EOS VS Ethereum: Потенциален убиец на Ethereum!

EOS (EOS) беше рекламиран като убиец на Ethereum (ETH) отчасти, защото се очаква да поддържа платформи за интелигентни договори от следващо поколение, с по-висока скорост на транзакции и по-добри функции. С пускането на EOS.io mainnet, битката EOS срещу Ethereum почти започна, тъй като двата блокчейн проекта насочват вниманието на разработчика към създаването на децентрализирани приложения.

Очаква се конкуренцията между двете блокчейн платформи да стимулира иновации, които трябва да доведат до платформи за интелигентни договори, способни да разширят границите на мащабируемостта.

Въпреки че двамата са фокусирани върху улесняването на производството на децентрализирани приложения, те се различават значително по отношение на ключовите аспекти на операциите.

Ethereum срещу EOS: Децентрализирано приложение

Ethereum се прослави като предпочитана платформа за управление на интелигентни договори. Бизнесът все повече използва блокчейна на проектите, за да се справи с много задачи, от записване на информация до провеждане на транзакции.

EOS сега планира да прекъсне статуквото, докато се движи, за да изкриви значителен пазарен дял от развитието на DApps. EOS споделя голям брой прилики с Ethereum по начина, по който се справя с разработката на DApps.

Въпреки това, като се има предвид, че това е нов проект, той стигна много по-високо и използва последните технологични постижения, тъй като изглежда, че ще спечели конкурентно предимство. Новата технология трябва да позволи на EOS да обработва по-голям обем транзакции в сравнение с Ethereum и с много по-бързи темпове.

EOS ще използва и нови функции, които се очаква да осигурят на платформата присъща гъвкавост, що се отнася до комуникацията.

Ethereum срещу EOS: Език за програмиране

Ethereum позволява на разработчиците да създават приложения, използвайки родния си език за програмиране Solidity. Изискването значително затрудни приемането на Ethereum, като се има предвид, че не всички разработчици са любители на езика за програмиране.

EOS трябва да бъде предпочитана дестинация за разработчици, тъй като няма ограничения за типа език за програмиране, който хората могат да използват за разработване на приложения.

Ethereum срещу EOS: Целеви пазар

Ethereum е изкривил за себе си пазарна ниша за разработване на децентрализирани приложения. Много се говори, че платформата скоро може да се превърне във водеща платформа за интелигентни договори за организации, които планират да създадат DApps във финансовата индустрия.


Причината, поради която EOS е наречен убиец на Ethereum, е свързана с факта, че работи, използвайки протокол за консенсус за доказателство за залог. Протоколът прави платформата по-малко централизирана, предимство, което й позволява работят по-ефективно отколкото Ethereum.

Това означава, че EOS остава в добра позиция да хоства a разнообразна гама от DApps особено тези, които изискват голямо количество ресурси. Фактът, че EOS няма такси за транзакции, също означава, че може да предизвика силен интерес от хора, които се опитват да избегнат разходите за блокчейн на Etherum.

Ethereum срещу EOS: Технически разлики.

Ethereum използва протокола за консенсус Proof-of-work, който позволява на неговата блокчейн да обработва 15 транзакции в секунда. Освен това протоколът затруднява Ethereum да поправя счупени децентрализирани приложения в мрежата.

За разлика от това, EOS използва протокол за доказателство за залог, който елиминира добра част от недостатъците на Ethereum. За начало протоколът позволява на разработчиците да замразят мрежата, когато се открие счупено приложение. Действието може да се извърши, без да се засягат други акаунти в мрежата.

Бързите скорости на транзакциите са друг атрибут, свързан с протокола DPOS, който според разработчиците ще позволи на EOS blockchain да обработва средно 1000 транзакции в секунда.

В допълнение, EOS се стреми да победи Ethereum, като позволява на неговата блокчейн да обработва транзакции и да изпълнява транзакции едновременно

Вижте другите ни сравнения:

  • Биткойн срещу Ethereum? Каква е разликата?

  • Ethereum срещу Litecoin: Защо LTC е за транзакции и ETH за интелигентни договори?

  • Ardor срещу Ethereum: Какви са плюсовете и минусите?

  • NEO срещу Ethereum: Което е по-добро?

  • Ethereum срещу Ripple: Сравнение в дълбочина

Долна линия

EOS има това, което е необходимо, за да поеме Ethereum, ако намери начин да внедри всички забележителни функции. Въпреки че Ethereum има ранно предимство, може да е въпрос на време EOS да прекрати своята серия като предпочитана платформа за интелигентни договори и DApps.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map