Преглед на WazirX: Биткойн, търговия и такси (2021)

С неотдавнашната легализация на инвестициите в биткойни в Индия, инвеститорите могат да използват fiat за крипто борси, за да инвестират Bitcoin и други алткойни с местната си валута. Очакваме Bitcoin в Индия да набира скорост бързо, така че може да е чудесно време да закупите Bitcoin, ако живеете в този регион.

Посетете Wazirx

Прегледахме една от най-известните криптоплатформи в Индия, WazirX, която е борса за криптовалута, която позволява на потребителите да купуват биткойни в Индия (а също и по целия свят). В този преглед на Wazirx ще обсъдим нашите констатации относно характеристиките на платформата, лекотата на използване, таксите и сигурността.

Също така, преди да търгувате, препоръчваме да използвате хардуерен портфейл на Bitcoin. Ако нямате портфейл, прочетете нашето ръководство за най-добрите хардуерни портфейли за криптовалута.

Какво е Wazirx?

WazirX е легална криптовалутна борса в Индия, която позволява на потребителите да инвестират в няколко криптовалути, като търгуват във фиатна валута. Компанията е базирана в Мумбай и се ръководи от опитен екип, който се състои от Nischal Shetty, Sameer MhatreEx и Siddharth Menon.

екип на wazirx

WazirX Сравнен

Разширените функции, интуитивният потребителски интерфейс и мобилното приложение за търговия са важни характеристики на WazirX. Тази таблица за сравнение изброява други най-високо оценени крипто борси, които предлагат функции от световна класа.

Може да се интересувате и от:

 • 5 най-добри платформи за печелене на лихва върху крипто
 • 8 най-добри крипто борси с нулеви такси (Без комисионна търговия)
 • Как да печелите безплатно биткойн: 6 доказани метода
 • Nexo Review: Как да спечелите лихва върху вашия крипто
 • Wunderbit Trading Review: Crypto Trading Bots & Социална търговия

WazirX Основни характеристики

характеристики на wazirx

Ето резюме на най-добрите функции на WazirX (с нашия коментар):

 • Прост и лесен за начинаещи потребителски интерфейс
 • Бърза проверка на ноу-клиент (KYC)
 • Купувайте и продавайте крипто незабавно чрез банкова сметка
 • Ниски такси за спот търговия, за да купувате незабавно крипто
 • Peer-To-Peer (P2P) крипто търговия с нулеви такси за търговия
 • Мобилно приложение, налично на поддържани устройства

WazirX & Партньорство Binance

WazirX е придобита през 2019 г. от Binance, най-голямата борса за криптовалути в света. Милиони потребители на Binance вече могат да свържат своите акаунти в Binance и WazirX.


И така, какво означава това? Потребителите вече могат влезте в WazirX чрез Binance и използвайте платформата за търговия или P2P (без такси), за да осребрите и изтеглите от крипто обратно в INR.

За да закупите крипто в Индия с помощта на WazirX:

Прехвърляйте средства между вашия WazirX и @binance портфейли моментално и безпроблемно &# 128406;$ wrx $ млрд #IndiaWantsCrypto pic.twitter.com/LqUwkhPI08

– WazirX (@WazirXIndia) 14 февруари 2020 г.

Регистрация на WazirX & Влизам

За да създадете акаунт в WazirX, процесът е много прав и отнема само няколко минути. За да започнете, изпълнете следните стъпки:

Wazirx регистър

Когато влизате в WazirX за първи път, препоръчително е да настроите сигурността на акаунта си. Има две възможности за защита на вашите средства:

 • Приложение Google Удостоверител
 • Мобилен SMS

Препоръчваме ви да изберете приложението за удостоверяване, тъй като е по-сигурно. За разлика от тях, SMS съобщенията не са криптирани от доставчиците на телефони и могат да бъдат податливи на заплахи за сигурността като пренасочване на портове или прихващане.

Има няколко потребителски средства, обезпечени с Mobile SMS потвърждение, които са били хакнати с помощта на метод, наречен Джак или смяна на SIM карта.

Wazirx сигурност

Проверка на Вашия акаунт в WazirX (KYC)

За да изтеглите средства и да търгувате на борсата WazirX P2P, трябва да представите следната информация, за да завършите процеса на KYC:

 • Основна информация за персонала (дата, дата на раждане, адрес и т.н.)
 • Данни за PAN картата
 • Качете документ за самоличност (напр. Паспорт или шофьорска книжка)

Процесът е частично автоматизиран и отнема само няколко минути. То е за защита на борсата и инвеститорите срещу изпирането на пари и финансирането на борбата с тероризма.

Wazirx KYC

Потребителски интерфейс на WazirX

Разглеждайки потребителския интерфейс, по-долу е екранна снимка на платформата за графики на WazirX.

Той е изчистен, минимален и опростен, който ще подхожда на начинаещи търговци и инвеститори. За разлика от традиционните ви маржови борси за крипто търговия, няма усъвършенствани инструменти за графики или индикатори.

Така че, ако сте запознати с техническия анализ, използването на диаграмите WazirX вероятно не е подходящата опция за вас. В този случай би било по-добре да използвате WazirX заедно с реномиран сайт за криптография, за да анализирате крипто цените на живо.

Свързани: 4 най-добри сайта за криптографиране за търговци на Altcoin

Забелязахме, че има само лимитирани и стоп лимитирани поръчки. Това е една област на подобрение, за която трябва да се има предвид, че предлага разширени типове поръчки, за да се хареса на напреднали крипто трейдъри.

Като цяло потребителският интерфейс на WazirX се чувства по-подходящ за начинаещи или потребители, които просто предпочитат прост и лесен за използване крипто обмен за закупуване на биткойни.

wazirx интерфейс

Крипто монети на WazirX

WazirX предлага богата оферта за криптовалути за покупка, търговия и продажба срещу USDT, BTC или INR. Има над 50 различни крипто монети като:

 • Биткойн
 • Пулсации
 • Етер
 • EOS
 • Биткойн Кеш
 • Litecoin
 • Ethereum Classic
 • Звездни лумени
 • Икона
 • OmiseGO
 • Тезос
 • МАТИЧЕН
 • WazirX Token
 • И много други…

WazirX такси

Такси за търговия

WazirX използва a модел на производител и вземащ за определяне на такси за покупка и продажба. В зависимост от вида на поръчката, направена от потребителя, WazirX ще определи таксата за търговия, която ще се прилага, както следва:

 • Прилага се 0,02% такса за лимитни и условни поръчки (Taker)
 • Прилага се 0,02% такса за пазарни поръчки, които изпълват (Maker)

Такси за депозит

Депозитните такси за прехвърляне на фиатна валута в WazirX зависят от избрания метод на депозит. Ако изберете да използвате метода за бърз депозит UPI, има без такса за депозит и отнема около 15 минути за обработка.

Такси за теглене

Потребителите трябва да са наясно, че тегленето на крипто от WazirX ще носи мрежова такса, която се начислява, когато се оттеглите от борсата. Тази такса се определя от натоварването на блокчейн.

Можете да проверите таксите за теглене на Страница с такси за WazirX за всяка криптовалута.

WazirX сигурност

Поддържането на вашите средства в безопасност на крипто обмен трябва да бъде основен приоритет.

При прегледа на страницата за сигурност на WazirX има редица препоръки за опазване на вашите средства, като:

 • Задайте силна парола за вход
 • Активирайте подобрена защита на акаунта (напр. Google Authenticator и SMS потвърждение)

Въпреки че това са важни препоръки за всички потребители, има малко информация за това какви практики за сигурност използва WazirX за защита на сайта, онлайн портфейли и обработка на тегления.

При липса на тази информация потребителите, които използват WazirX, трябва да преместят своята криптовалута в хардуерен портфейл, вместо да я съхраняват на борсата.

Всъщност Wazirx трябва да помисли за преминаване към a студен разтвор на портфейла което е защитено чрез многослойно криптиране и се съхранява на офлайн цифрови устройства за съхранение на хардуер. Това би направило дълъг път за демонстриране на потребителите на WazirX, че това е безопасна и легитимна криптообмен.

Заключение

За да обобщим нашия преглед, WazirX улесни индийците да купуват биткойн и други криптовалути. Той разполага със силен списък от функции и отлична борса за взаимна търговия, за да улесни купуването, търговията и продажбата на биткойни, използвайки местната валута INR.

Посетете Wazirx

Чрез партньорството си с Binance, най-голямата крипто борса в света, можем да очакваме да чуем още добри неща от екипа на WazirX в близко бъдеще.

Харесва ли тази публикация? Не забравяйте да го споделите!

Ако има други борси за криптовалута, които искате да прегледаме, оставете ни коментар.

Важно е да използвате глобална и надеждна крипто борса, за да купувате, търгувате и продавате биткойни и криптовалути. Има няколко борси, които са били хакнати или са били откраднати средства на клиенти. Следните борси за търговия с криптовалути – в допълнение към горната борса – са добре известни и се доверяват, че осигуряват безопасен и сигурен начин за начинаещи и професионални криптотърговци да депозират фиатна валута и да закупят цифрови активи.

Посетете WazirX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map