Топ 20 на блокчейн проекти за активност на разработчиците – октомври 2019 г.

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Развитие на HomeBlogBlockchain

Топ 20 на блокчейн проекти за активност на разработчиците – октомври 2019 г.

Разберете кои проекти в блокчейн екосистемата са постигнали най-голям напредък в развитието през октомври от ConsenSys 11 ноември 2019 г. Публикувано на 11 ноември 2019 г.

Без заглавие 3

Можете да разкажете много за състоянието на даден проект или приложение по степента на активност, която има Github. Проектите с много действия са по-склонни да бъдат в разгара на BUIDLing и корабоплаването, докато Github, който се населява само от самотни тумбли, е знак за проект, който или не върви напред, или е толкова перфектен, че не изисква повече работа – и това е нещо като рядкост.

Състояние на Дапс върши чудесна работа по събирането на данни от Github, включително ангажирания, изпращания, издаване и изтегляне на заявки от проекти с отворен код и Dapps, представляващи най-забележителните платформи, които поддържат децентрализирани приложения – включително Ethereum, EOS, Steem и xDai. Резултатът е изглед от птичи поглед на активността на разработчиците в пространството на блокчейн.

Макар че тази информация по никакъв начин не е окончателна или пълна картина на блокчейн екосистемата по безброй причини данните на Github илюстрират някои интересни тенденции по отношение на дейността на разработчиците в блокчейн пространството по отношение на проекти с отворен код. Не виждате любимия си проект, изброен по-долу? Насърчете ги да направят своята дейност публична и публикувана в State of the Dapps.

Месец октомври показа значителни промени в класациите за активност в Github, като новодошлите в списъка изпревариха развитието от редовните списъци. Въпреки че проектите, базирани на Ethereum, все още доминират в списъка отгоре надолу, изглежда, че разработчиците на блокчейн индустрията трябва да са били заети в Devcon, тъй като броят им е намалял след периода на устойчив растеж това лято. 

По-долу са 20-те най-добри проекта за State of the Dapps по активност на разработчиците през последните 30 дни, считано от октомври 2019 г. …

1. Състояние

0 g0wusYuqfeS2ypV3

Все още няма издание от този списък, в което Mobile Ethereum OS Състояние не е оглавил класацията на номер 1. Status отдавна е лидер в блокчейн пространството и скорошната активност в Github – с 5675 събития през последните 30 дни – показва, че значителният екип на Status продължава да превъзхожда претендентите, докато разработва iOS, Android и настолна версия на приложението Status. Номерът показва съвсем леко отпадане от миналия месец, като същевременно запазва значителна преднина спрямо всички други списъци с проекти

изд.


2. Сторж

0 qtaG6RbZPX8Hatky

Децентрализирана мрежа за съхранение в облак Storj работи бързо след пускането на Pioneer 1 Beta за своята V3 мрежа, към Pioneer 2 Beta и стартирането на производството по-късно тази година. Освен това екипът е осъществил редица допълнителни начинания, като партньорския си проект с отворен код и платформата за съхранение в облак Tardigrade. Екипът на Storj запазва втората позиция този месец с 4966 ангажименти – 20% скок спрямо предходния месец и един от малкото проекти този месец, който действително повишава цифрите си. Това е друга забележителна фигура от един от най-продуктивните екипи в цялата блокчейн.

3. Авгур

неназован 9

Ако не сте заложили крипто залог на спорт, политика или дори смъртта на публична фигура този месец – дори въвеждате ли блокчейн? Платформата на Augur за децентрализиран протокол за оракул и прогнозиране е един от най-забележителните проекти в момента на Ethereum Mainnet в момента – и екипът организира големи 4035 събития на Augur Github миналия месец. Това е достатъчно, за да изведе Augur с две места до # 3. Със стартирането на v2 предстои, Блог на Augur също така предоставя ежеседмични актуализации на разработката за по-подробна разбивка.

4. Космос

неназован 4

След стартиране на итерация на Mainnet, платформата за оперативна съвместимост, базирана на Tendermint Космос държи стабилно на впечатляващото си скорошно представяне с 3860 ангажименти през последните 30 дни, установявайки се в ритъм след 22% намаление по-рано през лятото. Итерацията на Cosmos Hub на Cosmos е в ход с пускането на Луни, неговото собствено приложение за крипто портфейл.

5. Арагон

неназован 5

The Арагон проектът пада до номер 5 след голямо движение нагоре в класациите за разработчици това лято. Опората на Ethereum отдавна има доверие в това, че е добре управлявана операция, а платформата му за създаване на децентрализирани организации представя мощно предложение – едно, върху което можете да създадете своя собствена организация с активиран блокчейн в Ethereum Mainnet точно сега. Екипът на Арагон е извършил 3216 събития за Github през последните 30 дни, за да го доведе до # 5, което е с около 16% по-малко от предходния месец.

6. Протокол за произход

неназован 6

Протокол за произход, който използва Ethereum и IPFS за създаване на децентрализирани пазари. Origin Beta и мобилното приложение вече са на живо в Ethereum Mainnet и можете да ги използвате, за да закупите всякакви редки, вълнуващи и понякога причудливи предмети като цигулка от 1800 г., холографско изкуство Ethereum и луксозни ваканционни наеми навсякъде света. С 2994 ангажименти през последните 30 дни – и въпреки значителния спад от 40% от представянето през миналия месец, платформата Origin продължава да расте. 

7. 0x

0 5szqsybtxILEz6t8

0x поддържа сцеплението след голям скок в темпото си на развитие наскоро с 2906 ангажименти, макар и с 26% намаление спрямо миналия месец. С над 30 проекта, използващи 0x инфраструктура за създаване на всякакви децентрализирани пазари в размер на общо 700 000+ транзакции, знаци предполагат, че един от най-талантливите екипи в блокчейн прави важни крачки напред.

8. Висока вярност

висока вярност ог

Висока вярност, платформата за виртуална реалност, стартирана от основателите на основния виртуален свят Second Life, вече е домакин на виртуални събития и сега работи за интеграция на EOS. Github High Fidelity организира 2906 събития миналия месец, което представлява забележително увеличение от 20% спрямо отчетите от миналия месец.

9. Raiden Network

1 1bkWS563IRGAYGTz VC XQ

Солидната работа продължава Raiden Network, добре познатото решение за мащабиране извън веригата, което позволява почти незабавни, ниски такси и мащабируеми плащания. Неговата Alpha версия е стабилна и понастоящем е достъпна за интеграция в проекти на Ethereum в Mainnet, а кандидатите за пускане и още експериментални издания също са на разположение за по-безстрашните разработчици. С 2822 ангажименти през миналия месец – спад с 25% от предходния месец – мрежата Raiden се задържа на силните си позиции в Топ 20. 

10. Гнозис

гнозис

Фокусирана върху Ethereum BUILDing електростанция Гнозис вече е направил много за блокчейн общността при стартирането на своя многостранен пазар за прогнози, DutchX интелигентни договори, Gnosis Safe и Gnosis Olympia Alpha – всичко това, за да помогне за създаването на инструментите, с които другите могат да пуснат свои собствени пазари и да преразпределят бъдещето. Екипът на Gnosis отбеляза 2946 събития на Github този месец, което е с 37% по-малко от предходния месец, но все пак достатъчно за солидно завършване в средата на масата. 

11. Доверете се на портфейла

0 5MfJ8FrljeTfzGNR

Сигурен портфейл с много монети за устройства с Android и OS, използван от много водещи организации около крипто сферата, Доверете се на портфейла е и партньорски портфейл за обмен на криптовалути Binance. Дори и в топ 20 по-рано тази година, Trust Wallet изстреля класациите за активност на разработчиците и показа няколко признака на забавяне оттогава с 2250 ангажименти през последните 30 дни – значителен спад от 32% спрямо месеца преди.

12. OmiseGO

omisego

Базиран в Тайланд OmiseGO се фокусира върху мащабирането и оперативната съвместимост на мрежата Ethereum от старта си. С MVP и тестови мрежи за мащабиращ разтвор Плазма, вече произведени, разнообразната и значителна разработка на OmiseGO доведе до 2198 събития в Github този месец.

13. Метамаска

метамаска

Любимото разширение на браузъра за блокчейн е крайъгълен камък на екосистемата Ethereum и подходящо винаги е в горната част на този списък. Сега може да се похвали с милиони изтегляния и бързо разширяващ се набор от продукти, МетамаскаГъвкавият екип винаги работи усилено, подобрявайки продукта Metamask и пускайки мобилно издание на своя продукт, и регистрира събитията през 2017 г. в Github миналия месец.

14. Граждански

1 BRFUCEWEtoMBVcQVhtiu9Q 1

Преработка на журналистика и медии с активирана блокчейн, Граждански използва Ethereum, за да финансира редакции и да гарантира достоверността на отчитането им. Дългогодишен лидер в космоса, Civil влиза в Топ 20 на класациите за разработки този месец със събития от 1984 г. – това е огромен ръст от 104% спрямо предходния месец.

15. IoTex

йотекс

Блокчейн платформа за Интернет на доверени неща, IoTex запазва позицията си в Топ 20 с разработката на своя портал за гласуване IoTex, който събира събития от 1927 Github този месец. Това представлява стабилна траектория и страхотен брой след стартирането на нейната версия на Mainnet по-рано тази година.

16. OpenZeppelin

1 IGourfMFRc77Qm5eqFl0AQ

Електростанция за интелигентен договор, която предлага „тествани в битки библиотеки от интелигентни договори за Ethereum и други блокчейни“, заедно със стандарти за изграждане на децентрализирани приложения, OpenZeppelin дебютира в Топ 20 класациите този месец с 1591 събития в неговия Github през октомври. Това е значително увеличение с 61% спрямо предходния месец.

17. Сантимент

сантимент

Табло за данни за криптовалута Сантимент проследява завръщането си в Топ 20 миналия месец, като държи стабилно темпото си на развитие. С над 1200 активи, проследени над 50 показателя и отчитане, активността на разработчиците на Santiment проследи 1562 събития в Github през последния месец – макар и с 25% намаление – на продукти като SANbase и SANgraph.

18. SingularityNET

1 CZ6u1JhVnCN7ZeN6DHWB9w

SingularityNET, което позволява на всеки да създава, споделя и монетизира AI услуги в мащаб, от известно време напредва със следващата фаза в своето развитие. Със своя портал Beta на живо, SingularityNET Studio в производство и активна общност, изградена около своя портал за разработчици, амбициозният план на проекта за глобален пазар на изкуствен интелект все повече прилича на реалност. С 1546 събития в SingularityNET Github миналия месец, това определено е проект, върху който да държите очите си обелени.

19. Aion Network

1 scwZbXELqq0uejIsoH1KFA

Една оперативно съвместима платформа с функционалност за интелигентен договор за стартиране на децентрализирани приложения, Aion Network има световна мрежа от разработчици и общност, използваща нейната технология, и разполага с всичко, от документация до разработчици. Платформата се завръща в топ 20 този месец след 6-месечна пауза с 1511 Github ангажира през октомври, 16% увеличение от предходния месец.

20. Нойфонд

1 MckIuHHOlHeHVpyudyORJQ

Базиран в Берлин Нойфонд е платформа за издаване на токени за сигурност на блокчейна Ethereum чрез „Предлагане на токени на акции“, а разработката на проекта често намира екипа му да пробие Топ 20. С 1440 събития на своя Github миналия месец – спад с 25% от предходния – Понастоящем инвестиционната платформа е активна с редица проекти в разгара на набирането на средства.

DappsDevelopersNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Как да настроите и стартирате Ethereum NodeУебинар

Как да настроите и стартирате Ethereum Node

Как да създадете свой собствен API за EthereumУебинар

Как да създадете свой собствен API за Ethereum

Как да създадете социален токенУебинар

Как да създадете социален токен

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договорУебинар

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договор

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map