Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

SKALE Грунд за залагане и награди

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi Активиране

SKALE Грунд за залагане и награди

от Mara Schmiedt 23 юли 2020 г. Публикувано на 23 юли 2020 г.

dan meyers MQ8 4HYTgOc unplash

АКТУАЛИЗАЦИЯ: За актуални инструкции за стартирането на SKALE на 3 септември, моля вижте ръководството за продажба на SKALE.

Следващият пост ще предложи буква за механизма за залагане на SKALE и ще предостави преглед на очакваните награди, които можете да очаквате, когато залагате вашите Skale токени с валидатор. 

Регистрирайте се на Активирате за да закупите токени SKALE в предстоящия търг, изчислете очакваните си награди и започнете да залагате вашите токени. 

Какво е SKALE? 

SKALE Network е еластична блокчейн мрежа, която дава възможност на разработчиците да предоставят лесно конфигурируеми напълно децентрализирани странични вериги, които са незабавно съвместими с Ethereum. SKALE страничните вериги могат да изпълняват блокови пъти под секунда с над 2000 транзакции в секунда на всяка верига и да изпълняват интелигентни договори в пълен щат, в допълнение към децентрализираното съхранение и машинното обучение в EVM. 

С по-прости думи, мрежата SKALE работи като децентрализиран доставчик на изчисления и съхранение в облак, донасяйки производителност и мащабируемост на блокчейна Ethereum. 

Днес над 40 dApps в момента надграждат SKALE, вариращи от игри до DeFi до стрийминг на аудио и други.


Какво е залагане?

Залагането е процес на заключване на токени в портфейл за криптовалута, за да се поддържа директно сигурността и производителността на децентрализирана мрежа. Това е механизмът, чрез който се определя консенсус в мрежата Proof of Stake. В замяна на залагането на вашите токени участниците получават награди.

Залагане на мрежата SKALE

The Скален жетон (SKL) е естественият хибриден помощен токен, който представлява едновременно право на работа и токен за плащане в мрежата на SKALE. Притежателите на SKL токени могат да заложат своите токени, за да валидират транзакциите и да защитят мрежата SKALE. Разработчиците на dApps могат да получат достъп до дял от ресурсите на мрежата, като внедрят и наемат еластична странична верига, като платят такси за наем, деноминирани в SKL. 

За да заложат на мрежата Skale, притежателите на токени могат или да заложат своите токени с валидатор по техен избор, или да управляват свой собствен валидатор на залози. В замяна на поддържането на сигурността и устойчивостта на мрежата, залагащите се възнаграждават ежемесечно чрез процент от набора от награди на SKL. Наградният фонд се състои от обобщени такси за издаване на награди и dApp. Размерът на наградите, получени от залагащите, е пропорционален на общия брой и продължителност на заложените токени. Моля, вижте раздела за награди за повече подробности или преминете направо Активирате за да изчислите очакваните си награди за залагане.

SKALE Награден калкулатор.gif

Стъпка 1: Станете притежател на SKALE Token

За да започнете да залагате в мрежата SKALE, първо трябва да притежавате SKL токени. По-ранните осиновители могат да закупят токени SKALE на Activate след като се регистрират и потвърдят своята лична карта. Можете да се регистрирате предварително за стартирането на токена SKALE на Активирате и създайте акаунт само за няколко минути. 

Заложен поток GIF.gif

SKALE жетоните ще се продават на холандски търг, който ще стартира на 17 август от 12:00 ч. EST. След регистрация можете да използвате Ether, USDC или DAI, за да участвате в търга. Всички участници в публичното пускане, които успешно са подали оферта по време на търга, ще получат своите токени в рамките на 3 седмици след приключване на търга.

Всички притежатели на токени, които планират да получат токени при стартиране на основната мрежа, ще трябва да дадат съгласие и да попълнят доказателство за използване, което изисква 50% от портфолиото на притежателите на токени да бъде заложено за минималния период на делегиране от 90 дни, преди да могат да отключат прехвърляемостта на токените извън мрежата. Доказателството за употреба гарантира, че притежателите на токени активно поддържат мрежата, като същевременно ограничават спекулациите. Разбира се, залагащите ще могат да съставят награди за залагане през целия период на доказателство за използване. 

Стъпка 2: Залагане на вашите SKALE токени

След като получите вашите SKALE токени, сте готови да станете активен участник в мрежата. Activate ви осигурява безпроблемен интерфейс за заявяване, управление и залагане на вашите токени. 

За да участвате и да спечелите награди за залагане за принос към сигурността на мрежата:

1. Сравнете опциите за валидатор на Активиране на портал за участие

2. Изберете валидатор, въведете сумата, която искате да заложите, и продължителността на залагане (3, 6 или 12 месеца)

3. Използвайте свързания си портфейл web3, за да подадете заявката си за залагане

SKALE Потвърдете делегирането.gif

След като бъдат одобрени, вашите жетони ще започнат да залагат в началото на първата епоха. След като заявката за делегиране бъде приета от валидатора (ите), посочените токени се заключват и не могат да бъдат отменени, докато не приключи посочения период на делегиране. Ако по някаква причина валидаторът отхвърли заявката ви, можете да заложите на друг валидатор преди да започне следващият период на залагане. 

Стъпка 3: Получавайте залагащи награди

Наградите за залагане се разпределят между притежателите на символи през посочения период на делегиране и се разпределят в началото на всеки календарен месец.

Размерът на наградите за залагане, които ще спечелите, зависи от следните променливи:

  1. Количество на залозите, които залагате: Общият брой на жетоните, които залагате. 

  2. Продължителност на делегирането: Наличната продължителност на вашата делегация, която може да бъде 3, 6 или 12 месеца. Годишните множители на наградата са съответно 1x, 1.5x и 2x.

  3. Скорост на издаване на мрежа: Скоростта на жетоните, изсечени от протокола, която е достъпна за разпространение във всички възли в мрежата. Процентът на издаване на мрежа започва от 9,3% от общото предварително отсечено предлагане (5,5% от общото предлагане) през първата година и намалява с 0,55% всяка година през първите 6 години. 

  4. Общо заложени в мрежата: Общият брой на жетоните, заложени в мрежата, е обратно пропорционален на процента на възнаграждение, като се има предвид фиксираният процент на издаване на мрежата. При целевия процент на залагане от 40% процентите на възнаграждения са 9,9%, 19,8% и 29,7% за периодите на делегиране 3, 6 и 12 месеца (виж по-долу). 

  5. Генериране на мрежови такси: Общият брой токени в награден фонд, натрупан от таксите за отдаване под наем на dApp

  6. Намаляване на таксите за валидатор:% намаление на наградата, което избраният от вас валидатор таксува за делегиране

  7. Съставяне на награди: Вашето решение за съставяне и повторно делегиране на награди

Цени на наградите.png

Можете да изчислите вашите прогнозни награди за залагане, като използвате нашите SKALE калкулатор.

Стъпка 4: Теглене на вашите SKALE токени

В края на всеки месец вашите спечелени награди за залози стават достъпни за теглене. След като изтеглите наградите си, можете да ги използвате, за да ги делегирате или прехвърлите за други цели, след като успешно изпълните изискванията за доказателство за употреба.

Искове за награди GIF.gif

Регистрирайте се на Активирате за да закупите SKALE жетони в предстоящия търг, изчислете очакваните си награди и започнете да залагате вашите токени.

Имате още въпроси? Вижте нашите често задавани въпроси.

Написано от Мара Шмид

Децентрализирани мрежи SKALES Вземане на бюлетин Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector