Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Представяме Filecoin Launchpad Accelerator, Осъществено от Tachyon

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogPress Release

Представяме Filecoin Launchpad Accelerator, Осъществено от Tachyon

В момента Tachyon приема заявления за техния ускорител на падането, който е подкрепен от Protocol Labs и се фокусира върху приемането на IPFS и Filecoin. от ConsenSys 30 юли 2020 г. Публикувано на 30 юли 2020 г.

Filecoin Launchpad

Ню Йорк, Ню Йорк, 30 юли 2020 г. – Днес ConsenSys Labs обяви, че са отворени приложения за ускорител Fileun Launchpad, Powered by Tachyon. Тази кохорта ще бъде фокусирана върху стартиращи компании, изграждащи по-отворени, оперативно съвместими и програмируеми инструменти, инфраструктура и приложения за разпределената мрежа чрез IPFS и Filecoin.

През есента на 2020 г. между 15 и 20 екипа ще получат дванадесет седмици финансиране, наставничество, предимства и програмиране по специфични за бизнеса и блокчейн проблеми, завършващи с демонстрационен ден и подкрепа за набиране на средства след програмата. Екипите използват достъпа до ConsenSys и Протоколни лаборатории мрежи и експертни познания, вариращи от предприемачи и правни съветници до пробиващи технически изследователи. Всеки отбор ще получи $ 80 000 USD за финансиране. Екипите могат кандидатствайте тук, и приложенията приключват на 21 август. 

Ускорителят на Tachyon на ConsenSys Labs ще бъде уникален тази година с това, че ще бъде подкрепен от Протоколни лаборатории. Стартирала през 2014 г., Protocol Labs е лаборатория за изследвания, разработка и внедряване с отворен код, чиито проекти включват Междупланетна файлова система (IPFS), Filecoin, libp2p, и много други. Най-просто, целта на IPFS е напълно разпределена мрежа, където приложенията не живеят в централизирани сървъри, а работят в мрежа, съставена от компютри на потребителите. IPFS има за цел да създаде устойчива, надграждаща се, отворена мрежа за насърчаване на по-устойчива и достъпна уеб инфраструктура за цялото човечество. Вместо да се опитвате да намерите съдържание от Кой го хоства, потребителите търсят съдържанието себе си. Това означава както по-бързо, така и по-евтино извличане на данни, не повече разчитане на централизирани сървъри и дори възможност за достъп до мрежата, докато сте офлайн.

Икономическият стимул за IPFS е мрежов токен, наречен Filecoin (FIL), който възнаграждава миньорите да се състезават за правилното съхраняване на криптирани данни в мрежата на Filecoin. От краудсейла си през 2017 г. Protocol Labs работи усилено, съзрявайки протокола и надграждайки към предстоящото му стартиране.  Filenet’s testnet вече съдържа 25 PiB съхранение, хиляди доставчици на съхранение на данни, десетки приложения, надграждащи протокола, и над 1350 участници в софтуера с отворен код. Filecoin’s стимулирана тестова мрежа официално стартира седмицата на 3 август 2020 г., като публичната мрежа Filecoin се очаква да го направи стартиране през Q3 2020

Стартовият панел Filecoin, задвижван от Tachyon, ще осигури финансиране, индивидуално наставничество и програмиране за ускоряване на приемането на Filecoin в екосистемите Ethereum и DeFi, и ще привлече настоящите уеб разработчици, които искат да се интегрират с ефективно ценена и географски разпределена мрежа за съхранение.

Ще бъдат разгледани всички кандидатстващи екипи, изграждащи в стека на Protocol Labs, или дори проекти на Ethereum, обмислящи интегриране на елементи от стека на Protocol Labs. Те могат да включват: 

  • Инфраструктура: Основна инфраструктура и инструменти за разработчици в подкрепа на криптиране, управление / извличане на файлове и основно включване в Filecoin и IPFSnetworks.
  • Middleware: Платформи, които оформят интеграцията и използването на Filecoin и IPFS в други приложения, като например plug-and-play dApp или DeFi инструменти и данни & аналитична информация за текущата дейност на IPFS.
  • Приложения: Инструменти, които използват Filecoin или IPFS като част от техния основен технологичен стек за разработване на приложения за крайни потребители, като споделяне на файлове, DeFi, архивни инструменти, видео, аудио, съхранение на големи данни и работа в мрежа.

Това партньорство между ConsenSys Labs и Protocol Labs се основава на дългогодишно сътрудничество и синергия между екосистемите Ethereum и IPFS. Екипите споделят много общи цели за децентрализираната екосистема на протокола и разпределената мрежа: да изгради по-сигурни и устойчиви глобални цифрови мрежи, да върне контрола на данните на потребителите и да изгради по-отворена, устойчива и достъпна мрежа. Стартирането на Filecoin ще ускори сътрудничеството и ще предложи нови възможности за споделени случаи на употреба; този ускорител ще помогне да служи като стартова площадка за по-голямо сближаване между децентрализирани протоколи и мрежи. 

Относно протоколните лаборатории

Protocol Labs е R с отворен код&D лаборатория, която изгражда протоколи, инструменти и услуги за радикално подобряване на интернет. Проектите на Protocol Labs включват IPFS, Filecoin, libp2p, и повече – които обслужват хиляди организации и милиони хора. The Filecoin Project е децентрализирана мрежа за съхранение с мисията да създаде децентрализирана, ефективна и стабилна основа за информацията на човечеството. 


Относно лабораториите ConsenSys

ConsenSys Labs е инвестиционен мениджър с портфолио от над 78 компании в 22 държави. ConsenSys Labs инвестира в изключителни екипи на три нива: Tachyon, ускорител за стартиране на блокчейн в ранен етап; Релета, разпределени хакатони за предприемачи и развитие на основатели; и рисков екип, който се фокусира върху възможностите за инвестиции на ранен етап в децентрализирани протоколи, инфраструктура и приложения.

Клиентско съобщение FilecoinNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Адрес на електронната поща Ексклузивно съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector