Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Основната финансова клирингова къща проучва Ethereum за управление на цифрови активи

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

Основната финансова клирингова къща проучва Ethereum за управление на цифрови активи

Депозитарният тръст & Новият прототип на Clearing Corporation използва блокчейна Ethereum, за да рационализира дейността на капиталовите пазари. от Ема Чанинг, Фил Кели 1 юли 2020 г. Публикувано на 1 юли 2020 г.

Проект Уитни

Индустрията на финансовите услуги направи още една стъпка напред в базираните на блокчейн дигитални активи с Депозитарния тръст & Неотдавнашното издание на клиринговата им корпорация Проект на Уитни Казус. Платформата, която използва Ethereum като основна технология, възприема нов подход за представяне на стойност на капиталовите пазари и сигнализира за ера на повишена ефективност на финансовите услуги. Project Whitney беше пуснат в тандем с Project Ion, ускорен проект за сетълмент, който допълнително изследва съкращаването на циклите на клиринг и сетълмент. 

Най-новата инициатива на DTCC отразява работата, която се провежда по света от известно време. Основни институции са приели базирани на Ethereum записи на ценни книжа и активно проучват токенизирани предложения. Като ранен пример за подобно развитие, Световната банка започна през 2018 г. да емитира облигации върху своите Блокчейн платформа Bond-i, с най-новия транш в размер на 50 милиона AUD през август 2019 г. Продуктовият пакет на Codefi на ConsenSys улесни значителен и сравним обем на проекти за цифрови активи от стартирането през 2019 г..

Възникващи възможности за тръбопровода на американската индустрия за ценни книжа

DTCC е в основата на американските капиталови пазари и отдавна е двигател на иновациите. Целта на корпорацията е да засили процесите след търговията, да осигури ефективна инфраструктура и да подкрепи икономии от мащаба, като същевременно запазва сигурността. Депозитарното доверително дружество (DTC), дъщерното дружество на корпорацията, е основано през 1973 г., за да се справи с нарастващия обем на документооборота и произтичащите от това рискове с бързото нарастване на сделките с ценни книжа на американските капиталови пазари по това време. DTCC и неговите дъщерни дружества обработват транзакции на стойност почти 2 квадрилиона долара годишно. 

След около 50 години американските капиталови пазари и DTCC се подготвят за нови фундаментални промени в индустрията, породени от появата на цифровите активи. Проектът Уитни и Йон имат потенциала да постигнат най-накрая някои дълго преследвани цели, като например съкратен цикъл на сетълмент и автоматизирано съответствие.

икона на консенсус плекс кръг Гледайте нашия уебинар за бъдещето на финансите Watch

Платформата на Уитни: Построена на Ethereum 

Уитни платформата е базиран на блокчейн прототип, който сече токени и записва трансфери на активи в публичната мрежа Ethereum, като същевременно поддържа независим цифров запис за притежание на сигурност извън веригата. 

Платформата е предназначена за решаване на множество болезнени точки на частните пазари, от скъпи хартиени процеси до фрагментарно съответствие. Някои от основните му възможности включват цифров и криптографски проверяем запис на притежанието на ценни книжа, както и динамичен механизъм за правила, работещ извън веригата, за да позволи разрешени транзакции по веригата и да гарантира, че издателите, дилърите на брокери и инвеститорите поддържат спазване през целия период жизнен цикъл на ценните книжа.


Увеличаване на инерцията за приемане на цифрови активи 

Ходът на DTCC да обяви Project Whitney следва нарастващата инерция на конвенционалните и дигиталните капиталови пазари, която се изгражда през 2018, 2019 и до 2020 г.. 

През 2018 г. JPMorgan Chase стана новаторски тест за кворум с Националната банка на Канада и Световната банка $ 81 милиона Bond-i през 2018 г. и второ издание през 2019 г. Миналият юли CapBridge Group, в партньорство с ConsenSys, стартира 1x, първият по рода си обмен на маркери за сигурност, базиран и регулиран в Сингапур. През септември Сантандер обяви издаването на 20 милиона долара токенизирана облигация. Проектът на Santander беше забележителен, тъй като беше първият голям емисия, изцяло сключен в публичната мрежа на Ethereum. 

Оттогава няколко други финансови институции са възприели основната мрежа на Ethereum. Френският мениджър на активи Mata Capital използва платформата за управление на активи на ConsenSys Codefi, за да токенизира имот на стойност 350 милиона евро извън Париж.

икона на консенсус плекс кръг Казус: Как Mata Capital токенизира 350 милиона евро за изтегляне на недвижими имоти

Ethereum служи като основа за 95% от издаването на цифрови активи към днешна дата. Силно програмируемият дизайн на блокчейна, възможностите за естествена токенизация и широко приетите стандарти за маркери го превърнаха в идеална платформа за цифровизация на активи. Проектът на DTCC изпълнява ERC-20 съвместим стандарт за маркери. Стандарти за маркери за сигурност като ERC1400 също така предоставят възможности за DTCC да вгради допълнителни функции в маркери, като вградено съответствие, подробен контрол на трансфера и опция за създаване на различни състояния със специфични права, прикрепени директно по веригата, като обезпечение.

Как платформата на Уитни използва Ethereum

За Project Whitney DTCC избра обществената мрежа Ethereum и нейния стандарт ERC20 за коване на жетони, както и Oracle за съвместимост извън веригата и резервен независим запас. За вторична търговия Project Whitney предвижда сценарий, при който хората търгуват или извънборсово, или чрез алтернативна система за търговия (ATS), или с името на собствения си бенефициент, или чрез модел на попечителство. В модела на попечителство токените се държат в омнибус акаунт от името на инвеститор, подобно на името на улица.

Съображения за проектиране: Обществени срещу частни мрежи Ethereum 

Казусът на проекта Уитни отбелязва, че четири ключови фактора са накарали DTCC да избере публичен Ethereum:

  • Наблюдение на усилията за токенизация на частните пазари в САЩ към днешна дата
  • Достъп до инструментариум с отворен код
  • Възможност за тестване на прилагането на ключови оперативни процеси извън веригата
  • Желание за изграждане на практически технически умения около публичната блокчейн инфраструктура

Докато DTCC избра да работи с публичната мрежа Ethereum, алтернативен подход, използван от много клиенти към днешна дата, би бил създаването на частен екземпляр на Ethereum. Частната мрежа позволява на потребителите да постигнат далеч по-висока производителност при измерения като производителност и да избегнат необходимостта от плащания за газ.   

Технологии като Hyperledger Besu и Кворум се появиха като избор по подразбиране за удобни за предприятието клиенти на Ethereum. The Suga PegaSys, който е създаден от екипа, разработил Hyperledger Besu, позволява на предприятията бързо да въртят частни мрежи Ethereum с разширени функционалности и 24/7 услуги за поддръжка.  

Частните мрежи на Ethereum са основата за няколко високопрофилни блокчейн консорциума, като komgo (заинтересовани страни включват Citi, Shell, BNP и ING) и Covantis (заинтересовани страни включват ADM, Cargill и Louis Dreyfus). 

Освен това, Ethereum 2.0, голямо надграждане на публичната мрежа Ethereum, трябва да стартира през 2020 г. Ethereum 2.0 ще донесе много предимства на производителността, включително експоненциална мащабируемост и скорост на транзакциите в резултат на преминаване от алгоритъма за консенсус на Proof of Work към Proof of Залог.

Какво предстои при приемането на цифрови активи

Проектът Уитни е още едно доказателство, че цифровите активи ще доведат до иновации на капиталовите пазари, както за оперативна ефективност, така и за увеличаване на достъпа до частни пазари за инвеститорите на Main Street. С универсалната платформа за управление на цифрови активи като Codefi, сегашните финансови институции вече имат до ключ решения за проектиране, издаване и търговия с цифрови активи и ценни книжа. 

Демо ConsenSys Codefi днес

Свържете се с нашия екип от експерти, за да демонстрирате нашия пакет от решения за цифрови активи. Свържете се с нас Управление на активи Капиталови пазари CodefiNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи в блокчейнРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи в блокчейн

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector