Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Започващи разговори за Деня на благодарността: Говорете за Blockchain този празник

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Contents

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Обяснено на HomeBlogBlockchain

Започващи разговори за Деня на благодарността: Говорете за Blockchain този празник

8 важни причини да се потопите в блокчейн заешката дупка със семейството и приятелите си този Ден на благодарността от ConsenSys 27 ноември 2019 г. Публикувано на 27 ноември 2019 г.

Започване на разговор за Деня на благодарността Защо трябва да говорите за Blockchain този празник

„Разговорът е евтин“, каза веднъж Линус Торвалдс, създателят на ядрото на Linux. „Покажи ми кода.“ 

Повечето дни казваме и това. 

Но някои дни разговорите имат значение. Историята има значение. Днес е един от онези дни.

Днес вероятно ще се озовете сред хора, които не са чували за блокчейн технологията или са объркани от нея. Някои от тях може да знаят жаргона, но го объркайте. Някои от тях може да са запознати само с другата дума „Б“ – биткойн. Някои от тях може да са скептици, което е здравословно. Те ще изпитат вашето разказване на истории. 

Повечето от нас паднаха в блокчейн заешката дупка, защото в един момент някой, на когото вярваме, ни разказа добра история за миналото и бъдещето на Интернет. Днес може да имате възможност да разкажете тази история на някой друг. 

Каква е добрата история? 

Знаете поне какво е усещането. Добра история е тази, за която ще вдигнете поглед от телефона или чинията си, ще завъртите стола си, останете до късно да четете. Ще го почувствате в мозъчния си ствол. Тук има история. 

Една добра история активира онова окабеляване на триста хиляди години, което се чуди, както пише Лиза Крон, „Какво ще науча тук, което ще ми помогне не само да оцелея, но и да просперирам?“

Една добра история има характер и конфликт, който ги поставя под натиск. Изборът, който героят прави под натиск, разкрива истинския им характер.


Характерът: ти, аз, всички. Конфликтът: това, което си мислел за свое, е не. Вашите данни. Твоите пари. Вашият код. Вашият интернет. Вашият свят. Изборът: дали ще се отърсите от смайващия комфорт на дигиталния живот днес и ще вземете ли интернет обратно.

Ако изясните едно нещо днес, изяснете, че имаме избор.

Помислете къде искате да започне вашата история. Може би не с хешове или блокове. Може би с любопитен имейл, който попадна във входящата ви поща. Сигнал за сигурност. Вашата банка иска да ви издаде нова карта отново, за трети пореден месец. Друг срамен имейл от корпорация за нарушение с молба да промените паролата си и да запазите информацията си в безопасност. Но си помислихте, че вашата информация беше безопасно. 

Ето едно упражнение: вижте колко дълго можете да отидете, без да използвате думата „блокчейн“. Сапиенс, например, е отлична история за блокчейн, но не използва думата „блокчейн“ веднъж. 

Blockchain е просто начин да говорим за това, за което всъщност трябва да говорим.

Говорете за блокчейн, за да можете да говорите за доверие.

Общото отсъствие на това. В банките. Във вериги за доставки. В здравеопазването. В правителствата. В журналистиката. В социалните медии. В системи. В хората.  

Говорете за нарушения на доверието. 3-те милиарда акаунти в Yahoo. 500-те милиона клиенти на Marriott International. 200-те милиона потребители, наблюдавани от Equifax.  

Говорете за вашите данни и какво се случва с тях. Говоря за как Facebook използва вашите данни. Как приложенията използват данните за вашето местоположение. относно жената, чийто дигитален живот беше въоръжен срещу нея. Говорете за вашите данни като за здравето, работата си, любовния си живот, защото това са всички тези неща. 

Говорете за блокчейн, за да можете да говорите за пари.

Говорете за пари, за да можете да говорите за това как се движат парите ви. И кой се справя. Предни процесори. Придобиващи банки. Карточни асоциации. Емисионни банки. Процесори за разплащане. Клирингови къщи. Всеки от тях отвежда такси, всеки от тях е податлив на тези големи нарушения на доверието.  

Говорете за пари, за да слезете надолу по тази странна, неизбежна дупка за това какво са парите на първо място. Говорете за този цитат от Сапиенс, книгата за блокчейн, която никога не използва думата „блокчейн“: 

„Защо вярвам в черупката на каури, златна монета или доларова банкнота? Защото съседите ми вярват в тях. И съседите ми вярват в тях, защото аз вярвам в тях … Парите са всичко, което хората са склонни да използват, за да представят систематично стойността на други неща за обмен на стоки и услуги. ” 

Всичко, което хората са готови да използват. 

Говорете за това, което хората използват за пари в наши дни. Говорете за криптовалута. Говорете за първата биткойн транзакция. Две пици за 10 000 биткойна. Говорете за етер, родната валута на Ethereum. Говорете за това, как етерът не е само пари – той е гориво

Говорете за Libra, цифровата валута на Facebook. Говорете за това, колко наистина ще имате Facebook, с оглед на техния опит. 

Говорете за блокчейн, за да можете да говорите за инфраструктура.

Говорете за финансова инфраструктура. Говоря за хакерите, които са засадили зловреден софтуер в нашата глобална банкова система и се измъкна с милиард долара. 

Говорете за облачна инфраструктура. Говорете за 75-годишната грузинка, която изключи интернет на Армения с лопатата си. 

Говорете за Джеф Безос главен план. За това как AWS контролира 40% от електронната търговия в САЩ и 42% от продажбите на хартиени книги и повече търсения на продукти от Google и почти половината от индустрията за изчислителни облаци и как дори и най-добронамереният милиардер не трябва да има такава власт. 

Говорете за Bezos’s дипломна реч за ума и добротата и подаръците и изборите и си въздъхнете временно с облекчение.

Говорете за инфраструктурата за идентичност. Говорете за умората при влизане или как сте свикнали да нулирате паролата си, че дори вече не я усещате. Говорете за автентификатори на трети страни и как можете да влезете в повечето приложения чрез Facebook, Google и Twitter и как това удобство има цена. 

Говорете за блокчейн, за да можете да говорите за децентрализация.

Говорете за оригиналния мрежов дизайн и разпределени възли и времево клеймиране, но не използвайте нито една от тези думи. Говорете за предаване на картофите и как би било по-логично чичо Гари директно да ви предаде картофите през масата, вместо да ги предаде на леля Даян и съседката на чичо Джими и Гери (как се казва отново?) И вашето двегодишна племенница, която едва успява да вдигне собствените си сребърни прибори. Говорете за децентрализирани картофи, за да можете да говорите за децентрализирано финансиране. 

Говорете за децентрализация, за да можете да говорите за връзка, за силата на слабите връзки. 

Говорете за децентрализация, за да можете да предложите малко яснота за всички различни мрежи: World Wide Web и Deep Web и Dark Web и Web1, Web2, Web3. Говорете за това как блокчейнът не е просто друго приложение в Интернет, а основен слой на Интернет. Доверителен слой. Селищен слой. Каквото искате да го наречете. Просто се уверете, че е децентрализиран. 

Говорете за блокчейн, за да можете да говорите за истината. 

За един източник на истината. Истината за плащане. Относно фармацевтична. За парче храна. За част от съдържанието. Говорете за Голяма благодарност от червена боровинка от 1959 г. и как обработката на храни може да бъде проверима сега. Говорете за това как по-голямата част от интернет днес е невярна– метриките, бизнесът, съдържанието, хората – но все още имаме избор. 

Говорете за изчезването на истината. Говорете за дупки в паметта. Как нещата изчезват, сякаш по дизайн, от нашата колективна памет. Говоря за Прочистване на Twitter. Говорете за валентността и скоростта на съдържанието – думи за примамване с непроверена скорост, за да получите повече очни ябълки за продажба на повече реклами. Говорете за това колко време има уебсайт, за да привлече нечие внимание, камо ли да каже истината. По-малко от 15 секунди.

Говоря за дългосрочните мислители. Говорете за това как продължават историите. Говорете за постоянство. Говорете за неопените герои зад Интернет архив и Wayback Machine и Междупланетна файлова система. Благодари за възлите. 

Говорете за блокчейн, за да можете да говорите за Сатоши.

Сатоши Накамото. Една от големите истории за произхода на нашето време. Име, някакъв отворен код и заявка: „Ако можете да поддържате работещ възел, който приема входящи връзки, наистина ще помогнете много на мрежата.“

Говорете за Satoshi, за да можете да говорите за разработчици с отворен код. Говорете за това как софтуерът изяжда света и след това шепа технологични компании ядат софтуера и сега разработчиците вземат софтуера и по този въпрос Интернет, обратно. 

Говорете за Сатоши, за да можете да говорите за всички Сатоши. Всеки, който дава обратно на Интернет. Мощните потребители. Участниците в Уикипедия. Рецензентите на Amazon. Сътрудниците на препълването на стека. Говорете за 1% правило на Интернет: как 1% от нас създават и 99% от нас ни дебнат.  

Говорете за необходимостта да разпознаете и възнаградите тези сатоши. Говорете за това как криптоикономиката е ключът и как куп хора вече са разбрали това. Говорете за квадратично гласуване и финансиране на инфлацията и радикални пазари. Благодарете за Сатоши и всички Сатоши.

Говорете за блокчейн, за да можете да говорите за иновации. 

Говорете за времевата линия на иновациите. Как е започнала историята на блокчейн много преди Виталик и Сатоши, с Ник Сабо и Уей Дай и Адам Бек и Сайпърпънките и Тим Бърнърс-Лий и Дейвид Чаум и Уилям Гибсън и Алън Тюринг и Ада Ловлейс и Чарлз Бабидж и Джордж Бул и списъка продължава.

Говорете за основните иновации. Риск. Време. Техническа устойчивост. Човешка съпротива. Говорете за иновациите на Деня на благодарността. Спомняте ли си Turducken? Пиле вътре в патица вътре в пуйка. Говорете за положителен провал. 

Говорете за приемане на блокчейн. Говорете за това как предприятията следват разработчиците. Говорете за това кои правителства използват блокчейн в момента. Говорете за реални иновации. Говорете за индустрии, на които можем да се доверим.

Говорете за блокчейн, за да можете да говорите за по-добър интернет. 

Говорете за произхода на Интернет. Как излезе извън контрол и как можем да го възстановим. Говорете за първото докосване до Интернет и как сте се влюбили и разлюбили. Говорете за блокчейн, за да можете да слушате и любовни истории в интернет на другите.

Говорете за добрите части на Интернет. Благодарете за интернет. Говорете за гледане син и майка му се събират след 10 години. Как трябва да сте там и за този момент. Как всичко, което се опитваме да направим, е да поддържаме връзка, въпреки себе си и нашите системи. 

Говорете за блокчейн, така че един ден вече няма да се налага да говорим за блокчейн, а интернет отново ще бъде наш.

***

Искате да прочетете повече истории за бъдещето на Интернет?

Абонирайте се за бюлетини на ConsenSys →

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector