Базов протокол: с отворен код и за предприятие

Ако искате да научите за базовия протокол, тогава сте попаднали на правилното място.

Блокчейн индустрията се развива с бързи темпове. Винаги има нужда от по-добри технологии или по-добър начин да се направят нещата. Ето защо сега имаме „Базов протокол“.

В тази статия ще научим за нея, за да разберем какво може да предложи.

изходен протокол

Какво представлява базовият протокол?

EY е една от границите, когато става въпрос за еволюция на блокчейн технологията. Те заедно с Microsoft и ConsenSys на 4 март 2020 г., обяви Baseline Protocol. Това е инструмент за блокчейн в публично достояние, с който предприятията разгръщат и изграждат сигурност на бизнес процесите. Той може да се използва и за създаване на процеси за възлагане на обществени поръчки и има възможност да прави това частно. Всичко това може да се направи в публичния блокчейн Ethereum.

В момента базовият протокол се разработва от EY в сътрудничество с Microsoft и ConsenSys.

Първото забележително нещо при базовия протокол е, че той е с отворен код. Това означава, че е безплатно за използване и предлага на бизнеса евтино приемане. Технологията съчетава най-добрия напредък в областта на блокчейн, съобщения и криптография. Всичко това се извършва чрез публичния Ethereum Mainnet.

Унибрайт и тяхната роля

Друг играч, който играе ключова роля в Baseline Protocol, включва Unibright. Неговата роля е да даде на бизнеса възможността да свързват традиционните си системи чрез Ethereum Mainnet.

Те ще осигурят рамката на Unibright. Рамката ще бъде „готова за базово ниво“, което означава, че е напълно съвместима с базовия протокол. Това ще даде на предприятието набор от инструменти, необходими за създаване и установяване на цялостен жизнен цикъл на бизнеса.

Те предоставят следното


  • Unibright Workflow Designer
  • Мениджър на жизнения цикъл на Unibright
  • Конектор Unibright
  • Unibright Explorer

Какво означава това? Той ще поддържа визуален интелигентен договор, генериране, моделиране, наблюдение и свързване на базовите процеси.

С прости думи, протоколът ще даде възможност за сложно и поверително сътрудничество между предприятията. Сътрудничеството също ще бъде направено по такъв начин, че няма поверителни данни по веригата, които могат да изтекат или да останат. За да гарантира, че отговаря на стандартите, определени от индустрията, проектът Ethereum-Oasis ще го управлява. Проектът се финансира от Enterprise Ethereum Alliance и се управлява от OASIS.

Прочетете също така и за принципите на Enterprise Blockchains

Unibright ще се погрижи и за преглед и добавяне на спецификации и код и ще работи в тясно сътрудничество с ЕИП – The Integration TaskForce.

Научете повече за базовия протокол

За да получите по-добро разбиране, нека разгледаме ключовите функции, които Baseline може да предложи.

Поверителност, разрешение и ефективност

В основата си трите елемента, които са най-важни за всяко предприятие, е разрешение, поверителност и разрешение. Базовият протокол го разбира и предоставя и трите изисквания, използвайки технологията на блокчейн.

Това означава, че предприятията могат да създадат разрешена мрежа и да решават кой, кога и как могат да имат достъп до ресурсите в мрежата. Той също така прави по начин, ориентиран към поверителността, който защитава ценностите на потребителите. И накрая, се грижи за представянето, където фокусът е да се осигурят резултати по-бързо, ефикасно и ефективно.

Като се грижат за всичко това, предприятията вече могат да се съсредоточат върху внедряването на своя бизнес, вместо да фиксират основните аспекти на която и да е разпределена мрежа..

Ethereum Mainnet като Middleware

Базовият протокол ще промени начина на работа с Ethereum Mainnet (публичен). За да сте сигурни, че предприятията могат да работят по по-рационализиран начин. С прости думи, Baseline Protocol разбира Ethereum Mainnet като Middleware. Това обаче не означава, че ключовите характеристики на публичния Ethereum Mainnet са променени. Все още е разпределена публична книга, където потребителят трябва да плати за своите действия чрез газ. Тази проста промяна може да доведе до много промени в начина, по който предприятието използва технологията на блокчейн.

Средният софтуер е неограничен и лесен за използване. Това означава, че компаниите могат да използват протокола, за да изградят своя продукт върху него. Обществената мрежа съдържа локални мрежи (системи от записи) като SAP решения, които могат да работят самостоятелно и след това да взаимодействат с Mainnet като обща референтна рамка. Това означава, че ако състоянията на бизнес процеса се променят, той може да се свърже с Mainnet и да актуализира състоянието си с публичната мрежа.

Микроуслуги

Технически базовият протокол следва архитектура, базирана на микроуслуги. Това дава възможност на различни компании да се свързват помежду си, използвайки архитектура, базирана на микроуслуги. Комуникацията се осъществява с помощта на базовия API. Той действа като шлюз по подразбиране за съобщения между различни микроуслуги.

Няма поверителни данни по веригата

Друга ключова характеристика, която се предлага от базовия протокол, е способността му да осигурява сътрудничество и поверителност между предприятията, без риск от оставяне на чувствителни данни. Това превръща Базовия протокол в дефакто решение за ангажиране в цялата екосистема, без да е необходимо да се притеснявате за предприятията или за засегнатите страни.

Токенизация и DeFi

Извън кутията, Baseline Protocol ще поддържа DeFi и токенизация. Това дава стимули за предприятията, които искат да обозначат своя бизнес процес и услугите му.

Отворен код

Не на последно място, Baseline Protocol е проект с отворен код. Това означава, че компании или всеки разработчик, който се интересува от решението, може да го поддържа да расте и да го движи в правилната посока.

Техническа перспектива – Базов протокол

В този раздел ще се опитаме да получим техническа перспектива за базовия протокол. Досега трябва да знаете, че той използва архитектура на микросервис. Контейнерът за микросервиз на бизнес процес ще съдържа следното.

  • API на базовата линия → API ще действа като шлюз за услугите и Mainnet.
  • Система за опашки → Системата за опашки ще гарантира, че услугите в контейнера са добре организирани, като предлага правилно управление на опашките.
  • Услуга за нулево знание-доказателство → Това се използва за генериране на доказателства за последователност и изпълнение на частната логика.
  • Услуга за сигурни съобщения → Тя предоставя услугата за осигуряване на безопасен транспорт на съобщения без гражданство.

За да работят контейнерите, всички те са свързани към „интелигентни договори за регистратор“. Те действат като обща референтна рамка и се намират в мрежата Ethereum Mainnet.

Заключение

Това ни води до края на нашата статия за въвеждане на базовия протокол. В бъдеще ще го разгледаме по-подробно и ще ви предоставим задълбочено ноу-хау как да го използвате.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map