Общински финанси в епохата на пандемията COVID-19

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Contents

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Активи на HomeBlogCodefi

Общински финанси в епохата на пандемията COVID-19

от Alex Kostura 11 юни 2020 г. Публикувано на 11 юни 2020 г.

michael longmire RhBVoJnRqVg unsplash

Държавите и градовете в САЩ са изправени пред остър недостиг на финансиране за критична инфраструктура и услуги, причинен от разходите за реакция на COVID-19, които са частично адресирани от федералното финансиране, и спад в традиционните им източници на приходи. Сега е моментът за креативни и обмислени решения за справяне с недостига на приходи и планиране на бъдещето. Ние предлагаме микро / мини общински облигации, поддържани от цифровата платформа Codefi Assets, като един инструмент, който общините могат да използват за укрепване на баланса си.

COVID-19 оказва исторически екстремно въздействие върху живота ни

Мащабът и скоростта, с които пандемията COVID-19 е повлияла на живота ни, са екстремни, дори когато са определени в контекста на над 100-годишна икономическа история. Добър пример за исторически относителния мащаб на неговите ефекти е броят на загубените работни места. В САЩ, над 22 милиона души загубиха работата си през първата половина на тази година, най-големият регистриран спад, представляващ 1 на всеки 7 заети лица.

Графика 1: Исторически данни за заетостта в САЩ. В момента преживяваме най-големия и най-бърз спад в общия брой на заетостта в историята на САЩ.

Графика 1: Исторически данни за заетостта в САЩ. В момента преживяваме най-големия и най-бърз спад в общия брой на заетостта в историята на САЩ.


Съвпадащо със сериозна липса на държавни и общински ресурси

Това е и времето, когато обмислената помощ от общността ще окаже най-голямо влияние върху резултатите през следващите десетилетия. Ресурсите, с които разполагат държавата и местните власти, рязко намаляват. Националната асоциация на окръзите (NACo) оценява a ~ 114 млрд. Долара намаление на приходите, получени от данъци върху продажбите, брутни приходи и други такси. Това представлява общ ~ 17% спад в окръжните бюджети. Докато допълнителните разходи, свързани с отговора на COVID-19, се изчисляват на ~ 30 млрд. Долара.

Графика 2: Източници на държавно финансиране и тяхното излагане на въздействие, свързано с COVID.

Графика 2: Източници на държавно финансиране и тяхното излагане на въздействие, свързано с COVID.

Освен критичните фронтови услуги и дългосрочните инвестиции в инфраструктура, образованието и грижите за децата са особено изложени. Често срещана заблуда е, че финансирането на K-12 в САЩ идва единствено от данъци върху имуществото, което, както се казва, има огромен ефект. Въпреки че обикновено е вярно, че по-голямата част от финансирането на K-12 идва от местни и държавни бюджети, Национален център за образователна статистика данните за 2015-2016 показват, че държавните начални и средни училища са получили около 8% от финансирането от федералното правителство, 47% от правителствата на щатите и 45% от местните правителства. С около 81% от тези местни приходи, получени от данъци върху имуществото, малко над една трета (около 36%) от цялото финансиране на училищата идва именно от данъци върху имуществото.

Но това все още може да доведе до изкривени резултати по различни причини. Например в Колорадо само 6% от образованието K-12 се финансира от федералното правителство. Държавните приходи обаче са съобразени с местните стандарти на живот. По този начин финансирането е обвързано с често драстично различни стандарти на живот. Например относително богатият Аспен харчи $ 14 090 на студент, докато Боулдър харчи $ 9 247, а части от района на метрото в Денвър харчат едва $ 6 958, според 2016 NPR проучване.

Графика 3: Федералното финансиране представлява по-малко от 10% от общото финансиране на K-12 в Колорадо.

Графика 3: Федералното финансиране представлява по-малко от 10% от общото финансиране на K-12 в Колорадо.

Това несъответствие се проявява в Съединените щати и в значителна степен се дължи на взаимодействието на местното правителство, финансирано от данъци върху имуществото. Дори в щата Ню Йорк, който има едни от най-високите и най-хомогенни средства за обучение по K-12 в САЩ, все още имате огромен диапазон, като New Rochelle харчи $ 18 809 на ученик, Highland Falls $ 28 198 и Onteora $ 42 715. Това придобива нова спешност през 2020 г. Губернатор на Ню Йорк Куомо започна годината като предлага 3% увеличение на разходите на местното правителство за насочване на повече средства в по-бедните училищни квартали. Тъй като заповедта NY PAUSE и опустошителното въздействие на COVID-19, особено върху общностите с по-ниски доходи и малцинствата, губернаторът Куомо търси помощ от Фондация Гейтс за „Преосмисляне“ на обучението. Независимо от това, Ню Йорк, заедно с много държави, търсят огромен недостиг на бюджет, който все още не е покрит от федералното финансиране. The Фонд за подпомагане на коронавирус в размер на 150 млрд. Долара може да се използва само от общините за „разходите за заплати на служителите в областта на общественото здравеопазване и обществена безопасност са плащания за услуги, предназначени основно за смекчаване или реагиране на спешната ситуация в областта на общественото здраве COVID-19”. Освен това, за разлика от федералното правителство, което има широки правомощия да печата пари; 49 от 50 държави имат балансирани бюджетни изисквания, което означава, че не могат да харчат над донесените приходи.

Освен недостиг на приходи, създаден от по-ниски такси, такси и данъци върху продажбите, държавите също са в различна степен възпрепятствани от съществуващото законодателство. Например, Поправка на Галагар от Колорадо изисква 45% от общия размер на събрания данък върху държавното имущество да идва от жилищни имоти, а 55% от събрания данък върху имуществото трябва да идва от търговски имоти.

Данъците върху жилищните имоти са доста устойчиви на пандемията COVID-19, тъй като се налагат на оценените стойности на имотите (които обикновено са значително по-ниски от пазарните стойности и следователно по-малко нестабилни по време на финансови кризи). В резултат на това те представляват по-стабилен поток от приходи. Пазарът на търговски недвижими имоти обаче е много по-нестабилен и може да доведе до намаляване на събирането на данъци върху търговските имоти, което след това, съгласно поправката на Galagher, изисква намаляване на събираните данъци върху жилищните имоти.

Графика 4: COVID създаде допълнителен недостиг на приходи от около $ 2,5 млрд. В бюджета на Колорадо

Графика 4: COVID създаде допълнителен недостиг на приходи от около $ 2,5 млрд. В бюджета на Колорадо

Взети заедно, Колорадо сега очаква a 25% намаление на разходите тази година.

Въпреки че федералното правителство ефективно подпомага цялата икономика, включително корпорациите, досега ефективно е изключвало държави и общини

Федералното правителство пусна безпрецедентен стимул от 2Trn +. В същото време Фед сигнализира за “каквото е необходимо” подход за подсилване на американската икономика, включително подкрепа за целия корпоративен дълг, който е оценен като инвестиционен клас преди пандемията COVID-19. Въпреки това, въпреки че посочва, че може да го направи, досега Фед не е заемал такава позиция спрямо щатите или общините, нито програма за закупуване на общински дълг, нито друга предложена форма на облекчение извън Фонда за помощ за коронавирус.

Освен това лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл заяви на 23 април, че „със сигурност би подкрепил разрешаването на държавите да използват пътя на фалита … ние не сме заинтересовани да решаваме техните пенсионни проблеми вместо тях … ние не сме заинтересовани да ги спасим от лоши решения, които са взели в миналото. “

Това доведе до Bloomberg Index of Moody / S&P, AAA-рейтинг, 30-годишни извикващи се общински облигации, търгувани с ~ 60bps, разпространени в 30-годишни държавни облигации. Това са две стандартни отклонения над средното от ~ 8bps през последното десетилетие.

Графика 5: Индекс Bloomberg на 30-годишните изискуеми общински облигации с рейтинг AAA в сравнение с 30-годишните държавни облигации.

Графика 5: Индекс Bloomberg на 30-годишните изискуеми общински облигации с рейтинг AAA в сравнение с 30-годишните държавни облигации.

освен това, Емитираната наскоро 30-годишна облигация на Apple с доходност от 2,60% е приблизително в съответствие с Грузия на данъчно еквивалентна основа. Както посочва Харли Басман, „макар че е почти сигурно, че Грузия ще изплати задълженията си (просто повиши данъците), същото не може да се каже за Apple. Спомнете си, че Motorola, Nokia и Blackberry в един момент също предлагаха телефон „must have“. “

По-просто казано, в резултат на моралните опасности на федералното правителство, щатите и общините имат по-трудно време за набиране на капитал за финансиране на непосредствени нужди като ефективен отговор на COVID-19, образование и грижи за децата, отколкото корпорациите.

Това се свежда до местните общности, но често общностите нямат мащабируеми механизми, чрез които да се възстановят фискално сами

Освен ако федералната позиция не се промени, местните общности ще трябва да предложат креативни и обмислени решения, за да избегнат недостига на приходи, засягащ критичните услуги.

Въпреки че сме били свидетели на много раздвижващи истории за щедрост от частни дарители като фондация „Гейтс“, остава спешната нужда да се справим с кризите в по-голям мащаб.

Codefi може да помогне на местните общности с целеви кампании за набиране на средства, използващи блокчейн технология

Платформите за краудфандинг като Kickstarter и GoFundMe се оказаха успешни в свързването на хора, ориентирани към продукти и мисии, с проекти, за които се интересуват и биха искали да ги подкрепят. Докато разглеждаме глобалната си екосистема с цифрови активи, откриваме силно чувство за общност и желание да помогнем на местно ниво.

Имайки предвид това, ние създадохме Codefi за общините, платформа за финансиране, създадена специално за общинските финанси, изградена върху платформата на Codefi Assets, за да даде възможност на жителите да подкрепят и участват в развитието на своята общност.

Инвестициите на местните общности имат значително място за подобрение

Днес емисиите на общински облигации са сравнително трудни за инвестиране, дори когато деноминациите са на стойност 5000 долара. Документите със сигурност са по-малко от интуитивни и обикновено се отнасят до големи общи цели, а не до конкретни повишения за проекти, които биха могли да ангажират местен жител. В резултат на това повечето местни местни купувачи купуват общински облигации чрез брокер или регистриран инвестиционен съветник. За разлика от това, Codefi е проектиран с голям фокус върху това да бъде приобщаващ и лесен за използване с познато усещане за мобилното банкиране, като същевременно поставя отметки във всички полета за съответствие.

Графика 6: Изглед на инвеститорите за пред-инвестиция на общински облигации - Codefi намалява бариерите за достъпност чрез ориентиран към потребителя дизайн

Графика 6: Изглед на инвеститорите за пред-инвестиция на общински облигации – Codefi намалява бариерите за достъпност чрез ориентиран към потребителя дизайн

Несъмнено има интерес на инвеститорите към този вид подход към финансовите технологии. Разрушаването на бариерите за достъпност създаде експлозивен растеж за лесни за ползване брокерски услуги като Robinhood, който го направи повече мобилни месечни активни потребители от Fidelity, Etrade, TDAmeritrade и EdwardJones взети заедно. Мобилните банки като NuBank имат приблизително същия брой месечно активни потребители като Chase Bank, като ръстът на потребителите се удвоява всяка година, в сравнение с годишния темп на растеж на Chase ~ 10%. Вярваме, че има още по-голяма възможност в общинското пространство, като се има предвид, че инвестициите в местни проекти имат конкретно и осезаемо въздействие върху живота на жителите им.

Дигиталните платформи носят по-голяма прозрачност на общинското финансиране и поставят основата за други възможности за увеличаване на гражданската ангажираност. Codefi може да позволи на жителите да проследяват и да имат мнение за това как се използват средствата. Например, с предложената интеграция във функционалността на блокчейн гласуване, чрез твърдо или меко гласуване, местните инвеститори могат да изразят мнението си за всичко – от цвета на слайда в местната площадка, финансиран чрез Codefi, до по-широки опасения относно това дали средствата се използват ефективно. Платформата може да се използва и с решение за цифрова идентичност за предоставяне на достъп до определени събития, гледания и други начини за участие във финансирания проект.

Графика 7: Изглед на инвеститорите - Codefi предоставя на емитентите инструменти за информиране и ангажиране на местните инвеститори

Графика 7: Изглед на инвеститорите – Codefi предоставя на емитентите инструменти за информиране и ангажиране на местните инвеститори

Освен това общините, които издават дълг за финансиране на местни проекти, често нямат пряк достъп до своите инвеститори. Това затруднява текущата ангажираност на инвеститорите и възпрепятства разпространението на информация, свързана с проекти. По подобен начин инвеститорите често са големи мениджъри на активи, които не са пряко засегнати от използването на средствата извън финансовата възвръщаемост на облигацията. Codefi предоставя на общините актуална информация за инвеститорите, за да могат те да ангажират местните си жители в набирането на средства.

Графика 8: Изглед на емитента - Табло за управление на инвеститорите. За разлика от старите платформи, общините имат достъп до актуален списък с инвеститори и техните пощенски кодове.

Графика 8: Изглед на емитента – Табло за управление на инвеститорите. За разлика от старите платформи, общините имат достъп до актуален списък с инвеститори и техните пощенски кодове.

И накрая, директното издаване на облигации в исторически план означава, че градовете трябва да се справят със значителни сложни бек и фронт офиси, които поради разходи, пропуски в уменията и / или липса на налична технология или са попречили на общините да се самоиздават или са ограничили предлагането до първоначална отстъпка емисии, облигации с висока деноминация и физически сертификати. Codefi автоматизира емитирането на облигации и много бек-офис процеси, като по този начин дава възможност на града да самостоятелно емитира дълга в деноминации до $ 100, въпреки че Codefi може по същия начин да се използва като част или като цяло от подписваното предложение.

Написано от Ема Чанинг, Алекс Костура и Тим Пушник Яусовец

Научете повече за това как Codefi може да помогне на градовете да свържат жителите с местни проекти, като посетите уебсайта или се свържете с екипа!

Посетете уебсайта на Codefi Говорете с нас Industry InsightNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map