Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Блокчейн в петролната и газовата индустрия

Blockchain е нововъзникваща технология в много индустрии, включително петролната и газовата индустрия. Тук ще разгледаме отблизо как блокчейнът може да наруши нефтената и газовата индустрия и да я направи по-устойчива в дългосрочен план.

Blockchain бързо прераства от крипто маркера, за да се превърне в автоматизиран и интелигентен посредник за договори. Не само това, но и блокчейнът се счита и за тухлената стена, която е почти невъзможно да се пробие.

Освен премахването на посредника или посредниците, блокчейнът вече работи с надежден източник, където насърчава максимална поверителност. Но какво ще кажете за последиците от него в петролната и газовата индустрия. В действителност тази индустрия е затрупана с множество проблеми и се нуждае от промяна. Но може ли блокчейнът да бъде спасителят на тази индустрия?

Наистина ли може да е от полза тук? Ще направим дисекция и ще помогнем на начинаещите да разберат ефектите от блокчейна в тази ниша. И така, тук можете бързо да научите за използването на блокчейн в петролната и газовата индустрия и да използвате тази база от знания във ваша полза.

Запиши се сега: Безплатен курс за блокчейн

Contents

Блокчейн в нефт и газ: Има ли проблеми?

Има много проблеми в тази индустрия. И блокчейнът в петролния и газов сектор наистина може да помогне в това отношение. Нека проверим възможните проблеми на тази индустрия още сега!

Влошаване на фискалните условия

Въпросите са, че фискалните администрации нямат подходяща стабилност. Следователно петролната и газовата индустрия се сблъскват с основни проблеми, тъй като през цялото време трябва да се справят с променящите се разпоредби. Още повече, че всяка отделна нация идва с различни видове разпоредби. Да се ​​справиш с всичко това на практика е доста предизвикателно.

Лидерите в индустрията в този сектор вярват, че е очевидно, че този проблем ще ги завладее в дългосрочен план, ако фискалната администрация няма стабилност. Още повече, че само нестабилността струва на индустрията над 2,3 млрд. Долара намалени приходи. По този начин това се нуждае от промяна точно сега, ако този сектор може да цъфти правилно.

Вредни неконвенционални ресурси

Достъпът до неконвенционални ресурси е доста труден. Освен това преди това те не бяха толкова популярни, колкото сега. Използвайки съвременни технологии, компаниите вече могат да използват тези ресурси. В действителност те включват главно шистов газ, петролни пясъци и метан от въглища. Въпреки че тези ресурси отварят нови възможности за тази индустрия, последиците от използването им могат да причинят повече вреда в дългосрочен план.

Много експерти са доста загрижени за хидравличното разбиване, за да получат достъп до тези ресурси. Това може да отрови водните ресурси или дори да доведе до по-нестабилна околна среда. Така че, това също е огромен проблем, който в момента не можете да пренебрегнете.


Нарастващо потребителско търсене

Потребителските изисквания се увеличават с бързи темпове. Въпреки че много компании вече правят инвестиции, за да увеличат своя растеж, все още не е достатъчно да се поддържа стабилна линия на петрола и газа, за да се задоволят всички изисквания.

Освен това трябва да обърнем внимание на факта, че тези ресурси не са неограничени. Още повече, че процесът на достъп до тях и усъвършенстване също е много скъп. Следователно, предприятията в това отношение трудно могат да задоволят търсенето по всяко време.

Също така цените за тях могат да паднат бързо в случай на екологично бедствие или дори да се увеличат, когато търсенето е голямо, но предлагането е ниско.

Социална и екологична отговорност

Това е основен проблем в момента. Тук компаниите трябва да се справят с различни социални проблеми, като заинтересовани страни, опасения за безопасността и здравословни проблеми на служителите. Също така, общите отношения в общността също могат да вземат данък. Нещо повече, нефтената и газовата индустрия трябва да се справи с корупцията и екологичните щети, тъй като процесът на извличане на тези ресурси е вреден за самата земя.

Друг основен проблем е въздействието на фракинга върху околната среда. В действителност фракингът се счита за незаконен в много нации, тъй като може да отрови околните земи заедно с техния водоизточник. Така че хората, живеещи по тези земи, ще се сблъскат с големи проблеми. В дългосрочен план тези земи стават безлюдни и непригодни за живот, което също е основна грижа.

Прочетете също: Обяснена технология на блокчейн: Децентрализирана екосистема

Повишени търсения за възобновяеми горива

Този проблем възниква поради натиска на околната среда. В действителност много потребители са загрижени за въздействието върху околната среда и настояват за по-добро решение на проблема с възобновяеми източници. Също така нарастващото количество замърсяване трябва да бъде спряно. Въпреки това компаниите трудно предлагат напълно възобновяемо решение.

Тук те ще се нуждаят от допълнителна помощ при намирането и координирането на цялата си бизнес схема без подходящо решение в тази ниша. Ако не се справят веднага с този проблем, в дългосрочен план могат да се сблъскат с големи проблеми.

Увеличаване на разходите за поддръжка

Поддържането на тези централи също е друг проблем в този сектор. В действителност всички централи трябва да получават редовни проверки за това как работят растенията. Още повече, индустрията също трябва да се съсредоточи върху напредъка на екологичните комунални услуги. Така че, за да са сигурни, че работят перфектно, трябва да правят редовни прегледи.

Но всички тези процеси увеличават разходите за поддръжка. В резултат на това общата ефективност на компанията поема удар и намалява. Ето защо е наистина важно да балансираме и двете условия и да осигурим по-добра поддръжка с намалени разходи.

Намаляване на производителността

Тъй като животът отлежава на мястото на плантацията, цялостната ефективност на това растение намалява. Обаче отиването за изцяло нова плантация е много скъп процес. Следователно сега е изискване да се поддържа ефективност, дори ако плантацията остарее с времето. И така, нефтената и газовата промишленост трябва да гарантира, че тези централи са надеждни, ще отговори на изискванията.

Към днешна дата няма твърдо решение на този проблем. Ето защо това също се превръща в огромен проблем както за инвеститорите, така и за самата компания.

Прочетете още: Блокчейн в селското стопанство: Използвайте случаи и примери

Неефективна верига на доставки

Друг огромен проблем в този сектор е липсата на правилно управление на веригата за доставки. В действителност, всяка отделна петролна или газова централа е с огромни размери и се нуждае от много човешки ресурси, за да координира между всички случаи или елементи.

Но поддържането или поддържането на връзка между тези елементи е сложна и предизвикателна задача. Без правилно управление на веригата за доставки, няма начин те да се справят с всички елементи наведнъж. Още повече, че също няма опция за проследяване на процеса в реално време. Технологията, която те използват в момента, не е на ниво и работи в наследената система, която е склонна към грешки.

Липса на прозрачност

Друг огромен проблем е липсата на прозрачност в тази индустрия. Един от основните проблеми е нарастващата корупция, която тормози индустрията отвътре. В действителност има твърде много хора, които злоупотребяват с позицията си и се възползват от компаниите, без никой дори да забележи. Това е огромна тежест, с която индустрията трябва да се справи и не е в състояние да спре цялата корупция.

Освен това няма прозрачност на всеки етап от компанията. Така че, това е идеалната възможност за лошия играч да променя лесно документацията. По този начин този въпрос се нуждае от външна помощ, за да се отърве напълно завинаги от корупцията.

Липса на подходящи одити и поддръжка

Петролната и газовата индустрия нямат подходящи схеми за поддръжка и одит. Затова е съвсем естествено непрекъснато да се сблъскваме с технически затруднения. Поради тези трудности индустрията губи много приходи всяка година. Да не говорим за нарастващия брой рискове в самата плантация. Само си представете, ако се случи техническа повреда на тръбопровода и тя не бъде отстранена веднага, може да се спука всеки момент.

Без ежедневен одитен процес и бърза поддръжка на тези проблеми, ситуацията само ще се влоши. Но процесът на одит и координиране на тези поддръжки също е скъп процес и компаниите нямат желание да ги правят понякога.

Лошо управление на отпадъците

Ужасът от управлението на отпадъците в този отрасъл е тревожен. Повечето от големите компании нямат подходящи протоколи за управление на отпадъците. Всички тези компании обаче произвеждат огромно количество отпадъци, които трябва да се поддържат правилно. В действителност тези отпадъци са опасно вредни за околната среда и хората.

Но ще видите, че някои компании могат да изхвърлят отпадъците си, където пожелаят, причинявайки по-трудно на околната среда. В действителност правителствата имат строги наредби, за да представят лоши резултати, но само малцина спазват протокола за безопасност.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Ползи от използването на блокчейн в петролната и газовата индустрия

Има определени предимства, които идват заедно с използването на блокчейн в тази индустрия. В действителност блокчейнът предлага някои много страхотни функции, които всъщност могат да помогнат на тази индустрия да заблести повече. Например можете да използвате интелигентни договори за автоматизиране на покупките на нефт и газ.

Нещо повече, можете също да използвате това, за да улесните всякакви договори, с които компанията се занимава. Това не само ще спести време, но ще бъде и рентабилно.

Друга важна характеристика е прозрачността. Да, блокчейнът предлага система за пълна прозрачност на дневника, която е отворена за всички.

Следователно това е чудесна възможност най-накрая да се върнем към корупцията, която унищожава тази индустрия отвътре навън. Когато дневниците са отворени за всички, можете да откриете несъответствия по всяко време.

Най-важната част обаче е фактът, че изобщо няма да се нуждае от откриване, тъй като всички записи в тази книга са неизменни. Какво означава това? Е, това означава, че никой не може да го променя или изтрива някога отново, когато записът е в дневника. Така че, вече няма начин лош играч да променя документацията.

Не на последно място, блокчейнът може да направи тази индустрия разпределена и децентрализирана. Какво означава това? Е, това означава, че тази индустрия вече няма да има централен орган за управление.

В действителност това ще насърчи справедливостта и доверието между страните, които ще работят заедно. Ето защо това е един от случаите на използване на блокчейн петрол и газ.

Blockchain идва с много предимства за различни индустрии. Вижте нашето ръководство за предимствата на блокчейн технологията, за да научите повече за нея.

Случаи на използване на блокчейн в петролната и газовата промишленост

В тази индустрия има толкова много случаи на използване на блокчейн. Ние обаче ще се съсредоточим върху някои от най-важните днес. Нека да проверим какви са те в момента.

Дигитализиране на транзакциите със суров нефт

Един от най-известните случаи на използване на блокчейн петрол и газ е процесът на дигитализация на транзакциите със суров нефт. В действителност суровият петрол е икономически зрял стоков пазар в момента. Въпреки това, само малък брой компании са склонни да произвеждат суров нефт за търговия. Нещо повече, това се случи в отдалечени места, които се нуждаят от транспорт. Почти 80% от транзакциите със суров нефт в света се случват по водния път.

С блокчейн този процес най-накрая може да получи транзакцията, от която се нуждае. Например с блокчейн тази транзакция ще получи повече сигурност и ефективност. Освен това, тъй като прозрачността ще се подобри, можете лесно да проследявате процеса от платформата.

Криптова петрол и газ

Blockchain може да отвори толкова много нови възможности за тази индустрия. Като начало той може да предложи на потребителите криптовалута, подкрепена с нефт и газ. В действителност това може да бъде наистина голяма възможност за токенизиране на този сектор и повече възможности за инвеститори. В момента пазарите за инвеститори са доста ясни, така че добавянето на повече опции ще бъде от полза само за двете отрасли.

Още повече, че може да се превърне в чудесен източник на инвестиции и добър източник на доходи за много хора. Също така, различни страни могат да използват този символ, за да прехвърлят стойност в себе си, без никога да се нуждаят от банки като посредник. Следователно наистина е чудесен подход да имаме криптовалута, подкрепена с нефт и газ.

По-добро регулаторно управление

Както вече знаете, петролната и газовата индустрия се сблъсква с основни проблеми, тъй като те трябва постоянно да се справят с променящите се разпоредби. Още повече, че всяка отделна нация идва с различни видове разпоредби. Да се ​​справиш с всичко това на практика е доста предизвикателно.

Още повече, че докато правителствата променят регламента и размера на данъка, компаниите трудно измислят как да останат в рамките на регулациите и да поддържат бизнеса да върви.

Следователно използването на интелигентни договори за петролната и газовата промишленост може действително да помогне в това отношение. Регулаторните органи могат да използват този договор за автоматизиране на процеса на данъчни плащания. Освен това, тъй като договорите винаги трябва да бъдат актуализирани и да се поддържат сами, можете да се справите с всякакви промени доста лесно.

Подобрено управление на земя

Един от основните случаи на използване на блокчейн в петролната и газовата индустрия е подобреното управление на земните записи. В действителност компаниите трябва да управляват всичките си земя, тъй като те са продукт на милиони долари инвестиции.

Традиционният или базиран на хартия начин за поддържане на такъв голям мащаб на записите е тромав. Да не говорим, че може да попадне в грешната ръка, който след това може да го използва.

Но с блокчейн този проблем е напълно управляем. Тъй като вече имате достъп до неизменна книга, компаниите могат да качват информацията заедно с документацията на поземлените регистри. Така че, можете напълно да защитите документите, тъй като никой никога не може да ги променя или изтрива от системата.

Прочетете още: Блокчейн в производството: Ръководство за индустриално овластяване

Осигурено съхранение на данни за Интернет на нещата

Друг един от случаите на използване на блокчейн в петролната и газовата индустрия е съхранението на данни на IoT устройствата. В действителност, с развитието на технологиите, компаниите вече използват много IoT устройства, за да наблюдават различните си операции.

Сигурността на данните, които IoT устройствата събират, обаче почти не съществува. Като цяло IoT устройствата нямат децентрализирана структура, така че са склонни към атаки и много уязвими към кибер хакове.

Но ако компаниите започнат да използват блокчейн като основно съхранение на данните, те могат да защитят цялата информация от грешните ръце. Той всъщност може да предложи защитен слой с криптография, за да шифрова всички данни и да ги превърне в частна собственост.

По-добро рециклиране и управление на отпадъците

Това е огромна възможност за базираното на блокчейн приложение да засияе в този сектор. Както знаете, повечето от големите компании нямат подходящи протоколи за управление на отпадъците. Всички тези компании обаче произвеждат огромно количество отпадъци, които трябва да се поддържат правилно.

В действителност тези отпадъци са опасно вредни за околната среда и хората. От друга страна, повечето компании са склонни да поръчват суровини в насипно количество и да не използват повторно тези продукти, когато могат.

Това също увеличава много отпадъци. Но с блокчейн в комбинацията, компаниите могат бързо да се отърват от проблема. В действителност блокчейнът може да предложи начин за проследяване на тези продукти и отпадъците, които се произвеждат в плантациите.

Проследяване на въглеродния отпечатък

Друго популярно използване на блокчейн в петролния и газов сектор е проследяването на емисиите на въглерод. В дългосрочен план всички плантации от тази индустрия произвеждат много замърсявания и отделят много въглерод в околната среда. Следователно е практично да се въведе по-устойчив бизнес модел, който да намали въглеродните отпечатъци веднъж завинаги.

Това е мястото, където блокчейнът влиза в игра. В действителност блокчейнът може еднолично да проследява всички въглеродни емисии и да предлага по-добри системи за управление за тази индустрия. Така че, използвайки тази технология, индустрията най-накрая може да проследи и намали въглеродните отпечатъци.

Подобрена проверка на тръбопроводите

В действителност инспекцията на тръбопроводите ще се нуждае от добра степен на координация от регионалните компании, за да завърши работата ефективно. Както в много случаи, компаниите трябва да покажат информацията за инспекцията или да получат сертификат въз основа на данните, за да поддържат дейността на бизнеса.

Координацията между регионалните компании обаче не е лесна задача. В много случаи те не успяват да координират и понякога дори подправят данните, за да получат сертифицирането.

За да спре това, блокчейнът може да представи своята платформа за управление на инспекциите на купчини. Още повече, че инспекционните компании могат да качват данните от проверката в канала и това ще се случи и в реално време. Всяка компания може да вижда данните от проверките в реално време.

Искате ли да проверите още случаи на използване на блокчейн? Вижте най-добрите 20+ случая на използване на блокчейн точно сега!

По-добро управление на веригата за доставки

Както вече знаете, всяка отделна петролна или газова централа е с големи размери и се нуждае от много човешки ресурси, за да координира между всички случаи или елементи.

Но поддържането или поддържането на връзка между тези елементи е сложна и предизвикателна задача. Без правилно управление на веригата за доставки, няма начин те да се справят с всички елементи наведнъж.

Следователно, използването на блокчейн в петролния и газов сектор може да помогне за подобряване на управлението на веригата за доставки. В действителност блокчейнът може да помогне за наблюдение на системата 24/7/365. Така че всички проблеми или проблеми могат лесно да бъдат проследени чрез платформата.

Намаляване на грешки

Друг основен проблем с човешките ресурси е броят на грешките, които те правят по време на събирането на данни. Е, това е нещо, от което дори обучението не може да се отърве. В действителност хората са склонни да правят грешки и дори една грешка в това отношение може да доведе до огромни загуби. Тъй като обаче тази индустрия няма начин да се отърве от всички човешки ресурси, тя се нуждае от повече технологична помощ, колкото може.

Така че, използването на блокчейн тук със сигурност ще им помогне веднъж завинаги да намалят човешките грешки. В много случаи компаниите могат да автоматизират събирането на данни за данни за поддръжка, полеви билети и така нататък. Това значително ще намали вероятността от грешки.

Подобрена поддръжка

В действителност поддръжката в плантацията е трудна задача. Но всички тези процеси увеличават разходите за поддръжка. В резултат на това общата ефективност на компанията поема удар и намалява.

Ето защо е наистина важно да балансирате и двата условия и да осигурите по-добра поддръжка с намалени разходи.

Следователно, използването на блокчейн в нефт и газ в тази индустрия всъщност може да помогне за подобряване на процеса на поддръжка. Тя ще бъде редовна и безопасността ще се запази през всички процеси.

В действителност тези бази данни са лесни за автоматизиране и поддръжката на тези бази данни е ниска. Така че, накратко, това ще спести пари и ще предложи по-добър резултат в дългосрочен план.

Финансово помирение

Процесът нагоре по веригата е доста сложен. Следователно много компании могат да свършат работа по един и същ проект едновременно. По този начин запазването на всички тези данни в документацията и поддържането им по подходящ начин е труден призив към настоящия момент. Ето защо много компании могат да се сблъскат заедно върху това, върху което работят.

Следователно използването на интелигентни договори за автоматизиране на всички проекти за петролна и газова промишленост може действително да реши проблемите. Така че, улесняването на всички страни в рамките на един договор всъщност ще помогне, в дългосрочен план, да забавлява всички въпроси наведнъж.

Blockchain може да ви помогне да стимулирате бизнеса си. Започнете своя блокчейн проект, като използвате нашата крайна стратегия за внедряване на блокчейн сега!

Кои компании прилагат блокчейн технологията в петролната и газовата промишленост?

Национална петролна компания Абу Даби

Националната петролна компания в Абу Даби внедрява блокчейн технология в петролната и газовата индустрия, за да увеличи прозрачността в компаниите. Нещо повече, те също планират да разширят тази технология и до управлението на веригата си на доставки.

Черупка

Shell е друга компания, внедряваща блокчейн технология в петролната и газовата индустрия за търговията със суров петрол. Нещо повече, те също имат Macquarie като инвестиционна банка в проекта. Те планират да инвестират в проект Sinochem.

PetroChina

PetroChina използва блокчейн в нефт и газ за процесите надолу по веригата. В момента те работят по проект, който ще им помогне да търгуват с нефт по-ефективно. Компанията вече събра 15 милиона долара за проекта.

Саудитска Арамко

Saudi Aramco също използва блокчейн в петролната и газовата индустрия за процесите надолу по веригата. В момента те работят с VAKT за търговия. В действителност тази платформа е по-подходяща за обработка след търговия.

BP

BP също използва блокчейн в петролния и газов сектор. Нещо повече, те работят върху платформа за търговия с енергийни суровини и петролната и газовата индустрия попада точно в нея. Те също работят с VAKT.

ExxonMobil

ExxonMobil е друг играч в блокчейн нишата. В момента те използват блокчейн в нефт и газ за процеси надолу по веригата. Наскоро те завършиха пробна версия за базирано на блокчейн разрешение за разходи (AFE).

Корпорация Chevron

Chevron Corporation е един от големите гиганти в тази индустрия. В момента те също се интересуват от използването на тази технология за целите на търговията с нефт. Нещо повече, те се присъединиха към консорциум с други водещи играчи на пазара.

Общо SE

Total SE използва блокчейн в нефт и газ за повишаване на ефективността на своите възможности за търговия с нефт. Те очакват страхотни резултати от тази технология и искат да я използват възможно най-много.

Лукойл

Lukoil използва тази технология по различен начин. В действителност те приемат биткойн като официален начин за плащане в своите бензиностанции. Техните станции в Естония, Литва и Латвия вече живеят в приемането на тази крипто.

Газпром

Газпром също използва блокчейн в нефтеното и газовото находище. В действителност те искат да използват тази технология за наблюдение и изпълнение на ежедневните си бизнес договори. За това те ще използват интелигентни договори за автоматизиране на процеса.

Вижте топ 50 на компаниите, използващи блокчейн технология, за да видите повече реални примери за случаи на употреба, базирани на блокчейн.

Крайна бележка: Бъдещето на блокчейн в нефт и газ

Както можете да видите, бъдещето на блокчейна в петролната и газовата индустрия е доста светло. Има толкова много начини тази технология да помогне на този сектор. Съдейки по всички големи играчи, които вече поемат инициативата в това отношение, можем спокойно да предположим, че е тук, за да остане.

Въпреки че мнозина все още са скептични относно бъдещето на блокчейн в петролния и газов сектор, все пак реалните примери ви казват друго.

Ако сте само начинаещ, който също иска да използва блокчейн в тази индустрия или искате да научите повече за технологията, препоръчваме да започнете с нашия безплатен блокчейн курс. Това може да бъде първата стъпка към вашата цел!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector