Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Блокчейн кариера: Колело от възможности -> Кой е подходящ за вас?

Blockchain кариерата се увеличава, точно както популярността на blockchain технологията. Бавно започва да се движи в различни области и е време да прегърнете тази ниша.

Всяка индустрия, от финанси до здравеопазване и дори образование, започва да се възползва от тази прекрасна технология. Подхранването на кариера в блокчейн все още не е лесно. Защо? Тъй като приемането и интегрирането на технологията са все още в началните етапи.

Съществуват обаче само няколко институции, които осигуряват необходимото количество обучение за този тип работни места. Но това не попречи на организации, институции и компании да публикуват работни места в блокчейн с определен набор от умения за технология на блокчейн.

Търсенето на хора с умения за блокчейн е повече от общото предлагане. И по този начин отварянето на работни места в Blockchain продължава да расте с всеки изминал ден. Много основни компании, както и стартиращи компании, изследват технологията. Така че, трябва да очаквате, че тя ще продължи много години напред.

Като се има предвид това, какви възможности можете да получите в тази област? Нека разгледаме някои от изискванията за умения за блокчейн в момента!

 

Contents

Блокчейн възможности за кариера

Търсенето на хора с опит в протоколите за сигурност и структурите на данни нараства. Повечето кариера в блокчейн досега бяха съсредоточени върху хора, които могат да излязат с финансови приложения. Но пейзажът бавно се променя.

Приемането на тази технология прави всички тези нови промени по целия свят. Като начало има търсене на хора, които могат да използват технологията на блокчейн и да излязат с приложения за безопасно съхранение на чувствителни данни в сектора на здравеопазването.

Компаниите също търсят хора, които могат да използват блокчейн технологии за веригата на доставки и управлението на логистиката.

Няколко „специфични“ кариера в блокчейн вече работят и работят с висока скорост.

Инфографика за кариерни възможности на Blockchain

Blockchain Generalist


Това е по-скоро ниша „направи си сам“. Ако прекарвате необходимото време онлайн и научите за съответния материал, можете да разберете по-добре технологията. Това очевидно включва основни понятия и приложения. Правейки това, трябва да можете да разберете различни случаи на употреба и приложения в няколко екосистеми.

 

Програмист за интелигентен договор

Интелигентните договори са една от полезните функции на блокчейна. Много компании са луди по това и търсят разработчици на интелигентни договори. Има много начини, по които можете да научите за всички основни умения, необходими за разработването на блокчейн, задвижван от интелигентни договори.

Интелигентните договори са съществен аспект на нововъзникващата технология. Като интелигентен разработчик на договори тук със сигурност ще ви направи суперзвезда за нула време.

 

Разработчик на блокчейн

Това може би е една от най-добрите кариера в блокчейн, като се има предвид броят на необходимите умения на първо място. Но ще стигнем до тази ниша по-нататък в статията.

 

Експерт по блокчейн

За да развиете блокчейн кариера, трябва да знаете езика за кодиране на технологии като Bitcoin и Ethereum. Това е начало. Но това може да ви помогне да подхранвате основните умения за кодиране. Възможността за разработване на протоколи също е една от атракциите.

 

Как да започнете кариера в блокчейн

Има три ключови области на възможностите, когато става въпрос за кариера в блокчейн.

 

Разработване на софтуер

Технологията Blockchain изисква основни умения за програмиране на софтуер. Така че, разработчикът на софтуер е изискване за кариера в тази технология. Като за начало трябва да имате основно разбиране за това как работят блокчейн. Освен това ще ви трябва различни езици за програмиране.

Разбирането на доброто разбиране за това как функционират децентрализираните системи и равнопоставените мрежи е друго изискване. Ако сте висококвалифициран разработчик на софтуер, това може да ви помогне да работите независимо. По този начин можете да излезете с различни приложения, задвижвани от блокчейн технологията.

 

Управление на продукти

Трудно е да се постигне кариера на блокчейн около управлението на продукти, защото повечето бизнеси в тази област са стартиращи с един продукт. Ето защо трябва да започнете свой собствен блокчейн бизнес, за да бъдете продуктов мениджър.

Ако имате опит като продуктов мениджър, трябва да намерите някой друг, който споделя същите умения. Комбинирането на усилия със софтуерен разработчик трябва да измине дълъг път тук. Ще можете да излезете с жизнеспособен блокчейн продукт.

 

Предприемачество

Както всяка друга нововъзникваща технология, Blockchain предлага нова пазарна възможност. За сравнение е доста лесно да излезете с базирани на блокчейн бизнеси, вместо да кандидатствате за работни места в блокчейн.

Ако решите да подхранвате кариера на блокчейн като предприемач, трябва да сте малко креативни. Фокусирането повече върху проблемите и нуждите на блокчейн общността ще помогне тук.

Като начало можете да решите да подобрите използваемостта на децентрализираните приложения като предприемач.

Сега нека разгледаме някои от доходоносните кариера в блокчейн, които бавно заемат място.

 

13 Блокчейн кариера, в която трябва да погледнете

По-долу са някои от най-горещите позиции и идеална кариера за блокчейн за вас.

 

Разработчик на блокчейн

Разработчиците на блокчейн са може би най-необходимите професионалисти в новата ниша на заетост. И така, повечето работни места в блокчейн изискват хора, които могат да предложат приложения за подобряване на предоставянето на услуги в различни сектори.

Разработчикът на блокчейн може да има солидна възможност за кариера. Защо? Защото той може да работи в различни индустрии, вариращи от финанси до производство и в здравния сектор също.

По същия начин лидерите в индустрията се заинтригуват с всички технологични възможности за блокчейн. И това означава, че повече работни места за разработчиците на блокчейн ще продължат напред.

Разработката на блокчейн трябва да продължи да предлага стабилна кариера, за да стане по-доходоносна. Вие обаче ще бъдете в изключително техническа позиция. Така че, това ще изисква огромно внимание и умения, ако искате да блеснете тук.

Ще ви трябват някои технически умения, за да развиете силно търсене. Умения като разбиране на Microsoft SQL Server, Visual Studio, както и JavaScript, невронни мрежи, гъвкави мрежи и много други.

 

Блокчейн инженер

Blockchain инженерите са втората известна позиция на пазара в момента. Много организации търсят хора, които ще им помогнат да започнат напред в технологията. Използването на умения като блокчейн инженер е сигурен начин да направите кариера от тази технология.

Инженерите на блокчейн са тук, за да създадат и внедрят различни цифрови решения за компании в зависимост от нуждите. Трябва да проучите технологичните нужди на компанията, за която работите, и да разработите подходящи приложения.

За да постигнете кариера на блокчейн в тази област, имате нужда от високи нива на умения в Java, Solidity, C #, APL, Python и др. Знанието в други технологии за блокчейн може да бъде плюс тук. Ще можете да внедрявате нови блокчейн приложения, които да отговарят на нуждите на организацията.

 

Блокчейн анализатор на сигурността на информацията

За да бъде разработката успешна, сигурността е едно от основните изисквания. Като се има предвид това, хората с умения и опит за информационна сигурност имат роля в сектора на блокчейн.

Анализаторите на информационната сигурност могат да спечелят огромна част от парите тук. Доказвайки защитна блокчейн мрежа, както и приложение, търсенето на тази работа е огромно.

 

Мениджъри на блокчейн проекти

Много компании търсят мениджъри на блокчейн вериги за превръщане на потребностите на компанията в технически език. В блокчейн нишата ще трябва да разберете концепцията и след това да я опростите за потребителите.

Професионалистите планират и контролират целия процес на блокчейн проекти, след като бъдат извършени всички първоначални разработки.

Блокчейн кариерата в тази област изисква хора, които имат традиционни познания в работата в други индустрии. Опитът е от ключово значение, тъй като това е единственият начин да прехвърлите продукт от разработчици към клиенти и да окажете желаното въздействие.

 

Инженер по качество на блокчейн

Инженерите за качество на блокчейн работят или допълват работата на инженерите в блокчейн. И така, това е идеална кариера в блокчейн за качествени инженери. Разработките ще се нуждаят от сертификация, за да се уверят, че работят правилно.

Качествени инженери са необходими, за да тестват различни рамки на блокчейн, преди да бъдат пуснати в употреба в организация. Те също така ръководят процеса на тестване за разработване на блокчейн, както и поддържат първокласни стандарти за качество.

Качествената инженерна работа ще изисква да проучите и консултирате нови инструменти за блокчейн и автоматизация на тестове. Може да се наложи да разработите, приложите и поддържате стандарти за автоматизирано тестване на QA. Други добавени задачи включват предлагане на техническо ръководство и наставничество за младши инженери по тестване.

 

Блокчейн адвокат или юридически консултант

Блокчейнът като нова технология води до много правни проблеми. Ето защо много организации искат правен консултант сред екипа си. Трябва да разгледате много правни процедури, преди да стартирате нова технология. Ето защо компаниите все по-често търсят хора с правен опит, що се отнася до технологията за цифрова книга.

Ще трябва да овладеете всички основни и правни политики за технологията. Това е единственият начин, по който бихте могли да посъветвате блокчейн компания, преди да стартирате ново приложение. Най-добре е обаче предварително да се обърнете към това, което могат да направят и от какво не.

Адвокатите получават обаждания от различни компании и предстоящи стартиращи компании, търсейки съвет относно блокчейна. Главно за това как да структурирате и управлявате първоначалните предложения за монети, за да отговаряте на определени разпоредби. Това може да бъде нарастваща възможност за кариера за вас, ако можете да се запознаете с всички изисквания за блокчейн.

 

Blockchain Designer

Новите блокчейн стартиращи компании, както и бизнесите, които искат да използват криптовалути, искат да инвестират в уебсайтове. Страхотна стратегия е да уведомите клиентите какво правят. Това гарантира добро търсене на дизайнери, които могат да създават уебсайтове и продукти, насочени към блокчейн.

Това е чудесен начин да достигнете до масата с бляскава уеб страница.

Простотата обаче е ключът тук. Повечето компании искат елегантно, но привличащо вниманието присъствие в мрежата. Страниците трябва да информират клиентите и клиентите какво компанията предлага в блокчейн нишата.

В този случай ще е необходим дизайнер на потребителски интерфейс. Те ще създадат дизайн на потребителския интерфейс (UX / UI) със Sketch, PS и Figma, който работи и в мобилни устройства. Тези работни позиции призовават и разработчици с отлични комуникативни умения. Той също така изисква способността да взаимодейства ефективно с маркетингови екипи за операции със съдържание.

 

Специалисти по маркетинг на блокчейн

Стартъпите и фирмите, които вече имат блокчейн приложения, започват да интегрират маркетингови информационни процеси в своите операции. Такива работни места в блокчейн изискват хора, които могат да създават маркетингови планове за достигане до желаната аудитория.

Блокчейн кариерата като маркетинг специалист ще изисква от вас да проучите потенциални пазари за предстоящи блокчейн проекти или продукти. Също така ще ви е необходимо умението да развиете и поддържате социално присъствие на пазара. Без социална и правилна маркетингова стратегия никоя компания не може да очаква да бъде успешна.

 

Блокчейн стажант

Блочните вериги за стажанти бавно се появяват и плащат добре. Задълженията на стажантите варират значително. Очаква се тези предстоящи професионалисти да допълнят работата на блокчейн инженерите и разработчиците.

Блокчейн стажантите, в зависимост от организацията, могат да проектират и разработват блокчейн книги на платформи с отворен код като Linux. Измислянето на потенциални идеи и доказване на концепцията е друга история тук. Главно бихте се учили от професионалисти и след това евентуално да се присъедините към екипа.

За да започнете кариера на блокчейн като стажант, трябва да имате основни познания за технологията на цифровата книга. Техническите умения в различни езици за програмиране като C ++, Java и Nodes биха били плюс.

 

Блокчейн технически рекрутер

Търсенето на рекрутери, които могат да открият топ таланти с така необходимите умения за блокчейн, е взискателна позиция. Освен това пазарът е огромен сега, защото много компании се нуждаят от голямо разширяване в наши дни. Понастоящем има относително недостиг на квалифицирани работници, дори с появата на повече работни места в блокчейн.

Ситуацията обаче ще се промени, когато хората вземат под внимание факта, че технологията блокчейн е тук, за да остане. Преследването на кариера в блокчейн е основен приоритет за повечето хора, които искат да си изкарват прехраната с този тип умения.

Като се има предвид това, много организации търсят технически подбор на персонал, който може да открие най-добрите набиране на блокчейн. Те могат да включват разработчици на блокчейн, инженери, както и дизайнери с по-високо ниво на умения.

Ще трябва да примамите търсещите работа със съответни умения. В този случай е изключително важно да се направи кариера на блокчейн като технически рекрутер. Така че, техническият рекрутер трябва да е един от най-лесните в кариерата на блокчейн. Но ще трябва да научите повече за технологиите, за да играете HR роли.

 

Представител за бизнес развитие

Blockchain, като процъфтяваща сфера, наблюдава появата на нови бизнес възможности в различни индустрии. Още повече има нарастваща нужда от хора, които могат да прокарат блокчейн проекти или продукти на пазара. И също така да ги превърнете в по-голямо предприятие.

Кариера на блокчейн като бизнес представител също ще изисква от вас да настоявате за продуктови партньорства. От друга страна, сключването на сделки ще помогне за по-нататъшното развитие на основния проект. Трябва да имате ясно разбиране за целта на компанията, за да завършите добре работата. Използването на приложенията за подобряване на компанията е друга роля за тази работа.

Трябва да имате и опит в продажбите. И отлични комуникативни умения, за да можете да достигнете до целевата аудитория. Може да се наложи бакалавърска степен по финансов бизнес и комуникации, в зависимост от изискванията на организацията.

 

Blockchain Data Scientist

Blockchain като книга е синоним на огромни масиви от данни. По този начин работата на учените по блокчейн данни е да събират, интерпретират, анализират и управляват данни чрез прилагане на статистически данни. Понастоящем учените по данни се превръщат в неразделна част от еволюцията на технологията.

В този случай учените по данни трябва да анализират огромни масиви от данни за транзакции. От тях се изисква също да помагат на инженерите, разработчиците да излязат с крайния блокчейн продукт. И дори, извършване на надстройки и актуализации.

Наличието на магистърска степен по данни и компютърни науки би имало надмощие при кандидатстване за тези работни места.

 

Изследователски анализатор

Анализаторите могат също така да използват уменията си в тази област, като заменят произведенията на разработчиците и блокчейн инженерите. По същия начин професионалният анализатор може да извърши задълбочен анализ на потенциалните области на приложение. По този начин те могат да помогнат при разработването на нови технологии.

Техните работи и операции опростяват работата на разработчиците и инженерите. Освен това осигурява креативност.

За изследователски анализатор трябва да имате умения за задълбочен анализ на данни. Ако мислите стратегически, бихте могли да използвате системата на регистъра без никакви неприятности.

Изследователските анализатори, които наблюдават кариерата на блокчейн, също трябва да имат дълбоко разбиране за технологията на блокчейн и индустрията за криптовалути.

 

Сравнение на всички кариера в Blockchain

 

Блокчейн кариера  Описание на работата Желани умения
Разработчик на блокчейн
 • Изследователски дизайн Разработване на блокчейн технологии
 • Разработва децентрализирани приложения и интелигентни договори

 

 • Бакалавърска степен по компютърни науки или математика
 • Владеене на различни езици за програмиране, т.е. Java, Node JS и Python
Блокчейн инженер

 

Отговаря за проектирането на Blockchain Solutions

 

Предистория в компютърните науки или софтуерното инженерство
Инжинер по качеството
 • Наблюдава и управлява блокчейн мрежи
 • Сертифицира мрежа преди стартиране
 • Извършва надстройки и актуализации на мрежата
 • Бакалавърска степен по софтуерно инженерство или свързана област.
 • Възможност за прилагане, документиране и сертифициране на политики, стандарти и процедури.
Блокчейн анализатор на сигурността на информацията
 • Изследване и планиране на мерките за мрежова сигурност
 • Инсталиране на защитна стена за защита на компютърни мрежи
 • Бакалавърска степен по компютърни науки
 • Бакалавърска степен по информационни системи и информационни технологии.
Мениджъри на блокчейн проекти
 • Отговаря за организирането и управлението на множество проекти и резултати
 • На задача да създаде работен план за завършване на проекти
 • Бакалавърска степен по бизнес администрация или сродни области.
 • Опит в блокчейн технологията.
Блокчейн адвокат / Легален консултант

 

 • Изготвяне и преглед на правните аспекти на ICO документацията
 • Спазване на определени законови разпоредби преди изстрелване.

 

 • Юридическа степен.
 • Допускане до държавната адвокатура.
 • Опит в блокчейна.

 

Blockchain Designer
 • Проектирайте, внедрете и поддържайте уебсайтове, фокусирани върху блокчейн.
 • Проектиране на потребителски интерфейс на блокчейн около конкретни бизнес модели
 • Силен фон за разработка на софтуер.
 • Бакалавърска степен по компютърни науки.
 • Кодиращи умения и опит.
 • Опит в много езици за програмиране.
 • Запознат с P2P мрежи
Специалисти по маркетинг на блокчейн

 

 • Надзор и разработване на маркетингови кампании
 • Изследване за идентифициране на целева аудитория
 • Измисляне на идеи и стратегии
 • Бакалавърска степен по продажби и маркетинг
 • Превъзходни умения за писмена и устна комуникация
 • Познаване на продукта в блокчейн
Блокчейн технически рекрутер
 • Идентифицирайте и скринирайте потенциалните кандидати за блокчейн проекти
 • Прегледайте кандидатите, за да се уверите, че отговарят на минималните изисквания за проект Blockchain
 • Изследвайте нови технологии

 

 • Бакалавърска степен по човешки ресурси
 • Възможност за научаване на техническа информация
 • Способност за изграждане на силни взаимоотношения
 • Голяма част от HR практика и разбиране на трудовото законодателство.
Блокчейн стажант

 

 • Изпълнение на съответните възложени задачи като кодиране, маркетинг и др.
 • Мозъчна атака за нови идеи.
 • Основни умения.
 • Разбиране на технологията на цифровата книга.
 • Бакалавърска степен в съответните области
Представител за бизнес развитие

 

 • Натиснете определено партньорство за продукти.
 • Затваряне на нови сделки.
 • Договаряне и представяне на компанията.
 • Бакалавърска степен по маркетинг, бизнес администрация или съответна област.
 • По-високо ниво на опит в преговорите и комуникацията.
 • Възможност за изнасяне на атрактивни презентации.
Blockchain Data Scientist

 

Проучете и анализирайте данните от Blockchain Бакалаври по статистика или математика
Изследователски анализатори
Прилагайте техники за извличане на данни в статистическия анализ

 

 • Отлично разбиране на технологията Blockchain
 • Кодиране на знания

 

 

Кой наема?

Кариерата на блокчейн няма да бъде завършена, без да имате ясна представа къде да търсите работа в обширния сектор. Основните играчи, когато става въпрос за блокчейн работни места, включват стартиращи компании, технологични компании, както и правителството.

 

Стартиращи компании

Стартъпите бавно се стремят да се възползват от полето на блокчейн и криптовалута. Управлявани от маниаци, както и от бизнесмени, тези фирми търсят хора, които могат да създават платформи. Разработването на нови сайтове, цифрови портфейли, влогове и образователни инструменти са една от основните нужди сега.

Навремето стартиращите компании не бяха в състояние да платят толкова много. Но сега сцените са променени. Сега стартъпите плащат доста голяма сума за добри умения.

 

Утвърдени компании

Технологията Blockchain прави име във финансовия сектор, където банките се опитват да се адаптират към тази нова технология за подобряване на техните характеристики. Не е изненадващо, че тези компании търсят квалифицирани хора, базирани на блокчейн. Разработчиците на блокчейн или инженерите са един от основните им приоритети.

Повечето наследства наемат блокови вериги, съставени от разработчици, инженери, адвокати, анализатори на данни и анализатори на сигурността. Това е чудесен метод да се отговори на изискванията на технологията.

 

Технически компании

Техническите фирми сега инвестират в тази нова технология. Те се стремят да укрепят своите продуктови портфейли, както и предоставянето на услуги. Подобни на Facebook, Microsoft и IBM вече са създали блокчейн разделения. Те все повече търсят хора с огромни умения за блокчейн, за да изследват тези води. Знанието как да интегрират технологията в техните операции би било голям плюс тук.

Оттогава развитието на блокчейн се превърна във висок приоритет за такива компании. Това гарантира факта, че блокчейн кариерите са тук, за да останат дългосрочни.

 

Правителства

Китай е една от страните, които изглежда са проявили жив интерес към нововъзникващите технологии. Правителството инвестира милиони в иновации, които ще помогнат за повишаване на ефективността в различни сектори.

Потенциалът за намаляване на разходите на технологията е един от атрибутите, който се използва от Китай. Инвестициите по същество доведоха до увеличаване на блоковите работни места, които могат да кандидатстват хора с подходящи умения.

 

Долна линия

Blockchain технологията е наука, която продължава да се променя с времето. Много различни хора могат да бъдат наети в различни сектори на икономиката. И по този начин изграждайте блокчейн кариера с развитието на технологията.

Фактът, че технологията заплашва да революционизира начина, по който функционират различните индустрии, означава, че винаги ще има работни места за блокчейн за хора с правилните умения. Blockchain кариерата е тук, за да остане. Така че, можете да разгледате тази ниша като кариера без никакви притеснения.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector