Нов доклад на Ethereum 2.0: Над 65% от всички респонденти планират да заложат своя ETH

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

Нов доклад на Ethereum 2.0: Над 65% от всички респонденти планират да заложат своя ETH

Потребителски доклад за мотивациите, предпочитанията и притесненията на притежателите на ETH в очакване на залагането на Eth2.by ConsenSysМай 6, 2020 Публикувано на 6 май 2020

Eth2 Staking Report Hero codefi Изтеглете пълния отчет на Ethereum 2.0. Изтегли

Стартирането на Ethereum 2.0 (Eth2) през 2020 г. представлява критичен и дългоочакван етап в индустрията. Колективното разбиране на индустрията за съществуващите ETH мотивации, настроения и поведенчески модели, когато става въпрос за залагане (или не!) Е от първостепенно значение за подкрепа и катализиране на успеха на пътя на Ethereum към Proof of Stake. 

ConsenSys Codefi е проучил близо 300 притежатели на ETH в пространството, за да разберат техните намерения и нужди, когато става въпрос за залагане на Eth2. Нашият доклад има за цел да информира ключови съображения за дизайна и продукта, както и да предостави стратегически и тактически препоръки за протоколни екипи, разработчици на клиенти и доставчици на инфраструктура, за да насърчи ефективното приемане в различни потребителски персони.  

Контекст и цели на изследването

Стартирането на първата фаза на Ethereum 2.0 тази година ще отбележи началото на следващата еволюция на публичната мрежа на Ethereum. Едно от най-значимите ъпгрейди в Ethereum 2.0 е преминаването от алгоритъм за консенсус Proof of Work (PoW) към Proof of Stake (PoS). Това надграждане ще доведе до подобрена мащабируемост, стимули за поддръжка на мрежата, енергийна ефективност и сигурност. Освен това новата мрежова архитектура предоставя нова възможност за широка категория притежатели на ETH да създадат непрекъсната способност за генериране на приходи за предоставяне на публична инфраструктура на общността Ethereum. 

Основно за успеха на PoS мрежата е готовността на участниците да заложат своя етер (ETH) в мрежата, за да защитят адекватно блокчейна. Следователно е наложително да се разберат предпочитанията, поведението и нуждите на съществуващите притежатели на ETH и как тяхното участие в Ethereum 2.0 може да бъде ускорено и оптимизирано.

Преди да проектира изследването, нашият екип идентифицира и проведе различни качествени интервюта със заинтересовани страни, целящи да разберат по-нататък нашите въпроси и предположения относно залагащата екосистема Ethereum 2.0. 

Една от ключовите констатации, която стана очевидна, беше съществуващата комуникационна пропаст между строителите, активистите и потенциалните участници в общността Eth2. С фаза 0 на хоризонта, екипите за протоколи, клиенти и инфраструктура трябва да комуникират, проектират и внедряват функции, които насърчават възможно най-широкото участие във вселената на бъдещите валидатори. 

Имайки предвид предварителните констатации от изследването, нашият екип разработи и внедри количествено проучване за потребителски изследвания, за да обхване широките потребителски сегменти, настроения и поведенчески модели, за да информира както строителите, така и активистите, като същевременно обучава крайните потребители. 

Изследването има за цел да разкрие и анализира следните прозрения:


  • Какви са профилите и поведенческите модели на съществуващите притежатели на ETH?
  • Какви са намеренията и мотивацията на притежателите на Eth, когато става въпрос за залагане на Eth2.0?
  • Какви са текущите точки на болка и потенциалните пречки пред осиновяването?
  • Какви възможности за добавена стойност и пазарни възможности представя това?

Направихме заключения от 287 респонденти на онлайн проучване на съществуващите притежатели на ETH, което беше стартирано през февруари 2020 г. и остана на живо 20 дни. Можете да намерите оригиналната анкета тук.

Eth2 няма да се изгради, така че благодаря на всички, участващи в този етап и се надяваме, че ще намерите нашата работа проницателна и полезна! 

Изтеглете пълния отчет за залагане на Ethereum 2.0

Изтеглете CodefiEthereum 2.0 Newsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Ексклузивно съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map