също така вижте нашето парче за дизайнерското мислене и как да скриете сложността на блокчейн в продуктите. Ето дестилиран списък с 10-те най-важни съображения във вашия процес на откриване: 

  • ROI. Каква ще бъде възвръщаемостта на инвестицията от вашия случай на използване на блокчейн?
  • Платформа. Коя платформа е създадена, за да отговори на специфичните ви функционални изисквания?
  • Лесна интеграция. Съвместима ли е технологията със съществуващите ви системи?
  • производителност. Доказа ли платформата, че може да работи безопасно в мащаб?
  • Разрешаване на мрежи. Трябва ли да конфигурирате мрежовия достъп за корпоративен консорциум с множество страни? 
  • Частни сделки. Имате ли нужда от механизми за поверителност, за да сте сигурни, че данните за транзакциите остават поверителни? 
  • поддържа. Имате ли нужда от услуги за поддръжка и текуща поддръжка?
  • Стандарти. Съответства ли технологичният стек на индустриалните стандарти и спецификации?
  • Развитие. Как да съберете екип за разработка на блокчейн?
  • Инструментиране. Каква инфраструктура, междинен софтуер и инструменти на ниво приложения трябва да използват разработчиците ви?

  Започнете с ConsenSys

  Нашият екип за глобални решения помага на предприятия, правителства, организации с нестопанска цел и стартиращи компании да изграждат, тестват и внедряват публични и частни решения за блокчейн.

  Консултирайте се с нашите експертиЗапочнете с ConsenSysИнфраструктураИнфраструктураИнфраструктураИнфраструктураИнфраструктура

  Надградете върху нашия пълен отворен код блокчейн протоколен слой за бизнес.

  Започнете с QuorumApplicationsПриложенияПриложения

  Оптимизирайте бизнес процесите и създайте цифрови активи в нашата операционна система от блок до верига. 

  Започнете с CodefiSecurityСигурностСигурност

  Увеличете сигурността на интелигентните договори и избягвайте скъпи грешки с нашата водеща в бранша услуга за сигурност. 

  Започнете с усърдието

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map