Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за продуктите на ConsenSys ’Eth2

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

Ръководство за продуктите на ConsenSys ’Eth2

Без значение дали сте любител, който иска да управлява собствена инфраструктура, или институция, която иска да предоставя услуги за залагане на клиенти, ние вероятно сме намерили решение за вас. От Джеймс Бек 21 ноември 2020 г. Публикувано на 21 ноември 2020 г.

Изображение на ръководството за продуктите Eth2

Ако сте в крак с новините на Ethereum, вероятно сте виждали, че официалният договор за депозит Eth2 вече приема депозити, които продължават навивам. По време на писането (24 ноември 2020 г.), 688 128 ETH е заложено извън 524 288 ETH необходимо за стартиране на маякова верига, което въвежда доказателство за участие в мрежата. 

В допълнение към подобряването на скоростта на транзакциите на Ethereum, една от целите на Надстройка на Eth2 винаги е било да се увеличават начините, по които хората могат да допринесат за сигурността на мрежата и да споделят нейните положителни страни. Вече има половин дузина клиенти, изградени за Ethereum 2.0, предназначени да бъдат достатъчно леки, за да могат валидаторите да участват с потребителски лаптоп. Много доставчици на ставки като услуга също излизат на пазара, правейки сигурността на Ethereum по-достъпна за лица, които не могат да стартират валидатори сами или нямат 32 ETH. 

Нашите екипи за протоколи и продукти бяха заети през последните две години, изграждайки инфраструктура, допринасяйки за изследвания, интервюирайки потребители, които планират да залагат, и изграждайки приложения в подкрепа на огромните усилия за надграждане на Ethereum. Без значение дали сте любител, който иска управлявайте собствена инфраструктура или институция, която иска да предостави услуги за залагане на клиенти, вероятно имаме решение за вас.

Teku: Разнообразието от клиенти е от съществено значение за поддържане на устойчивостта на Eth2

В основата на усилията на ConsenSys за Ethereum 2.0 е Teku, пълноценен клиент на Ethereum 2.0, създаден да отговори на институционалните нужди и изискванията за сигурност. Какво е Теку

Клиенти на Ethereum да се свързват помежду си в равнопоставена система, като проверяват блокове и данни за транзакции. Наличието на клиенти, написани на различни езици, е, както описва Мат Лийзинг в новата си книга, Извън етера, „Един вид застрахователна полица: тя избягва възможността за единична точка на провал и затруднява централизирането на разработчиците например около C ++“. Ако някой клиент бъде атакуван, има грешка или излезе офлайн поради проблем с консенсус, останалите клиенти ще продължат да поддържат последната транзакция и да блокират данни. Разнообразието от клиенти е доказателство за важността на децентрализацията в Ethereum. 

Подобно на Ethereum понастоящем има няколко реализации на спецификацията, написани на различни изчислителни езици. Клиентът на Teku на ConsenSys е написан на Java, който е един от най-популярните изчислителни езици, използвани от разработчиците, изграждащи корпоративни приложения, и поддържан от същия инженерен екип зад Hyperledger Besu и кворум на ConsenSys. Lighthouse, Prysm и Nimbus са популярни Eth2 клиенти, написани съответно Rust, Go и Nim. Всеки клиент има свои собствени функции, а Teku дава възможност на бизнеса и институциите да залагат на Eth2, с функции като управление на външни ключове и защита от нарязване. 

Codefi Activate: Колкото повече валидатори, толкова по-силна е мрежата

Codefi Активиране работи с фондацията Ethereum за изграждането на Eth2 Launch Pad приложение, което осигурява техническо присъединяване към изискванията, отговорностите и рисковете, за да станете валидатор на Eth2. Ръководството стъпка по стъпка е предназначено за технически способни разработчици на Ethereum да изпратят ETH към договора за депозит и да започнат да работят със собствени клиенти за валидатор. Всеки валидатор изисква точно 32 ETH и физическите лица могат да депозират толкова кратни на 32 ETH, колкото желаят.


Първата страница на стартовата площадка предоставя преглед на ключовите отговорности и концепции – като нарязване, управление на ключове, ключове за подписване, рискове и необходимото време. След като признаете рисковете и изискванията, ръководството ви помага да изберете клиент, да генерирате ключове, да качите валидатор и да свържете портфейла си. 

Въпреки че трябва да сте запознати с използването на интерфейс на командния ред, Launch Pad е идеалното място за започване на вашето залагащо пътуване.  

Снимка на екрана 2020 11 21 в 9 43 08 AM

Codefi Staking: Поддържа приложения, предлагащи залагане на притежателите на ETH

Много пулове за залагане и доставчици на услуги като за услуга излизат на пазара. Централизираните борси като Coinbase и Binance вече предоставят услуги за залагане на други вериги за доказателство за залог и се очаква да предлагат услуги за залагане на Eth2. Родни пулове за залагане на Ethereum като Ракетен басейн позволяват на потребителите да залагат само 0,01 ETH и да получават rETH, токенизиран депозит за залагане. LiquidStake, ново решение от DARMA Capital няма минимални залози, а също така позволява на потребителите да теглят USDC заем, използвайки заложения си ETH като обезпечение. 

Всяко от тези приложения разширява участието в Ethereum 2.0, но все пак трябва да се свърже с клиентите в мрежата. Тук идва решението Codefi Staking. Codefi Staking е API с бели етикети (което означава, че няма да го видите като краен потребител) за фирми, които искат да залагат на Ethereum 2.0. Codefi Staking позволява на бизнеса да залага собствения си ETH или ETH на своите клиенти, без да се налага да управлява собствена инфраструктура за валидация. Резултатът е намален технически риск и увеличени награди, генерирани от мрежата Eth2. 

През юни ConsenSys обяви кохорта от компании, част от „Пилотната програма“ на Codefi Staking, която включва Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport и Trustology. Codefi Staking има за цел да намали рисковете, свързани със стартирането на вашия собствен валидатор, включително кражба или загуба на ключове за теглене, неправилно прехвърляне на средства към договора за депозит Eth2 и грешки в хардуерната или интернет свързаността, които водят до загуба на награди от валидатора. С Codefi Staking ключовете за валидация се съхраняват в защитено хранилище с възможност за онлайн подписване и множество слоеве на вратари, проверяващи транзакциите, за да се предотврати неоторизирано използване. Важното е, че има 24/7 поддръжка и професионален екип за обслужване на клиенти. Codefi Staking използва Teku като избран клиент 

За компании, които се интересуват от изпреварване на конкуренцията с нисък риск и нисък бариерен достъп до решението Codefi Staking, програмата Early Adopter е добър вариант. Той е предназначен да улесни присъединяването на избрани институции и предприятия преди стартирането на Ethereum 2.0, за да могат да изпреварят конкуренцията с директна комуникация от екипите на Ethereum 2.0, изграждащи клиентите и мрежата. 

Infura: Повече надеждност и инструменти за търсене на данни за Eth2

Етапите на Ethereum 2.0 през следващите години ще дадат възможност за прехвърляне и теглене на ETH, вериги от парчета, напълно съвместими със смарт договори, обаждания по договори и среда за изпълнение за мащабируеми dApps и др. Докато компаниите и разработчиците, изпълняващи приложения на Ethereum 2.0, все още могат да избират да стартират своя собствена клиентска и възлова инфраструктура, те също така ще имат възможност да се свържат с Eth2 Beacon Chain API на Infura (можете да поискате достъп до тяхната частна бета версия тук). 

В непосредствен срок една от най-основните потребности за лицата, залагащи на Eth2, е способността да се наблюдават балансите на валидатора, за да се знае дали натрупват очакваните награди. Докато има няколко блокирайте изследователите наличен, където можете да видите тази информация, API на Eura 2.0 Beacon Chain на Infura прави възможно запитвайте тези данни автоматично така че разработчиците могат лесно да предприемат действия с данните. Например можете да напишете програма, която следи баланса и ви изпраща SMS съобщение, ако неочаквано падне.

Разработчиците на Infura също подкрепят екипи от клиенти на Eth2, работещи за съвместимост със спецификацията Eth2. Днес разработчиците на Ethereum се възползват от еднообразието на API за Ethereum JSON-RPC, което им позволява да превключват клиентските реализации на Ethereum, без да нарушават кода. Infura гледа на оперативната съвместимост на API като ценно обществено благо за Ethereum и с отворен код лицензиран инструмент Apache 2.0 за тестване на съответствие на API на клиента, наречен eth2-спазване

Останете информирани

Ако все още се опитвате да се увиете около Ethereum 2.0, доказателство за залог, различните фази и нова терминология, нашата база от знания за Ethereum 2.0 е пълна с много ресурси. А за актуализациите от седмица до седмица, Бен Еджингтън „Какво е новото в бюлетина Eth2”Идва силно препоръчително.

Ethereum 2.0 Newsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector