Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

TokenWork # Крипто-икономически изследвания и концепции за дизайн –

Епизод 1

Токенизирани жилищни ваучери и талони за храна

Предложеният модел „Re-Fungible Service Token“ (RFST) е вариант на архитектурата на Rennekamp „Re-Fungible Token“, модел, при който можете да имате незаменим актив, обвързан с заменима ликвидност – позволявайки на този актив да „стане заменим“ отново.” Моделът RFST също споделя подобие на Bancor Smart Token, ERC20 (заменим) маркер, който е свързан с друг, по-течен ERC20 маркер. Тази сесия ще изследва прилагането на RFST за токенизиране на ваучери за жилища и талони за храна.

Гледам видеоТокенизирани жилищни ваучери и талони за хранаЕпизод 2

Делфи – Механизъм за залагане & Арбитраж

Мрежата на щедрите представя Delphi: механизъм за залагане и арбитраж за решаване на проблемите, които са присъщи на транзакциите с доверени услуги като награди. Разчитайки на TCR от доверени лица, ние можем да получим по-справедливи преценки, отколкото бихме могли с обикновена монета за шелинг, и можем да преминем към по-стабилно решение на проблема с оракулите.

Гледам видеоDelphi Механизъм за залагане на арбитраж на усилвателЕпизод 3

Класирани списъци с токени за куриране на доставчици на услуги

Функцията на списъка с класифицирани маркери е подреждането на взаимоотношения, базирани на стойността, с доставчиците на услуги. Дизайнът на списък с рейтинг на токени позволява на потребителите да децентрализираха списъка на доставчиците на услуги въз основа на относителна производителност за определен период от време. По този модел потребителите са куратори.

Гледам видеоКласирани списъци с токени за куриране на доставчици на услуги4 епизод

Post Capital Cybernetics AKA Мащабируемо изобилие

Целта на модела е да осигури абстракция на икономически рамков модел за това как хората и организациите могат да се обединят и да сключват сделки и да се организират по такъв начин, че печалбата и целта да станат синоними: изискват даване преди значителна печалба, налагано програмно както при заявлението, така и при нивото на протокола.

Гледам видеоPost Capital Cybernetics AKA Мащабируемо изобилиеЕпизод 5

Поддържани от жетони регистри

Вече има два TCR на живо в основната мрежа на Ethereum. Какво научихме за идеята за TCR, като видяхме тези няколко в производство? Какви са проблемите? Как можем да се справим по-добре?


Гледам видеоРегистри на курирани токени6 епизод

Гориво. Мрежа

Въведение в проекта fuel.network. Идеята е да подобрим потребителското изживяване на Ethereum, като улесним взаимодействието на крайния потребител с блокчейн. Fuel ще позволи на dapps да плаща такси за транзакции от името на своите потребители, като ги насочва към доставчици на газ в мрежата за гориво. Това би позволило набор от удобни за потребителя функции: без плащане на такси, без управление на частни ключове и по-добър потребителски поток.

Гледам видеоГоривна мрежаЕпизод 7

Postmortem: Playtests на криптоикономическите системи

Cryptoeconomic Productization Lab, проект на ConsenSys, проведе два теста на живо на курирани от Token регистри (TCR) с реални потребители. Успяхме, не успяхме и като цяло станахме все по-убедени в тяхното значение за нашия процес на проектиране. Елате на тази беседа за честен поглед върху нашето пътешествие в тестване на криптоикономически системи.

Гледам видеоПостморт криптоикономически системи PlaytestsЕпизод 8

Механизъм на Sharded PoS за оценка на знанията

Разбирам е децентрализиран протокол за създаване и оценка на пълномощията чрез консенсус на общностите на знанието. Протоколът дава възможност на общностите да формират концепциите, които ги интересуват, и да създават определения за това какво означава да ги познават. Fathom стимулира членовете да използват тези определения, за да оценят точно тези, които искат да получат пълномощия и да се присъединят към общността. Той свързва концепциите в йерархична онтология, която позволява на мрежата да расте естествено и сигурно.

Гледам видеоМеханизъм на Sharded PoS за оценка на знаниятаЕпизод 9

Симулация на криптосистеми

Проектираме символични икономики сляпо. Повечето символни механизми днес са изградени с предположения, големи предположения за човешкото поведение и намек за анализ. Догадки и анализи могат да ни отведат дотук. С анализ можете да изучавате само теоретични граници и събития. Симулациите, от друга страна, могат да разкрият неща, които теоретично не можете да изчислите. Тя може да разкрие неща, които нашите линейно мислещи човешки умове не могат да предвидят.

Гледам видеоСимулация на криптосистемиЕпизод 10

Кураторски пазари

Curation Markets е подмножество на криптоикономиката, което се върти около използването на претеглени с жетони игри и сигнализиране за подбор на информация. Този процес в идеалния случай би увеличил новостта на информацията, която се споделя. Тъй като Curation Markets добавят полезна стойност към новите мрежи, те също могат да създават и насърчават хиляди нови общности за съвместно създаване около споделени цели.

Гледам видеоКураторски пазари

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector