Новини и актуализации на продукти на ConsenSys в Devcon 5 Осака

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogPress Release

Новини и актуализации на продукти на ConsenSys в Devcon 5 Осака

По време на петото годишно събиране на разработчици, технолози и ентусиасти на Ethereum в Devcon, ConsenSys и неговите портфолио компании представиха актуализации на продукти, награди ConsenSys Grants и партньорства. От ConsenSys 8 октомври 2019 г. Публикувано на 8 октомври 2019 г.

devcon bg

Осака, Япония – От старта на мрежата Ethereum през 2014г, Devcon служи като място за срещи на хилядите разработчици с отворен код, дизайнери, изследователи, инфраструктурни оператори, организатори на общността, икономисти и ентусиасти, за да обсъдят нова финансова инфраструктура и инфраструктура за данни за мрежата. 

С предстоящото стартиране на Ethereum 2.0 се изграждат нови видове стандарти, плъгини, инструменти и бизнес модели, които да обслужват разнообразни стратегии за мащабиране и нови протоколи за интелигентни договори. 

Много от продуктите, инициативите и портфолиото на ConsenSys дойдоха в Осака, за да споделят актуализациите през цялата седмица.

Стартиране на продукти и нови функции 

 • ConsenSys Product Suite формулира Freemium модели като софтуер като услуга 
 • Система за приставки MetaMask 
 • Стартира Японската мрежа за награди 
 • Kaleido решава ключова пречка пред приемането на блокчейн в предприятието с пускането на собствено управление на интелигентни договори и партньорството с MythX 

Стандартите работят и софтуерна поддръжка с отворен код 

 • Джоузеф Любин DevCon Призив за действие: OneMillionDevs.com 
 • ConsenSys Grants финансира 11 проекта за 155 000 долара 
 • Enterprise Ethereum Alliance (EEA) пуска нови клиентски спецификации, хоства първо Mainnet Meetup

_____________________________________________________________________________

ConsenSys Product Suite предлага Freemium модели като софтуер като услуга

През третото тримесечие на 2019 г. продуктите, собственост на ConsenSys, обявиха нови модели „Софтуер като услуга“ за подобрени споразумения на ниво обслужване на клиентите и за да отговорят на изискванията на зреещия пазар за инфраструктура, анализ и инструменти за разработчици на Ethereum. 

Тъй като пазарът на богати на функции услуги и инструментариум в Ethereum напредва, нараства и нуждите на клиентите. Инфура, MythX и Алетио, стартира абонаментни услуги в подкрепа на редица предложения – от начинаещи до използване на корпоративно ниво, някои от най-широко използваните услуги за сигурност и инфраструктура в Ethereum Network с инфраструктура, анализ на данни и софтуер за одит на сигурността.


 • На 17 юли доставчикът на инфраструктура Ethereum Инфура стартира Infura +, първокласна абонаментна услуга за Ethereum API на Infura, предоставяща подобрена инфраструктурна поддръжка на Ethereum за приложения от всякакъв размер. Потребителите могат да избират опции за многоетажна услуга—Core, Developer, Team и Growth — за да се даде възможност на правилния план за въвеждане на техния базиран на Ethereum проект от доказателство за концепция в глобално производство.
 • MythX, първокласната услуга за анализ на сигурността за интелигентни договори Ethereum стартира MythX Pro днес. Сега потребителите на MythX откриват пълен набор от уязвимости на интелигентни договори и помагат за предотвратяване на пробиви в сигурността – с прозрачна и лесна за използване абонаментна услуга DAI-stablecoin чрез Дейзи плащания
 • На 20 юни 2019 г. Алетио обяви Alethio API PRO  като директен начин за разработчиците да получат достъп в реално време до индексирани, синтезирани, верижни данни на Ethereum по надежден и надежден начин. API на Alethio решава проблема с фрагментацията на данните на Ethereum, което пречи на много потребители на mainnet да имат надежден и чист достъп до базирани на блокчейн данни. 

Пълно съобщение за пресата

_____________________________________________________________________________

Система за приставки MetaMask

През последните четири години MetaMask помогна на голяма общност от разработчици на Web3 да въведат нова изчислителна парадигма – където потребителите контролират собствените си сметки и където сметките контролират собствените си средства. 

Разширението MetaMask за браузъри доведе Ethereum до нормални уеб приложения, но са необходими нови разширения за нови видове стратегии за мащабиране и протоколи за интелигентни договори – много от които изискват взаимодействие с акаунт на потребител и стартиране на постоянен скрипт от името на потребителя, за да се следи състоянието или транзакции преди обработка. Вместо да реши кои функции да бъдат пуснати, MetaMask създаде система за приставки без разрешения. 

Приставката MetaMask е скрипт, който обикновено се обслужва през ENS и IPFS, добавя функционалност към MetaMask и всичко това става възможно с новата ни система за разрешения.

 • auditAddress приставката API може да добавя предупреждения или препоръки за акаунти навсякъде, където MetaMask ги показва, за да осигури защита на интелигентния договор.
 • API на плъгин resolName означава, че MetaMask няма да диктува за какви системи от имена потребителят може да се абонира за децентрализирани системи за имена (DNS).
 • Пакет от приложни програмни интерфейси (API) за решения за мащабиране на Layer 2, които помагат на dapps да разработят децентрализирани споразумения извън основната верига на Ethereum.
 • ShareAPI улеснява всеки автор на плъгин да създаде свой собствен API за сайтовете, които потребителят посещава, независимо дали е прост API на RPC стил или усъвършенстван API, управляван от събития.
 • Примерни плъгини, които разработчиците да проучат, за да започнат, включително IPFS, Starkware и Blocknative плъгини. Можете да видите още проби тук.

_____________________________________________________________________________

Стартира Японската мрежа за награди 

За DevCon 5 в Осака мрежата на наградите създаде специален изследовател – достъпен на японски – за участниците в конференцията, които лесно създават и изпълняват награди. От доказване, че го правите „голям“ и подписване в кабинки за караоке, до решаване на грешки в сигурността за Kickback, japan.bounties.network е мястото за взаимодействие в Ethereum по време на DevCon. Като платформа, достъпна в браузърите Web3, за да може общността да се събере и да си взаимодейства, мрежата на японските награди е чудесен пример за това как местните и международни общности се развиват чрез проследим обмен на стойност.

Виж това: https://japan.bounties.network/

_____________________________________________________________________________

Kaleido решава ключова пречка пред приемането на блокчейн в предприятието с пускането на собствено управление на интелигентни договори и партньорството с MythX

На DevCon 5 Kaleido обяви добавянето на управление на корпоративни интелигентни договори като естествен компонент на платформата Kaleido. Управлението на интелигентни договори, които съдържат споделена бизнес логика между компаниите, е трудна пречка за управлението на блокчейн консорциумите. Kaleido сега предлага опция за „корпоративно внедряване“ за договори с вградено управление, работен поток, управление на версиите, защита и защитна стена. Възможността също така поддържа Truffle и е интегрирана с Github. 

За първи път в мрежа, базирана на Ethereum, потребителите вече могат да проверяват и проверяват кои редове код са изпълнени за всяка транзакция. Заедно с партньорството на Kaleido с MythX за новото добавяне на техниките за анализ на интелигентни договори на MythX, предприятията вече разполагат с простото решение за управление, внедряване и анализ на интелигентни договори. Калейдо, Blockchain Business Cloud за съвременни бизнес мрежи, предлага цялостна блокчейн платформа, изградена на базата на Enterprise Ethereum.

Прочетете още тук.

_____________________________________________________________________________

Джоузеф Любин DevCon Призив за действие: OneMillionDevs.com

По време на основния си адрес в DevCon 5, Джоузеф Любин обяви призив за действие за изграждане на общността на разработчиците на Ethereum и стартира екосистемна инициатива, за да вдъхнови един милион разработчици на блокчейн, технолози и хакери да видят как техните умения могат да бъдат приложени при писането на интелигентни договори и разработването на приложения в мрежата на Ethereum. 

В световен мащаб има около 24 милиона разработчици на софтуер, но броят на разработчиците на блокчейн е в рамките на няколкостотин хиляди – с най-голям брой разработки в Ethereum. С подобряването на инструментариума, документацията, библиотеките и onramps, Lubin предизвиква общността да насочи нови програмисти и да увеличи мисленето на разработчиците на Ethereum до милион през следващата година.

_____________________________________________________________________________

ConsenSys Grants разпределя 175 000 долара във втората си вълна

На DevCon 4 през 2018 г. Джоузеф Любин обяви безвъзмезден фонд от 500 000 долара, който ще бъде разпределен за проекти, изграждащи софтуер с отворен код за решаване на технически проблеми в мрежата Ethereum. От самото си създаване програмата ConsenSys Grants е финансирала 15 проекта с общо 330 000 долара. Днес програмата ConsenSys Grants обяви втората си вълна от грантополучатели, за да получи финансиране. 

 1. Сигурност:

 

 1. фар: Клиент на Ethereum Serenity, фокусиран върху сигурността, отпусна допълнителна субсидия от $ 25 000, за да продължи превъзходната си работа в доказателство за залог + рязане.
 • Инфраструктура: 
  1. Zeropool: Напълно анонимни и непроследими транзакции на Ethereum, поддържащи множество ERC20 токени, етери и анонимни атомни суапове – $ 25 000
  2. PISA: Реална мащабируемост на крипто, чрез облекчаване на предположението, 99% от транзакциите могат да останат локални сред страните вместо глобалната мрежа – 25 000 долара
  3. Теллор: Децентрализиран оракул, който предоставя ефективна, ненадеждна и децентрализирана алтернатива за данни извън веригата – 25 000 долара
  4. DappNode: Децентрализирана мрежа от лично притежавани възли с и удобен за потребителя интерфейс – 25 000 долара
  5. Използваемост на инфраструктурата и Dev Tooling
   1. Алис: Мобилно приложение за лесно изграждане на собствени мобилни приложения – 25 000 долара
   2. Ethers.js: Пълна Ethereum JavaScript библиотека за изграждане на портфейли, рамки и инструменти, с акцент върху сигурността, компактността и простотата – 25 000 долара
   3. ConsenSys Grants финансира проекти с отворен код, които са в полза на по-голямата екосистема Ethereum. Поддържаните проекти включват критични области като основна инфраструктура, подобрени инструменти за разработчици и UX, сигурност и достъп до знания за разработчици, потребители и социално въздействие. ConsenSys Grants Wave 3 вече е отворена за кандидатстване и победителите ще бъдат обявени на EthDenver през февруари 2020 г. Крайният срок за подаване на заявления е 14 януари 2020 г.. 

    _____________________________________________________________________________

    Enterprise Ethereum Alliance (EEA) пуска нови клиентски спецификации, хоства първо Mainnet Meetup

    The Enterprise Ethereum Alliance (EEA), ръководена от членове индустриална организация, представена от стотици компании по целия свят. Днес те пуснаха две нови спецификации, достъпни за изтегляне тук.

    ЕАОС ще проведе и първата си среща на Mainnet за интерактивна дискусия по теми като поверителност, пропускателна способност на транзакции и законови изисквания за индустриите и предприятията, за да се възползват максимално от Ethereum. Председателят на работната група на EEA Mainnet Джон Уолперт, старши изпълнителен директор на ConsenSys Web3Studio, ръководи дискусията. 

    Пълна версия

    _____________________________________________________________________________

    За ConsenSys:

    ConsenSys трансформира сегашната ни цифрова архитектура към по-отворен, приобщаващ и сигурен интернет на стойност, често наричан Web3. С по-надеждна интернет архитектура, ние помагаме на отделни лица, предприятия и правителства да отключат нови бизнес модели и стойност, да получат ефективност чрез споделена ИТ инфраструктура и да използват авангардни криптографски методи за защита на данните на частните потребители. Чрез нашия уникален глобален бизнес, състоящ се от рисков фонд и стартиращ инкубатор, консултантска организация Enterprise Ethereum и образователна академия, ConsenSys изгражда за децентрализираното бъдеще.

    Медийни контакти: [имейл защитен]

    Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

    Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

    Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

    Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

    Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

    Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

    Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

    Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

    Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

    Как да изградим успешен блокчейн продукт

    Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

    Централни банки и бъдещето на парите

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map