Портал и обучение за разработчици на Ethereum

разработчици 1ContentGuidesCommunityWebinarsGrantsCareersБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Портал за разработчици на Ethereum & Обучение

Всичко, от което се нуждаете, за да започнете да надграждате блокчейна Ethereum.

 

Как да станете разработчик на Ethereum

Този портал за разработчици е място, където да започнете и да намерите инструментите, от които се нуждаете, за да разработвате и изграждате приложения на блокчейна Ethereum. По-долу ще намерите най-популярните бази от знания, инфраструктурни инструменти, библиотеки за програмиране и много други, които ще ви научат как да изграждате софтуер на Ethereum. Препоръчваме да разгледате портала и да прочетете всички инструменти и опции за разработчици, преди да започнете.

Също така, не забравяйте да скочите в ConsenSys Discord сървър. Това е идеалното място да задавате въпроси, да взимате професионални съвети и да се свързвате директно с екипите зад популярни продукти на Ethereum като Infura и MetaMask. 

Теми за започване на работа с Ethereum

bg запълване тъмно

Бази на знанието

Екосистемата Ethereum е масивна и талантлива общност с отворен код и е създала пантеон от ценни ресурси за разработчици през последните няколко години. С платформа като Kauri, общността вече дори използва иновациите на самия Ethereum, за да проверява, подготвя и съхранява висококачествено съдържание. От лично обучение до технически уроци до изследователски форуми, базите знания по-долу предлагат широк спектър от ресурси за разработчици от всички нива.

bg запълване тъмно

Инфраструктура

Инфраструктурата на възлите и API за незабавен достъп улесняват разработчиците на Ethereum да свързват своите приложения към блокчейна. Клиентът на Ethereum се отнася до всеки възел, който е в състояние да анализира и провери блокчейна, неговите интелигентни договори и всичко между тях. Клиентът на Ethereum също предоставя интерфейси за създаване на транзакции и копаене на блокове, което е ключът към всяка транзакция на Ethereum.


bg запълване тъмно

IDE и редактори

IDE означава интегрирана среда за развитие. IDE и редакторите са това, от което се нуждаете, за да пишете и тествате софтуер. Те са софтуерни пакети, които консолидират основни инструменти, необходими за започване на писане на Ethereum.

bg запълване тъмно

Интелигентни договори

Ако искате да се развивате на Ethereum, трябва да знаете как да пишете интелигентни договори. Solidity, основният език за интелигентни договори на Ethereum, е по-лесен за изучаване, ако вече добре разбирате Javascript. Вероятно сте използвали библиотеки за програмиране и тези по-долу не се различават. Библиотеката за интелигентен договор е код за многократна употреба за интелигентен договор, който се разполага веднъж и се споделя много пъти. Ако създавате инструмент, продукт или приложение на Ethereum, вие също ще искате да се уверите, че вашият интелигентен договор е в изправност, преди да го внедрите в основната мрежа. Тези инструменти ще ви помогнат да изградите, тествате и изпратите кода си.

bg запълване тъмно

Сигурност

Добре, така че най-накрая сте изградили вашия dapp или смарт договор. Но откъде знаете, че е настроен правилно и е защитен от хакери? Инструментите за сигурност по-долу ще ви помогнат да гарантирате, че вашият код е безопасен и спазва всички най-добри практики за разработка на Ethereum.

bg запълване тъмно

Тестови мрежи

Публичните тестови мрежи на Ethereum предлагат на разработчиците начин да тестват това, което изграждат, без да поставят своите творения в основната мрежа на Ethereum. Можете да получите толкова ETH, колкото искате на testnets, тъй като testnet ETH не носи никаква парична стойност. Подобно на публичните тестови мрежи, местните тестови мрежи са място за тестване на вашия софтуер, без да го натискате публично. За разлика от публичните тестови мрежи, софтуерът за локална тестова мрежа ще работи само на вашия компютър / възел и други потребители няма да могат да го видят или да взаимодействат с него. По-долу са най-използваните тестови мрежи, за да започнете тестване, и връзки за заявяване на тестова мрежа ETH.

bg запълване тъмно

Интерфейси

Ако искате да започнете да разработвате dapps, ще ви трябват умения за разработка отпред. По-долу са дадени най-популярните интерфейси от предния край, които ще ви помогнат да превърнете вашето приложение от идея в основно приложение на Ethereum mainnet. Ако се интересувате от бекенд / протоколна работа на Ethereum, трябва да имате значителен опит с Go, Rust, Java, .NET, Ruby или Python.

bg запълване тъмно

Съхранение

Ethereum ви позволява да запазвате променливи или данни в постоянно съхранение. Платформите за съхранение по-долу са мястото, където живеят всички данни от интелигентния договор. IPFS е най-често използваната система за съхранение в Ethereum. Разгледайте платформите по-долу, за да научите повече за това как работи съхранението в Ethereum.

bg запълване тъмно

Анализ

Blockchains съхраняват данни по начини, по които повечето приложения са трудни за достъп. Следните приложни програмни интерфейси (API) на слоя за заявки за данни ще ви позволят да получите данните, необходими за вашия проект или приложение.

 • портал за разработчици alethioпортал за разработчици alethioпортал за разработчици alethio
  Алетио

  API на Alethio ви дава надежден и надежден начин за заявки към синтезирани, индексирани данни на Ethereum в реално време чрез JSTON: API съвместим REST интерфейс.

 • портал за разработчици eth stats ioпортал за разработчици eth stats ioпортал за разработчици eth stats io
  EthStats

  EthStats се захранва от Alethio и осигурява незабавно наблюдение на блокчейн Ethereum от времето на блока до ограничението на газта.

 • портален etherscan за разработчиципортален etherscan за разработчиципортален etherscan за разработчици
  Etherscan

  Etherscan предоставя API за Ethereum blockchain като услуга в общността и без гаранция.

bg запълване тъмно

Възможности

След като вече знаете инструментите, от които се нуждаете, е време да започнете. Начинът на работа на разработчиците се променя особено в индустрията на блокчейн. Следващите места предлагат работа на разработчици на свободна практика или нови възможности за заплащане, като допринасят за проекти с отворен код. Разберете как можете да започнете да допринасяте за проекти и да получавате пари за това!

 • порталът за разработчици се съгласява с безвъзмездни средствапорталът за разработчици се съгласява с безвъзмездни средствапорталът за разработчици се съгласява с безвъзмездни средства
  Грантове на ConsenSys

  ConsenSys Grants финансира проекти, които отговарят на нуждите на бързо ускоряваща се екосистема Ethereum.

 • портал за разработчици тахионпортал за разработчици тахионпортал за разработчици тахион
  Тахион

  Tachyon е ускорител за ранен етап на блокчейн и стартиране на Web 3.0.

 • комплект за работа за портал за разработчицикомплект за работа за портал за разработчицикомплект за работа за портал за разработчици
  Комплект за работа за разработчици на блокчейн

  Къде да намерите работа в блокчейн, необходими умения, познания в бранша и други.

 • портал за разработчици panvalaпортал за разработчици panvalaпортал за разработчици panvala
  Панвала

  Panvala е децентрализирана фондация, която помага да се финансира работата, от която зависи цялата общност на Ethereum.

 • dev портални наградиdev портални наградиdev портални награди
  Bounties Network

  Мрежата на наградите ви позволява да създавате проекти, да си сътрудничите и да получавате заплащане за отлична работа във всеки домейн.

 • портал за разработчици gitcoinпортал за разработчици gitcoinпортал за разработчици gitcoin
  Gitcoin

  Плащайте в крипто за работа на свободна практика, изграждане на функции и решаване на грешки. Работете с топ проекти с отворен код и получавайте бързи изплащания.

bg запълване тъмно

Инфраструктура на ниво 2 & Мащабируемост

Разработчиците на Ethereum непрекъснато разработват нови и вълнуващи начини за мащабиране на Ethereum. Има различни решения, които разработчиците използват за мащабиране на Ethereum, dapps и протоколи. Някои от тях включват плащания, държавни канали, странични вериги, изчисления извън веригата и много други!

Плащания & Държавни канали

 • портал за свързване на devпортал за свързване на devпортал за свързване на dev
  Connext мрежа

  Connext е инфраструктурен слой, който мащабира блокчейн Ethereum, използвайки държавни канали.

 • dev портал raidendev портал raidendev портал raiden
  µRaiden

  µRaiden (Micro Raiden) е рамка за платежни канали за чести, бързи и безплатни микроплащания, базирани на токени ERC20 между две страни. µRaiden се различава от мрежата Raiden, която има за цел да даде възможност за прехвърляне на няколко магазина чрез мрежа от двупосочни канали за плащане.

 • dev портална течностdev портална течностdev портална течност
  Течност

  Атомни суапове между BTC, DAI и ETH с минимален риск и такси, като същевременно се запазва контрола върху вашите лични ключове.

Странични вериги

 • покривало за скейлпокривало за скейлпокривало за скейл
  Скала мрежа

  Модулният протокол на SKALE е един от първите по рода си, който позволява на разработчиците да осигуряват лесно конфигурируеми блок-вериги, които осигуряват предимствата на децентрализацията, без да правят компромиси с изчисленията, съхранението или сигурността.

 • dev портален стан xdev портален стан xdev портален стан x
  Loom Network

  Самоописан като EOS, изграден върху Ethereum – Loom Network изгражда SDK, който позволява на разработчиците бързо да изграждат свои собствени блок-вериги, без да се налага да разбират инфраструктурата на блок-веригите..

 • POA мрежаPOA мрежаPOA мрежа
  POA мрежа

  Мрежата POA (Proof of Authority) предлага блокчейн продукти и услуги, за да помогне за мащабиране на интелигентните договори Ethereum, включително POA Bridge, POA Core mainnet, POA Sokol testnet, xDAI и др..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map