Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Обяснена е веригата за маяци Ethereum 2.0

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Contents

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Развитие на HomeBlogBlockchain

Обяснена е веригата за маяци Ethereum 2.0

Всичко, което трябва да знаете за парчета, валидатори на залагания, атестации, комисии, контролни пунктове и окончателност. от ConsenSys на 25 февруари 2020 г. Публикувано на 25 февруари 2020 г.

маяк верига герой

Спомняте ли си радостта, която изпитахте, когато започнахте да получавате моменти за блокчейн? Нетърпеливи ли сте за подобно разбиране на Beacon Chain? Beacon Chain на Ethereum е сърцето на система, където повечето съдържание е твърде техническо, нишово или недостатъчно дълбоко.

Тук ще получите удоволствие за разбирането на елементите и механиката на Beacon Chain. Примерите ще обяснят ключови подробности на правилното ниво, за да ви направят опитни и да спестите време. Предполагаме, че имате солидна основа на Ethereum или Bitcoin и известни познания за Proof of Stake. Нека да разгледаме по-голямата картина на парчета, валидатори на залагания, атестации, комисии, контролни пунктове и окончателност.

Sharding: Голяма картина

За да оцените веригата Beacon, помага въвеждането на оцветяването. Основният проблем в мащабируемостта, с който в момента се сблъскват блокчейн, включително Ethereum, е: всеки възел трябва да провери и изпълни всяка транзакция.

В компютърните науки има два основни подхода за мащабиране:

 1. Вертикално мащабиране: основно прави възлите все по-мощни.
 2. Мащабиране хоризонтално: основно добавете още възли.

За децентрализация блокчейните трябва да се мащабират хоризонтално. Целта на Ethereum 2.0, наричана още eth2 или Serenity, е възлите да работят на потребителски хардуер. Sharding е терминът за хоризонтално разделяне на база данни.

Като цяло, веригата на парчета има подмножество от възли, които я обработват. Виртуалните майнери, валидатори, се присвояват на парчета и обработват и валидират само транзакции в този парче (верига).

Отломките на Ethereum имат динамично подмножество възли, които го обработват блок по блок.

Основното предизвикателство при рязането на блокчейн е сигурността на парчетата. Тъй като валидаторите са разпределени между парчета, злонамерените валидатори могат да поемат един парче.


Ключова част от решението:

случайно разбъркване на валидатори, при което всеки блок от осколки има (псевдо) произволно избран комитет от валидатори, гарантира, че е математически невероятно, че атакуващ, контролиращ по-малко от valid от всички валидатори, може да атакува един парче

Доказателствата за измама, доказателствата за попечителство и проверката за наличност на данни също са важни компоненти за сигурност, но изискват свои собствени обяснители.

Настоящият план eth2 е за 64 парчета. Въпреки че парчетата са отделни от веригата Beacon, ще опишем някои ключови елементи от цялостната система.

Sharding разкри улики за това, какво прави и от какво се нуждае веригата Ethereum Beacon. Ще придобием представа защо има допълнителни компоненти към класическите блокчейн. Зараждащото се поле на изострени блок-вериги винаги приветства иновации от вдъхновени читатели.

Ethereum 2.0 Фази

Накратко, Ethereum 2.0 има три фази:

 • Фаза 0 – Верига на маяка
 • Фаза 1 – парчета
 • Фаза 2 – изпълнение

Аналогия с човешкото тяло:

 • Фаза 0 – сърце
 • Фаза 1 – крайници
 • Фаза 2 – мозък

Аналогия с оркестър, който е трудно да се победи:

 • Фаза 0 – проводник
 • Фаза 1 – инструменти
 • Фаза 2 – музиканти

Всички фази са неразделна част от системата и имат различни характеристики. Фаза 0 е част от Ethereum 2020. Фаза 1 обикновено е по-неодушевена и статична от останалите фази. Фаза 2 обикновено е свързана с действия и свобода на действие.

Слотове и епохи

Beacon Chain осигурява сърдечния ритъм на Ethereum 2.0. Той осигурява темпото и ритъма за хармонията и консенсуса на системата. Всеки слот е 12 секунди, а една епоха е 32 слота: 6,4 минути.

ЕпохаПървите 32 слота са в Epoch 0. Блоковете на Genesis са в Slot 0.

Слото е шанс блок да бъде добавен към Beacon Chain и парчета. Можете да си представите, че веригите Beacon Chain и парчетата са хореографирани на крачка. На всеки 12 секунди се добавят по един фар (верига) и 64 парчета блокове, когато системата работи оптимално. Валидаторите трябва да бъдат грубо синхронизирани с времето.

Слотът е като времето на блока, но слотовете могат да бъдат празни. Блоковете на Genesis за Beacon Chain и парчетата са на слот 0. Shards ще започнат в бъдеща епоха от Beacon Chain’s Epoch 0, но ще имат своя собствена Epoch 0, която включва техните генезисни блокове.

Въведение в валидаторите, атестациите и веригата на маяците

Докато Proof of Work (PoW) е свързано с миньори, в Ethereum 2.0 валидаторите са „виртуални майнери“ на Proof of Stake. Валидаторите участват активно в консенсуса на протокола Ethereum 2.0. Техните стимули са обсъдени по-късно в Награди и санкции за веригите на Beacon Chain.

Блок предложител е валидатор, който е псевдослучайно избран за изграждане на блок.

През повечето време валидаторите са свидетели които гласуват за блокове за маяци и блокове за парчета. Тези гласове се записват във веригата Beacon. Гласовете определят главата на Beacon Chain и главите на парчета.

пропуснато предложениеПропуснато предложение за 28-ия слот за една епоха.

Във всяка епоха валидатор се присвоява псевдослучайно на слот и парче. Валидаторът участва в консенсуса на определения парче, за да може да гласува за главата му. Валидаторът свързва главата на парчето с блока на маяка за слот.

An атестация е глас на валидатора, претеглен от баланса на валидатора. Атестациите се излъчват от валидатори в допълнение към блокове.

Валидаторите също така се контролират взаимно и получават награда за докладване на други валидатори, които правят противоречиви гласове или предлагат множество блокове.

Съдържанието на Beacon Chain е предимно регистър на адресите на валидатора, състоянието на всеки валидатор, атестации и връзки към парчета. Валидаторите се активират от Beacon Chain и могат да преминат в състояния, описани накратко по-късно в Активиране и верига за валидация на вериги за маяци.

Залагащи валидатори: семантика

Валидаторите са виртуални и се активират от залагащите. В PoW потребителите купуват хардуер, за да станат майнери. В Ethereum 2.0 потребителите залагат ETH, за да активират и контролират валидатори.

По-ясно е да се асоциират залагащите с залог, а валидаторите с a баланс.  Всеки валидатор има максимален баланс от 32 ETH, но залагащите могат да заложат всичките си ETH. За всеки заложен 32 ETH се активира един валидатор.

Валидаторите се изпълняват от клиенти на валидатори, които използват възел на маяк (верига). Маяк възел има функционалността за проследяване и четене на Beacon Chain. Клиентът на валидатор може да внедри функционалност на маякови възли или да осъществява повиквания в маякови възли. Един клиент на валидатор може да изпълни един или повече валидатори.

Омрежващи връзки: Вкореняване на парчета към веригата на маяците

Кръстосаната връзка е препратка в блок от маяци към блок отломки. Омрежаването е начинът, по който веригата Beacon следва главата на парче верига. Тъй като има 64 парчета, всеки блок за маяци може да съдържа до 64 омрежвания. Блок-маяк може да има само една напречна връзка, ако в този слот нямаше предложени блокове за 63 от парчетата. Очакват се кръстосани връзки за eth2 Фаза 1, за да се вкоренят веригите на парчетата във веригата Beacon, служещи като основа на избора на вилица на парчета, окончателност на веригата на парчета и за комуникация между кръпчета. Всички парчета вериги следват веригата Beacon през цялото време.

Комитети: Въведение

Комитетът е група от валидатори. От съображения за сигурност, всеки слот (във веригата на маяците и всеки парче) има комитети от най-малко 128 валидатора. Нападателят има по-малко от a един на трилион вероятност за контрол ⅔ на комисия.

Концепцията за маяк за случайност, който излъчва случайни числа за обществеността, дава името си на веригата за маяци Ethereum. Beacon Chain налага консенсус по псевдослучайния процес, наречен RANDAO.

активиране на валидаториВъв всяка епоха псевдослучайният процес RANDAO избира кандидати за всеки слот и разбърква валидаторите в комисиите.

Предложителите се избират от RANDAO с претегляне на баланса на валидатора. Възможно е валидаторът да е предложител и член на комисия за един и същ слот, но това не е норма. Вероятността това да се случи е 1/32, така че ще го виждаме около веднъж на епоха. Скицата изобразява сценарий с по-малко от 8 192 валидатора, в противен случай ще има поне два комитета на слот.

Този обяснител на Beacon Chain се фокусира върху комитети за маяци: валидаторите, които обслужват Beacon Chain. На (маяков) комитет се присвоява псевдослучайно парче за кръстосана връзка в блок на маяка. Няма постоянни комисии. Комитетът, отговорен за омрежването на блок от осколки, променя блок по блок.

Комитетите за парчета, които изграждат само блокове от вериги за парчета, са бъдеща тема. Възможно е много блокове за парчета да бъдат изградени от валидатори на вериги за парчета, които не взаимодействат с веригата на Beacon. Въпреки това, за да може един къс да комуникира с други парчета, той се нуждае от комитет за маяци, който да го омрежи към блок за маяци.

Верижни комитети на Beacon

Диаграмата представлява комбинирано изображение на случилото се в три слота. В слот 1 се предлага блок и след това се атестира от два валидатора; един валидатор в комитет А беше офлайн. Атестациите и блокът в слот 1 разпространяват мрежата и достигат до много валидатори. В слот 2 се предлага блок и валидатор в комитет Б не го вижда, поради което той потвърждава, че главата на Beacon Chain е блокът в слот 1. Обърнете внимание, че този валидатор е различен от офлайн валидатора от слот 1. Атестирането на главата на Beacon Chain се нарича LMD GHOST гласуване. В слот 3 всички валидатори в комитет C изпълняват правилото за избор на вилица LMD GHOST и независимо атестират на една и съща глава.

Валидаторът може да бъде само в една комисия за епоха. Обикновено има повече от 8 192 валидатора: което означава повече от една комисия на слот. Всички комитети са с еднакъв размер и имат поне 128 валидатора. Вероятностите за сигурност намаляват, когато има по-малко от 4096 валидатора, тъй като комитетите ще имат по-малко от 128 валидатори.

Комисии: Крукс

Във всяка епоха валидаторите се разделят равномерно между слотовете и след това се подразделят на комитети с подходящ размер. Всички валидатори от този слот свидетелстват за главата на Beacon Chain. Всеки от комитетите в този слот се опитва да омрежи определен парче. Алгоритъм за разбъркване мащабира нагоре или надолу броя на комитетите на слот, за да получи поне 128 валидатора на комитет.

Като пример, приемете 16 384 валидатори. 512 валидатори са псевдослучайно присвоени на слот 1, други 512 на слот 2 и т.н. След това 512 валидатора за слот 1 се подразделят на четири комитета и се присвояват псевдослучайно на парчета. Да приемем, че парчета 33, 55, 22, 11 са задачите на парчета. Всички 512 валидатори гласуват слот 1 LMD GHOST глас. 128 валидатори в една от четирите комисии се опитват да омрежат Shard 33. В друга комисия 128 валидатори се опитват да омрежат Shard 55. 128 валидатори в друга комисия се опитват да омрежат Shard 22. Още 128 валидатори се опитват да омрежат Shard 11.

За слот 2 процесът се повтаря. 512 валидатора за слот 2 са разделени на четири комитета и псевдослучайно разпределени на парчета. Да приемем, че парчета 41, 20, 17, 15 са задачите на парчета. Всички 512 валидатори за слот 2 потвърждават своите възгледи за главата на Beacon Chain в слот 2. Комитетите се опитват да пресичат Shards 41, 20, 17, 15.

Процесът се повтаря за останалите слотове в епохата. Всеки валидатор има слот, когато може да говори, да атестира и да пресича връзки. В края на епохата всички 16 384 валидатори са имали шанс да удостоверят и пресичат връзката. Но досега валидационните гласове са по-скоро слотови, отколкото епохални. Това е все едно да гласувате за местната власт, вместо да гласувате на по-широки национални избори. Всички 16 384 валидатори не са гласували за едно и също нещо. Предстоящите раздели за контролно-пропускателните пунктове и окончателността описват специфичния за епохата глас, който валидаторите гласуват, когато им се налага да се произнесат. На определения им слот всички 16 384 валидатори също гласуват за контролния пункт на епохата.

Контролни пунктове за вериги за маяци

Контролният пункт е блок в първия слот на една епоха. Ако няма такъв блок, контролната точка е предходният най-скорошен блок. Винаги има по един блок на контролна точка за епоха. Блок може да бъде контролната точка за множество епохи.

Контролни пунктове за вериги за маяциКонтролни точки за сценарий, при който епохите съдържат 64 слота.

Забележка Интервали от 65 до слот 128 са празни. Контролната точка на Epoch 2 би била блокът в слот 128. Тъй като слотът липсва, контролната точка на Epoch 2 е предишният блок в слот 64. Epoch 3 е подобна: слот 192 е празен, следователно предишният блок в слот 180 е Контролен пункт Епоха 3.

Граничните блокове на епоха (EBB) са термин в някои литератури (като Гаспер хартия, източника на диаграмата по-горе) и те могат да се считат за синоними на контролни точки.

При гласуване на LMD GHOST глас, валидатор гласува и за контролната точка в текущата си епоха, наречена целта. Този вот се нарича Casper Гласуване на FFG, и също така включва предварителен контролен пункт, наречен източник. В диаграмата валидатор в Epoch 1 гласува за контролна точка на източника на генезисния блок и целева контролна точка на блока в слот 64. В Epoch 2 същият валидатор гласува за същите контролни точки. Само валидатори, назначени за слот, гласуват LMD GHOST за този слот. Всички валидатори обаче гласуват FFG за всяка контролна точка за епохата.

Супермажоритарност

Гласуване, което се прави от ⅔ от общия баланс на всички активни валидатори, се счита за свръхмажоритъм. Педагогически, да предположим, че има три активни валидатора: двама имат баланс от 8 ETH и единствен валидатор с баланс от 32 ETH. Гласът за свръхмажоритарност трябва да съдържа гласа на единствения валидатор: въпреки че другите двама валидатори могат да гласуват по различен начин от единствения валидатор, те нямат достатъчно баланс, за да формират супермажорита.

Окончателност

Когато една епоха приключи, ако нейният контролен пункт е придобил ⅔ свръхмасовост, контролната точка се оправдава.

Ако контролна точка B е оправдана и контролната точка в непосредствената следваща епоха стане оправдана, тогава B става окончателна. Обикновено контролно-пропускателният пункт се финализира за две епохи, 12,8 минути.

Средно потребителска транзакция ще бъде в блок в средата на една епоха. До следващата контролна точка е половин епоха, което предполага окончателност на транзакцията от 2,5 епохи: 16 минути. Оптимално, повече от ⅔ от атестациите ще бъдат включени в 22-ия слот на една епоха. По този начин окончателността на транзакцията е средно 14 минути (16 + 32 + 22 слота). Потвържденията на блока се появяват от атестациите на даден блок, до неговата обосновка, до неговата окончателност. Случаите на употреба могат да решат дали се нуждаят от окончателност или е достатъчен по-ранен праг на безопасност.

Обосновка и финализиране на веригата на маяциПример за оправдаване на една контролна точка (слот 64) и финализиране на предходна контролна точка (слот 32).

Какво се случи в Beacon Chain Head

Предложен е граничният блок на епохата в слот 96 и съдържа атестации за контролния пункт Epoch 2. Броят на атестациите за контролно-пропускателния пункт Epoch 2 вече достига ⅔ свръх-голямата част. Това причинява обосновката на контролния пункт Epoch 2 и по този начин окончателността на предварително обоснования контролен пункт Epoch 1. Окончателността на слот 32 веднага причинява окончателността на всички предшестващи го блокове. При финализирането на контролна точка няма ограничение за броя на блоковете, които могат да бъдат финализирани. Въпреки че окончателността се изчислява само на границите на епохата, атестациите се натрупват във всеки блок, както е описано в алтернативни разкази „Какво би могло да се случи от генезиса до главата“ по-долу.

Всички омрежени връзки, съдържащи се в маяковите блокове от слот 1 до слот 32, биха довели до окончателността на веригите от парчета. С други думи, блокът от фрагменти е финализиран, когато е омрежен в блок за маяци, който е финализиран. Омрежаването само по себе си е недостатъчно за финализиране на блок от осколки, но допринася за избора на вилица на осколката.

Какво можеше да се случи от Битие до главата

Със същата илюстрация ето сюжет, който би могъл да бъде наблюдаван от генезиса. Всички кандидати от слот 1 до слот 63 предлагат блок и те се появяват на веригата. С всеки блок в Epoch 1 неговият контролен пункт (блок в слот 32) натрупва атестации от 55% от валидаторите. Предложен е блокът в слот 64 и той включва атестации за контролния пункт Epoch 1. Сега 70% от валидаторите са свидетелствали за контролния пункт Epoch 1: това причинява неговата обосновка. Контролният пункт Epoch 2 (слот 64) натрупва атестации през Epoch 2, но не достига до ma свръхмажоритарността. Предложен е блокът в слот 96 и той включва атестации за контролния пункт Epoch 2. Това води до достигане на ⅔ свръхмажориталността и обосновката на контролния пункт Epoch 2. Оправдаването на контролната точка Epoch 2 финализира контролната точка Epoch 1 и всички предишни блокове.

Ето още един възможен сценарий. Помислете само до Епоха 1. Контролният пункт в Епоха 1 би могъл да получи ⅔ свръхмасовост преди да бъде предложен контролно-пропускателният пункт в Епоха 2. Например, тъй като се предлагат блоковете в слот 32 до слот 54, атестациите за оправдаване на контролната точка (слот 32) вече биха могли да достигнат ⅔ свръхмажоритарността. В този случай контролно-пропускателният пункт би бил оправдан преди Епоха 2. Контролният пункт може да бъде оправдан в текущата си епоха, но за финализирането му е необходима поне епохата след него.

Оправданието на блок понякога може да финализира блок преди две или повече епохи. Докладът на Гаспер обсъжда тези случаи. Те се очакват само в изключителни моменти на голяма латентност, мрежови дялове или силни атаки.

Окончателността е от съществено значение за парчетата и страните в блокчейна на Ethereum да имат гаранции за транзакции. Окончателността намалява сложността с комуникациите с кръстосани парчета. Без окончателност, каскадното връщане на транзакции вътре и между парчетата би било разрушително и би могло да обезсили ползите от шардинга.

Атестации: По-близък поглед

Атестацията съдържа както LMD GHOST глас, така и FFG глас. Оптимално всички валидатори представят по една атестация за епоха. Атестацията има 32 шанса за слот за включване по веригата. Това означава, че валидаторът може да има две атестации, включени по веригата за една епоха. Валидаторите се награждават най-много, когато тяхната атестация е включена по веригата в определения им слот; по-късно включването е разлагаща се награда. За да се даде време на валидаторите да се подготвят, те се разпределят в комисиите една епоха предварително. Предложителите се разпределят на слотове само след като епохата започне. Въпреки това, избори за таен лидер изследването има за цел да смекчи атаките или подкупите на кандидатите.

Комитетите позволяват техническата оптимизация на комбинирането на подписи от всеки атестиращ в един общ подпис. Когато валидаторите в една и съща комисия правят едни и същи гласове за LMD GHOST и FFG, техните подписи могат да бъдат обобщени.

Награди и санкции за веригите на Beacon Chain

Без да се задълбочаваме, ще обсъдим шест теми относно стимулите за валидатор:

 1. награди на атестатор
 2. атестаторски наказания
 3. типичен недостатъчен риск за участниците
 4. нарязвания и награди за подаване на сигнали за нередности
 5. награди на предложенията
 6. наказание за бездействие

Валидаторите се възнаграждават, когато направят атестации (LMD GHOST и FFG гласове), с които се съгласяват повечето други валидатори. Във фаза 1 на eth2, валидаторите също ще получат награди за пресичащи връзки. Наградите се втвърдяват, когато блоковете финализират.

От друга страна, валидаторите се наказват за това, че не удостоверяват или ако удостоверяват блок, който не е финализиран.

Преди да очертаете по-рядко срещаните наказания и награди, може да искате да разберете своя отрицателен риск да станете залагащ. Като залагащ, загрижен за това колко ETH може да загубите, това е огледало колко можете да спечелите. Ако даден валидатор спечели 10% за една година награди, (честният) валидатор губи 10%, ако свърши възможно най-лошата работа. Например, валидатор, който винаги е офлайн или винаги гласува за блокове, които не са финализирани, ще бъде наказан сумата, която валидаторът ще бъде възнаграден за извършване на точни атестации, които са финализирани.

Нарязването е наказание, вариращо от над 0,5 ETH до целия залог на валидатора. За извършване на a накърнено нарушение валидаторът губи поне 1/32 от баланса им и се деактивира. Валидаторът е наказан, сякаш е бил офлайн за 8 192 епохи. Протоколът налага и допълнително наказание въз основа на това колко други са били нарязани почти по същото време. Основната формула за допълнителното наказание е: валидатор_баланс * 3 * фракция_на_валидатори_начесана. Ефектът е, че ако ⅓ от всички валидатори извършат грубо нарушение, всички те губят целия си баланс. Валидаторът, който съобщава за престъпление, което може да бъде пресечено, получава награда за подател на сигнал.

Предложителите на блокове, които се финализират, получават значителна награда. Валидаторите, които постоянно работят онлайн и се справят добре, натрупват ~ 1/8, увеличават общите си награди за предлагане на блокове. Когато се случи нарязване, предлагащите получават и малка награда за включване на доказателствата за нарязване в блок. Във фаза 0 на eth2 цялата награда на подателя на сигнали в действителност отива при предложителя.

Ethereum 2.0 е система с много механизми, някои от които могат да бъдат оценени повече от общите им ефекти. Проектираните награди и наказания завършват в наказание за бездействие. По принцип, ако е имало повече от четири епохи от окончателността, всички валидатори търпят наказание за бездействие, което се увеличава квадратично, докато контролната точка бъде финализирана. Наказанието за неактивност гарантира този тип изход: ако 50% от валидаторите изпаднат офлайн, блоковете ще започнат да се финализират отново след 21 дни.

Нарушени нарушения

Има три условия за нарязване за валидатори. Те могат да бъдат описани като двойно предложение, двойно гласуване на FFG и съраунд гласуване на FFG. Гласуването на LMD GHOST не може да бъде намалено.

двойно предложение е предложител, предлагащ повече от един блок за назначения им слот.

двоен вот е валидатор, подал 2 FFG гласа за същата цел, но различен източник.

съраунд гласуване е валидатор, подаващ FFG глас, който заобикаля или е заобиколен от предишен FFG глас, направен от тях. Ето два примера, базирани на сценарий, че валидатор е направил FFG глас в Epoch 5 с източник на слот 32 и цел на слот 128:

 • Гласуване на FFG в Epoch 6 с източник на слот 64 и цел на слот 96, би било гласуване на FFG, което беше заобиколен от техният Epoch 5 глас.
 • Гласуване на FFG в Epoch 6 с източник на слот 0 и цел на слот 160 би обграждам техният FFG глас в Epoch 5.

Гласуването на FFG в Epoch 6, което има за цел слот 128, би било двоен вот и може да се намали, освен ако източникът не беше слот 32. Идентичните гласове на FFG не могат да бъдат намалени.

Два гласа на FFG с един и същ източник никога не могат да бъдат намалени. Това е важно за жизнеността. Например, ако има две вилици, всяка подкрепена с около 50% от баланса на валидатора, протоколът трябва да насърчава (а не да наказва) валидаторите да превключват вилици, като гласуват с един и същ източник и различна цел. Вместо застой, валидаторите могат безопасно да превключват между разклонения, за да се опитат да достигнат  свръхмажоритарност.

Валидаторът за подаване на сигнали за нередности трябва да включва противоречивите гласове, за да докаже, че друг валидатор трябва да бъде намален. Ефективното намиране на противоречив вот сред голяма история е предизвикателство към алгоритмите и структурите на данни. The нарязване на детектор отворено инженерно предизвикателство търси сътрудници.

Валидаторът има пълен контрол, за да избегне нарязване: той трябва само да запомни какво е подписал. Честният валидатор не може да бъде нарязан от действията на други валидатори. Докато валидаторът не подпише противоречива атестация или предложение, валидаторът не може да бъде нарязан.

Клиентът на валидатор може да използва множество маякови възли за фактори като по-добро време на работа, доверие и защита срещу отказ на услуга. В тези настройки или там, където се използва клиент на резервен валидатор, потребителите трябва да внимават валидаторът да не подписва конфликтни съобщения.

Активиране и верига за валидация на вериги за маяци

Всеки валидатор се нуждае от баланс от 32 ETH, за да се активира. Потребител, заложил 32 ETH в договор за депозит в основната мрежа на Ethereum, ще активира един валидатор.

Beacon Chain излиза (деактивира) всички валидатори, чийто баланс достига 16 ETH; залагащите ще могат да изтеглят остатъка от остатъка на валидатора, но не и в eth2 Фаза 0.

Валидаторите също могат да излязат доброволно, след като са служили за 2048 епохи, около 9 дни. При излизане има забавяне от четири епохи, преди залагащите да могат да изтеглят залога си. В рамките на четирите епохи валидатор все още може да бъде уловен и нарязан. След това балансът на честния валидатор може да бъде изтеглен за около 27 часа. Но ако валидаторът бъде нарязан, залагащият трябва да изчака 8 192 епохи (приблизително 36 дни), преди да може да оттегли.  

Допълнителни технически подробности са описани в Бележка за жизнения цикъл на валидатора на Ethereum 2.0 фаза 0 включително тази блок-схема:

Жизнен цикъл на веригата за вериги на маяци 1

За да се избегнат големи промени в набора от валидатори за кратък период от време, има механизми, ограничаващи колко валидатори могат да бъдат активирани или излезли в рамките на една епоха. Например, това затруднява бързото активиране на много валидатори за атака на системата.

Beacon Chain използва по-задълбочена концепция за ефективни везни, които се променят по-рядко от валидационните везни и позволяват технически оптимизации.

Обобщавайки

Във всяка епоха валидаторите се разделят равномерно между слотовете и след това се подразделят на комитети с подходящ размер. Валидаторите могат да бъдат само в един слот и в една комисия. Колективно:

 • всички валидатори в опит за финализиране на един и същ контролно-пропускателен пункт: FFG гласуване
 • всички валидатори, назначени за слот, се опитват да гласуват за една и съща глава на Beacon Chain: LMD GHOST глас
 • всички валидатори, назначени на комитет, се опитват да омрежат определен парче

Оптималното поведение най-много възнаграждава валидаторите.

Активирането на веригата Beacon изисква най-малко 16 384 валидатори в генезиса. Броят на валидаторите може да намалее с нарязвания или доброволни изходи или залагащите могат да активират повече. Очакват се много повече валидатори, тъй като системата нараства до eth2 Phase 1 и след това. Beacon Chain се нуждае от най-малко 262 144 валидатора (над 8 милиона ETH заложени), за да има блокове, които включват 64 омрежващи връзки.

Светът никога преди не е имал мащабируема платформа за децентрализирани системи и приложения. Ако сте вдъхновени да се потопите по-дълбоко, авторитетни препратки са в Спецификации на Ethereum 2.0.  Той включва спецификациите на Beacon Chain, връзки към други ключови ресурси и проблеми с наградите. В момента най-належащата нужда е Peer-to-peer мрежи. Допринасяйте или насочвайте други предизвикателства, ethresear.ch или форума на магьосника на Ethereum и бъдете част от създаването на история!

Абонирайте се за бюлетина на ConsenSys

Вземете най-новите новини и обяснители за Ethereum 2.0 направо във входящата си поща. Абонирай се Ethereum 2.0 Newsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеКак да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Как да настроите и стартирате Ethereum NodeУебинар

Как да настроите и стартирате Ethereum Node

Как да създадете свой собствен API за EthereumУебинар

Как да създадете свой собствен API за Ethereum

Как да създадете социален токенУебинар

Как да създадете социален токен

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договорУебинар

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договор

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector