Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Blockchain Skills: Направете кариера в предприятия

Blockchain се издига на върха по-бързо от всяка друга технология в момента. Нашите типични пазарни стандарти скоро ще се нарушат и ще бъдат заменени с децентрализирани модели. В действителност много предприятия сега търсят начин да си осигурят мястото на пазара. По този начин търсенето на умения за блокчейн все още преобладава.

Въпросът е, че въпреки че има голямо търсене на умения за блокчейн, все още няма достатъчно количество хора с необходимите умения. Въпреки това, за масово приемане на блокчейн, индустриите трябва да наемат правилния екип още сега, без да губят повече време.

По този начин може да бъде чудесна възможност за вас да се издигнете по този повод и да си осигурите фантастична кариера в тези предприятия. Така че, ако все още не сте запознати с тази сцена, определено разгледайте това ръководство. Днес ще ви позволя точно кои умения и навици за блокчейн са ви необходими, за да се превърнете в талант за блокчейн.

Contents

ИСКАНЕ ЗА УМЕНИЯ НА БЛОКЧЕЙН

 

И така, нека започнем!

 

Какви умения за блокчейн трябва да развиете?

Търсенето на умения за блокчейн нараства с бързи темпове. Ето защо трябва да разгледате нашия списък с най-добрите умения за блокчейн технологии, за да разберете от какво се нуждаят предприятията в момента. Нека да видим какви са те –

 • Притежават проницателност в бизнеса и технологиите

Нека започнем с едно от най-желаните умения за блокчейн технология в момента. В действителност основните умения се фокусират главно върху блокчейн технологичната архитектура повече от бизнес перспективата. Предприятията обаче трябва да имат и ръководена от бизнеса архитектура. Трябва да разберете какъв би бил бизнес резултатът, когато сте в корпоративна блокчейн среда.

Освен това трябва да знаете как да изградите връзки и да изследвате различни потоци от данни в търговските партньори или клиенти и продукти. Следователно, рационализирането на бизнес архитектурата, гледаща ядрото на екосистемата или веригата на стойността, трябва да бъде вашият първи приоритет.

Най-добрият начин да го направите е да установите перфектния баланс между технологията и резултатите от бизнеса. Освен това трябва да използвате технологията в определени части само когато има смисъл, а не само защото други компании го правят.

Като професионалист трябва да знаете и за разликата между протоколи, мрежи, технологии, API и много други.


В действителност той ще ви уведоми как трябва да проектирате блокчейн решенията и как това би повлияло и на предприятията. Ето защо много компании вече искат разработчици на блокчейн с умения за бизнес проницателност.

 

 • Имате технически познания за оперативната съвместимост

Оперативната съвместимост ще бъде следващото голямо нещо в света на блокчейн. Понастоящем технологията на блокчейн все още се разраства, но липсва известен удар – няма работеща оперативна съвместимост. Без подходяща оперативна съвместимост много платформи не могат да комуникират помежду си и да станат по-затворено решение.

Например застрахователна компания, предлагаща решение, основано на определени стандарти за блокчейн, не може директно да осъществява достъп или да работи с друга среда на блокчейн, която използва друг набор от стандарти. Така че, когато се опитате да свържете тези различни платформи, те оставят вратички в сигурността.

Ето защо това е едно от уменията за търсене на блокчейн.

По този начин трябва да имате технически познания за оперативна съвместимост. Това е едно от уменията за блокчейн, което определено ще ви помогне да получите солидна кариера в тази ниша.

Още повече, имайте предвид в платформите с отворен код, тъй като те използват предимно общи стандарти. Освен това, предприятията трябва да намалят проблемите с латентността и след като започнат, те ще започнат да стимулират повече бизнес. Така че, опитайте се да влезете в сърцевината на оперативната съвместимост и да накарате вашите умения за блокчейн технология да стартират и работят.

 

 • Разберете децентрализираните и разпределените книги

 

Като едно от уменията за блокчейн технологията, разпределената експертиза на регистъра е задължителна, ако сте разработчик. Има много блокчейн рамки, които предлагат различни резултати. Да си експерт поне в популярните такива със сигурност ще ти осигури кариера в предприятията.

Още повече, че много предприятия вече търсят разработчици, които имат разширени познания за това как да разработят разпределена книга. В много случаи може да се наложи да създадете своя собствена блокчейн рамка изцяло сами.

И така, започнете да научавате повече за основните API, протоколи, мрежова система в системата. Още повече, научете как да разработвате интелигентни договори или да добавяте повече функции без никакви вратички в сигурността.

След като станете експерт, трябва да очаквате красива заплата, когато работите в предприятия.

 

 • Разработване на широкодисциплинарни широки умения

В днешно време много от блокчейн компаниите търсят човек с широки умения за кръстосана дисциплина. Така че, ако смятате, че само знанието за това как да разработите блокчейн е всичко, от което се нуждаете, тогава помислете отново.

В действителност винаги се оценява, че практикуващият блокчейн трябва да има други умения като критично мислене, DevOps, да бъде пъргав, да проектира мислене, самоуправление, адаптивност, умения за анализ и много други.

Освен това, тези умения, заедно с уменията за блокчейн технология, ще ви помогнат да разширите гледната си точка и да видите решението под различен ъгъл.

Искам да кажа, че така започват иновациите на първо място. Само технологичният или бизнес опит вече не е достатъчен. Търсенето на умения за блокчейн повече от тези също нараства. По този начин опитът от край до край на жизнения цикъл за разработване, проектиране, тестване или внедряване също ще дойде със своите достойнства.

Ето защо определено трябва да работите и върху вашите умения за кръстосана дисциплина, заедно с уменията за блокчейн.

 

 • Дълбоко разбирайте различните блокчейн платформи

Когато предприятията започнат да работят по своите блокчейн проекти, те трябва да изберат перфектната блокчейн платформа за своето решение. Може да не изглежда много, но за предприятието е огромно предизвикателство да направи решението успешно.

В действителност множеството различни рамки правят този процес доста сложен. Дълбокото разбиране на това как работят различните платформи като Ethereum, Hyperledger, Corda, Ripple, Quorum и др., Може да бъде огромен плюс за вас.

По този начин можете да изберете коя платформа би била най-подходяща за решението на вашата компания и как можете да използвате тази платформа в своя полза.

Също така трябва да идентифицирате критичните разлики между всички тези платформи. Друго чудесно нещо би било да изберете платформите въз основа на техните типове. Ясно е, че частна платформа в публично ориентирано решение не би била най-добрият избор.

Освен това, тъй като повечето от тези предприятия често отиват за частни или федерални, би било по-добре да имате умения за блокчейн в тези два вида блокчейн.

 

 • Бъдете компетентни с бизнес бизнес процесите

Ако искате да работите в корпоративна среда, трябва да научите за различните им бизнес процеси. Това е огромен фактор, тъй като тези умения ще ви помогнат да развиете или да планирате как компанията може да интегрира блокчейн и да се възползва от него.

Без подходящо познаване на бизнес процесите би било трудно да се извлече привлекателен бизнес казус.

Търсенето на умения за блокчейн в тази ниша е доста голямо и предприятията са готови да платят солидна заплата за това.

Така че, това може да бъде значителна възможност да блеснете. Ето защо трябва да имате по-добро разбиране за обществени поръчки, логистика, дистрибуция, касови операции и др. В действителност тези умения биха ви помогнали да „говорите един и същи език“ на практикуващи.

И така, работете върху тях, тъй като търсенето на умения за блокчейн със сигурност ще ви осигури добра работа.

 

 • Ноу-хау за опростяване

Въпреки че блокчейнът се отървава от сложността на наследените мрежи, той все още е доста сложен. Е, това определено не е ERP система или инструмент за заместване, но можете да го използвате, за да опростите бизнеса си.

Трябва обаче да знаете как да опростите използването на тази технология. В действителност многото функции могат лесно да усложнят вашето решение. Но според едно от правилата за доказване на концепцията, опростяването е ключът. Вместо просто да добавяте нови функции в решението, трябва да изберете опростена методология за проектиране, която може да ви помогне и за иновации.

Наличието на предишен опит в други корпоративни блокчейни или блокчейн като доставчик на услуги може да повиши вашата кандидатура в рамките на корпоративния пазар.

Сега много компании предлагат специални обучителни сесии, за да ви помогнат да развиете тези умения за блокчейн, които са в търсене. Така че, можете да се запишете в една от тях и да обогатите автобиографията си.

 

 • Умейте да разчленявате архитектурни модели на блокчейн

Разчленяването на блокчейн архитектури преди проектирането на решение е огромно умение за начало. В действителност, без подходящо проучване на казус, не можете просто да създадете свое собствено решение за блокчейн.

Освен това, предприятията искат таланти, които могат не само да разработят или проектират решението, но също така могат да дисектират основната технология на всякакъв вид архитектура.

Трябва да кажа, че за това трябва да проучите енергично вече съществуващите архитектури на блокчейн. В момента на пазара има много технологии с отворен код и определено можете лесно да получите техния изходен код от GitHub.

Също така, след като разберете как всяка компания предлага своето решение, можете също да сравните това, което сте проектирали, за да го направите по-рентабилно и ефективно.

В действителност няма много разработчици или инженери на блокчейн, които идват с това умение. По този начин търсенето на умения за блокчейн непрекъснато нараства на пазара.

 • Технически познания за блокчейн екосистемата и стандартите

Задължително е, когато става въпрос за умения за блокчейн. В действителност трябва да имате технически познания за различните блокчейн екосистеми и стандарти. За да подобрите това умение, можете да участвате в много работни групи, които се фокусират върху концепциите и разработват стандарти.

Можете да си партнирате с блокчейн консорциуми и дори да се запишете в академични институции, които ви помагат да научите по-задълбочено за екосистемата.

Освен това блокчейнът не е просто база данни, ще ви е необходима много повече дълбочина, когато развивате уменията си. Освен това, за да успеете, трябва да разберете как принципите на блокчейн работят в различни среди и как можете да ги приложите и в средата на вашата компания.

 

 • Знаете как да комуникирате стойност

Това може да изглежда малко пресилено. Но много компании искат тези умения за блокчейн, когато набират служители. В действителност, ако сте предприятия в областта на развитието на блокчейн, трябва да знаете как да съобщавате стойност.

В този случай комуникацията се отнася до умението за решаване на проблем и помага на колегите ви да оценят това, което предлагате. Когато работят в среда за сътрудничество, клиентите могат да представят проблем. Следователно трябва да имате умението да мислите нестандартно и да заобиколите проблема, когато проблемът възникне.

Това, което прави, е, че ви дава възможност да решавате проблеми за кратък период от време.

Трябва обаче да добавя, че това е относително ново допълнение към търсенето на предприятията от списък с умения за блокчейн. Още повече, доходоносни работни места като разработчик на блокчейн, инженер, дизайнер, правна консултация идват с техния справедлив дял от умения, но всички те нямат умение да помагат на клиентите да оценят ползите, които предлагате.

Така че, опитайте се да развиете и това умение.

 

 • Твърди познания за инструментите за развитие

Сега на пазара има много инструменти за разработка само за блокчейн. Когато работите в корпоративна среда, трябва да сте универсален във всяка област, в която работите. Да предположим, че сте разработчик или инженер. Е, в такъв случай със сигурност бихте били активен член на екипа, докато работите по ново решение.

В този случай трябва да знаете как да използвате тези определени инструменти, за да създадете своя проект за кратък период от време и по-ефективно в този смисъл.

 

Как предприятията развиват своята база за таланти за блокчейн?

Според a скорошно проучване през 2019 г., на 1386 участници, предприятията използват различни методи, за да развият своя вътрешен блокчейн екип. Нека да видим кои методи използват тези предприятия. Трябва обаче да добавя, че реалните числа могат да варират, тъй като не всеки участник е отговорил.

Програми

Процент на предприятията, използващи този метод

Вътрешни курсове

54%

Набиране

52%

Онлайн обучения

51%

Външни сесии за обучение

49%

Придобиване

39%

Наставничество

34%

Лаборатория

20%

Други

3%

 

Така че, виждате ли, предприятията предлагат и много програми, в които можете да развиете своите умения за инженер блокчейн с лекота. Така че, ако имате работещ талант, можете да го усъвършенствате, като си намерите работа в тези предприятия, които предлагат тези програми.

 

Кои са популярните работни места в момента на пазара?

На пазара има някои популярни работни места, които можете да получите с уменията си за работа в блокчейн. Нека да видим какво са това –

 

 • Разработчик на блокчейн

Blockchain разработчикът изглежда е най-търсената работа в нишата на blockchain в момента. Можете лесно да получите кариера като разработчик на пълни стекове в блокчейна. Ако имате умения за инженер на блокчейн, като програмиране от страна на сървъра с аналитични аспекти, тогава работата може да бъде ваша.

За тази кариера обаче ще трябва да разберете по-добре как функционират системите от край до край. Още повече, че транзакционните процеси, настройването на възли или задействането на интелигентни договори биха били вашите отговорности за работа.

Освен това ще ви трябват умения в JQuery, SQL сървъри, AJAX, MVC, .NET, SDL, C ++, C, JavaScript, REST, XCOD, XML, FTP, SOAP и много други.

В действителност това може да бъде чудесна възможност, тъй като можете да работите във всякакъв вид индустрия.

 

 • Блокчейн инженер

Уменията на инженерите в блокчейн са по време на вторите най-търсени работни места в блокчейн. С това определено можете да си осигурите добро заплащане с много работа. Така или иначе, вашите работни задължения ще включват внедряване на блокчейн и разработване на решения за предприятия, използващи блокчейн.

Така че, за това ще трябва да изучавате умения за инженери на блокчейн, които вашата компания търси, и да разработвате приложения, както искат. Освен това ще трябва да работите върху ускорители или активи и да настроите корпоративната инфраструктура въз основа на модели на разпределена книга.

Още повече, че уменията в Python, Oracle, Java, Ripple, Ethereum, Hyperledger и др. Определено биха ви помогнали.

 

 • Блокчейн съветник

Много предприятия, които се придвижват към блокчейн нишата, сега се нуждаят от експерти, които могат да оценят целите си и да изобразят приложимостта на блокчейн.

Ако търсите кариера като блокчейн съветник, трябва да знаете как да анализирате профила на компанията и да измислите перфектни стратегии, които могат да им помогнат да растат. По принцип ще трябва да определите как предприятието може да използва блокчейн, за да добави стойност и да създаде бизнес казус около него.

Още повече, че добрите комуникативни умения или общите междудисциплинарни умения биха ви помогнали при този тип работа. Освен това задълбочените познания за това как блокчейнът наистина работи или как влияе на различните индустрии могат да ви помогнат да блеснете в тази работа.

 

 • Маркетинг специалист

Много предприятия, които имат блокчейн приложения, сега търсят специалист по маркетинг, който да се справи с техните маркетингови стратегии. В началото може да не ви се струва голяма работа. Въпреки че блокчейнът е доходоносна технология и се продава, повечето потребители всъщност нямат представа какво е блокчейн.

Отговорността на маркетинговите специалисти ще включва изследвания върху потребителите, различни продукти, ефективното им предлагане на пазара и обучение на потребителите какво е блокчейн. Без подходяща експозиция, независимо колко доходоносно е решението, то няма да се продаде.

И така, специалистите по маркетинг с база от знания за блокчейн могат да получат страхотна платена работа в тези предприятия.

 

 • Ръководител проект

От заглавието вече знаете какво всъщност може да направи мениджърът на проекта в едно предприятие. Мениджърът на блокчейн проекти има много да изпълни, когато става въпрос за управление на цялостен блокчейн решение. Най-важното е, че тези хора работят като връзка между бизнес човек и разработчици на блокчейн, а също така очертават най-добрата стратегия, използвайки минимални ресурси.

Начинът на мислене на хакер би бил полезен в този тип работа. Като умения за работа в блокчейн трябва да играете силна управленска роля и да бъдете мост между техническите и бизнес перспективите.

 

 • Инженер по качество на блокчейн

По принцип, тъй като инженерните умения на блокчейн, качественото инженерство попада в неговата подкатегория. В действителност тези инженери работят като блокчейн инженер или допълват работата им. Във всеки случай, преди да бъде стартиран даден проект, той трябва да бъде щателно тестван.

И това е мястото, където уменията за работа в блокчейн влизат в игра. Ако търсите кариера като качествен инженер, ще трябва да изпробвате различните рамки, преди да я използвате в организацията. Още повече, след като бъде разработен пълен продукт, ще се уверите, че продуктът отговаря на стандартите.

В действителност можете да използвате много инструменти за разработка, за да тествате блокчейн рамките. Така че знанията за инструментите за разработка като умения за работа в блокчейн също биха помогнали тук.

 

 • Блокчейн правен консултант

Друго от търсените умения за блокчейн би ви осигурило работа като юридически консултант. В действителност, blockchain е на ръба на развитие все още не е перфектен. Поради децентрализираната структура много компании се сблъскват със законови проблеми. Още повече, че криптовалутите получиха своя справедлив дял от лоши резултати.

По този начин мнозина не намират решението за блокчейн като 100% законно. Най-вече в случай на ICO. По този начин юридическият консултант по блокчейн ще трябва да се увери, че техните решения не са директно в противоречие със съществуващите закони.

Понастоящем тези умения за блокчейн в търсенето са над покрива. Но за да се класирате, трябва да имате юридически опит, както и задълбочено разбиране на самата технология на блокчейн.

 

В края

В крайна сметка трябва да знаете, че кариерата в блокчейна е доходна, за да започнете. Можете да се учите от най-добрите от най-добрите професионалисти и да работите в изцяло нов вид технология. В действителност заплащането на тези умения за работа в блокчейн също е основната атракция.

Още повече, че много от работните места дори предлагат $ 140 000 + като месечна заплата, което е нещо, което определено трябва да търсите. Както и да е, посочих уменията за работа в блокчейн, които ще са ви необходими, за да осигурите кариерата си на този пазар.

Така че, можете да следвате списъка и да работите върху вашите умения за блокчейн, за да следвате мечтите си и да получите кариера през целия си живот.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector