30+ въпроси и отговори за интервю за Corda

Подготовка за интервю за Corda? Тук ние предлагаме експертно ръководство, което ще обхване най-добрите въпроси за интервю за архитект на блокчейн за вашата подготовка!

Има огромно търсене на работни места, свързани с блокчейн. Това косвено означава, че блокчейн технологиите като Corda също ще бъдат търсени. Статията е насочена към учащите в блокчейн, които се опитват да се подготвят за интервюто. Ще преминем през голямо количество въпроси за интервю за Corda.

Очаквайте скоро: Ръководство за начинаещи за курса за развитие на Corda

Contents

Защо Corda? Разбиране на неговото търсене

Обичайно е бизнесът да приема решения с отворен код за своя бизнес. Това им дава възможност да използват разтвора според техните изисквания.

В момента екосистемата на блокчейн Corda е силна, като голям брой разработчици работят, за да я направят по-стабилна и стандартизирана сред играчите в бранша. На платформата Corda разработчиците могат да създават CorDapps. Също така, блокчейн платформата е известна със своя подход, ориентиран към поверителността, а също и чрез намаляване на разходите, свързани с транзакциите и воденето на записи. Крайният резултат е рационализиране на бизнес операциите.

Как да се подготвим за интервюто в Blockchain?

Подготовката за интервюто никога не е лесна! Но това не бива да ви възпира. Трябва да сте сигурни, че сте силни в основите на предмета и имате способността и уменията да научите по напреднали теми. Преминаването през въпросите за интервюто за блокчейн също ще ви даде предимство по време на интервюто.

В тази статия сме обхванали всички важни неща, които ще са ви необходими, за да се подготвите за интервю, базирано на блокчейн, като интервюто на Corda. Единственото нещо, в което трябва да се уверите, е да модифицирате обучението си въз основа на компанията, към която се насочвате.

Роли и техните изисквания

Има много роли, за които можете да кандидатствате, когато отивате на интервю за Corda. Повечето компании не търсят специално разработчика на Corda, а някой, който има добър набор от умения, когато става въпрос за блокчейн.

Например, те може да търсят специалист или блокчейн архитект. И двамата имат различни роли в управлението и изискват малко по-различен набор от умения, за да успеят.

Запиши се сега: Курс на сертифициран корпоративен блокчейн архитект (CEBA)

30+ въпроси и отговори за интервю за Corda


Нека започнем с въпросите за интервюто за R3 Corda.

Основни въпроси за интервю за Corda

1. Какво е Corda?

Отговор: Corda е популярен блокчейн проект, насочен към бизнеса. Това е с отворен код, където бизнесът може да разработва, изгражда и поддържа оперативно съвместима блокчейн мрежа, където може да управлява строга поверителност. Corda блести, когато става въпрос за технологията си за интелигентни договори. Това носи пряка стойност за бизнеса, тъй като бизнесът може да извършва директни транзакции. Нещо повече, компаниите са нетърпеливи относно случаите на използване на Corda, тъй като сега са по-ориентирани към индустрията.

2. Какви са основните цели на Corda?

Отговор: Corda е различна и може да се разбере от основните цели на Corda. Те са създадени за дълголетие и бизнес. С над 300+ участници в екосистемата Corda, тя бързо се разраства в бизнес екосистемата.

3. Corda е с отворен код?

Отговор: Да, Corda е блокчейн проект с отворен код. Това означава, че бизнесът може да го използва и да го персонализира според собствените си изисквания.

4. Corda има разрешение?

Отговор: За разлика от други популярни платформи на пазара, Corda е напълно разрешена блокчейн и всеки потребител в мрежата е известен. Ето защо тази платформа е по-подходяща за случаи на корпоративна употреба.

5. Разкажете ни за историята на R3 накратко.

Отговор: R3 разработи Corda и пусна първата си версия през април 2016 г. По това време тя имаше 200 индустриални и технологични партньори. По време на първоначалното си издание той не беше с отворен код. Отиде с отворен код през ноември 2016 г..

Следващият голям етап е издаването на Corda 2 през ноември 2017 г. Последната версия, която е налична в момента, е Corda 4 през февруари 2014 г. В момента тя има 1800+ ангажимента.

6. Разкажете ни за пътната карта на Corda

Отговор: Corda иска да улови обратната връзка на общността и да работи върху нея, за да подобри проекта с отворен код. Точно сега те пуснаха Corda 4 и комуникират с членовете, като внесат важните актуализации в живата версия.

7. Какво е CorDapps?

Отговор: CorDapps е известен като Corda Distribution Applications. Те се движат на платформата Corda. Тяхната цел е да работят съгласно споразумението, което е зададено между възлите, за да може дневникът да бъде актуализиран.

8. Какви са компонентите на CorDapp?

Отговор: Компонентите на CorDapp включват потоци, състояния, договори, услуги и сериализация.

9. Какви са характеристиките на Corda Blockchain? Какво го прави толкова различно?

Отговор: Corda се предлага с много функции на блокчейн. Например, това е с отворен код, което само по себе си е голяма характеристика. Други ключови характеристики включват следното.

 • Поверителност: Позволява на бизнеса да създава разрешени за поверителност мрежи, които подобряват поверителността.
 • Оперативна съвместимост: Той предлага оперативна съвместимост в мрежата на Corda, което означава, че всеки може да взаимодейства помежду си, въпреки версията си. Те могат безопасно и безпроблемно да извършват транзакциите.
 • Гъвкав и пъргав: Corda поддържа гъвкаво развитие, което отговаря на бизнес изискванията. Бизнесът може да започне бързо и да го персонализира според своите изисквания.
 • Отворен дизайн: Той дава възможност за среда за сътрудничество, която води до подобряване на платформата и подобряване на интеграцията на блокчейн технологии в бизнеса.
 • Отворено развитие: Той предлага стабилна общност, която работи за усъвършенствана блокчейн технология чрез Corda.

10. Обяснете оракулите

Отговор: Oracle присъства в платформата Corda, за да гарантира, че транзакциите се подписват само ако фактите в нея са верни.

Искате ли да станете експерт на Corda? Ето ръководство за сертифициране на R3 Corda, което ще ви води през процеса на сертифициране.

Въпроси за интервю за Corda: Средна трудност

11. Обяснете как работи Corda?

Отговор: Corda е различна в сравнение с традиционните корпоративни блокчейн решения. Той не се опитва да провери транзакция, като се свърже с всеки друг партньор и след това финализира транзакцията. Ето защо Corda се нарича технология на разпределена книга. Това е по-скоро графика, отколкото равнопоставен блок. Данните за транзакциите се споделят основно между страните с възможност за решения на трети страни за проверка на данните или транзакцията, когато е необходимо. Това отваря много проблеми с мащабируемостта.

12. Какво е икономически модел на мрежата Corda?

Отговор: Икономическият модел на Corda Network зависи от участниците в мрежата, включително дизайнерите, правителствата, потребителите, свързани с бизнес мрежите. Доставчиците на инфраструктура и услугите на oracle също участват в мрежата и са тези, които или трябва да плащат, или да получават пари. Мрежата също така поддържа цифрово представяне на фиатни пари. Това дава на всеки достъп до блокчейна Corda с фиатни пари, но управляващите органи го регулират. За да се преодолее това, Corda трябва да подкрепи платформа, която може да бъде по-добре регулирана и приета от регулаторните органи.

13. Как се различава Corda в сравнение с публичните блокчейн? 

Отговор: Публичните блокчейни са големи мрежи, където всеки партньор има своя роля. Ако вземете под внимание Ethereum и биткойн, тогава ще забележите, че ако се извърши транзакция, голям брой възли трябва да участват в нея за нейното завършване.

Въпреки че е революционен, той страда от недостатъци, включително мащабируемост, поверителност и ефективност. Тук Corda влиза и предоставя технология за разпределена книга, която не разчита на информиране на всеки партньор за извършване на транзакция.

14. Как се различава Corda от биткойн?

Отговор: Corda е подобна на Bitcoin в много отношения. Например и двете предлагат неизменни състояния, които се създават и консумират от транзакции. Освен това и двамата имат своите транзакционни изходи и входове. В случая с биткойн се използва наборът UTXO, което означава неизползван изходен набор от транзакции. В Corda нещата са по-обобщени, но поддържа сложни модели данни.

Една голяма разлика е как данните се съхраняват в единични биткойн транзакции. Той следва твърд формат на данните. За разлика от тях, държавите от Corda поддържат произволно въведени данни, които са по-гъвкави в сравнение с други формати.

15. Посочете разликите между Corda и Ethereum.

Отговор: Що се отнася до Enterprise Ethereum, има много прилики, включително възможността за стартиране на CorDapp код в мощна виртуална машина. Освен това и в двата DLT езици за програмиране, които не са сглобяеми, могат да се използват за писане на интелигентни договори.

Най-голямата разлика е как се изпълняват договорите както в Ethereum, така и в Corda. В Ethereum договорите са основно екземпляр на програмата, която се поддържа и репликира от участващ възел. Това е много подобно на обектно-ориентираното програмиране. За разлика от това, Corda третира интелигентните договори като набор от функции. Основният фокус е просто да поддържате системата синхронизирана с помощта на функцията за проверка – функция без състояние и чистота.

16. Сравнете Corda с популярни корпоративни блокчейни.

Отговор: Има много различни корпоративни блокчейни, които са популярни, включително Hyperledger Fabric и Enterprise Ethereum. Всяко от тези решения, основани на предприятието, е отлично и предоставя на бизнеса валиден начин за използване на технологиите за разпределена книга. Техният подход или визия обаче са много ограничени. Те са най-подходящи за изграждане на самостоятелна или независима мрежа, която няма да работи с други технологии за разпределена книга. Например активите, спечелени в мрежата, няма да бъдат използвани от другата.

Любопитни ли сте от разликите между корпоративните платформи? Ето ръководство за сравнение на Hyperledger срещу Corda срещу Ethereum.

17. Какво представлява мрежата Corda?

Отговор: Мрежата е колекция от възли, където всеки възел е в състояние да изпълнява екземпляра на Corda заедно с CorDapps. В мрежата на Corda комуникацията в рамките на възела се осъществява като точка до точка. Това означава, че в мрежата на Corda няма глобално излъчване. За да картографира възлите, Corda използва сертификат, който лесно картографира възлите и проверява тяхната мрежова идентичност.

18. Как се различава Corda Ledger?

Отговор: Ledger в Corda работи по различен начин. Тук главната книга зависи от перспективата на връстника. Например, ако двама връстници комуникират помежду си, те ще видят точната версия на дневника или факта, че споделят помежду си. Това се прави, за да се гарантира, че мрежата е гъвкава и мащабируема. По принцип книгата не е едно централно хранилище за данни.

19. Какво представляват договорите в рамките на Corda?

Отговор: Договорите са правни кодекси, които се определят според изискванията на страните. Интелигентните договори в Corda са написани с помощта на Kotlin и Java. Освен това договорите се изпълняват по детерминиран начин, така че да не могат да се правят двойни разходи.

20. Какво представляват транзакциите в рамките на Corda?

Отговор: Транзакция в мрежата на Corda се случва, когато пари или друга информация се изпраща между връстници. Corda, подобно на Bitcoin, използва UTXO, т.е.неизразходвани транзакции. По принцип процесът на актуализиране на счетоводната книга се извършва чрез предложението.

Въпроси за интервю за Corda: Експертно ниво

21. Какви са двата вида консенсус в Корда?

Отговор: Двата типа консенсусни алгоритми в Corda включват следното.

 • Консенсус за валидност → В този консенсус необходимият подписващ проверява валидността на данните или транзакциите, преди транзакцията да бъде подписана.
 • Консенсус за уникалност: Консенсусът за уникалност се осъществява от нотариалната служба.

22. Обяснете нотариусите

Отговор: Нотариусите в мрежата на Corda присъстват, за да осигурят уникалния консенсус. Това е мрежова услуга, която има няколко ключови отговорности, включително предотвратяване на „двойно харчене“. За да го направят функционален, нотариалните клъстери съдържат органи за отпечатване на време, които определят периода, в който транзакцията трябва да бъде нотариално заверена.

23. Какво знаете за Vault?

Отговор: Трезорът е хранилище, в което се съхраняват данните на собственика на важния възел. Може да съдържа неконсумирани състояния и консумирани състояния. Неконсумираното състояние е последното състояние на Сейфа, докато консумиращите състояния имат исторически характер и вече са били консумирани по време на транзакция.

24. Какво представляват потоците в Корда?

Отговор: Потоците се използват в Corda за автоматизиране на процеса на актуализиране на съгласуваната книга. Така че, ако два възела комуникират помежду си, те ще го направят през потока. Също така, ако потоците са вградени, те ще бъдат използвани за автоматизиране на общи задачи.

25. Обяснете детерминистична JVM?

Отговор: Детерминирана JVM е Java виртуална машина, която е детерминирана по своята същност. Тук се извършват транзакциите.

Искате ли да научите повече за JVM? Ето пълен урок за Corda, който можете да използвате, за да научите как да развивате Corda по правилния начин.

26. Какво означават държавите в Корда?

Отговор: В Корда държавите са фактите на главната книга. Държавите представляват фактите, съхранявани в дневник в даден момент. Ако някоя информация се промени, тогава състоянието също ще се промени, представяйки новата информация. Това означава, че държавите се развиват въз основа на промените. Освен това по-старите държави нямат исторически характер. За да съхранява всички исторически състояния, всеки възел има свой собствен Сейф, където съхранява тези състояния.

27. Какви са условията за завършване на транзакция?

Отговор: Сделката се извършва, ако:

 • Сделката е валидна по договор
 • Необходимите страни подписват транзакцията
 • Транзакцията не прави двойни разходи

28. Какъв е форматът на CorDapp?

Отговор: Форматът на CorDapp е полумаслена JAR. Той съдържа всички зависимости на CorDapp.

29. Какви са предимствата от използването на Corda в Enterprise Settings?

Отговор: Има много предимства от използването на Corda в корпоративна среда. Основните предимства на технологичните решения на блокчейн, базирани на Corda, включват следното:

 • Доказано изпълнение: Мрежата Corda може да обработи 600 TPS (транзакции в секунда).
 • Силно мащабируема: Той е силно мащабируем и може да работи във всяка екосистема.
 • Интеграция на предприятието: Може да работи добре с критично важни мисии и технологии за бази данни.
 • Сигурно и лично: Corda може да бъде конфигуриран да работи по сигурен и личен начин. Например информацията се споделя само когато има нужда да се знае. Също така възлите могат да бъдат хоствани зад защитната стена с опция за интегриране на HSM.
 • Готов за облак: Corda Enterprise може да бъде накарано да работи с облачни решения. Например Docker може да се използва за създаване на нови възли.
 • Оперативна съвместимост: Той е оперативно съвместим и 100% съвместим с други версии на Corda, включително неговата версия с отворен код.

30. Какви са предпоставките за бягане на Corda?

Отговор: За да стартира Corda и да работи в среда за разработка, разработчикът трябва да има следните предпоставки.

 • Java 8 JVK
 • Git

Заключение

Това ни води до края на нашите въпроси и отговори за интервюто в Corda. Corda е първокласна корпоративна блокчейн технология. Тъй като Corda набира все повече обороти от ден на ден, търсенето на експерти от Corda се увеличава с бързи темпове. Следователно е въпрос на време кога конкуренцията ще стане по-строга от всякога. Следователно определено трябва да усвоите курса за разработка на Corda, за да вземете интервюто си сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map