Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

30+ най-добри децентрализирани финансови приложения

През последните няколко месеца Децентрализираното финансиране (DeFi) е една от горещите теми в пространството на блокчейн. Всички са фокусирани върху растежа на децентрализираните финансови приложения, което най-накрая ще направи нашия икономически модел прозрачен.

DeFi използва блокчейн технология, за да гарантира, че нашата финансова система е напълно децентрализирана, разпределена и защитена, за разлика от традиционните средства. В действителност това е един от бързо развиващите се сектори в крипто пространството.

Чувствате се заинтригувани? Нека разгледаме някои от популярните децентрализирани финансови приложения на пазара, които можете да изпробвате днес. И така, нека започнем!

Запиши се сега: Въведение в DeFi курс

Какво представляват децентрализираните финансови приложения?

Преди да започнем да разглеждаме приложенията на DeFi, ще обясня накратко концепцията за децентрализираните финанси.

Децентрализираното финансиране е равностойна финансова система или мрежа, която се захранва от децентрализирани технологии. С прости думи, това всъщност е преминаването от централизирана и традиционна финансова система към по-децентрализирана и равнопоставена мрежа.

Децентрализираните финансови компании предлагат цяла екосистема, пълна с приложения, започвайки от заеми и платформи за кредитиране до токенизиране на активи. Така че, в този случай децентрализираните финансови приложения не са нищо повече от блокчейн или разпределени приложения, разработени специално за финансовата индустрия.

Освен това повечето от тези приложения използват Ethereum като основна технология. В действителност традиционната ни финансова система работи главно с централизирана инфраструктура, която е силно опорочена. От друга страна, децентрализираните финансови приложения се отърват от проблемите, които идват от централизираната инфраструктура.

Така че това е чудесен подход за дигитализиране на този сектор без проблеми със старите системи.

Следователно, ако имате само връзка с интернет, можете да осъществите достъп до всички тези приложения на Defi, създадени да рационализират всички ваши финансови нужди.

Пробивът на DeFi наистина променя сценария на нашите финансови системи. Сега можем да използваме крипто активи по толкова много начини, които никога не са били възможни с реални валути. Промяната на парадигмата в икономическата инфраструктура ни предоставя много възможности и се отървава от рисковете и проблемите на доверието.

Прочетете също: Децентрализирана финансова технология – изчерпателно ръководство

Кои са най-добрите децентрализирани финансови приложения на пазара?


От синтетични активи до DAO, децентрализираните финансови компании отключват възможности за изцяло нов икономически модел по целия свят. Още повече, че случаите на използване на vesta в този сектор са доказателство, че това е нещо повече от куп проекти на DeFi.

Това е интегрирано усилие за разработване на цялостна екосистема на финансите, която преминава от традиционните централизирани услуги. Затова нека разгледаме най-добрите децентрализирани финансови приложения, за да разберем какви ползи можете да очаквате от тях.

И така, нека започнем!

Управление на активи

Децентрализираните финансови приложения ще ви помогнат да бъдете единственият пазител на вашата информация. Следователно, това включва и управление на вашия крипто актив. Има много крипто портфейли, които ще ви помогнат сигурно и ефективно да взаимодействате с приложения за продажба, покупка, прехвърляне и печелене на лихва върху вашите активи.

Така че в пространството на проектите DeFi вие ще притежавате вашите данни, а не трети страни или държавни агенции.

 • MetaMask: MetaMask предлага сигурността и използваемостта, необходими за бягство от блокчейн приложения. Това обаче е и портфейл и може да се справи с управлението на акаунта заедно с свързването на всяко лице към блокчейна. Нещо повече, той дори предлага хардуерни портфейли, които са напълно изолирани от сайта.
 • Gnosis Safe: С помощта на това приложение можете напълно да персонализирате и управлявате всичките си крипто активи. Дори ви позволява да ги съхранявате на множество устройства. Например, той предлага EOA-базирани портфейли, хардуерни портфейли, хартиени портфейли или дори комбинация от тези три.

 

Съответствие и KYT

По принцип в традиционните финансови компании насоките за познаване на клиентите спомагат за противодействието на финансирането на тероризма (CFT) и насърчават борбата с изпирането на пари (AML). Тъй като обаче системата е крехка, хакерите могат да проникнат през нея и лесно да заобиколят всички протоколи за сигурност.

Следователно DeFi издига тази система на нова височина. Без да се фокусират върху самоличността на клиентите, те се фокусират върху адресите на клиентите. Така че, вместо да познават вашия клиент, приложенията се фокусират върху ноу-ва-транзакции (KYT). Това помага за предотвратяване на риска в реално време и се отървава от всякакви възможности за финансови престъпления.

 • Съответствие с Codefi: Това приложение предлага KYT процеси, които помагат на бизнеса да оцени всяко рисково поведение от самото начало. Следователно той може да предложи проверки на CFT и AML за идентифициране на всякакви измамни дейности или дори тероризъм.
 • KYC-верига: KYC-Chain е друго приложение, което ви предлага набор от функции. Ще получите KYC и AML проверки, самоличност и проверка, AML за крипто портфейл, мащабируема и защитена мрежа и достъп до мрежата Selfkey.

 

DAO

DAO всъщност е децентрализирана автономна организация, която се фокусира върху децентрализирани и прозрачни бизнес модели. По принцип тези видове организации се основават на блокчейн технологията и са невероятно различни от традиционните организации.

Във всеки случай има приложения, които се фокусират върху управлението на финансови операции, набирането на средства и поддържането на децентрализирано управление в DAO.

 • Производител: Притежателите на MKR всъщност управляват протоколите MakerDAO. И това ще включва коригиране на политиката за Dai, подобряване на управлението, избор на различни видове обезпечения, предлагане на сигурност и прозрачност.
 • Съединение: Compound също е друго приложение за DAO, където децентрализираната общност е притежателите на символи COMP. Нещо повече, те могат да предлагат или дори да гласуват надстройки, свързани с основния протокол.

Чудите се как всъщност работят DAO? Преминете през децентрализирано ръководство за организация, за да получите своя отговор.

Данни и анализ

Децентрализираните финансови приложения идват с безпрецедентна прозрачност за мрежова активност и данни за транзакциите. Ето защо използването на протоколи DeFi може да ви помогне при анализ на данни, откриване и задълбочени възможности за вземане на решения. Експлозивната популярност на тези приложения води до разработването на различни табла и инструменти. В действителност някои от тях дори могат да ви помогнат да оцените рисковете на платформата, да проследите стойността на активите си и да ги сравните за ликвидния процес.

 • Данни на Codefi: Codefi Data е пакет за управление и анализ на данни. Можете да използвате това решение в инвестиционната екосистема, като публични блокчейн токени, цифрови активи, децентрализирани финансови протоколи и т.н. Освен това, той също така предлага показатели за ефективност и сигурност.
 • DeFi Pulse: Това е DeFi тракер на живо. Тук можете да намерите всички най-нови класации на протоколите DeFi и техните анализи. Обикновено те проследяват общата стойност, която е заключена в интелигентните контакти на тези приложения.

 

Производни

Използвайки интелигентни договори, базирани на Ethereum, DeFi сега въвежда нов тип токенизирани деривати. Обикновено тези деривати са директно свързани с базисен актив и ефективността се променя въз основа на този актив.

Още повече, можете да използвате производни на DeFi, за да представите всякакви реални облигации, валути, стоки и дори криптовалути.

 • bZx: Това е протокол за маржин кредитиране, базиран на блокчейн Ethereum. Освен това можете да използвате това приложение за изграждане на други платформи, които предлагат възможности за заемане, кредитиране и търговия. Така че, дори ако сте кредитополучател или кредитор, вие ще управлявате ключовете.
 • dYdX: dYdX е чудесно приложение, което ще ви позволи да търгувате, вземате назаем, давате назаем и дори да управлявате вашите активи директно. Още повече, че можете да използвате криптовалутите си като обезпечение за заемане на други активи. Проследяването на ефективността и активите ви също е доста лесно.

 

Развитие на инфраструктурата

Приложенията на децентрализираните финанси предлагат възможност за съставяне. В действителност това означава, че позволява на различни компоненти в системата лесно да комуникират, свързват и взаимодействат. Използвайки тази техника, общностите надграждат това, което вече са изградили други разработчици, което го прави една от най-известните и мощни мрежи в момента.

Можете да мислите за изграждане на приложения DeFi като изграждане с Legos. Има много инструменти, посветени специално на развитието на инфраструктурата на блокчейн платформите. Нещо повече, това определено са едни от най-добрите инструменти, които разработчиците са склонни да обичат за своите блокчейн решения.

 • Трюфел суит: Truffle Suite е комбинация от инструменти за разработка, която ще ви позволи да създадете нова инфраструктура от нулата. Той съдържа три инструмента за компилиране, тестване, отстраняване на грешки и внедряване – трюфел, Ganache и дриз.
 • Инфура: Използвайки Infura, можете незабавно да свържете приложението си с техните API и да използвате тяхната поддръжка за интерфейс, за да стартирате приложението си. Най-хубавото е, че можете да го направите само с 1 единствен URL адрес. Нещо повече, те предлагат услуги за управление, така че да можете да се съсредоточите върху развитието на проекти.

Има много други инструменти за блокчейн, които могат да ви помогнат да разработите децентрализирани решения. Вижте инструментите за блокчейн, които разработчиците обичат, за да научат повече за тях.

Децентрализиран обмен

Друг популярен случай на използване на DeFi са добре познатите децентрализирани приложения за обмен. Това са основно борси за криптовалути, които не се нуждаят от централен орган. Нещо повече, тя позволява на потребителите да извършват транзакции директно с други връстници и да гарантира, че контролът остава само за потребителите. По този начин помага да се намали всяка манипулация на цените, всякакъв вид кражба или хакове.

Освен това тези децентрализирани борси предлагат ликвидност за определени проекти, главно когато става въпрос за съперничещи централизирани борси.

Още повече, че някои борси могат да използват децентрализация до известна степен, без да се отърват напълно от централизираните сървъри.

 • Въздушна размяна: AirSwap е чудесно приложение за децентрализирано финансиране за търговия с партньори. В действителност той използва Ethereum като основна технология. Още повече, че няма да ви трябват никакви такси, депозити или регистрации за търговия. Той също така предлага сигурен и лесен за използване интерфейс, който насърчава ликвидността на активите.
 • Uniswap Exchange: Това също се основава на Ethereum и предлага автоматизиран протокол за ликвидност. Формулата, която използват, е доста уникална и за това използват интелигентни договори, които не могат да се надстройват. Следователно можете да получите достъп до доверени посредници, голяма сигурност, цензурна съпротива и да приоритизирате децентрализацията, като използвате това.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Игри

Децентрализираните финансови приложения също са в света на игрите. Още повече, че с помощта на тези приложения геймърите вече могат да отключат възможността да се справят с покупките си в приложението без никакви рискове от хакове на кредитни карти. Още повече, че тези приложения вече предлагат уникални стимулиращи модели, които е трудно да се срещнат в типичното игрово изживяване.

Това със сигурност ще подобри вашето игрово изживяване, без да се притеснявате твърде много за вашите финанси.

 • Басейн: Това е одитирана спестовна игра, при която няма загуба за вас. Освен това използва Ethereum, за да го направи напълно децентрализиран. Всичко, което трябва да направите, е да използвате Dai, за да вземете билети от басейна. Всеки дай в басейна ще получи лихва, така че това е печеливша ситуация за всички.

 

Заеми и заеми

Заемането и отпускането на заеми използва един от най-известните случаи на използване на приложенията на децентрализирано финансиране. В действителност потребителите могат да заемат своите криптовалути на пул за заеми и да печелят лихви въз основа на това. Въз основа на техните критерии много приложения отговарят на кредитополучателя и заемодателя, като по този начин се отървават от всички проблеми с доверието.

 • Aave: Това е протокол с отворен код, който създава различни видове парични пазари. Тук можете да печелите лихва въз основа на вашите заеми и депозити на активи. Още повече, вложителите са отговорни за увеличаване на ликвидността, а кредитополучателите могат да заемат всеки актив под или с недостатъчен или свръхзаложен начин..
 • Дхарма: Dharma предлага набор от инструменти за разработчици и интелигентни договори, които помагат при кредитирането и заемането на криптоактиви. Още повече, че приложението предлага достъп до 2000+ токена, където няма да ви трябват такси за газ за търговия. Можете дори да теглите по всяко време, когато пожелаете.

 

Управление на самоличността

Можете да сдвоите приложения на децентрализирано финансиране със системи за идентичност, базирани на блокчейн, за да предоставите на потребителите достъп до глобална икономическа платформа. Нещо повече, това ще помогне на потребителите да получат достъп до собствената си самоличност и да я използват като преносима идентификация, когато имат нужда от нея.

На всичкото отгоре можете да очаквате висока сигурност на вашата финансова информация и личните ви документации, тъй като никоя трета страна не може да получи достъп до нея. Можете дори да изберете да споделяте частична информация на клиентите си, без да разкривате личните си данни.

 • Граждански: Civic е децентрализирана екосистема за идентичност. Тук ще трябва да потвърдите самоличността си веднъж и след това можете да я използвате колкото искате. Освен това можете да изберете на коя компания да се доверите да споделя вашата информация. Така че, не е нужно да заменяте нищо друго.
 • uPort: В uPort ще получите самосуверенна самоличност само с няколко щраквания. В действителност този инструмент ще предложи на всеки човек да сподели данните си по сигурен, прост и личен начин. Той се предлага в два варианта – публичният и частният сектор.

 

Застраховка

DeFi със сигурност говори и за застрахователните индустрии. Поради липсата на подходящо управление и сигурност, този сектор се занимава с нарушения на договори и фалшиви застрахователни искове. Също така, процесът на искове за застраховка отнема много време. Ето защо редица иновативни децентрализирани приложения в този спектър използват блокчейн за защита и покриване на договори и спомагат за по-бързото рационализиране на застрахователните искове.

 • Etherisc: DIP Foundation поддържа екосистемата и съдържа доставчици на oracle, производители на продукти, дистрибутори, пазители на рискови пулове, регулатори на искове, застрахователи и релайъри. Във всеки случай, това е чудесно приложение за изграждане на решения за прехвърляне на риск единствено за застрахователната индустрия.
 • Nexus Mutual: Nexus Mutual е уникално приложение, което се отървава от концепцията за застрахователни компании. Тук можете да споделите риска с други страни в пула, без да е необходима компания, която да го архивира. Нещо повече, те предлагат резервно решение за всякакви бедствия като дефектни интелигентни договори или DAO хак.

 

Маржин търговия

В действителност търговците на маржове могат да заемат средства от заемодател и да използват своите сделки в типична финансова система. Въпреки това, в DeFi, тази търговия е напълно децентрализирана и предлага протоколи за отпускане без лишаване от свобода. Поради факта, че интелигентните договори са свързани с по-голямата част от този тип приложения, в момента мнозина ги наричат ​​„автономни парични пазари“.

 • Фулкрум: това е децентрализирано финансово приложение за токенизиране на маржин търговията и процесите на кредитиране. Не се нуждае от KYC и AML и предлага решения без лишаване от свобода. Автоматизираното подновяване и без такси за преобръщане помагат да се поддържа безпроблемно изживяване.
 • DDEX: DDEX предлага незабавно вземане на заеми, лихви по кредитиране от самото начало и 5x търговия с ливъридж. Нещо повече, всички интелигентни договори се одитират и обезпечават заедно с достъпни мобилни устройства.

 

Конюшни монети

Стабилните монети също попадат в спектъра на DeFi. Основно това са криптовалути, но те са обвързани с всякакъв вид стабилен актив. Това могат да бъдат фиатни пари, злато или дори други криптовалути. В действителност стабилните монети са тук, за да намалят нестабилната природа на криптовалутите и да ги направят добър източник на цифрова валута. Понастоящем много протоколи на централната банка за цифрова валута (CBDC) използват стабилни монети.

 • Дай: Dai е стабилна монета, която е фиксирана спрямо щатски долари. Тук 1 Dai = 1 USD. Stablecoin използва платформа, базирана на Ethereum, и MakerDAO е управление зад нея. В действителност няма дискриминация по отношение на Dai, тъй като той предлага постоянно ценообразуване.
 • Долар Близнаци: Доларът Близнаци също е фиксиран спрямо щатския долар. Тук това е в съотношение 1: 1 спрямо щатски долари. Нещо повече, той предлага висока мащабируемост и използваемост във всяка среда, като се отървава от цялата изменчива природа на традиционните крипто.

 

Онлайн пазари

Онлайн пазарите са друг голям случай на използване на DeFi. Приложенията на децентрализираното финансиране помагат на потребителите да обменят продукти директно без трета страна. Нещо повече, той също така насърчава глобализацията, когато става въпрос за онлайн пазари. Можете дори да правите концерти на свободна практика в тези приложения, ако искате.

 • Gitcoin: Gitcoin е пазар за вашата разработка. Това е пазар с отворен код, което означава, че цялата ви разработка тук ще бъде публична. Той предлага семинари, нарастваща среда за вашите проекти и определени изплащания, които да ви помогнат да продължите да допринасяте.
 • Етланс: Това е различен подход към блокчейна, който е нещо подобно на популярни платформи като Upwork, Fiverr и др. Но вместо да получавате пари в пари, ще получавате плащания в Ether. В момента те не взимат никакви съкращения от изплащанията ви, така че всички пари, които печелите от тях, са напълно ваши.

 

Плащания

Е, основният случай на използване на приложението DeFi започва със система за равнопоставени плащания. Ето защо повечето от най-добрите децентрализирани финансови приложения предлагат тази функционалност на всички потребители. В действителност блокчейн технологията е повече от достатъчна, за да осигури сигурна и директна връзка с други потребители, без да се нуждае от трети страни.

Но плащанията от DeFi го извеждат на съвсем ново ниво. Създава по-отворено пространство за безопасно изпращане и получаване на плащания по целия свят.

 • Мрежа за заявки: Това е платежна мрежа, която използва IPFS и Ethereum. Във всеки случай, използвайки това приложение, можете да получите достъп до стандарти, инфраструктури за изграждане на собствен проект за плащания.
 • Groundhog: Groundhog е страхотна кутия с инструменти, разработена специално за създаване на абонаменти, базирани на крипто. В действителност добавянето на Groundhog към вашето приложение е проста задача само с няколко реда код. Нещо повече, можете да прехвърляте пари в този портфейл, използвайки всеки крипто портфейл или банкова сметка.

Прочетете още: Крайно ръководство на Ethereum Smart Contracts

Пазари за прогнози

Има много приложения на децентрализирано финансиране, създадени единствено за пазари за прогнозиране. В действителност тези приложения могат лесно да анализират данните и поведението на потребителите, за да прогнозират успешно всякакви промени.

Във всеки случай пазарните цени могат косвено да показват определени събития. По този начин тези приложения анализират ситуацията и могат да ви предложат резултатите около икономическото събитие, резултатите от изборите и дори спортните игри.

 • Авгур: Кой не харесва приложенията за прогнозиране на пазара? Сега Augur е едно от водещите приложения на пазара за прогнози на пазара, без ограничение за това, на което можете да залагате. Изцяло зависи от вас колко искате да заложите.
 • Гнозис: Gnosis е по-скоро платформа, която ви позволява да разработвате решения за прогнозиране на пазара, базирани на Ethereum. Така че, това е по-скоро инструмент за разработчици, където те могат да получат достъп до ресурси, информация и финансова инфраструктура.

 

Синтетични активи

Те са горе-долу свързани със стабилни монети. В действителност тези активи са комбинация от други активи като фиатни пари, злато или криптовалути за предлагане на стабилна стойност. Например, определен процент или фиат пари и злато могат да съставят синтетичен актив.

Освен това, този процес помага да се поеме всеки ценови шок, който може да се случи по-късно в бъдеще. Така че, ако цените на златото се колебаят, фиатните пари могат да го подкрепят и да направят крайната стойност стабилна.

 • Синтетикс: Synthetix е уникално приложение, което предлага комбинация от различни активи за актив със стабилна стойност. Понастоящем това е гръбнакът на дериватите, търгуващи със синтетични активи. Във всеки случай Synthetix Network Token архивира всеки отделен актив в приложението.

Прочетете също: 50+ Топ DeFi проекти през 2020 г.

Приложенията на DeFi променят бъдещето на нашата икономика

Приложенията DeFi бавно, но сигурно променят икономическия модел на света. Дори преди десетилетие да си представим напълно децентрализирана финансова система беше невъзможно. Блокчейн технологията обаче бавно проправя пътя за предлагането на следващата технологична революция.

Въпреки че тези приложения не са перфектни, те все още успяват да заместят наследените от грешки системи.

Ако ви е по-интересно да научите за децентрализираните финанси, бих ви предложил да започнете с нашия курс „Въведение в DeFi“!

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване и не забравяйте да прочетете пълния ни Отказ от отговорност.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector