Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

20+ Hyperledger Interview Въпроси и отговори

Подготвяте ли се за вашето интервю за Hyperledger? Е, не сте сами. Търсенето на Hyperledger нарасна през последните няколко години. Търсенето му е съчетано с търсенето на таланти в блокчейн.

Големите компании, включително Facebook, Twitter, Microsoft и други, знаят значението на таланта и когато става въпрос за нови технологии като Blockchain.

В момента едно от най-големите препятствия за индустриите е да работим за постигане на стандарт за блокчейна.

Hyperledger, общ проект, ръководен от Фондация Linux, има за цел да направи точно това. Това е блокчейн технология с отворен код, която има за цел да ускори приемането на блокчейн чрез глобално сътрудничество.

Той е приет в много реални проекти и има ползи за организациите да се придържат към екосистема, която се развива с бързи темпове. Понастоящем има стотици членове, които в момента са част от екосистемата Hyperledger, включително IBM, AirBus, Accenture и други.

Contents

Как да се подготвим за интервюто в Blockchain

Преди да преминем през въпросите, трябва да се научим как да се подготвим за интервюто. Като учащ, винаги трябва да изхождате от основите и да ставате силни в това. По този начин вие се отваряте към по-напреднали концепции.

Отделно от това, трябва да получите междудисциплинарни широки умения, основно разбиране на различни блокчейн платформи, способност да управлявате бизнеса с технологии, разбиране на бизнес процеса на предприятието и много други!

Ние разгледахме всички точки в нашата тема „Как да се подготвим за тема за интервю за блокчейн“. Тези точки се отнасят и за вас за интервю за Hyperledger, тъй като се основава на блокчейн. Всичко, което трябва да направите, е да използвате точките според компания, която се опитва да ви наеме за Hyperledger. Както и да е, интервюто трябва да помогне и затова трябва да го прочетете, преди да продължите по-долу.

Търсите ли въпроси за интервю за блокчейн? Тогава, Топ 50 въпроси и отговори за интервю за блокчейн 2019 е това, което трябва да проверите!

Блокчейн и Hyperledger търсене

Няма съмнение, че блокчейнът се търси. В крайна сметка това променя начина, по който работят и функционират нашите индустрии. Способността да се решават проблеми, за които по-рано се смяташе, че са невъзможни, го прави толкова невероятно!

Освен това ще намерите много програми за сертифициране около блокчейн.


101 Blockchains разбира пазарното търсене и също предлага собствено множество курсове, свързани с blockchain. Вижте академията 101 Blockchains, за да научите повече!

Hyperledger на Linux’s Foundation е чудесен опит да се предоставят инструменти за ефективно използване на блокчейн. Всъщност много топ училища, включително MIT и Berkey, вече ангажират своите ученици, като предоставят класове за криптовалута и блокчейн.

Като цяло можем да видим огромно търсене както в блокчейн, така и в Hyperledger в общото пространство. CNBC също съобщава че блокчейнът е най-търсените умения за работа според Linkedin през 2020 г.

Като цяло е лесно да се каже, че сте избрали правилния път, ако се опитвате да влезете в бранша.

Необходими умения

Както можете да видите, има много изисквания за блокчейн и Hyperledger. Лесно е да се каже, че ще получите работа, ако имате уменията и способността да изчистите интервюто. По-голямата част от времето е неспособността на кандидата да знае изискванията за работа, преди да се опита да го получи.

Освен че получаваме работа в Hyperledger чрез интервю за Hyperledger, ние искаме да преминем и през уменията, необходими за да станете специалист по блокчейн и архитект на блокчейн.

Специалист по блокчейн: Специалистът по блокчейн е човекът, който иска да притежава уменията за разработване на базирани на блокчейн решения. Той има умения като техническа съвест, експерт по език за програмиране, проектира и разработва решение за блокчейн, конфигурира инфраструктурата на блокчейн и така нататък!

Вече разгледахме темата в детайли, свързана със Blockchain Specialist. Прочетете повече за това тук: Как да станете специалист по блокчейн. Това със сигурност ще ви помогне в интервюто за Hyperledger

Blockchain Architect: Архитектът на блокчейн има съвсем различна роля. Той е човекът, който проектира блокчейн решението за предприятие или организация. Той работи в тясно сътрудничество с R&D екипи, за да се случи! Ключовите умения, които трябва да притежава блокчейн архитект, включват основи на блокчейн, лидерски умения, познания за структурата на данни, владеещи криптовалута и т.н.!

Вече разгледахме статията за архитекта на блокчейн. Ако искате да научите, проверете тук: Как да станете архитект на блокчейн. Разбирането на разликата може да ви помогне да представите съответно своите умения и да ги коригирате в интервюто си с Hyperledger.

35+ въпроси за интервю за Hyperledger, за които трябва да знаете

В: Какво е Hyperledger?

О: Hyperledger е общ проект за сътрудничество с отворен код, управляван от Фондацията Linux. Той предлага екосистема на парникови Hyperledger, която се състои от много проекти, вариращи от инструменти, рамки и библиотеки.

Тъй като е с отворен код, той се развива активно и стотици разработчици от цял ​​свят работят заедно, за да го подобрят. Представен е през февруари 2016 г. в красивия град Сан Франциско, Калифорния. Към този момент тя има 30 учредители, включително IBM, VMWare, SWIFT, R3 и други.

Прочетете повече по-долу.

 • Урок за Hyperledger: Крайното ръководство

В: Какви са основните цели на Hyperledger?

О: Основните цели на Hyperledger са както по-долу.

 • Създайте бази от кодове и разпределени рамкови книги, които са корпоративни и с отворен код. Те трябва да помогнат за поддържане на бизнес транзакции.
 • Изграждане на технически общности, така че те да могат да работят за изграждане и разработване на POC за споделена книга, блокчейн, полеви изпитания и много други!
 • Обучавайте обществеността за възможностите на пазара на блокчейн технологии.
 • Изберете архитектура, ръководена от общността, която е отворена и неутрална. То трябва да бъде подкрепено от бизнес и техническо управление.
 • И накрая, те искат да популяризират общността, така че тя да може да достигне до толкова рамки и платформи.

В: Какво е плат Hyperledger?

A: Hyperledger Fabric е популярен проект на Hyperledger. Използва се за разработване на решения и приложения с модулна архитектура. Някои от основните му характеристики включват членство в plug-and-play, консенсус и други функции. Това дава на индустрията много възможности за работа с блокчейн технологията и може да се използва в множество индустриални случаи. Освен това фокусът му е да донесе повече мащабируемост, без да е необходимо да се жертва поверителността.

В момента Hyperledger Fabric видя версия 2.0.

Повече ресурси за учене от:

 • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain от следващо поколение

В: Кои са основните компоненти на модела на плат Hyperledger? Опишете ги накратко.

О: В основата си Hyperledger Fabric иска да предостави персонализирано, но мощно и изчерпателно корпоративно блокчейн решение. Моделът на плат Hyperledger се състои от шест ключови дизайнерски характеристики.

 • Активи: Активите се използват за дефиниране на елементи, които предлагат стойност и могат да се обменят по мрежата. Това може да бъде храна, лекарства или криптовалута.
 • Характеристики на Ledger: Ledger предлага множество функции, включително възможност за кодиране на историята на транзакциите на всеки канал. Той също е неизменен и споделен. Той поддържа SQL-подобна заявка.
 • Поверителност: Функцията за поверителност осигурява събиране на данни както от частни, така и от канали. 
 • Chaincode: Chaincode е в основата на Fabric. Той осигурява множество аспекти, включително производителност, мащабируемост, между типовете възли, проверка и доверие. 
 • Консенсус: Той се справя с мрежовия консенсус с мащабируемост и сигурност.
 • Сигурност & Услуги за членство: Предлагат възможност за създаване на разрешени мрежи

Забележка: Това е важен въпрос в интервюто на Hyperledger.

В: Какви проекти са изброени сред чадъра на Hyperledger?

О: В момента има 15 проекта в рамките на Hyperledger Greenhouse. Те са както по-долу.

 • Хиперледгер Овен
 • Hyperledger Avalon
 • Hyperledger Besu
 • Хиперледгер Броу
 • Hyperledger Caliper
 • Hyperledger Explorer
 • Плат Hyperledger
 • Решетка на Hyperledger
 • Hyperledger Indy
 • Hyperledger Iroha
 • Завивка Hyperledger
 • Hyperledger Sawtooth
 • Хипер книга Transact
 • Hyperledger Ursa

Научете повече за тях тук: Проект Hyperledger

Забележка: В интервюто за Hyperledger интервюиращият очаква да знаете всички проекти. Ако обаче не можете да отговорите на всички, не се притеснявайте, тъй като интервюиращият ще се съсредоточи и върху техническите ви познания.

В: Какво представлява Техническият ръководен комитет (TSC)?

О: Техническият комитет за управление е отговорен за управлението на ценностите и отговорността на техническото ръководство на Hyperledger. Комитетът се състои от 11 избрани членове. Те имат сложен набор от отговорности, които са дефинирани в Хартата на хиперледжъра.

Въпрос: Кои са трите етапа, през които преминава проектът на Hyperledger?

О: Цикълът на проекта Hyperledger може да се състои от пет възможни състояния

 • Предложение: Тук TSC получава проектните предложения. 
 • Инкубация: Проектът, одобрен от TSC, влиза в инкубация
 • Активен: Всеки проект, който е излязъл от инкубацията, е настроен на Активен. 
 • Първо голямо издание: Тогава проектът преминава през първото си голямо издание. 
 • Отпаднало: На този етап проектът не се развива активно. Той се разработва и поддържа от своята общност в продължение на шест месеца. След това не се правят официални издания.
 • Край на живота: Проектът нито се поддържа, нито се разработва.

Забележка: Разказването на интервюто за петте възможни състояния в Hyperledger Interview предполага, че знаете как се поддържат проектите.

Въпрос: Кажете ни предимството на Hyperledger Fabric?

О: Има много предимства на Hyperledger Fabric в корпоративна среда.

 • Разрешени мрежи: С Hyperledger Fabric ще бъде възможно всяко предприятие или организация да създаде напълно разрешени мрежи. Това означава, че организациите могат да решат кой и какво всеки може да има достъп до мрежата. Самоличностите трябва първо да направят KYC, преди да имат достъп до някакви мрежови ресурси. Той помага на организации, които разчитат основно на сигурността на данните, включително финансовия сектор, здравеопазването и банковото дело.
 • Мащабируемост и производителност: Hyperledger предлага производителност и мащабируемост със своите проекти Hyperledger. Hyperledger Fabric например предлага възможността да се използва модулен дизайн, който подобрява мащабируемостта, без да се жертва поверителността на мрежата. Това е и голямо ниво на доверие.
 • Богати заявки: Платът Hyperledger предлага преходи на състоянието по последователен начин. Това дава на платформата възможност да генерира двойки ключ-стойност.
 • Модулен дизайн: Fabric предлага модулен дизайн, което от своя страна улеснява предприятията да го интегрират в своята система. Той също така отваря много случаи на употреба в индустрията, които могат да използват модулния дизайн.
 • Функционалност на верижния код: Друго предимство на Hyperledger Fabric включва използването на приложения с верижен код, които от своя страна гарантират, че транзакциите с прехвърляне на собственост се подчиняват на същите изисквания и правила.

Въпрос: Какви са компонентите на Hyperledger Fabric?

О: Той има два компонента, включително данни за състоянието и регистър на транзакциите.

В: Какво представлява Hyperledger Explorer?

Hyperledger Explorer е част от проектите Hyperledger Umbrella. Той позволява на разработчиците да създават уеб приложение за преглед / блокиране на заявки, свързани данни и транзакции в Hyperledger. Той също така ви позволява да проверите семействата транзакции и всяка друга информация, която е налична в регистъра. 

Въпрос: Какво е Hyperledger Овен?

О: Hyperledger Aries улеснява оперативно съвместим, повторно използван и споделен набор от инструменти, насочени към цифровите идентификационни данни. Тя позволява да се проектират решенията и инициативите за предаване, създаване и съхраняване на проверими цифрови идентификационни данни. Това е библиотека и работи съвместно с криптографската поддръжка на Hyperledger Ursa.

Той е най-подходящ за взаимодействия между партньори в среда на блокчейн. 

В: Какво представлява Hyperledger Avalon?

Hyperledger Avalon е инструмент, който е независима реализация на счетоводната книга, използвайки Trusted Compute Specifications. Публикува го Enterprise Ethereum Alliance. С него блокчейн обработката може да бъде сигурно преместена в специалните изчислителни ресурси от основната верига. 

В. Какво е Hyperledger Besu?

О: Hyperledger Besu е готова за предприятие клиент на Ethereum. Тя може да бъде както частна, така и публично разрешена. Той се предлага с много консенсусни алгоритми, включително PoA, PoW и други. 

В: Какво представлява Hyperleder Burrow?

О: Hyperledger Burrow е софтуер за разпределена книга, който се фокусира върху скоростта, ергономичността на разработчиците и простотата. Той може също да бъде дефиниран като цялостно разпределение на единична двоична блокчейн. Той идва с поддръжка както за WASM, така и за EVM интелигентни договори. Той също така има вградени разрешителни и управление и може също така да извършва транзакции на предложения по веригата.

В: Какво е Hyperledger Caliper?

Hyperledger Caliper е инструмент в рамките на екосистемата Hyperledger. С него можете да сравните blockchain, неговата производителност, използвайки предварително дефинираните случаи на употреба. Той генерира отчети и също така дава на потребителите препратки към други блокчейн решения, включително Hyperledger Sawtooth, Ethereum, Hyperledger Besu, Hyperledger Burrow, FISCO BCOS, Hyperledger Fabric и Hyperledger Iroha.

Въпрос: Какво е Hyperledger Cello?

О: Това е друг инструмент в оранжерията на Hyperledger. Той предлага блокчейн оперативно табло за управление. Подобрява управлението, създаването и използването на блокчейн. Също така нека да създадем Blockchain като услуга. И накрая, той може да се използва като оперативна конзола, което ви позволява ефективно да управлявате блокчейн. Той може да работи на различни инфраструктури, включително виртуални машини, голи метали и други платформи за контейнери.

Въпрос: Какво представлява Hyperledger Grid?

Въпрос: Hyperledger Grid е референтно решение за внедряване, ориентирано към веригата на доставки. Това е специфично за даден домейн и следователно ще работи с бизнес, основан на веригата на доставки. С него бизнесът може да се позовава на прилагането на модели на данни, типове данни, интелигентни договори и т.н.! Той също така следва отворените стандарти и най-добрите практики в индустрията. 

Въпрос: Какво е Hyperledger Sawtooth?

О: Sawtooth е софтуер за разпределена книга, който предлага модулна и гъвкава архитектура, точно като Fabric. Той дава възможност на предприятията да различават основната система от нейната област на приложение. Това означава, че интелигентните договори могат да бъдат конфигурирани, без да е необходимо да се знае основният дизайн на системата. Той също така поддържа различни консенсусни алгоритми, включително Доказателство за изминало време (PoET) и Практическа византийска толерантност към неизправности (PBFT).

Въпрос: Какво е Hyperledger Indy?

О: Indy е софтуер за разпределена книга, който предлага компоненти, инструменти и библиотеки за многократна употреба за дигитални самоличности на разпределени книги и блок вериги. Освен това е оперативно съвместим и работи с различни блокчейни. 

В. Какво е Hyperledger Iroha?

О: Hyperledger Iroha е поредният софтуер за разпределена книга, който работи добре с IoT и инфраструктурни проекти. Той може лесно да се интегрира с тях и е лесен за използване. Основните му характеристики включват модулна, проста конструкция, C ++ дизайн и други алгоритми за консенсус, устойчиви на грешки.

Въпрос: Какво е Hyperledger Quilt?

О: Hyperledger Quilt е внедряване на Java протокол Interledger. Той позволява крипто и фиат плащания във всякакви платежни мрежи.

В: Какво е Hyperledger Transact?

О: Hyperledger Transact е библиотека, която намалява разработката на софтуер за разпределена книга. Предоставя възможност и за създаване на стандартен интерфейс, който да изпълнява интелигентни договори. 

Въпрос: Кажете ни разликата между Ethereum и Hyperledger?

О: Има много разлики между Ethereum и Hyperledger. В основата си Hyperledger и Ethereum имат различни цели. Например Hyperledger е за B2B бизнес, докато Ethereum е за обобщени приложения и B2C бизнеси. Както Hyperledger, така и Ethereum предлагат частни и разрешени мрежи. Въпреки това, Ethereum дава възможност за създаване и на публични блокчейн мрежи.

Ethereum използва консенсус на алгоритъма на PoW, който изисква копаене, докато Hyperledger предлага консенсус за включване, когато не се изисква копаене. Последната разлика е, че използва езика за програмиране Golang, докато Ethereum използва Solidity.

Прочетете повече за: Ethereum срещу Hyperledger: Кой е идеален за интелигентни договори и поверителност?

Въпрос: Какво представлява YAML файл?

О: YAML файлът е сериализиращ данни, разбираем за човека език. Използва се в проекта Hyperledger. Използва се за конфигуриране на различни аспекти на проекта. 

Въпрос: На кой език е написан Chaincode?

О: Верижният код е написан на множество езици, включително Java и GO.

В: Какво е Golang?

О: Golang е език за програмиране, който се използва в проекта Hyperledger Fabric. Използва се за писане на интелигентни договори, а също така се пише и верижният код с него. 

В. Какво представлява блокът Genesis?

О: Genesis block е първият блок, който се генерира в blockchain платформа. Това е и първата блокчейн, която се генерира в Hyperledger разпределена блокчейн книга. Транзакциите, които се генерират по-късно, се добавят към по-късните блокове с правилна проверка.

Въпрос: Какви са възлите в плат Hyperledger?

О: Записите за комуникация в Hyperledger са известни като възли.

В. Какво представлява канал в Hyperledger Fabric?

О: Подмрежата на мрежата на Hyperledger е известна като канал. В мрежата на блокчейн може да има колкото се може повече канали.

В. Разкажете ни за различните видове възли в Hyperledger Fabric?

О: Има три вида възли в Hyperledger Fabric.

 • Възел от връстници
 • Клиентски възел
 • Възел за поръчка

Всеки възел има своя собствена функционалност. Например, връстникът трябва да ангажира транзакцията, инициирана от клиентския възел. За гаранцията за завършване на транзакцията се грижи възелът за поръчка.

В. Сходни ли са интелигентните договори и верижните кодове?

О: Те са еднакви в действителност.

В: Какъв е механизмът за консенсус?

О: Механизмът на консенсус се използва за проверка на транзакциите и други дейности в мрежата на блокчейн. Има много популярни механизми за консенсус, включително Proof-of-Work (PoW) и Proof-of-Stake (PoS). Hyperledger използва модела PBFT (Практическа византийска толерантност към грешки).

В. Какво означава BaaS?

О: BaaS означава Blockchain като услуга – която се предоставя от компании от първо ниво, включително Microsoft, Google и др., За да предостави Blockchain като цялостна услуга. По този начин предприятието не трябва да изгражда свое собствено блокчейн решение и може да хоства своето блокчейн приложение на обслужващия блокчейн.

Заключение

Това ни води до края на интервюто и въпросите на Hyperledger. И така, какво мислите за въпросите за интервюто за Hyperledger? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector