Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Всичко, което трябва да знаете за точките на общността на Blockchain на Reddit

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

Всичко, което трябва да знаете за точките на общността на Blockchain на Reddit

Първата страница на Интернет използва Ethereum за пилотна програма на новата си система за репутация. Ето какво означава това за Redditors и за масовото приемане на блокчейн. От Coogan Brennan 28 май 2020 г. Публикувано на 28 май 2020 г.

reddit общност точки точки герой

Преди няколко седмици Reddit обяви нова пилотна програма, изградена върху Ethereum. Това е чудесна новина за осиновяване и искахме да се впуснем още малко във фонов режим …

Какво е Reddit Again?

Reddit е колекция от дискусионни дъски (наречени subreddits) по различни теми, където членовете могат да гласуват или да гласуват по-долу. Той има огромна (и отдадена) потребителска база с 430 милиона активни потребители месечно и 150 милиона страници, посещавани всеки ден. Reddit се провъзгласява за „Първата страница на Интернет“ и е доста вярно: вирусни видеоклипове и истории, които четете в Buzzfeed или виждате синдикирани в местни новини, често идват от Reddit.

Заедно с огромната му популярност и влияние е важно да се разбере системата за репутация на Reddit за своите потребители, наречена Карма. Когато изпратите публикация и тя получи куп гласове, получавате повече точки от Карма. Когато публикацията ви бъде гласувана против, вие получавате по-малко. Кармата е желана метрика, тъй като може да увеличи броя на хората, които виждат вашите публикации. Това е и гордост за потребителите. Още Karma означава, че сте използвали Reddit за известно време и хората поддържат вашите публикации.

карма стрелка 1

Какво представляват точките на общността?

По-рано този месец, Reddit съобщи те стартираха пилотна програма, наречена Общностни точки. По думите на Reddit точките в общността позволяват на потребителите да „печелят точки, като допринасят за общността, например чрез изпращане на качествени публикации и коментари“. 

Звучи като съществуващата система за репутация на Карма, нали? Е, има обрат. Reddit е изградил своите Community Points на Ethereum, блокчейн мрежата. Точките на общността са цифрово представени като символи на блокчейна: 1 точка на общността в Reddit се отразява от 1 точка на общността в блокчейна на Ethereum.

Защо са точките на общността в Blockchain?


Алексис Оханян, съпруг на Серена Уилямс и съосновател на Reddit, вярва в криптовалутите и блокчейн мрежите. Неговата фирма за рисков капитал беше един от първите поддръжници на Coinbase, сега един от най-популярните продукти за криптовалута. Той е постоянен поддръжник и мажоретка за криптовалути.

Обяснителят за програмата Community Points описва настоящия ландшафт на Интернет като далеч от „свободната граница“, когато беше за първи път. 

свободна граница

По-нататък се описва консолидацията на Интернет в оградени платформи, което задържа потребителите и ограничава възможностите.

стени

И накрая, той говори за потенциала на потребителите да си върнат „собствеността върху границата“, вероятно чрез блокчейн мрежи.

собственост

Засега изглежда, че Reddit се надява да прокара приемането на блокчейн, като действа като основен инструмент за борд между огромната си аудитория и блокчейна Ethereum. 

икона на консенсус плекс кръг Гледайте нашия уебинар „Въведение в Web3“. Гледам

Как изглежда това издание?

Тъй като това е пилотна програма, Reddit прилага само точки на Общността за две подредиции: r / криптовалута (1 милиона абонати) и r / FortNiteBR (1,3 милиона абонати). Всеки подредет има различно лого, представящо неговите Точки, r / Cryptocurrency’s are „Луни“ и r / FortNiteBR’s са “Тухли”.

Точките на общността на потребителя се съхраняват във „Сейф“, който е достъпен само в мобилното приложение Reddit. Сейфът съдържа частни и публични ключове на потребителя, използвани за заявяване, търговия или харчене на токени в мрежата Ethereum. Moons and Bricks се разпространяват ежемесечно въз основа на участието на потребителя в подредактирането и ще се показват в Сейфа. Потребителите могат да използват функцията Vault на Reddit или да изпращат своите токени на Портфейл Ethereum.

Moons and Bricks имат свои собствени интелигентни договори (отделни програми, разположени в блокчейн Ethereum), внедрени в Ethereum. Ако приемем, че е въведен като цяло, всеки subreddit ще има свой собствен интелигентен договор за блокчейн Ethereum.

Защо това е голяма сделка?

Blockchain все още не е достигнал до масовото приемане и програмата на Reddit излага blockchain на по-голяма аудитория. Reddit има не само голяма потребителска база, но също така притежава истински културен кеш поради уникалната си позиция в Интернет. Фактът, че използват блокчейн и Ethereum е наистина вълнуващ.

Reddit също така създаде солидно практическо изживяване за своите потребители, като ги преведе през настройването на Vault и интегрира блокчейн директно с две популярни подредтове. Те използват процес, наречен мета-транзакции (за който можете да научите повече тук), за да улеснят понякога сложния процес на подаване на транзакции Ethereum. 

Reddit също прави това с (поне отчасти) идеалистичното намерение да помогне за изграждането на по-широката блокчейн и интернет общност. Идентифицирането на Ethereum като най-доброто място за използване на тези намерения е голям вот на доверие както за blockchain, така и за Ethereum.

Какво следва?

Пилотната програма ще продължи до лятото на 2020 г. Екипът на Community Points работи с Баунти за цялостната система от точки на Общността, насочване към Луна и Тухла договори.

Вече има няколко наистина интересни знания:

Това е отлично развитие за публичните блокчейни като цяло и специално за Ethereum. Това е чудесен случай на употреба от компания с огромна аудитория. Те използват техническите си познания, за да проектират лесно присъединяване към Ethereum. Възможният кросоувър с FortNite би бил феноменален. Целият проект е – за да го кажем на език, който Редакторите биха разбрали – изумителни топки.

Нямаме търпение да видим какво ще се случи по-нататък.

Искате повече разбивки на блокчейн направо във входящата си поща?

Абонирайте се за бюлетина на ConsenSys за най-новите блокчейн новини и анализи. Абонирай се Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector