Contour Blockchain (Voltron): Важен момент за търговското финансиране

Индустрията за търговско финансиране е на ръба да се превърне в остарял модел, който работи с ИТ системи, които стареят бързо. Нещо повече, тези системи инжектират повече разходи, неефективност и риск за глобалната търговия. По този начин това води до лош клиентски опит, скъпо присъединяване на клиентите и неефективно помирение. Но как може да се промени сценарият? Въведете Contour blockchain.

Blockchain на Project Contour е различен подход към глобалната търговия, базиран на най-новите технологии, налични пред нас. Тъй като сегашните модели не са достатъчни сега е време блокчейнът за предприятието да наруши и този сектор.

По този начин сега имаме блокчейн платформа Contour, която да управлява нашите глобални проблеми с търговията завинаги. Така че, ако и вие сте любопитни за този нов проект, тогава сте попаднали на правилното място.

Днес ще споделя поглед върху блокчейна на проекта Contour и ще ви уведомя как може наистина да е от полза за световните търговски пазари. И така, нека започнем!

 

Contents

Какво представлява Contour Blockchain Platform?

Contour blockchain е подкрепена от Corda отворена индустриална платформа за създаване, обмен, одобрение и издаване на акредитив. Това обаче е само първият продукт на платформата. По-рано беше известен като блокчейн Voltron. Но по-късно те го преквалифицираха като Contour Blockchain.

По принцип това е консорциум с група банки и финансови компании, които са ръководили проекта. R3 и CryptoBLK подкрепят проекта със своя технологичен опит. Още повече, че използва Corda друга блокчейн платформа като основна технология за захранване на решението.

Те започнаха с дванадесет участници и сега имат над 50 корпорации и банки, използващи платформата. В действителност блокчейн платформата Contour е достъпна само за клиентите на банките членки.

Така че, използвайки това, техните клиенти ще получат бързи нива на обслужване, по-ниски цени, финансови решения и много други.

Освен това можете също да създавате търговски документи във външни мрежи и да ги изпращате, обработвате и проверявате в мрежата. Това наистина може да промени начина на търговия на компанията в момента. Още повече, че проектът Contour blockchain вече е изпробвал интеграцията на електронна товарителница от други платформи като EssDOCS и Болеро.

През годините блокчейнът Contour направи 25 живи успешни транзакции с данни и сега има много известни участници за други услуги за търговско финансиране.

Сред тях ReChainMe от ОАЕ завърши първата си транзакция на живо с бившата блокчейн Voltron през юни 2019 г..


Кои са членовете на контурния блок Contour?

Понастоящем знаем само, че има над 50 участници в проекта; въпреки това все още не знаем имената на всички компании. Във всеки случай първоначалните членове на проекта Contour blockchain са –

BBVA, Bangkok Bank, HSBC, Natwest, ING, SEB, Scotiabank, US Bancorp, Intesa Sanpaolo, Mizuho, ​​BNP Paribas и CTBC.

По-късно други компании като Alfa-Bank, China Everbright Bank Hong Kong Branch, Ekman & Co, MUFG, Natixis, Национална банка на Египет, Standard Bank, Scylla, Banco de Crédito del Perú-BCP, Banorte, CIB, ABN Amro, Commerzbank, SABB, LH Trading, Bci, Търговска банка на Катар, Societe Generale, RBI, и Саудитската британска банка участва в шестседмичен пробен проект на платформата.

Първоначално те завършиха своята глобална транзакция през април 2018 г., което беше огромен успех. След това през септември 2019 г. HSBC декларира, че е обработил деноминиран в юани акредитив на платформата Contour.

Както и да е, по-късно те стартираха своята бета мрежа през декември 2019 г. Но те го направиха, тестваха на живо платформата Contour blockchain в 15 различни държави.

В действителност ребрандирането се случи доста наскоро. На последния, CordaCon през септември 2019 г., те декларираха, че ще комерсиализират проекта за блокчейн Voltron и ще ребрандират, преди да пуснат на пазара.

 

История на контурния блок контур

През 2016 г. блокчейн консорциумът Contour се формира с дванадесет банки, които ги подкрепят. Първоначално техните целеви клиенти бяха големи вносители и износители, заедно с банки, които се справят с нарастващия брой търговски обеми.

По-късно, през 2017 г., те завършиха втория си блокчейн Voltron A.K.A. Прототип на контурна блокчейн. На практика през 2018 г. те завършиха първия си проект на живо.

Така или иначе, преди това те планираха да създадат управление за блокчейн консорциума Contour през октомври 2019 г. и планират да направят платформата достойна за производство през 2020 г..

В действителност партньорите за доставка, банките членки и външните инвеститори притежават собствеността върху платформата.

Примери за завършени транзакции

Банката-издател

HSBC, Bangkok Bank, ING, BNP Paribas и Standard Chartered.

Консултираща банка

ING, HSBC, Standard Chartered и Bangkok Bank.

Вносител

Bukitmega Masabadi, Tricon, Cargill, Babyshop, Landmark Group, PTT Group и China SDIC Int’l Trade Nanjing.

Износител

GC Marketing Solutions, Bee Dee Industries, Cargill, RioTinto, Reliance, Fox and Lille и IRPC.

Тяхната първа традиция за данни на живо на платформата включва Cargill, ING и HSBC. Освен това тук те издадоха цифров акредитив за изнесена соя от Аржентина в Малайзия. Най-хубавото е, че при тази транзакция на живо те успяха да намалят времето от 10 дни на 24 часа!

 

Защо Contour използва Corda?

Контурната блокчейн се захранва от R3‘S Enterprise blockchain Корда платформа. Но защо използват Corda за търговско финансиране? Наистина ли може да го издържи? Нека да видим някои от предимствата на използването на Corda като основна технология.

 

 • Неизменност

В платформата Corda никой не може да подправя книгата. След като данните влязат в системата, никой не може да ги променя или променя по някакъв начин. Така че, той е напълно защитен от подправяне.

 • Пълно доказателство Проверка

Цялата информация в регистъра преминава през процеса на проверка, за да се провери дали е автентична или не.

 • Оперативна съвместимост

Corda поддържа поверителност, но също така помага на възлите да извършват транзакции без проблеми с ликвидността или създаване на острови от активи.

 • Поверителност и сигурност

В платформата само възлите, на които е разрешено да виждат определена информация, могат да ги виждат. Други възли, които нямат достъп до него, не могат да виждат информацията, като по този начин запазват поверителността.

 • Лесна интеграция

Интегрирането в съществуващата банкова система е изключително лесно с Corda. Още повече, че можете дори да използвате стандартен език като Java за кодиране на договорите.

 • Прозрачност

Той се предлага с широк спектър от консенсус алгоритъм. Така че, можете да постигнете консенсус по всяка отделна сделка, а не на системно ниво.

 • Последователни данни

Всички данни в множество счетоводни книги в системата са последователни. Така че няма да има проблеми с несъответствието на информацията.

 • Интелигентни договори

Можете също да използвате функции на интелигентния договор в системата, което ще спести вашето време и ресурси.

 

Contour Blockchain Акредитив Бизнес преглед

Обработката на документите за акредитива на блокчейна ще помогне за увеличаване на оборотния капитал, подобряване на управлението на риска, дигитализиране на целия процес и осигуряване на по-бързо уреждане.

Създавайки мрежа от мрежи с помощта на essDocs, Bolero и други екосистеми, платформата ще се превърне в една от най-големите мрежи от корпорации, банки, спедитори, превозвачи и други улесняващи търговията.

Тъй като това е отворена платформа, тя позволява на други доставчици на решения за търговско финансиране да предлагат документи за търговски решения в бизнес мрежата Contour, което увеличава мащаба и гъвкавостта.

 

Контурна мисия за търговско финансиране на блокчейн

Contour blockchain търговското финансиране идва със собствен набор от мисии за техните проекти. В действителност те имат различни резултати за банките и корпорациите, използващи платформата. Нека да видим какво са това –

За банки

Използвайки отворената и децентрализирана система за търговско финансиране на контури на Contour, банките могат лесно да се свързват с износители, вносители и други търговски участници в екосистемата. Нещо повече, тяхната мисия е да предлагат търговски решения от край до край, за да се отърват от всички проблеми, пред които е изправено днешното търговско финансиране.

Освен това те планират да разширят и обслужват клиенти по целия свят. Така че, няма значение къде е вашата компания. Можете лесно да използвате тяхната екосистема за вашето търговско финансиране.

За корпорации

За корпорациите те планират да предлагат по-бързи транзакции, това е търговия, което значително ще увеличи ефективността им. Нещо повече, те също могат да намалят риска от мултибанк. Платформата за търговско финансиране Contour blockchain също предлага нужди от оборотен капитал и финансиране за износители и вносители.

Използването на мрежови корпорации може лесно да поддържа всички глобални стандарти и правила.

 

Как работи технологията

По принцип в мрежата вече е наличен акредитив за блокчейн Contour. Въпреки че планират да го разширят и до други услуги. Но в момента те предлагат обработка на акредитива чрез системата. Така че, нека видим какво правят –

По принцип се предлага на два етапа –

Изкупуване

 • Цифров акредитив

Първо, както купувачът, така и продавачът могат да създават, правят редакции и да се съгласяват с проект на акредитива между тях.

 • Банкови емисии Digital LC

След това банките ще съветват, издават и потвърждават акредитива на платформата.

 • Процес на проследяване

След потвърждение и съгласие от двете страни, процесът на проследяване в реално време ще започне.

Продавам

 • Цифрови документации

Тук можете да се интегрирате с essDocs и електронната товарителница на Bolero в системата.

 • Акценти Несъответствия

Човек може директно да получи всички несъответствия, подчертани в системата. Още повече, че тези грешки също могат да бъдат поправени.

 • Банкови директиви

Продавачът ще получи всички инструкции от банката, започвайки от потвърждение, приемане, сметки и заеми директно в блокчейн Voltron A.K.A. Контурна блокчейн.

 

Характеристики на Contour Blockchain Platform

 • Висока наличност на възли, така че няма да има системна загуба.
 • Той поддържа хибридно разполагане.
 • Той осигурява криптиране на данни в покой за сигурност.
 • Платформата поддържа подновяване и отмяна на ключове в случай на бедствия.
 • Той предлага по-добра свързаност по целия свят.
 • Платформата е силно мащабируема.
 • DLT Health Monitoring на CryptoBLK помага да се наблюдава състоянието на мрежата в реално време.

 

Характеризира се с платформата, която няма

 • Прехвърляне на средства

Понастоящем все още не можете да извършвате плащания в Contour. Така че, трябва да използвате SWIFT.

 • Автоматично съвпадение на документи

Тъй като по-голямата част от индустрията не използва блокчейн технологията, трябва да проверите ръчно някои от документите.

 • Криптовалути или токени

Платформата няма естествен токен или крипто.

 

Какви са предимствата на проекта?

По принцип, както банките, така и корпорациите ще получат справедливия си дял от ползите от проекта. Нека да видим какви са те –

Банкови ползи

 • По-голямо клиентско изживяване.
 • Увеличете стойността на банковата марка като новатор за служителите, клиентите и акционерите.
 • Намалява управлението на кредитния риск.
 • Подобрява оперативното управление.
 • Намалява разходите за търговска обработка с дигитализация и повишена производителност.
 • Привлечете повече клиенти, като предлагате разнообразни възможности за финансиране и по-добри водещи услуги.
 • Увеличава дела на портфейла за съществуващи клиенти с решение за оборотни средства и намаляване на риска.
 • Осигурява одитна съвместимост в реално време.
 • Проследява активите и подобрява прозрачността.

 

Корпоративни ползи

 • Намалява документооборота и времето за преходи. Документите отнемат по-малко време за транзит и обработка по един канал през множество търговски партньори.
 • Бързи сетълменти на кредити и почти мигновени транзакции.
 • Намалява процентите на финансиране на оборотния капитал.
 • По-високо ниво на защита срещу измами.
 • Всички цифрови документи се подписват и произвеждат криптографски, което по-късно се проверява за твърдения за автентичност.
 • Отървава се от измамни искания и дублирани BL в решението.
 • Увеличава до голяма степен оперативната ефективност и за това използва функции за автоматично потвърждаване и интелигентни контакти в реално време.
 • Електронно представяне в реално време и споделяне на информация на документи и приложения.
 • Предлага традиционна търговия с Doc с надеждни и по-бързи проверки за модуларизация и намаляване на специфични рискови фактори.

Научете повече за това как да внедрите блокчейн!

 

Крайна бележка

Акредитивът Contour blockchain е прекрасна платформа за сектора на търговското финансиране. Въпреки че много компании бяха скептични относно използването на технология за разпределена книга за сектора на търговското финансиране, но тя наистина предлага по-добро решение на всички въпроси, с които се занимава този бранш.

След проекта на живо в 14 различни държави, който включва повече от 50 корпорации и банки, той преминава в търговски старт. Според резултатите той може да изпълни целия процес на акредитива в рамките на 24 часа, а не 10 дни!

Това е крайъгълен камък и за блокчейн технологията. В момента предприятието се създава в Сингапур за стартиране и след това ще получим по-голяма представа за това, на какво е способна системата.

 

Искате да проверите повече индустрии?

Научете как blockchain влияе върху здравеопазването и застраховането сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map