Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Блокчейн цифрова трансформация – 30+ примера за трансформация на блокчейн

Трансформацията на блокчейн е върху нас. Всичко започна с биткойн. За първи път се появи през 2009 г. и оттам растежът изобщо не е спрял. Можем да кажем, че в момента сме на етап, в който организациите и предприятията започват да го възприемат. Неговото въздействие е неоспоримо и индустриите следват тенденцията.

Идеята за цифрова трансформация на блокчейн е достатъчно проста за смилане. Той позволява на разпределените възли да се свързват помежду си, без да е необходим централизиран орган. Цифровата книга е това, което прави възможно, когато сигурността, неизменността и прозрачността са първите три предимства.

Това обаче не е това, което ще обсъждаме днес. В днешната статия ще се фокусираме силно върху индустриите, които в момента са трансформирани от блокчейн.

С биткойн се появи първото поколение блокчейн технология. Беше обещаващо, но както всяка технология от първо поколение, имаше и проблеми, свързани с нея.

Точно както начина, по който интернет възникна и имаше проблеми с него.

Първото поколение интернет беше скучно и просто. Работеше както трябва, но там можете да намерите само статични уебсайтове. Винаги можем да мислим за интернет като първата цифрова трансформация, която промени живота. Той обаче нарасна и сега имаме Web 2.0. Блокчейнът е технология, която може да се нарече втора цифрова трансформация и напълно ще промени нашия цифров живот. С blockchain ние изграждаме Web 3.0, бъдещето на интернет и това е трансформацията на blockchain, която чакаме.

Трансформация на блокчейн

Блокчейнът е повсеместен и може да се използва за решаване на различни проблеми. Например тя е полезна в банковото дело, тъй като прави трансграничните плащания по-бързи и по-сигурни. Докато във финансите това може да помогне на компаниите да имат по-сигурна и по-бърза транзакция с пълна прозрачност.

Съхранението на данни също може да бъде чудесен случай за използване на блокчейн, тъй като можем да разпределяме данни между възли, където не е необходимо да бъдат с централизиран орган. Има още примери за трансформация на блокчейн бизнес, които ще обсъдим по-долу.

Накратко, ние сме свидетели на новата промяна, тъй като тя ще трансформира клиентското изживяване.

Много стартиращи компании вече приемат предизвикателството и разработват нови решения, базирани на блокчейна. Това ще дигитализира по-добре екосистемата и ще гарантира, че имаме работеща инфраструктура в основната индустрия, която е пряко свързана с нашето ежедневие. В тази статия ще обсъждаме как една индустрия се трансформира. Ще добавим и няколко примера заедно с него.

За да постигнем трансформация на блокчейн, трябва да се противопоставим на заплахите, които спират растежа му. Автоматизацията е ключът към втората цифрова трансформация. Не само това, но и ние трябва да решаваме проблемите със сигурността и да гарантираме, че технологиите се развиват, без да бъдат възпрепятствани.

Blockchain също ще трансформира интернет, като предостави силно мащабируемо решение, базирано на различни модели blockchain.

Преди да започнем, нека се опитаме да разберем повече за въздействието на блокчейна върху света около нас.


Как решихме проблеми преди блокчейн?

Блокчейнът е сравнително нова технология. То е само на едно десетилетие и трябва да извървим дълъг път, преди да можем да направим нещо съществено с него. За да разберем истински възможностите му, трябва да знаем как е работил нашият свят, преди да започне дигиталната трансформация на блокчейн.

Преди да бъде въведена блокчейнът, нашият свят беше ефективен, но не се възползваше от децентрализираната мрежа. По това време наличието на централен орган беше необходимо за гладкото протичане на операциите. Без тях не е възможно.

Автоматизацията също беше ограничена и не можеше да процъфти, тъй като винаги имаше нужда от централен орган, който да изпълнява изискванията на мрежата. Преди блокчейн винаги трябваше да използваме банки, за да правим транзакции или да търгуваме.

Икономическият пейзаж беше контролиран от централен орган и нямаше друг начин за извършване на транзакции, без банките да научат за това.

Как се променя сега?

Първата промяна в блокчейн трансформацията, която веднага ще видите, е липсата на централизирана власт. Това променя начина, по който взаимодействаме помежду си. Предприятията и организациите също ще се възползват от това, като оптимизират своята мрежа и я автоматизират, без да е необходима човешка намеса. Почти всяка индустрия ще се промени с помощта на блокчейн, включително банкиране. 

Blockchain Digital Transformation Infographic

9 вертикали на блокчейн трансформацията

1. Технология

Blockchain напълно промени начина, по който технологията работи в различни сектори. За да го разберем по-добре, решихме да ги подкатегоризираме по-долу.

 1. Съхранение в облака
 2. Интернет на нещата
 3. Управление на енергията
 4. Кибер защита

Съхранение в облака

Досега облачното съхранение работеше в централизирана среда. Беше ефективен, но също така е уязвим за заплахи за сигурността и хакери. С блокчейн потребителите могат да се доверят повече на облачното хранилище, тъй като то ще премине към децентрализирана система, където е по-малко вероятно да бъде експлоатирана и ще предпази данните от загуба.

Storj е основният пример, когато става въпрос за децентрализирано облачно съхранение. Това променя бъдещето на облачното съхранение, като използва блокчейн и дава възможност на потребителите да имат контрол над своите данни. В момента е в процес на разработка и скоро ще бъде пуснат на алфа етап. Идеята е да се използва използваната честотна лента по целия свят и да се създаде център за данни, където производителността, надеждността и прозрачността са основните фактори за растеж.

Базираното на блокчейн съхранение винаги е по-добро от традиционното съхранение, тъй като решава много предизвикателства, свързани с традиционната система за съхранение в облак. Други проекти, които си струва да се споменат, включват Siacoin, Filecoin, и MaidSafe. Облачното съхранение е чудесен пример за трансформация на блокчейн.

Интернет на нещата

Интернет на нещата (IoT) е новаторска технология. С технологията на разпределената книга тя ще се промени напълно, тъй като ще донесе повече сигурност, прозрачност и възможности, които никога преди не са били изследвани. Ключовата роля на блокчейна тук е да гарантира, че устройствата комуникират помежду си без никакви проблеми. Blockchain също така ще може да съхранява повече информация за устройствата, как те взаимодействат и да изгради мрежа на доверие между устройствата.

Накратко, блокчейнът ще действа като основа на взаимодействията и транзакциите, които се извършват в мрежата. Интелигентните договори също ще улеснят инженерите да автоматизират цялата мрежа. Основните предимства на използването на блокчейн в IoT включват изграждане на доверие, внедряване на ниска цена и по-бързи транзакции.

Много приложения за IoT блокчейн привлякоха вниманието ни. Обаче този, който искаме да обсъдим, е Прожектирани блокчейни на IBM които в момента отключват как бизнесът може да използва IoT с помощта на блокчейн. Друг пример включва Hyundai Digital Asset Currency (HDAC), IoT блокчейн мрежа, която в момента изгражда IoT частна блокчейн. Стартирането на Filament също работи усилено за развитие на IoT индустрията, като произвежда чип, който ще се възползва от блокчейн технологията.

Управление на мощността / енергията

Управлението на енергията е необходимо за по-добро бъдеще. Живеем в свят, в който се нуждаем от силата, за да правим почти всичко. Изчерпваме и методите за изпълнение на енергийните нужди на бъдещето. Тук идва трансформацията на блокчейн.

Blockchain ще промени начина, по който съхраняваме, разпределяме и произвеждаме енергия на първо място. В момента има много междинни продукти, що се отнася до енергийните доставки. Тези компании взимат огромна част от печалбата, за да гарантират, че предоставят своите услуги. С изчезването им енергията ще поевтинее. За да реализират идеите, много стартиращи компании работят в сектора на енергийния мениджмънт. Стартиращите енергийни блокчейн се повишиха почти $ 324 милиона средства през последната година. Досега има повече от 100 енергийни стартиращи компании, които участват в трансформацията на блокчейн.

Нашият избор включва Conjoule и Дрейф. Conjoule изгражда мрежа от партньори, в която всеки ще има собственици на фотоволтаици, корпоративни купувачи и публичен сектор. Drift, от друга страна, ще използва DLT, търговията и машинното обучение, за да предложи нов доставчик на енергия на дребно.

Кибер защита

Киберсигурността е критичен аспект на настоящата технология. Компаниите харчат много ресурси, за да защитят поверителните си данни. Те също така искат да защитят своята инфраструктура от експлоатация, включително рутери и други важни устройства. Не само, че друга критична инфраструктура като транспорт, електроцентрали и т.н. също се нуждае от защита срещу хак

Blockchains ще променят изцяло начина, по който се прилага киберсигурността. Първо, това ще промени начина, по който организацията поддържа данните децентрализирани. По този начин те могат да откажат на хакерите едно място за хакване. Той също така ще въведе мрежа от партньори, която допълнително подобрява сигурността на мрежата. Кражбата на данни и измамите ще останат в миналото, благодарение на защитата, която предлага блокчейнът. Той също така ще предотврати разпределено отказване на услуга (DDoS). Трансформацията на блокчейн може да помогне само ако имаме сигурна среда.

Стартъпите или компаниите, които привлякоха вниманието ни в областта на киберсигурността, включват Граждански, Кеймбридж блокчейн, Гладиус, Книга и много повече. Бихме искали да споменем какво прави Гладиус. Те са стартирането, което в момента използва блокчейн технологията за борба с DDoS атаки и намаляване на времето за зареждане. Това ще помогне на бизнеса да защити своите онлайн услуги от възпрепятстване.

2. Медия

Медиите са индустрия с много долари, която се развива с всяка година. Понастоящем обаче не е подходящ за потребителите или създателите, тъй като междинните продукти се възползват и печелят тонове приходи в процеса. С блокчейн цялото земно пространство може да се промени и да стане по-достъпно за потребителите, както и за създателите на съдържание. Смятаме, че това ще повлияе на следните две големи отрасли.

 1. Реклама
 2. Оценка на пазара
 3. Игри

Реклама

Рекламата е основният бизнес модел за много големи компании. Например Google и Facebook използват модела, за да получат приходи, като същевременно предоставят по-голямата част от услугите си безплатно. Интернет е място, където рекламодателите могат да пускат своите реклами и да печелят приходи в милиони долари. Това не е всичко, тъй като мобилната екосистема улеснява и рекламирането в приложения.

И така, как може преобразуването на блокчейн да промени рекламата? Може да се види от две гледни точки. Първата перспектива е как потребителите ще бъдат засегнати. С новите браузъри, задвижвани с блокчейн, вече е възможно потребителите да изключат рекламата и да защитят поверителността си едновременно.

Вторият начин да го разгледаме е премахването на посредника. Brave също ще пусне своя токен, известен като Basic внимателен токен (BAT), който ще промени начина, по който потребителите и рекламодателите могат да взаимодействат директно помежду си, премахвайки посредници като Facebook, Google и др. По този начин и рекламодателите, и потребителите се възползват от помощ на блокчейна.

Друго забележително стартиране на блокчейн, което бихме искали да споменем, е AdEx. Това е децентрализирана рекламна мрежа, която обслужва реклами с помощта на интелигентни договори и блокчейн.

Пазарна оценка / прогнозиране

Прогнозирането е бъдещето. Тъй като нещата се развиват сложно във времето, не е възможно хората да разберат основната сложност и да вземат решения. С инструментите за прогнозиране или оценка на пазара ще стане лесно за търговците и мениджърите да вземат по-добро решение.

Трансформацията на блокчейн може да ускори прогнозирането до съвсем ново ниво. Холистичният подход може да окаже своето въздействие върху анализи, изследвания и други пазарни сектори. Тъй като блокчейнът може да съхранява огромно количество данни, той може да се използва заедно с машинно обучение или изкуствен интелект.

Авгур, например, прави точно това. Те използват блокчейн Ethereum за захранване на техния протокол за прогнозиране, който се управлява и притежава от хората, а не от която и да е централизирана организация. Награждава хората, ако го предскажат правилно. В момента те са в бета версия и бавно преминават към основната си версия. Друг страхотен пример би бил Гнозис. Те преразпределят бъдещето, като предоставят платформа за прогнозиране на пазара, където ресурсите се разпределят по съответния начин.

Игри

Ще се изненадате да знаете, че Gaming е повлиян от трансформацията на блокчейн. Игрите досега се контролират от корпорации, тъй като те пускат игри, чието създаване струва милиони долари. Също така, икономията на артикулите в играта също се контролира от игралната компания. Сега всичко това ще се промени благодарение на децентрализираните платформи за игри. Също така ще помогне на независимите разработчици на игри да пуснат своите игри по света, без да се притесняват за проблеми, свързани с разрешение или такси. Esports също ще процъфтява благодарение на блокчейна.

Децентрализираните игри също привлякоха вниманието на играчите, както и на компаниите, които са в тази сфера.

Щедрост е сингапурски esports, който решава проблема с eSports с помощта на криптовалутата и блокчейна. Те опростяват проблемите с транзакциите и ги правят прозрачни и бързи. Друг пример би бил Отбор мечта това е решаване на вътрешни проблеми с електронния спорт чрез решаване на проблеми с организацията, плащанията и спонсорите.

3. Право и престъпност

Нашето общество винаги се нуждае от решение за престъпленията, които се извършват. Законът прилага тези строги насоки и гарантира, че престъпността се поддържа на ниско ниво. Ще бъдете изненадани да видите, че законът също е засегнат от трансформацията на блокчейн. Решихме да го категоризираме по следния начин.

 1. Полиция / закон
 2. Безопасност на пистолета

Полиция / закон

Блокчейнът поддържа целостта на данните и по този начин осигурява чудесно място за съхранение на всички доказателства. Той може също да се разпространява, без да се притеснявате за закаляване и добавя необходимия слой сигурност, който добавя смисъл и доверие към правоприлагащите органи.

Очаровани сме от две стартиращи компании, които вдигат тежко в този сектор. Те са Хронично и Елиптична. Chronicled е фокусиран върху предоставя интелигентно решение за веригата на доставки. Той също така разработва комуникационни чипове в близост до полето и защитени от фалшификация контейнери, където съдържанието може да се регистрира и съхранява, което е идеално за правоприлагащите агенции и органи. Елиптиката, от друга страна, е свързана с предотвратяване на престъпления в криптовалутата чрез разбиране на модели в мрежата и промяна на властите, в случай че се появи нещо подозрително.

Бихме искали също да споменем Неутрино. Той предлага решение за прилагане на закона, което предоставя по-добри инструменти за проследяване и анализ в множество блокчейн.

Проследяване на пистолета

Незаконното притежание и използване на оръжия нарастват в много държави по света. С блокчейн можем да имаме система, при която всеки пистолет може да бъде отчетен. Инфраструктурата ще проследява всяко оръжие, което напуска фабриката, и помага да се спре незаконната употреба и износ на оръжие. Веднъж съхранената информация може също да бъде проследена при необходимост. Това означава, че ако пистолетът се използва в престъпление, той може да бъде проследен до първоначалния му собственик или произходът му може да бъде незабавно известен.

Blocksafe е стартъп, който всъщност създава решение за проследяване на оръжия, което ще внесе отчетност в системата.

4. Транспорт

Транспортът е жизненоважна част от нашето ежедневие. Това също е основен аспект на настоящия бизнес, тъй като те трябва да управляват своята верига за доставки и също така да гарантират, че го правят ефективно. В момента транспортната индустрия в момента се променя чрез блокчейн трансформация. Прави го чрез намаляване на разходите за обработка и административни разходи, намаляване на споровете, подобряване на общата скорост на транспортиране и много други! За да получите по-добър поглед, ще го разпространим в следните категории.

 1. Бизнес транспорт
 2. Автомобилна
 3. Публичен транспорт

Бизнес транспорт

Блокчейнът прави бизнес транспорта по-сигурен, спестява разходи и помага на логистичните компании да бъдат на върха на своята игра. Прави го, като позволява лесна координация на данните с помощта на DLT. Те могат също да използват интелигентни договори, за да автоматизират по-голямата част от транспортния си тръбопровод или да създадат персонализирано решение, което да позволи лесно транспортиране на крехки и чувствителни продукти. Те също се радват на сигурността, която автентичността може да предложи блокчейнът. Да не говорим, цялата мрежа може да се мащабира, за да включва повече транспортни средства, продукти и информация.

Един такъв пример, който бихме искали да споделим, е SkyCell която в момента изгражда хладилен контейнер, който се захранва с блокчейн и гарантира, че температурата остава стабилна по време на процеса на транспортиране.

BiTA (блокчейн в транспортния съюз) работи за създаване на стандарт, който организациите да следват, за да могат да се възползват по подходящ начин от блокчейн и да работят с други организации по много по-добър начин.

Автомобилна

През последното десетилетие автомобилната индустрия се разраства бързо. Тъй като самоуправляващите се автомобили вече са излезли и се доставят, сега е крайно време автомобилната индустрия да използва блокчейна. Революцията вече започна, когато IOTA показа доказателство за концепцията си с Volkswagen и показа как тяхната IOTA система за заплитане може да работи за автономните автомобили.

Други играчи на автомобилния пазар като BMW също изграждат своето решение, което ще подобри цялостния им тръбопровод. Дори Porsche има своите блокчейн приложения.

Обществен транспорт

Последният аспект на транспорта, който искаме да обсъдим, е общественият транспорт. Общественият транспорт винаги е изисквал подобрение от широката общественост, а правителството също работи за подобряването му с течение на времето. С трансформацията на блокчейн нещата ще се променят драстично. Министърът на транспорта на Малта вече е взел нещата в ръце, като си партнира Обемност, стартиране, което ще използва блокчейн като междинен софтуер.

5. Държавни служби

Правителството не харесва биткойните, но те обичат блокчейн. Идеята на биткойн е да предостави на всеки възможността да извършва транзакции без каквато и да било намеса от страна на правителството или самите банки. Но блокчейнът е технологията, която привлече вниманието на правителството, тъй като може да промени начина, по който те могат да управляват. В момента правителствата подобряват различни аспекти на управлението си и подобряват начина, по който предоставят услуги на средното население. Те не могат просто да игнорират трансформацията на блокчейн. За да разберем по-добре усилията им, ще изброим тяхното въздействие върху различни категории по-долу.

 1. Управление
 2. Пътуване
 3. Здравеопазване
 4. Образование

Управление

Целта номер едно за правителството е да постигне правилно управление. Той включва наличието на подходяща прозрачна система за гласуване, предоставяща право на гражданите и свеждане до минимум на измамите в системата. Управлението включва също процес на вземане на решения и гарантиране, че законността и редът се поддържат на всяка цена. С блокчейн правителствата проучват повече автоматизация чрез интелигентни договори и внасят така необходимата промяна в управлението на мрежата, проектите или фондовете.

IBM вече работи по блокчейн трансформация за правителствата. Можете да го проверите тук: https://www.ibm.com/blogs/blockchain/category/blockchain-for-government/ Те предоставят решение като трансгранични транзакции, споделяне на данни и т.н. Друг пример, който бихме искали да споделим, е грузинското правителство, което работи с BitFury Group, за да им помогне да подобрят проследяването и сигурността на своите държавни записи. Прочетете повече в предишната ни статия: „Блокчейн трансформация на правителството: Какво означава това? И как ще подобри живота ни? “

Пътуване

Туристическата индустрия процъфтява почти всяка година. За правителството това означава, че те трябва да обновят своите системи, така че да могат да направят по-добра идентификация на пътниците, да съхраняват по-добра информация за пътуване и да направят информацията за качването на паспорта по-автоматизирана. Правителството вече използва своя начин да направи пътуванията по-автоматизирани. Идентификацията, например, ще бъде автоматизирана, всичко благодарение на цифровата идентичност, създадена за физически лица към блокчейна. Това ще улесни освобождаването от митница, качването на план и изпълнението на други задачи за пътуване.

Данните на пътниците могат също да се съхраняват в блокчейна, което ги прави по-лесни за проследяване и управление.

Здравеопазване

За правителствата предоставянето на здравни грижи, които са устойчиви, мащабируеми и сигурни, е по-важно. Те правят всичко това, благодарение на трансформацията на блокчейн. Болниците или специалистите могат да общуват помежду си по-добре и също така да осигурят ефективно лечение. Правителството може също да води записи на пациентите и да предоставя здравни услуги на нуждаещите се. Освен това всички данни остават защитени.

Малко забележителни играчи на блокчейн в здравеопазването включват Скъпоценен камък, Док. AI, и Мъглявина Геномика. Gem предоставя собствена здравна мрежа за скъпоценни камъни, която ще улесни здравните специалисти да съхраняват, осигуряват и споделят данни, свързани със здравеопазването. Прочетете повече в предишната ни статия „5 случая на използване на блокчейн технологията в здравната индустрия“.

Образование

Образованието също се трансформира от блокчейн. Не само правителствените организации, но и частните организации търсят и образователни приложения за блокчейн. Първата стъпка е да направите академичните пълномощия проверими чрез блокчейн. Това ще даде сигурност, прозрачност и свобода за проверка и извличане на идентификационни данни по начина, по който те искат. Също така ще премахне документацията.

Понастоящем много стартиращи компании работят за блокчейн цифрова трансформация в образователния сектор. Например Odem създава пазар за образование по заявка, който улеснява прякото взаимодействие между ученици и професионалисти и премахва изцяло посредниците от системата.

Правителството може да използва същото приложение и да обучава нуждаещите се в отдалечени места, когато е необходимо. Друг пример е Edgecoin който изгражда първия токен за електронно обучение с помощта на блокчейн Ethereum. Това ще донесе блокчейн като услуга за образователния сектор.

6. Права на човека и принос

Въпреки че напредваме със спиращо дъха темпо, все още се нуждаем от основни човешки права. Ние като хора също трябва да допринасяме за нашето общество по един или друг начин. И в двата случая се нуждаем от блокчейн, за да помогнем да подобрим целия пейзаж. В момента дигиталната трансформация на блокчейн също го поема. За да го разберем правилно, ние сме го категоризирали по следния начин:

 • Вноски
 • Доброволна организация
 • Право на информация

Вноски

Има блокчейн трансформация в сектора на вноските. Това дава възможност на даренията да бъдат прозрачни и насърчава повече хора да даряват. Също така даренията могат да бъдат проследени до самия край, което улеснява даренията да разберат къде са отишли ​​парите им. Алис е една от другите блокчейн платформи, която носи прозрачност в социалното финансиране. Изгражда доверие и също така гарантира, че няма пари да се губят. Дайте,  друг dApp, изграден върху Ethereum, е платформа с отворен код, която задвижва благотворителност.

Доброволна организация

Доброволческата организация е много подобна на вноските, които могат да се използват за проследяване на всички дарения, като се гарантира, че има доверие в системата. Също така се запазва почтеността, като се гарантира, че никакви данни не се променят след направеното дарение. Доброволната организация също ще намали сложността на целия процес на даряване.

Право на информация

Правото на информация е основното човешко право. В момента всеки, който иска да знае нещо, трябва да премине през сложен процес на попълване на формуляри и след това да чака дни, за да получи отговор. Различните държави работят по различен начин, което прави още по-трудно упражняването на правото ви на информация. Информация като история на служителите, удостоверяване на самоличността, процес на плащане и други, попада в обхвата на подкатегорията за предоставяне на информация. Трансформацията на блокчейн може да улесни правилния процес, като осигури правилно управление на данните и достъп до информация.

7. Fintech

Fintech е мястото, където се раждат нови идеи. С блокчейн Fintech също ще се промени и ще види промяна на парадигмата. В момента тонове стартиращи компании Fintech работят с блокчейн и се стремят да осигурят по-добро решение. Участието на блокчейн във Fintech може да се разбере от факта, че от топ 50 на Forbes Fintech 2018, 11 работят в блокчейн пространството.

За да разберем по-добре, ние сме го категоризирали по-долу.

 1. Финанси
 2. Финансова защита
 3. Банков интерфейс

Няма да обсъждаме всяка подкатегория поотделно, тъй като те са тясно свързани. Ще изброим обаче няколко от невероятните стартиращи компании, които работят в блокчейн сектора Fintech.

Убиквойн екосистемата е първият ни избор. Това е уникална система, която предлага прогнози за инвеститорите в нестабилната среда на блокчейн. Той използва система с две монети, която гарантира, че рискът може да бъде елиминиран възможно най-много. Той също така използва нов механизъм за консенсус, известен като Доказателство за мнозинство.

Lendoit е платформа за кредитиране, която предлага децентрализирана платформа за равнопоставено кредитиране. И накрая Мрежата на Kyber което осигурява безверителна, децентрализирана платформа за ликвидиране на криптоактиви. 

8. Договори

Необходими са договори за определяне на изисквания за назначаване на работа, за заплащане и всякакви други задачи, които изискват две страни. Това може да е музика, законно или дори земя или собственост. За да го опростим, ние го разделихме на следните подкатегории. Прочетете повече за интелигентните договори.

 1. Наследства
 2. Юридически договори
 3. Имот и земя

Наследства

Интелигентните контакти също могат да дадат възможност за наследяване и да помогнат за трансформацията на блокчейн. Той е най-известен като цифрово наследство, което означава да прехвърлите вашите цифрови активи на някой друг, когато умрете. И ще се изненадате да разберете, че там вече има услуги за крипто-наследяване. Digipulse латвийски стартъп прави точно това, като предоставя на собственика за настройване на наследство в ситуации, когато неговите цифрови активи ще бъдат прехвърлени на някой друг.

Правни договори

Правната индустрия ще бъде променена с помощта на блокчейн и интелигентни договори. Това ще породи законни договори, които се възползват от интелигентните договори и живеят на блокчейн. По този начин интелектуалната собственост може да се поддържа от собственика, без да се притеснява дали ще бъде открадната. Юридическите договори трябва да се придържат към закона за блокчейн и следователно не могат да бъдат кодирани извън закона.

Имот и земя

Правните договори могат също да повлияят на собствеността и земята. В момента всичко е свързано с това да имаш правилната хартия. Рано или късно всичко ще бъде дигитализирано и блокчейнът ще осигури подходящо средство за регистриране на актове, собственост върху собственост и т.н. Това ще премахне всякакви измами или промяна на дело без известието на самия собственик. Също така информацията може да бъде проследена с пълна прозрачност и сигурност.

Много стартиращи компании работят за идеята да дигитализират целия хоризонт на недвижими имоти. Ние харесахме Пристанище, ShelterZoom, и Ликвидация тъй като всички те предоставят уникален начин за решаване на проблема.

9. Развлечения

Последната ни категория за блокчейн дигиталната трансформация е забавлението. Трансформацията на блокчейн също променя развлеченията. За да стане по-ясно, решихме да го разделим на две подкатегории:

 1. Развлекателна индустрия
 2. Музикална индустрия

Развлекателна индустрия

Бъдещето на развлеченията ще бъде в ръцете на блокчейна. Blockchain ще промени начина, по който съдържанието се създава или консумира. В момента развлекателната индустрия в момента се контролира от централизирани организации, включително Twitch и Spotify или дори Apple Music.

Twitch, например, е пристрастен към популярни стримери и е трудно за нови стримери да започнат да работят на платформата. Apple Music и Spotify също изглежда намаляват солидни такси и дават само незначителни ползи за създателите на съдържание.

Авентус е един от онези проекти с отворен код, които имат за цел да разрешат проблемите с билетите. Това ще реши проблемите с билетите с висока цена и също така ще премахне фалшивите билети от уравнението. Други ключови играчи, които могат да трансформират бъдещето на развлеченията, включват MovieCoin, Голям диван FlimChain, StreamSpace, и други.

Музикална индустрия

Музикалната индустрия е една от най-значимите индустрии в света. Blockchain може да промени забавлението. Това ще направи споделянето на съдържание по-достъпно и също така ще използва интелигентни договори. Интелигентните договори ще гарантират, че приходите се разпределят между страните съгласно споразумението. Тази проста основна промяна ще улесни създателите на съдържание да се възползват максимално от работата си. Освен това ще премахне посредниците.

Малко забележителни играчи включват Опус. Това е проект с отворен код, който използва peer-to-peer IPFS технология на върха на мрежата Ethereum. По принцип той ще дава приходи директно на създателите на съдържание и изпълнителите, като премахва посредниците. Voise също е децентрализирана музикална платформа, която се възползва от мрежата Ethereum. Друго забележително стартиране е UjoMusic, което ще улесни създателите да имат подходящи права върху работата си, като автоматизират роялти с помощта на интелигентни договори.

Заключение

Дигиталната трансформация на блокчейн само започна. Свидетели сме на промени във почти всеки сектор, които можем да помислим – това може да бъде образование, здравеопазване, недвижими имоти и много други! Досега сме обхванали общо девет категории. Също така ги разделихме, за да дадем по-добър поглед върху трансформацията на блокчейн.

И така, какво крие бъдещето? Със сигурност е ярко. Тъй като предприятията и стартиращите компании работят паралелно, за да въведат нови решения и подобрени вече съществуващи, сега е най-доброто време да проследите цялата революция пред очите си. Смятаме, че ще отнеме всяко време между 5-8 години, докато блокчейнът стане по-повсеместен. И така, какво мислите? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector