Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Blockchain Digital Transformation – PowerPoint Presentation

В тази статия ще разгледаме нашата визия и анализ на приемането на корпоративни блокчейни и как ще постигнем 3 трилиона долара добавена стойност до 2030 г., използвайки нашата блокчейн презентация PowerPoint.

101 Blockchains е компания за блокчейн изследвания и стратегическо консултиране. Ние сме фокусирани върху обучението по технология блокчейн и разширяване на границите на общественото възприятие и разбиране на технологията блокчейн.

Световната търговска организация пусна a доклад за ефекта на технологията на блокчейн относно международната търговия. Според доклада, добавената стойност на Blockchains в глобален мащаб може да достигне почти 3 трилиона долара до 2030 година.

Тази блокчейн презентация ще ви даде ясна представа за произхода на Blockchain и накъде се насочваме. Ако обичате да четете статията, предлагаме да изтеглите и блокчейн PowerPoint ppt /блокчейн pptx и го споделете с приятелите си. Можете също да използвате това като безплатен блокчейн шаблон на PowerPoint във вашите други свързани с блокчейн проекти или презентация за въвеждане на блокчейн (според условията за използване).

Запиши се сега: Курс за основи на Enterprise Blockchains

Ще започнем с няколко слайда с основи на блокчейн, за да сме сигурни, че всички сме в съответствие с бизнес блокчейна:

Връзки за изтегляне: Blockchain pptx | Блокчейн pdf | Блокчейн Powerpoint

Слайд-2: Публична срещу частна мрежа

Досега фокусът в индустрията беше предимно използването на публични блокчейн мрежи. Благодарение на биткойн, криптовалутата от първо поколение, която купи идеята за Blockchain за нас. След това се подобрява от второ поколение Ethereum, което въвежда интелигентни договори и dApps. По-късно и други обществени мрежи като EOS, NEO и др. Също стигнаха до пазара с подобрено изпълнение и понякога различни подходи.

От другата страна имаме частна блокчейн структура. През последните няколко години стотици предприятия изграждаха частни мрежи или разрешени мрежи, където всеки потребител се идентифицира, проверява и получава данни според определените му разрешения. Ето как предприятията възприемат блокчейн технологията. Една от водещите рамки, които предлагат разрешена мрежа, включва Hyperledger Blockchain. Ще говорим за това по-късно.

Но трябва ли да възприемем блокчейн технологията? Нека да го изследваме в нашата презентация на технологията блокчейн.

Прочетете също: Обществен срещу частен блокчейн


Slide-3: Основни характеристики на Blockchain

И така, какво прави блокчейн технологията толкова уникална? Защо толкова много предприятия в момента разработват свои собствени базирани на блокчейн приложения?

Ако проучим предприятията и как те използват технологията blockchain, можем да видим следните функции на blockchain, които се използват от тях.

 • Децентрализирано и разпределено: Блокчейнът е децентрализиран, разпределен цифров запис на транзакции (Ledger), който е защитен с помощта на различни криптографски техники.
 • Подобрена сигурност и неизменност: Всяка транзакция първо се проверява, преди да бъде добавена към Blockchain. След като бъдат добавени, те не могат да бъдат модифицирани по никакъв начин. Също така е лесно да проследявате транзакциите и да ги проверявате чрез алгоритъм за консенсус peer-to-peer.
 • Разпределени книги: Всички членове в мрежата имат достъп до една и съща „версия на истината“, но нито един потребител не може да я контролира.
 • Въз основа на консенсус: За да добавим нова транзакция, трябва да постигнем консенсус в мрежата. Това създава ненадеждна среда. Без ефективен механизъм за консенсус бихме имали бавна и скъпа база данни.
 • По-бързо: Благодарение на механизма за консенсус, ние имаме доверието и можем да одобряваме транзакции много по-бързо.

Забележка: Ако изграждате собствена корпоративна презентация на блокчейн, тогава препоръчваме да включите ключовите характеристики на Blockchain, тъй като тя може да даде на читателите добро основно разбиране за това, което Blockchain може да предложи.

Обичате това, което четете? Ако отговорът е да, споделете тази най-добра блокчейн презентация (изтеглете блокчейн pptx) с вашите връстници!

Слайд-4: История на блокчейн технологията

Свръхсвързан ли е блокчейн? Отговорът е да. Въпреки че Blockchain може да звучи прекалено свръх, в действителност Blockchain се е подобрил много през последните няколко години. Нека да разгледаме историята на блокчейн технологията.

Трябва също така да сте запознати с бялата книга на Сатоши, която беше издадена преди 10 години. Друго голямо събитие е пускането на блокчейна Ethereum, който въведе две важни концепции, т.е. интелигентни договори и децентрализирани приложения (dApps). Обаче още две големи събития повлияха на корпоративния блокчейн свят. Те са както следва.

R3: През 2014 г. се формира Blockchain Technology R3. Консорциумът Forms също е създаден с над 40 наследени финансови компании за внедряване на блокчейн технология. R3 блокчейн платформата на име Corda има силно присъствие във финансовия сектор, което сигнализира за успеха на проекта.

Hyperledger: През 2015 г. фондацията Linux разкри един чадър блокчейн проект с отворен код, наречен Hyperledger. Под ръководството на Брайън Белендорф Hyperledger се използва почти във всички корпоративни блокчейн проекти.

Тези 2 събития са основни събития, които са оформили настоящата блокчейн екосистема. Вместо да имаме една голяма мрежа, ние имаме много персонализирани специализирани мрежи според нуждите на всяка организация.

Не сме сигурни как ще се представя Blockchain в бъдеще, но 2019-2020 са предизвикателно годините на корпоративните blockchains. Тук ще станем свидетели на все повече и повече специализирани мрежи, които ще обслужват конкретни случаи на употреба. Накратко, ще видим още примери за технология на разпределена книга (DLT), използвана в централизирани организации.

Слайд-5: Видове блокчейн

По принцип има три типа блокчейн мрежи: публична, частна, федеративна

В публична блокчейн мрежа всеки може да се присъедини и да участва. Не само това, но и всеки може да премине през Книгата и да участва в консенсуса на мрежата.

В частните блокчейни една организация ще има власт над мрежата, където ще диктува кой може да се присъедини и да осъществи достъп до мрежата.

Мислете за това като за централизирана-децентрализирана мрежа.

Но с обединената Blockchain ще получите децентрализирана частна среда.

Звучи объркващо? Не се притеснявайте, ние ви покрихме. Във федеративния блокчейн, вместо една организация, която поддържа мрежата, ще има множество организации, които ще поемат ролята на вземане на решения.

Присъствието на множество страни в мрежата установява децентрализираната структура на федеративния блокчейн.

Съществуват и два типа Blockchain без разрешения.

Без разрешение е отворен за всички да се присъединят, разгледат и утаят.

От друга страна, разрешената корпоративна блокчейн не е задължително да има естествен маркер или актив за своята платформа. Те също не се нуждаят от миньори и също се нуждаят от жетони. Те са разрешени, което означава, че техните собственици строго го контролират и персонализират според своите нужди.

Искате ли да научите повече за трансформацията на блокчейн? Запишете се в нашия курс за сертифициран Enterprise Blockchain Professional (CEBP) сега!

Слайд-6: Използвайте стойността на случаите > Предизвикателства при изпълнението

Има много различни случаи на използване на корпоративна блокчейн. Съществуват обаче предизвикателства пред изпълнението, както и във всеки случай на употреба. Доверието на Blockchain създава съвсем нова стойност, тъй като позволява на организациите да се справят с фалшификатите и корупцията по много по-добър начин. Освен това подобрява веригата на доставки, автоматизира процесите и подобрява съхранението и достъпа до данни.

Използвайки технологията на блокчейн, банките могат да направят своите потребители център на тяхното потребителско изживяване. В момента повечето от големите банки вече са в процес на проучване и приемане на блокчейн технологията, въпреки че не са открити за биткойн.

Както вече споменахме, има предизвикателства за приемане на блокчейн, като се има предвид, че това все още е нова технология. Стойността обаче продължава да расте, както можем да видим от настоящата блокчейн екосистема около нас. С течение на времето ще можем да решим повече предизвикателства и да включим по-добре технологията на блокчейн.

Два ключови случая на използване на блокчейн технологията включват проследяване на продукти и управление на вериги за доставки. Една от вертикалите, която има огромна полза, включва маслото & Газов вертикален. В момента Shell инвестира в Blockchain, тъй като докладите на Accenture показват, че Blockchain може да спести 5% приходи само чрез подобряване на точността.

В повечето случаи, когато хората мислят за Blockchain, те мислят за биткойн. Биткойнът е първо поколение блокчейн криптовалута, но Blockchain е повече от криптовалута.

Слайд 7: Нефинансови предприятия

Както можете да видите, има 20 водещи предприятия, внедряващи блокчейн технология.

 • Автомобилни гиганти като Форд & Toyota внедрява Blockchain в своите интелигентни решения за мобилност.
 • Търговските гиганти като Walmart и Nestle прилагат Blockchain за проследяване на хранителни продукти. Walmart използва IBM Food Trust за ежедневна работа; той използва Blockchain за проследяване и управление на всички свои стоки на дребно.
 • Застрахователни гиганти като Metlife & Prudential експериментират с Blockchain за застраховка с автоматизирани застрахователни искове и търговски решения
 • Корабоплавателни гиганти като FedEx & Maersk създават платформи, задвижвани от Blockchain, за търговия, които ще наблюдават корабоплаването.
 • Дори Facebook работи върху собствен блокчейн екип, за да проучи добавената стойност на блокчейн технологията.

Но това е само върхът на айсберга. Нека разгледаме по-интересни проекти, особено свързани с обединени мрежи.

Слайд-8: Обединени блокчейн мрежи

През последните три години се полагат огромни усилия за създаване на обединени мрежи. Повече от десетки проекти използват Hyperledger или R3 Corda, както можем да видим в инфографиката! Сега имаме доверена среда между групи банки, доставчици на застрахователни услуги и вериги за доставки.

Обединената мрежа е следващата стъпка в напредъка на технологията на блокчейн. Следващата му фаза ще бъде разгръщането на приложения с добавена стойност, които ще работят над тези мрежи.

Един пример е B3i, който използва блокчейн технологията на R3 за дигитализиране на цялата официална застрахователна документация. Това ще позволи на компаниите да рационализират услугите си и да осигурят по-добро удовлетворение на своите потребители.

Има и някои големи доставчици на софтуер, които вече участват активно в тази нова екосистема. Нека ги изследваме.

Слайд-9: Екосистема за корпоративни блокчейни

Екосистемата Enterprise Blockchains се развива изключително бързо с доставчици, които предлагат Blockchain като услуга. Ще имаме и различни корпоративни блокчейн платформи като Corda, Hyperledger & Ethereum.

Ето ръководство за Hyperledger срещу Corda r3 срещу Ethereum, което можете да проверите

Понастоящем тези доставчици са активни и инвестират усилия в технологичните разработки и в аспекта на продажбите и маркетинга. От 2019-2020 г. ще видим все повече и повече инвестиции от тези доставчици.

Oracle също наскоро обяви, че има повече от десет проекта в производство на техния блокчейн като платформа за услуги.

Oracle, както и повечето от останалите, разработиха своята блокчейн платформа върху рамката на Hyperledger. Hyperledger беше първият, който се фокусира върху специализирани мрежи и следователно има предимство за първите хамали.

Нека да разгледаме по-нататък към екосистемата Hyperledger.

Връзки за изтегляне: Blockchain Architecture ppt | Блокчейн pdf | Блокчейн Powerpoint

Слайд-10: Блокчейн екосистема на Hyperledger

Hyperledger е известен със своята екосистема и следователно е един от най-популярните корпоративни блокчейни. Той се използва активно от големите вериги за доставки като Food Trust с Walmart.

Hyperledger си сътрудничи с всички доставчици и както можем да видим резултатите с блокчейн Oracle, AWS, Microsoft AZURE, дори Samsung разработва своето блокчейн приложение, използвайки Hyperledger.

Във визията на Hyperledger „ще има свят от много вериги, някои публични мрежи като Bitcoin и Ethereum, някои частни мрежи, някои разрешени, други без. Всяка общност може да има свой собствен тип мрежа. “

По същия начин уеб сървърът на Apache даде на хората инструмента за изграждане на собствен уебсайт, вместо да ги кара да използват един голям сайт.

 • Лондонска фондова борса: Лондонската фондова борса използва Fabric за създаване на финансова бизнес мрежа. Те планират да използват мрежата за постигане на оперативна съвместимост със съществуващите си системи, като по този начин насърчават тяхната ефективност.
 • T-Mobile: T-Mobile създаде Hyper Directory Sawtooth с помощта на Hyperledger Sawtooth, за да осигури решения за управление на достъп и идентичност.

Здравеопазването е и едно от водещите здравни предприятия, които приемат Hyperledger. Нека да се потопим във вертикалата на здравеопазването.

Слайд-11: Здравеопазване

Разпределената технология Ledger всъщност може да спаси живот! Как?

 • Чрез проследяване на веригите за доставка, фалшификатите се пазят в залива – С около 10 до 30% от фалшификатите на лекарства, фалшифицирането на наркотици е голям проблем за цялата здравна индустрия, тъй като възлиза на 200 милиарда долара годишно.

  За да се спре фалшифицирането на наркотици, всички лекарства първо се регистрират в Blockchain, преди да напуснат производствената фирма. Това означава, че ако записът на дадено лекарство не бъде намерен в Blockchain, той лесно може да бъде идентифициран като фалшив.

 • Можем да сложим край на силозите с данни и чрез използване на мрежата от тръстове. Можем да осигурим прозрачност по-бързо и по-добре. Клиничните изпитвания произвеждат тонове данни, а Blockchain for Healthcare може да им помогне да съхраняват в разпределена мрежа, което ги прави лесно достъпни за всички. Данните включват статистически данни, доклади, проучвания, медицински изображения, кръвни тестове и т.н..
 • Процесът на искове се подобрява чрез сигурно споделяне на данните. Таксуването и исковете за здравеопазване страдат от измамни дейности. Blockchain наистина може да трансформира процеса на искове, като предостави доверена мрежа.

Въздействието на Blockchain се наблюдава и върху държавните услуги. Нека ги изследваме по-нататък.

Запиши се сега: Корпоративен блокчейн и курс за управление на веригата за доставки

Слайд-12: Блокчейн за държавни услуги

Blockchain for government предлага слой от доверената мрежа, където ще има безхартийна документация. Ключът тук е безхартиената документация, тъй като всички знаем как документите могат да доведат до липса на доверие, тъй като това означава, че данните могат да се манипулират или да се извърши грешка.

Да не говорим, безхартиената система може да обработва огромна част от данните наведнъж, като плащания на сметки, заявления за визи и др..

Ето само кратък списък с държави, които вече приемат Blockchain, за да подобрят своите услуги, да увеличат прозрачността и да се борят с корупцията.

 • Швейцария: Градът Zug създаде нова платформа, наречена ZugID. Това приложение ще позволи на всички граждани на Цуг да получат достъп до електронното управление по сигурен начин.
 • Бразилия: Правителството се обедини с uPort за лични документи и документация.
 • Естония е отличен пример. Те вече са внедрили Blockchain в своя регистър на земите през 2014 г..

Гласуването също е един от най-добрите примери, показващи как правителствата могат да приемат Blockchain.

Доверието е основна способност, която тласка Blockchain към правителствените процеси. Във всеки един от държавните субекти доверието играе важна роля. Тъй като всяка система е сложна и включва малко заинтересовани страни, Distributed Ledger & Blockchains изглежда е правилната технология за трансформиране на начина, по който взаимодействаме и функционираме.

Слайд-13: Централизиран срещу Децентрализиран Интернет

Сега нека отделим малко време, за да разберем защо Blockchain е основна технология. Това е без доверие. Нещо повече, това е изцяло нова мрежова структура, където вместо да имаме един единствен обект за оторизация, имаме мрежа, в която всеки възел може да участва в метода на консенсуса. Това също така означава нов поток от данни, тъй като всеки възел е свързан. Да не говорим, това означава и нови бизнес модели.

Blockchain предлага много възможности за бизнес на настоящите компании. Uber & Airbnb е страхотен бизнес модел на Web 2.0. Както Airbnb, така и Uber са създадени съответно през 2008 и 2009 г., докато интернет за първи път стана публичен в началото на 90-те. Това означава, че трябва да бъдем по-търпеливи по отношение на иновациите.

Нека разгледаме историята на мрежата по-задълбочено.

Ето ръководство за Централизиран срещу Децентрализиран Интернет, което можете да проверите.

Slide-14: Web 3.0 ще се захранва от Blockchain

Нека да разгледаме историята на мрежата. Всички сме запознати с Web 1.0, където имейлите са норма. Но по това време се оплакахме как не можем да изпращаме снимки. Въпреки това бавно се мащабира благодарение на инженерите, работещи за подобряването му.

Технологичният напредък никога не спира, тъй като Web 2.0 скоро трансформира интернет около нас. Това породи информационно-ориентиран интернет с услуги като Wikipedia, Youtube и Facebook. Към момента тези големи компании контролират интернет и неговите потребители.

По подобен начин Web 3.0 ще бъде бъдещето, тъй като ще преобрази изцяло света около нас. Web 3.0 е уникален поради две причини.

 • Blockchain е всичко за Trust
 • Blockchain ще направи хората отново ценни

Разпределената книга ще служи като ключов инфраструктурен слой в нов доверителен интернет, където различни устройства, включително интелигентни автомобили, могат да взаимодействат помежду си и да постигнат споразумение, използвайки метод на консенсус. Поверителността на потребителите също ще бъде подобрена, където потребителите ще се чувстват по-безопасни и свързани едновременно.

И така, възможна ли е Web 3.0? Разбира се, че е така, но има очевидни предизвикателства, които първо трябва да преодолее. Нека да разгледаме предизвикателствата по-долу.

Връзки за изтегляне: Блокчейн технология Powerpoint презентация ppt | Блокчейн презентация pdf | Блокчейн Powerpoint

Слайд-15: Топ предизвикателства за приемане на блокчейн

Можем да разделим най-големите предизвикателства за внедряване на блокчейн в предприятия на две основни категории: Човешки фактори, Технологични фактори.

Можем да говорим за регулации, обществено възприятие и набор от умения, но всичко се дължи на липса на знания в края на деня. И точно това правим в 101 Blockchains, предоставяйки ценна информация на своите читатели.

Човешки фактори:

 • Регламенти
 • Престъпна връзка
 • Обществено възприятие
 • Комплект умения
 • Технологичен дизайн

Технологични фактори:

 • Мащабируемост
 • производителност
 • Потребление на енергия
 • поверителност
 • Сигурност

Слайд-16: Книга за трансформация на блокчейн

Внедряването на блокчейн е много по-сложно в сравнение с общото инсталиране на приложението. Това означава, че не можете да поискате от вашия екип да инсталира Blockchain точно както правите за инсталиране на уеб сървър. Blockchain осигурява стабилна мрежа, където всеки процес може да взаимодейства помежду си и да поддържа високо ниво на доверие и прозрачност.

От нашия опит ще видите в наръчника за преобразуване на блокчейн, петте стъпки за постигане на върхови постижения във вашата организация включват следното:

 1. Започнете от малко
 2. Изградете работна група
 3. Влак & Образовавай
 4. Разработване на стратегия
 5. Комуникации

Слайд-17: Вие ли сте DOER?

101 Blockchains е нещо повече от проучване & консултантска компания. Ние предлагаме инфографика, ръководства и рецензии и се състои от общност от DOERS. Хора точно като мен & вие, които споделяте една и съща визия за важността на образованието по блокчейн, можете да процъфтите на 101 блокчейна.

И така, как можете да се възползвате от 101 блокчейна?

Като физическо лице можете да разширите знанията си, да допринесете за публикации за гости и дори да се присъедините към програмата на нашия посланик.

Като компания можете да се присъедините към нашата партньорска програма или да работите с нас директно върху собствените си проекти.

Слайд-18: Благодаря

Благодаря за четенето. Намираме се на завладяващ етап, тъй като все повече корпоративни блокчейни са възприети в цялата индустрия! Можете също така да започнете да учите за Blockchain и никога не е късно да започнете да учите.

Не забравяйте да кликнете върху връзката на блокчейн PowerPoint ppt Изтегли. Презентацията на блокчейн ppt съдържа добри случаи на използване на блокчейн ppt.

Може да се изтегли и като блокчейн PowerPoint pdf или а блокчейн шаблон на PowerPoint за изграждане на собствен блокчейн ppt. (според условията за ползване).

Можете да започнете с нашия безплатен блокчейн курс, за да научите повече за блокчейн технологията и да разберете по-задълбочено елементите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector