Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Доставчици на блокчейн: Крайно ръководство

Искате ли да знаете за най-добрите доставчици на блокчейн в индустрията? Тогава сте попаднали на правилното място.

Що се отнася до блокчейн, имаме проблеми и решения.

В ерата на четири индустриални революции, ние сме на етап, в който блокчейн екосистемата експоненциално.

Като цяло има три основни компонента на блокчейн екосистемата.

Включва платформи, доставчици и реални приложения. Всеки играч има решаваща роля в екосистемата.

Доставчиците на блокчейн са компании, които предоставят услуги на други стартиращи фирми или бизнес, целящи да използват блокчейн. Ясно е, че не всяка компания може да създаде цялостно решение. Също така, широкият набор от случаи на употреба за блокчейн означава различен подход всеки път, когато проблемът трябва да бъде решен.

Прочетете повече за технологията за разпределена книга.

В тази статия ще разгледаме доставчиците на блокчейн. Също така ще обхванем доставчиците на блокчейн като услуга (BaaS), тъй като те попадат в дефиницията на доставчика на блокчейн.

И така, какво прави доставчикът на блокчейн? Нека да изследваме.

Какво представлява доставчикът на блокчейн?

Доставчиците на блокчейн са компании, стартиращи фирми или бизнес, които предоставят услуги или решения. Пейзажът на доставчиците на блокчейн е голям и се разширява с бързи темпове.

Доставчиците също могат да бъдат определени в зависимост от това кой е купувачът. Например производител, който произвежда продукти, използвайки суровини, може да бъде продавач на дистрибутор, докато търговецът на дребно е продавач на потребителя.

Ето защо ще обсъдим както малки, така и големи играчи, които променят блокчейн пейзажа, като предоставят несравними и уникални решения.


Също така ще се опитаме да ги категоризираме в:

 • Доставчици на инфраструктура за блокчейн, пример: Primechain, Bluzelle, IBM, Microsoft
 • Доставчици на блокчейн приложения, пример: Ripple, Factom, DigitalX
 • Доставчици на блокчейн услуги, пример: Infosys, Accenture, Wipro

Изборът на подходящия доставчик за технологията Blockchain

Доставчиците на консултантски услуги за блокчейн са част от екосистемата. Моделът на услугата набира популярност поради внезапния възход на приемането на блокчейн или DLT.

Като предприятие, трябва да предприемете правилните стъпки, преди да изберете правилния доставчик на консултантски услуги за блокчейн.

Освен това трябва да разберете фазите на блокчейн проекта, за да разберете добре. За да сте сигурни, че научавате по възможно най-добрия начин, нека първо преминем през ключовите фази на блокчейн проект.

Също така прочетете нашата Blockchain за търговско финансиране

Блокчейн фази на проекти

 1. Стратегическо консултиране

На етапа бизнесът трябва да направи стратегическо консултиране. Тъй като блокчейнът е нов, идеално е да се направи стратегическо консултиране, за да се избегне всяка форма на пропуск в разбирането на въздействието и обхвата на блокчейн в проекта. Има множество доставчици на консултантски услуги за блокчейн, които могат да ви помогнат да постигнете желания резултат. 

 1. Анализ на случая на употреба

Сега, когато сте запознати с ролята на блокчейна и нейното въздействие, сега е време да направите анализ на случаите на употреба. Това е важна първа стъпка за всеки блокчейн проект. В тази стъпка трябва да използвате аналитичен метод, за да определите правилния случай на употреба за вашия проект. За да сте сигурни, че го правите правилно, трябва да изпълните системни изисквания, като разберете обхвата и съберете всички възможни подробности за това как потребителите взаимодействат със системата.

 1. Доказване на концепцията

Друга решаваща фаза е Proof-of-Concept. В тази стъпка се правят проучвания за осъществимост, за да се гарантира дали идеята за блокчейн е осъществима или не. В теста за осъществимост се полагат както финансови, така и технически аспекти. В тази фаза е лесно да се намери пречка, която може да възникне по време на изпълнението на проекта. 

Също така прочетете нашето Ръководство за POC

 1. Пилотен проект

В пилотния проект е направено изпълнение в малък мащаб. Това се прави, за да се оценят разходите, осъществимостта и практичността на проекта. 

 1. Пълен проект на живо

Ако всичко върви по план, проектът се пуска в пълен мащаб.

Научете повече за внедряването на блокчейн

Какво да очаквате от Blockchain Consulting Firms?

Като бизнес вашата работа е да предлагате информация и подкрепа на консултантските фирми. За да ви помогнем да разберете какво можете да очаквате или да изисквате от консултантска фирма, нека разгледаме точките по-долу.

Идентифициране на възможностите за блокчейн: Консултантските фирми имат дълбоко разбиране за блокчейна и неговите случаи на употреба. Те разбират как и кога да използват блокчейн, което може да доведе до по-добра ефективност. Така че, ако сте бизнес, трябва да очаквате, че консултантската фирма, която сте избрали, ще ви помогне да откриете правилните възможности за използване на блокчейн. Освен това те трябва да имат пълната способност да го прилагат.

Създаване на бизнес казуси: Казусите са основен инструмент за разбиране на бизнеса. Вашата консултантска фирма трябва да може да създаде убедителни казуси за купувача или заедно с него. 

Представете идеи за доказателство за концепция: Консултантската фирма трябва да има добри резултати, когато става въпрос за идеи за доказателство за концепция. Те трябва да могат да ги демонстрират. Също така всички проекти, които показват процеса или резултатите от тяхното изпълнение. Също така, всяко доказателство за концепция или проект, които могат да ви помогнат да сравните вашите изисквания, могат да ви дадат определено предимство.

Изграждане на бизнес пътни карти и рамки: Можете да очаквате консултантската фирма да може да създава ясни пътни карти и рамки. Тези рамки и пътни карти трябва да са склонни да използват блокчейн технология, като се съхраняват фактори като изисквания и цели.

Партньорство: Доставчиците, които имат партньорства, могат да бъдат страхотни, тъй като това отваря нови възможности. 

Разбиране и опит: Те трябва да имат пълно разбиране за бизнеса на предприятието купувач и как той може да се използва за ползи.

Какво трябва да има предвид едно предприятие?

Използването на блокчейн е сложно. Ето защо предприятието също трябва да се увери, че предоставя най-доброто обслужване на потребителите.

 • Проучване на всички възможности: Като предприятие трябва да проучите всички възможности. Това може да се направи чрез преминаване през случаи на използване на блокчейн. Също така трябва да вземете под внимание уменията, необходими, за да се възползвате от възможностите.
 • Заинтересовани страни в синхронизирането: Уверете се, че информирате всички заинтересовани страни по време на процеса на използване на блокчейн.
 • Ограничете разходите: Като предприятие винаги трябва да се опитвате да ограничите разходите. За това трябва да се направи планиране на разходите.
 • Предлагат страхотни технически умения: Това ще ви помогне да разрешите проблема на клиента по-бързо.
 • Предложете съвети за риска: Рисковете са неразделна част от всеки проект и вие като доставчик винаги трябва да предоставяте такъв.
 • Предложете страхотна стратегия: Уверете се, че можете да осигурите правилна стратегия, която може да се използва в реални сценарии.

Как да изберем доставчик на блокчейн

Сега е време да изброим как да изберете правилния доставчик на блокчейн за вашия бизнес. В крайна сметка, изборът определя дали вашата блокчейн ще успее или не. 

Изборът на подходящия доставчик или блокчейн компания не е толкова лесен, колкото си мислите. Трябва да създадете контролен списък и да се уверите, че доставчикът на блокчейн, който сте избрали, ще маркира повечето от тях.

Контролният списък може да съдържа няколко задължителни аспекта, които просто не можете да пренебрегнете. Ще има и няколко аспекта, които може да искате да бъдете светли. Не е възможно да имате всичко от избрания от вас доставчик на блокчейн. В крайна сметка трябва да изберете доставчик на блокчейн, който може да разбере вашите точки на болка и да ви предостави решения.

 1. Разбиране на критериите

Разработката на блокчейн, услугите или решенията вече са станали сложни. Това означава, че трябва предварително да зададете критериите.

Например трябва да знаете по кои технологии ще работите и дали доставчикът на блокчейн, който сте избрали да ги поддържа. Има и други критерии, които трябва да вземете под внимание, които включват условия на услугата, условия на плащане, всякакви форми на възстановяване на суми, интеграция с други системи и т.н. Ако направите това правилно, сте готови за останалата част от пътуването.

 1. Определете процеса

Намирането на подходящия доставчик не е лесно. Трябва да дефинирате процес, който може да ви помогне да го направите. Процесът трябва да включва стъпките за извеждане на вашите изисквания. Може да искате да се свържете с няколкото доставчици на блокчейн, които смятат, че отговарят на вашите критерии. 

Ако смятате, че директният контакт с доставчиците отнема твърде много време, можете да направите своите изисквания онлайн. Опитайте се да публикувате реклама или по-добре да използвате акаунтите си в социалните медии.

След като започнете да получавате терени, сега е време да настроите екип, който да се справи. Също така, уверете се, че сте поставили най-добрите си служители да го направят, тъй като вземането на грешно решение не е опция тук.

 1. Вземете оферти

С малко доставчици на блокчейн сега е време да получите оферти или оферти. Това е известно като Заявка за предложение (RFP). Тези предложения трябва да съдържат цялата информация, която ще ви е необходима, за да улесните решението си. Офертите трябва да съдържат цялата разбивка на разходите с датите на доставка. Можете също така да научите за техните стандарти за качество.

 1. Процес на оценка

С оферти в ръка, сега е време да ги съобразите с вашите критерии. Трябва да отделите подходящото време за извършване на процеса на оценяване. Освен това се свържете с доставчиците, ако трябва да знаете повече информация за даден критерий. 

Накратко, трябва да разберете пълния обхват, преди да натиснете спусъка. 

 1. Започнете да работите

Последната стъпка е да започнете работа по проекта. Винаги поддържайте екип, посветен да пренебрегне напредъка.

Списък на доставчиците на блокчейн

Сега, след като имаме пълно разбиране за доставчиците на блокчейн, нека изброим популярните доставчици на блокчейн там. Това ще ви даде ясна представа за опциите, предлагани на пазара.

Amazon Web Services

Уеб услугите на Amazon са известни с доминирането си в индустрията. Те са водещ доставчик на уеб услуги и също са започнали да предоставят услугите си в блокчейн сектора.

Тяхната услуга Amazon Blockchain обгражда кръгли AWS Blockchain шаблони, като същевременно използва облачна платформа. Като потребител можете да използвате Hyperledger Fabric, Ethereum, за да използвате тяхната платформа.

Блокчейнът им като сервизно решение предоставя отлична възможност за бизнеса да внедри своето блокчейн решение. Основните им предимства включват по-бързо време за внедряване, инструменти, избор на план и заплащане при използване. 

Накратко, те осигуряват глобална инфраструктура за внедряване на блокчейн платформи от край до край. Другите услуги също са рентабилни.

Искате ли да научите повече за Blockchain като услуга? Вижте нашата статия за BaaS за корпоративен клас 

BigchainDB

BigchainDB е известен като блокчейн базата данни. Те предоставят технологията на базата данни, която работи безпроблемно с блокчейн решението. Той има ниска латентност, мощна функционалност за заявки и висока производителност. Освен това с BigchainDB не е нужно да се отказвате от децентрализирания контрол. Той предлага неизменяемо съхранение на данни.

BigchainDB е съвместим с популярни приложения, платформи и можете също да го използвате, за да внедрите blockchain proof-of-of-concept. Може да се използва в различни случаи на употреба и индустрии.

Те си сътрудничат с множество партньори, включително Cognizant, Capgemini, Interledger и други. Не на последно място, те също така предоставят практическо производство и консултации.

IBM Blockchain

IBM Blockchain е всичко свързано с предоставянето на стойност чрез техните blockchain услуги. Техният IBM Food Trust говори много за тяхното блокчейн решение. 

Те са усвоили веригата за доставки чрез блокчейн. Техната блокчейн услуга работи върху различни случаи на употреба и отрасли. С над 500+ ангажираност на клиентите на blockchain, те са класирани номер едно, когато става въпрос за идентификационни данни за лидерство на blockchain.

С IBM blockchain партньорите могат лесно да се мащабират с висока сигурност. Инфраструктурата на IBM помага да се поддържа блокчейн мрежата. Те също имат техническа експертиза, за да продължат даден проект.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard (HP) предлага своите внедряване на блокчейн от корпоративен клас. Те направиха това възможно с помощта на цялостната доставка, целенасочената архитектура и силната партньорска екосистема.

Техните блокчейн решения предлагат авангардно решение. Те предлагат критична за HPE технология за разпределена книга (DLT). В услугите те предлагат HPE Pointnext, което включва работилница, услуги за внедряване, доказателство за стойност и други услуги за блокчейн.

Microsoft

Блокчейнът на Azure на Microsoft е известен блокчейн като решение за услуги. 

Те осигуряват опростено развитие, лесно внедряване и инструменти за достъпни иновации. Много клиенти използват блокчейн Azure, включително XBOX, Insurwave, Project Ubin и други. 

Пазарът на Microsoft Azure предлага достъп до блокчейн платформи като Hyperledger Fabric, Ethereum и Corda. Можете също така да разгледате техните архитектури на решения, които обхващат различен архитектурен подход към случаи на широко използване. 

Основните характеристики на блоковата верига Azure включват вградено управление на консорциум, опростени мрежови операции и внедряване на блокчейн, разширяване и отворен дизайн и т.н. Ценообразуването им също е просто, тъй като те предлагат ценообразуване за всеки възел.

Oracle

Подходът на Oracle към блокчейн винаги е бил уникален. Те предлагат блокчейн платформа, позволяваща на бизнеса да извършва B2B транзакции с надеждност и мащабируемост. С блокчейн на Oracle можете да започнете предварително сглобени, като използвате автоматично предоставените компоненти на Hyperledger Fabric. 

Oracle работи безпроблемно с Hyperledger Fabric с отворен код, което осигурява лесна интеграция на plug-and-play, автоматизирани операции, настройки за корпоративен клас и много други!

Основните характеристики, предлагани от платформата Oracle Blockchain, включват просто предоставяне, лесно добавяне на партньорска организация, способност за изграждане на цялостна блокчейн платформа и хибридни мрежи. Можете също така да автоматизирате с интелигентни договори и да извършвате частни транзакции. И накрая, можете да интегрирате блокчейн транзакции в приложения с помощта на REST API-задвижвано развитие, plug-and-play интеграция, изграждане на нови приложения и т.н.!

SAP

SAP несъмнено е в челните редици на блокчейн иновациите, услугите и инструментите. 

Те предлагат своята услуга SAP Cloud Platform Blockchain и услугата SAP HANA Blockchain. Всяко съоръжение предлага уникална стойност за потребителя. Услугата Cloud Platform осигурява лесно внедряване в облак, възможност за използване на отворена блокчейн платформа, а също така разширява съществуващите приложения с помощта на блокчейн.

SAP HANA Blockchain Service, от друга страна, позволява външни блокчейн приложения на SAP HANA, платформа за данни в паметта.

Приложен блокчейн

Applied Blockchain е компания за разработка на приложения и блокчейн, която предлага своите услуги по интелигентни договори и технология на разпределена книга. 

Те също са изброени в топ 20 на блокчейн консултантската фирма на Gartner през 2017 и 2018 г. В своите услуги те предоставят DLT приложения и изграждане на продукти. Техните услуги са приложими в различни индустрии, включително верига за доставки, правна, телекомуникационна, медицинска и други. Техните партньори включват Quorum, Parity, Hyperledger Fabric, Vodafone и т.н..

Каква е степента на успех?

Въпреки че преминахме през доставчиците на блокчейн, все още има много скептици, които поставят под въпрос реалния успех на внедряването на блокчейн. Едно проучване на blockchain, публикувано на TheRegister в разговорите се говори дори за процент на успех от 0,00% за технологията на разпределената книга. 

Всъщност някои доставчици не желаят да се свържат отново, ако бъдат поискани отчети или доказателства относно внедряването на блокчейн. Това е сериозно безпокойство за индустрията на доставчици на блокчейн и трябва да бъде решено.

Сигурни сме обаче, че степента на успех на доставчика на блокчейн ще се увеличи с времето.

Заключение

Това ни води до края на нашите доставчици за блокчейн статия. Проучихме дефиницията на доставчик на блокчейн, стъпки за избор на доставчик на консултантски услуги, очаквания и т.н.. 

Пазарът расте с бързи темпове и това е единственият път, когато ще видим по-добри доставчици на блокчейн там. Всеки бизнес, който се интересува от блокчейн, трябва да предприеме предпазни мерки при работа с доставчици. 

И така, какво мислите за доставчиците на блокчейн? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector