Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Всичко, което трябва да знаете за Hard Fork в Истанбул

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

Всичко, което трябва да знаете за Hard Fork в Истанбул

Следващото надстройване на мрежата на Ethereum и какво предстои. От ConsenSys 22 ноември 2019 г. Публикувано на 22 ноември 2019 г.

Героят на Ethereum ConsenSys 2

Денят е почти близо, 8-то надстройване на мрежата на Ethereum е пред нас. 

8-ият хард форк на Ethereum трябва да се случи на 6 декември 2019 г. За тези, които не са толкова запознати с термина хард форк, помислете за процеса като за „надстройка на мрежата“. Точната дата подлежи на промяна поради променливи блокови времена и часови зони. Можете да гледате Часовник за обратно броене в Истанбул на Etherscan. 

Истанбул е един от многото хард форкове на Ethereum 1.x което ще се проведе преди Ethereum 2.0. Преходът на Ethereum от настоящия му механизъм за консенсус за доказателство за работа към доказателство за консенсус на залозите. Текущият номер на фиксиран блок за прехода е: Номер на блока: # 9069000. 

Очакваната дата за хард форка е петък, 6 декември 2019 г..

Надстройки в Истанбул 

Истанбул предлага ъпгрейди, които ще променят разходите за различни кодове за предотвратяване на спам блокове и ще подобрят цялостната устойчивост на атаки срещу отказ на услуга. Това надграждане ще даде възможност за по-голяма оперативна съвместимост на Ethereum и Zcash, както и с други базирани на Equihash доказателства за работа на криптовалути. Ще има различни промени в операционните кодове (операционни кодове), които също ще увеличат производителността на мащабируемост за решения, базирани на технология за поверителност с нулеви знания като SNARKs и STARKs. 

Приети EIP

EIP са предложения за подобряване на Ethereum, които се обсъждат и обсъждат преди всеки хард форк на Ethereum. Всеки може да напише EIP и да предложи подобрение за мрежата Ethereum. Общо 11 EIP бяха предложени за надстройка в Истанбул, а шест бяха избрани за изпълнение. По-долу са EIP, приети за Истанбул: 

EIP-152: Добавя Blake2 функция за компресия F предварително компилиране. Този EIP ще позволи на хеш функцията BLAKE2b и други 64-битови варианти на BLAKE2 с по-висок кръг да работят евтино на EVM, което позволява по-лесна оперативна съвместимост между Ethereum и Zcash, както и други PoW монети, базирани на Equihash.


EIP-1108: Намалете alt_bn128 разходите за предварително компилиране на газ, тъй като аритметичните предварителни компилации на елиптичната крива в момента са надценени. Преоценката на прекомпилациите би подпомогнала значително редица решения за поверителност и решения за мащабиране на Ethereum.

EIP-1344: Понастоящем няма спецификация за това как се задава идентификатор на веригата за дадена мрежа и вместо това разчита на избори, направени ръчно от клиентските внедряващи и верижната общност. Този EIP предлага да се използва идентификатор на веригата, за да се предотвратят повторни атаки между различни вериги и би било полезно да има една и съща възможност в интелигентните договори при обработка на подписи, особено по отношение на схеми за подписване на ниво 2. 

EIP-1844: Бързият растеж на състоянието на Ethereum доведе до това, че някои операционни кодове са по-интензивни, отколкото преди. Следователно, този EIP преоценява определени кодове за работа, за да се получи добър баланс между разходите за газ и потреблението на ресурси. 

EIP-2028: Обаждането на данни по веригата изисква плащане на газ в мрежата Ethereum. Част от EIP ще намали разходите за газ от настоящата му стойност от 68 газ за байт до 16 газ за байт, което ще помогне за увеличаване на честотната лента, тъй като повече данни могат да се поберат в един блок. 

EIP-2200: Предоставя структурирана дефиниция на нетните промени в измерването на газ за кода на SSTORE, дава възможност за нови употреби за съхранение по договор и намалява прекомерните разходи за газ, когато не съвпада с начина, по който работи повечето приложения.

За потребители на Ethereum

Ако държите или използвате етер с някоя от следните услуги, няма какво да правите:

  • Задръжте или транзактирайте етер чрез мобилен портфейл като MetaMask или Coinbase Wallet
  • Задръжте етер на борса като Coinbase, Binance, Kraken и др. 
  • Използвайте хардуерен портфейл като Ledger или Trezor. 

Някои от тези услуги може да ви информират да предприемете допълнителни действия, като например вашата обмяна, хардуерно устройство или услуга за портфейл, така че просто се уверете, че ги следвате, ако е приложимо. 

За Node Runners

Ethereum е децентрализирана, peer-to-peer мрежа, така че всеки, който в момента работи с инфраструктура Ethereum, ще трябва да актуализира своя софтуер до клиентска версия на Ethereum, която е „готова за разклоняване“, и трябва да го направи преди 1 декември..

Ако използвате Инфура, тогава не се изискват промени. Infura е готова и няма нужда от действие от вас. Infura използва надеждна инфраструктура на Ethereum повече от три години и се е доказала умела в обработката на мащабни актуализации по време на мрежови хард форкове. Те ще се погрижат за надстройката, за да можете да продължите да изграждате страхотен софтуер.

Следните версии на софтуера трябва да бъдат пуснати в края на септември. Ако „пропуснете разклонението“ и не успеете да надстроите софтуера си навреме, вече няма да имате точна представа за източника на данни от блокчейн. Липсата на разклонението ще изисква от вас да синхронизирате възела си с блокчейн Ethereum, което може да отнеме часове или дори дни.

Как възлите могат да получат готовност за разклоняване:
  1. Редовно проверявайте страниците на клиентите за съобщение за актуализация на софтуера:
  1. Прегледайте вилица актуализации за да определите дали са необходими промени във вашите приложения или това ще повлияе на потребителите.

  2. Актуализирайте вашия възел преди блока на разклонението.

Какво следва? 

Има списък с планирани хард форкове на Ethereum след Истанбул като част от ETH 1.x, който е изчерпателният набор от надстройки на основната мрежа на Ethereum, предназначени за краткосрочно приемане. Може да се намери повече информация за Ethereum 1.x и екипа, който стои зад непрекъснатите му подобрения и надстройки тук и тук.

Можете да прочетете за пътната карта към Serenity (ETH 2.0), включително всички фази за постигане на доказателство за залог на Ethereum. 

Първата фаза на Serenity ще види пускането на веригата Beacon Chain, която е доказателство за залагането на блокчейн и ще отбележи изпълнението на отдавна планираното преминаване от доказателство за работа към механизъм за консенсус за доказателство за залог. Beacon Chain ще бъде изправен и ще се движи заедно с оригиналната верига Ethereum PoW, като гарантира, че няма прекъсване в непрекъснатостта на веригите. Следете за бъдещи публикации за надстройки на мрежата Ethereum и пътя към Serenity.  

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector