10 причини да получите сертификат за корпоративна блокчейн

Все още ли се чудите дали имате нужда от сертифициране на корпоративна блокчейн? Ако го направите, тогава сте попаднали на правилното място, тъй като ще изброим десет причини да получите вашето удостоверение за блокчейн.

Blockchain променя нашата индустрия. Толкова е въздействащо, че и пазарът на труда около него експлодира.

Ако мислите да научите блокчейн, това е най-добрият момент да го направите. Търсенето на блокчейн също е довело до необходимостта от експерти и разработчици. 

Има обаче една ниша на блокчейн, която се разраства по-бързо от очакваното – корпоративна блокчейн.

Enterprise blockchain се занимава с изискванията за blockchain от предприятия, компании и организации, които имат функционалности на ниво предприятие. Това също означава, че има изискване за разработчици и експерти на блокчейн в предприятията. 

И така, откъде да започнете? Трябва ли да направите курс за сертифициране на блокчейн или сертифициране на блокчейн архитектура? Ще се опитаме да отговорим на тях по-долу.

Можете да започнете, като преминете през уроци и научите за основите. Но за да се отделите в индустрията, имате нужда от сертифициране на корпоративна блокчейн. За да се убедите в неговата необходимост, ще разгледаме десетте причини. Да започваме.

10 причини да получите сертификат за корпоративна блокчейн

Високо търсене

Причината номер едно за получаване на сертификат е увеличаването на търсенето на персонали с умения в блокчейн. През последните няколко години Blockchain отбеляза огромен растеж. Бумът се състоя през 2017 г. Тенденцията на ключовите думи в блокчейн отбеляза скок около 2017 г., но оттогава се наблюдава спад в популярността му.

Надпис: Блокчейн тенденция на ключовите думи през последните 5 години.

Добрата новина е, че тенденцията за ключови думи за блокчейн работни места не е видяла толкова голям ефект.


Надпис: Тенденция за ключови думи за работни места в блокчейн през последните 5 години

Така че, ако сте ентусиаст на блокчейн или учещ, който мисли да стане сертифициран експерт по блокчейн в предприятието, тогава е моментът.

В САЩ държави като Ню Джърси, Ню Йорк и други също са показали много по-голям интерес, когато става въпрос за търсене на работни места в блокчейн.

Надпис: Интерес през последните 5 години по региони.

Работа по най-новите технологии

Корпоративната блокчейн винаги е била място, където имате шанс да изследвате най-модерните технологии. Предприятията се опитват да работят за по-светло бъдеще, не само за себе си, но и за индустрията като цяло. Ето защо вие като професионален специалист по блокчейн получавате шанса да работите върху страхотни рамки и инструменти.

Някои от популярните блокчейн корпоративни рамки, с които ще работите, включват Hyperledger, Quorum, R3 Corda и Enterprise Ethereum (EE).

Също така корпоративните решения имат разрешен характер. Това също означава, че някои инструменти са само за вътрешна употреба – които са авангардни и ви помагат да израствате като експерт по блокчейн.

В момента само 0,5% от световното население използва блокчейн. За сравнение, около 50% от световното население използва интернет. И така, получавате шанса да работите по технология, която е в етап на размножаване.

Премия за заплата (печелите много)

Когато работите по авангардни технологии, вие непременно ще печелите повече! Блокчейнът не е по-различен. Пазарът на работа за блокчейн се развива и компаниите са готови да плащат пари за точния талант. С правилния подход и отношение можете да печелите някъде между $ 100K на година и повече!

Най-добрият талант може лесно да спечели до $ 200K годишно. Освен това има множество начини, по които можете да се ангажирате с блокчейн проекти.

Възможност за работа върху продукти / услуги от следващо поколение

Предприятията не само искат да приемат блокчейн, но също така са много фокусирани върху иновациите. По-голямата част от предприятието работи за иновации и създава услуги и продукти от следващо поколение. Ако не го правят вътрешно, те проучват партньорства и работят по проект с отворен код.

Hyperledger е една от инициативите с отворен код, управлявана от Linux Foundation, за да помогне за подобряване на екосистемата на блокчейн. Той има някои отлични blockchain рамки, включително Fabric, Besu и други.

Като сертифициран професионален корпоративен блокчейн, можете да допринесете за проекта с отворен код и да спомогнете за създаването на продукти или услуги, които оформят бъдещето.

Работете с професионалисти от първо ниво

Работата в блокчейн индустрията може да бъде от полза от гледна точка на работата в мрежа. Като професионален професионалист в блокчейн, ще можете да се запознаете с невероятни хора.

Тази бонус е изключително полезна, ако искате да растете. Както вече знаем, работата в мрежа е от решаващо значение за успешната кариера и това е, което кариера в блокчейн може да ви даде. Също така ви помага да напреднете в кариерата си в правилната посока. Ако сте нов в бранша, можете дори да си намерите наставник, който да ви води по пътя ви.

Увеличете присъствието си онлайн, като споделяте знания

Хората слушат онези, които имат авторитет, имат доверие във всяка индустрия. Като правите корпоративното верифициране на блокчейн и станете сертифициран експерт по корпоративни блокчейни. 

Можете да споделяте знанията си онлайн чрез различни носители. Първоначално винаги е добра идея да поддържате собствен блог. По този начин можете да пренасочвате трафика към вашия блог от други източници. Трябва също така да обърнете внимание на възможностите за водене на блогове. Там можете да споделите своя опит в работата по проекти и да им помогнете да се учат от вашите неуспехи. Също така е добра идея да правите подкастинг, да интервюирате други лидери в бранша и да създадете свой собствен канал в YouTube.

Има много възможности да достигнете до хората и да се утвърдите като марка. Препоръчително е обаче да следвате определен път, който според вас работи за вас. Ако се справяте добре с блоговете, направете го или може да искате да опитате youtube и да създадете вълнуващо видео съдържание. Имате всички възможности за избор. Всичко, което трябва да направите, е да експериментирате и да изследвате света на блокчейна.

Участвайте в разработването на корпоративна блокчейн с отворен код

Що се отнася до блокчейн, инициативата с отворен код е огромна. В основата на инициативата можете да намерите проекта за чадър Hyperledger, управляван от Linux Foundation. Много големи компании, включително Microsoft, IBM, Infosys и други, работят по няколко проекта с отворен код под чадъра на Hyperledger.

За вас това означава възможност да допринесете. Не само връщате нещо на общността, но и подобрявате шансовете си да станете експертна организация за блокчейн в областта на блокчейн. Сертифицирането на корпоративни блокчейни може да ви помогне да разберете как работи корпоративната рамка – и да ви позволи да допринесете за корпоративните блокчейн рамки, услуги и инструменти.

Отделете се

В ерата на конкуренцията винаги е полезно да се отделяте. Въпреки че може да имате необходимите познания за работа по проекти, свързани с корпоративни блокчейн, сертификатът може да каже на другите какво знаете за блокчейна. Помага на другите хора да разберат за вашите знания и умения – вместо да спекулират за това, докато не видят истинска работа.

Също така ще ви помогне да качвате концерти по-бързо в сравнение с човек без сертификация.

Проучете и помогнете за развитието на корпоративни блокчейн решения

Предприятията за блокчейн решения изискват най-умния ум да се развива. Той е различен от приноса към проекти с отворен код. Изследването на блокчейн е голямо подполе, което се нуждае от внимание от специалисти по блокчейн като вас.

Блокчейнът все още е в своя зараждащ се етап и можете да му помогнете да се развива по-бързо, като изследвате проблемите, пред които са изправени предприятията. По този начин ще можете да използвате вашето корпоративно блокчейн сертифициране.

Защитете се от всякакви промени на пазара

И накрая, като преминете сертификат, ще бъдете по-малко засегнати, ако се случи пазарна промяна. По подразбиране няма нужда да се притеснявате, тъй като блокчейн пазарът непременно ще расте. Но ако динамиката на пазара се промени, ще имате по-голям шанс да останете актуални, тъй като зад вас има сертификат.

Заключение

Това ни води до края на нашите 10 причини да получим вашето корпоративно блокчейн сертифициране. Най-доброто време е да се сертифицирате и да проучите невероятните възможности там. Последното нещо, което искаме да споменем, е, че никой сертификат не може да замести умението. Трябва да се научиш наизуст и с ум, за да станеш най-добрият. Сертифицирането само добавя доверие към набора от умения и ви помага да постигате по-бързи концерти.

И така, готови ли сте да получите вашето корпоративно блокчейн сертифициране?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map