Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Представяме ви депозитна подложка за Eth2.0

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

Представяме ви депозитна подложка за Eth2.0

от Collin Myers 27 юли 2020 г. Публикувано на 27 юли 2020 г.

spacex uj3hvdfQujI unplash

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Пристигна първата фаза на Ethereum 2.0! Фаза 0, както се нарича, ще стартира веригата за маяци, която създава и поддържа механизма за консенсус за доказателство за залог. Ако искате да стартирате свой собствен валидатор на Ethereum 2.0, следвайте инструкциите стъпка по стъпка, използвайки официалния Ethereum Launchpad. Също така вижте нашия блог на адрес на договора за депозит.

Подобно на всички велики мисии, стартирането на световния компютър на утрешния ден изисква платформа, която насочва, укрепва и подхранва своето пътуване през границите на нашето цифрово пространство. Днес сме развълнувани да обявим стартирането на Приложение Eth2 Launch Pad, което маркира входната точка за валидаторите да започнат пътуването си по веригата Eth2. Време е да подготвите вашата тест мрежа ETH!

През последните няколко месеца, Codefi Активиране и Фондация Ethereum (EF) са намалели, за да улеснят потребителите да залагат и да станат валидатор на Ethereum 2.0. Резултатът от това усилие е Eth2 Launch Pad, приложение, създадено да ви води сигурно през процеса на генериране на вашите двойки ключове Eth2 и залагане на вашите 32ETH в официалния договор за депозит. Launch Pad е проектиран за самопроверяващи се, т.е. за любители, които възнамеряват да стартират свой собствен валидатор и са удобни за изпълнение на команди в терминален екран на компютъра си. 

Първоначално стартовата площадка ще бъде съвместима само с Eth2 Medalla testnet, което е планирано да стартира, след като бъде достигнат прагът на генезис от 16 384 валидатора (524 288 ETH). Тестовата мрежа е проектирана да осигури достатъчно време, за да осигури функциите на Beacon Chain без грешка. След фазата на testnet, стартовата площадка Eth2 ще продължи да действа като входен портал за валидатори, които да залагат истински ETH за Mainnet. 

В тази публикация ще предоставим кратък преглед на сътрудничеството, някои забавни факти за приложението, както и нуждите и целите на дизайна, които Eth2 Launch Pad изпълнява. 

Очакваме с нетърпение да предоставим на общността непрекъснато образователно гориво и софтуерни инструменти за катализиране на участието в тази следваща глава. 

Станете Testnet Validator


Обединяване на силите: Предистория за сътрудничеството

През 2019 г. започнахме да ровим в екосистемата Eth2, за да проучим къде Codefi Activate може да добави стойност към въвеждането на Eth2 и да запълни съществуващите пропуски в комуникацията между създателите на протоколи, доставчиците на услуги и съществуващите притежатели на ETH с наближаващото издание на Фаза 0. Имаме тъй като фокусирахме нашата мисия върху разработването на образователни ресурси и прозрения за Eth2 икономиката, както и изследвания в индустрията и валидатора, констатациите от които наскоро бяха публикувани като доклад за екосистемата за залагане на Eth2. 

Малко след DevCon V се свързахме с Carl Beekhuizen, който ръководеше депозитния интерфейс за команден ред (CLI) в Ethereum Foundation (EF). Отвъд кода, Carl се фокусира и върху потребителския опит на притежателите на ETH, които за първи път стават валидатори. Предвид съществуващите ни изследователски усилия за Eth2 и нашия опит със стартирането на мрежи, сътрудничеството с EF и Deep Work Studio беше последователна следваща стъпка към гарантирането, че стартирането на Phase 0 е изградено по начин, който дава приоритет на потребителския опит, но също така артикулира свързаните рискове и образователни информация за потребителите, за да се чувстват комфортно при създаването на собствени валидатори на Eth2.  

През последните няколко месеца усилено проучвахме работата, проектиране, и сграда Eth2 Launch Pad и ние сме развълнувани да споделим резултатите от това усилие с вас!

Стартовата площадка Eth2 беше с отворен код по време на срещата на върха Ethereal на 8 май, което позволява на потребителите да хостват приложението локално. От първоначалното му издание беше страхотно да вижте незабавна ангажираност и обратна връзка от общността. Продължаваме да насърчаваме екипите и потребителите да предоставят обратна връзка!

leslie.png

Забавни факти

 • Талисманът Eth2 Launch Pad е Leslie the Rhino, кръстен на американския компютърен учен Leslie Lamport.

 • Понастоящем репозиторият на Eth2 spec има 72 директни сътрудници.

 • Договорът за депозит Eth2 за тестовата мрежа ще симулира изискването за достигане на праг на генезиса от 524 288 ETH заложени или 16 384 валидатори 

Как да стигнем до Битие: кратко резюме на фаза 0

Ethereum 2.0 ще бъде пуснат на фази, започвайки през 2020 г. с фаза 0. Фаза 0 ще стартира веригата маяци, която е компонентът на блокчейн Ethereum 2.0, който прилага механизма за консенсус Proof of Stake. Веригата маяци ще управлява регистъра на валидаторите, които ще започнат да атестират и предлагат блокове. 

За да може веригата за маяци да стартира своя генезисен блок в основната мрежа, в мрежата трябва да бъдат заложени поне 524 288 ETH, разпределени между минимум 16 384 валидатора, за да се осигури достатъчна сигурност и децентрализация. Постигането на генезиса ще бъде симулирано на живата тестова мрежа Medalla. 

Всеки екземпляр на валидатор ще изисква депозит от 32 ETH, който трябва да бъде добавен към опашката за активиране и да започне атестиране и предлагане на блокове по веригата на маяка. Докато тегленията не бъдат активирани (поне след Фаза 0), депозирането на ETH в договора за депозит е еднопосочен, необратим процес.

стартпад 1.png

Какви нужди изпълнява Eth2 Launch Pad?

Валидаторите губят ETH = Eth2 губят валидатори

Просто казано, ако валидаторите загубят ETH, Eth2 ще загуби валидатори. Процесът на депозиране на вашия ETH в договора за депозит Eth2 може да доведе до множество възможни грешки или вектори на атака. Тези рискове включват загуба на средствата ви поради изпращането им на грешен адрес на договора за депозит, жертва на фишинг атаки или някой, откраднал вашия частен ключ и мнемонична фраза, ако са генерирани и съхранявани по несигурен начин. Никой не иска нещастни валидатори със загубени или откраднати средства!

За да смекчи тези рискове, Eth2 Launch Pad е проектиран като приложение от предния край, предназначено да ви преведе през процеса на генериране на вашите двойки ключове, депозиране на вашия ETH и регистриране на валидатора ви по веригата за маяци Ethereum 2.0 по възможно най-сигурния начин . Интерфейсът за депозит ще бъде хостван от фондация Ethereum.

По време на пътуването си през стартовата площадка Eth2 ще:

 1. Научете за рисковете и отговорностите от това да станете валидатор на Eth2

 2. Изберете колко екземпляра на валидатори искате да стартирате 

 3. Сигурно генерирайте двойка ключове за валидатор и мнемонична фраза чрез офлайн CLI за всеки екземпляр на валидатор, който искате да стартирате

 4. Генерирайте и качете файл (и) с данни за депозит, съдържащ вашите публични ключове за валидатор, необходими за регистрация на валидатора (ите) след завършване на стартовата площадка

 5. Депозирайте 32 ETH за екземпляр на валидатор в официалния договор за депозит. Това ще стане чрез надеждна и проверена точка за достъп, хоствана от фондация Ethereum. 

Потребителски поток на Eth2 Launch Pad & amp; Общ преглед на архитектурата

Потребителски поток на Eth2 Launch Pad & Общ преглед на архитектурата

Образование

Преди да започнете пътуването си като валидатор, от първостепенно значение е да сте наясно със своите отговорности, включително ползите от изпълнението на вашите задължения, за да осигурите ъптайм и да се държите честно в процеса на консенсус, както и рисковете и санкциите, ако не го направите . Тъй като първоначалният депозит на ETH в договора за депозит е еднопосочен до по-късните фази на развитие, очертаването и разбирането на компромисите за участие и определянето на очакванията е от решаващо значение.

Поради тази причина Launch Pad е проектиран да действа едновременно като заявление за депозит, както и като образователна кутия с инструменти и източник на истина, подготвен за обучение на бъдещи валидатори за:

 • Отговорности на валидатора

 • Икономика и награди

 • Дузпи и нарязване

 • Рискове за участие и компромиси 

Предупредителните съобщения и обяснителните раздели въвеждат „умишлено триене“ в потребителското изживяване, за да забавят потребителите и да гарантират, че те приемат целия критичен контекст, предоставен им.

Генериране на ключови двойки

Валидаторите, използващи стартовата площадка, ще трябва да генерират своите мнемонични и двойки ключове за валидатор, които ще се използват, когато валидаторите са готови да стартират съответните си клиенти за валидатор. Публичният ключ ви позволява да видите вашите валидаторски статистики и активност, докато вашият личен валидаторски ключ, който трябва да остане онлайн през цялото време, се използва за гласуване и предлагане на блокове. 

В Launch Pad валидаторите също ще генерират мнемонична фраза, за да генерират своите ключове за изтегляне. По време на Фаза 2 тази мнемонична фраза ще ви позволи да генерирате ключовете за вашия замък, което ще ви позволи да изтеглите вашия ETH депозит и натрупаните награди.

Генерирането на двойката ключове за валидация и мнемоничната фраза е проектирано да се извършва чрез CLI, за да позволи този процес да се извърши в сигурна, офлайн среда.

Радваме се, че помогнахме да проправим пътя за първоначални депозити в тестовата и основната мрежа на Ethereum 2.0 и сме развълнувани да видим как приложенията и клиентските интеграции разработват алтернативни пътища за взаимодействие с договора за депозит Eth2 в бъдеще. Специален вик към Крис Батънфийлд и Джордж Уайлър за тяхната разработка в тази насока.

Гледайте това място за някои по-вълнуващи съобщения от нашия екип! 

Написано от Collin Myers и Mara Schmiedt

Ethereum 2.0 Съобщение за продукта Новини Бюлетин Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector