Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

IEO: Ръководство за първоначално предлагане на обмен

През по-голямата част от 2018 г. пазарът на криптовалути премина през период на масивен спад. Забележително е, че една от причините за спада е измамата на нещастни инвеститори в името на първоначалното предлагане на монети (ICO). Пазарът обаче изглежда узрява от въвеждането на първоначално предлагане на обмен (IEO). Тази статия ще направи оценка на IEO спрямо ICO и ще ги разграничи въз основа на доверие и прозрачност.

Какво е първоначално предлагане на обмен (IEO)?

Първоначално предлагане на обмен (IEO) е подобрение на концепцията за първоначално предлагане на монети (ICO), което позволява на инвеститорите да влязат в криптосистемата. Забележително е, че IEO работи точно както всяко друго публично предлагане, което се стреми да събира средства за определени проекти. За разлика от ICO, IEO работи чрез платформа, подкрепена от борса за криптовалута. По принцип това означава, че крипто борсите са тези, които администрират процеса на набиране на средства.

В IEO екипите по проекти, които стоят зад определен жетон, нямат пряка кореспонденция с инвеститора. Вместо това екипът на проекта се доближава до обмен на криптовалути и представя идеята зад своя токен. След това криптообменът провежда подробни изследвания за жизнеспособността и осъществимостта на проекта.

Тази проверка има за цел да постигне две цели. Първо, очевидно е, че борсата, която има глобално присъствие, има много потребители, които се доверяват на нейните услуги. Следователно хората могат да следват всяка възможност за инвестиция, която се появи на платформата, без да задават въпроси. Като такъв е прерогатив на борсата да гарантира, че проектът е реален и това е идея, която всъщност може да бъде от полза за инвеститорите.

На второ място, предварителната проверка има за цел да установи рисковия профил на проекта зад дадения маркер. Интересното е, че това е горе-долу въпрос на борсата, която се хеджира срещу евентуални щети за тяхната репутация, ако проектът се окаже бял слон.

По същество IEO се случва чрез улесняването на обмена на криптовалути. За отбелязване е, че инвеститорите няма да имат нужда да извършват сложни транзакции, включващи множество портфейли за криптовалута, за да получат достъп до IEO. Вместо това, всичко, от което се нуждаят, е сметка в борсата и малко пари в техните депозитни сметки. Вече големи борси като Binance, OKEx, Bittrex, Bitmax и Huobi и много други имат платформи, където инвеститорите имат достъп до IEO.

Първоначално предлагане на обмен (IEO) – Просто обяснено

 

IEO срещу ICO

От дискусията по-горе IEO е просто вид ICO, чието администриране не е в ръцете на издателя. След появата на криптовалутната мания хората искаха да се докопат до състоянието, което секторът сечеше. От друга страна, предприемачите се нуждаеха от средства, за да прокарат своите проекти.

Следователно предприемачите стартираха това, което те кръстиха като „Първоначални предложения за монети“, ако инвеститорите купуват дял в стойността на проектите. Подобно на първоначалните публични предлагания (IPO), инвеститорите ще извлекат печалба от своите инвестиции, щом проектите попаднат в земята и започнат да генерират приходи.

Любопитното е, че проектите, които стоят зад предложенията, проведоха своите ICO и нямаше начин инвеститорите да определят жизнеспособността на проектите. Някои безскрупулни предприемачи излязоха с фиктивни проекти, пълни със силно плагиатски бели книги. Скоро инвеститорите плачеха, тъй като предприемачите се укриха с инвестициите си. По този начин ICO станаха непопулярни и предвестник на измамата от страна на криптовалутния пазар.


Следователно, появата на IEO е начин законните предприемачи да се опитат да поканят обратно инвеститорите с обещанието, че техните проекти са ценни. Тук се крият разликите в сравнението между IEO и ICO. Първо, ясно е, че издателите на токените нямат пряко влияние върху администрацията на IEO. Напротив, издателите на ICO активно се ангажират с инвеститорите и те активно участват в привличането на инвеститорите.

На второ място, издателите на IEO трябва да убедят крипто борсата, че техният проект си струва да се инвестира, преди борсата да го позволи на своята платформа. Напротив, проектните екипи зад ICO трябва само да представят своя проект на инвеститор, който след това ще реши дали си струва да вложат парите си. Следователно, разликата тук е, че инвеститорът е натоварен да извърши надлежна проверка на ICO.

IEO срещу STO

След като вълната на ICO започна да отслабва поради случаите на измами, предприемачите излязоха с алтернатива, наречена Предлагане на токени за сигурност (STO). Основната идея на STO беше криптоиндустрията да възвърне доверието на инвеститорите.

Като начало, ICO имаха един основен проблем, който улесни измамниците да си проправят път през пазара. По-специално, нямаше ясни разпоредби, които да обхващат активите, поради липсата на ясна дефиниция на цифровите токени. Интересното е, че в зависимост от естеството и предназначението на жетоните, някои биха преминали като ценни книжа, докато други биха преминали като цифрова валута, някои и двете.

Напротив, маркерът за сигурност е този, който се държи като истинска ценна книга и по този начин попада в полезрението на регулаторните органи като Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC). Също така, това означава, че жетоните получават своята стойност от търгуеми източници като стоки и дори акции.

В сравнение с IEO, STO предлагат малко доверие за инвеститорите. Това се дължи на факта, че въпреки регламентирания им характер, набирането на средства за STO е единствено под контрола на емитента. Това означава, че инвеститорите носят тежестта да извършват надлежна проверка и че могат да попаднат в измама без цялостно проучване.

Освен това инвестирането в STO е сложно, тъй като търговците ще трябва да завършат транзакции, използвайки интелигентните договори, управлявани от издателя на токени. Като такъв, човек трябва да има крипто портфейл и трябва да разбере сложния метод, който влиза в цифровите транзакции. И обратно, инвеститорите на IEO, както беше обсъдено по-рано, се нуждаят само от депозитна сметка в борсата, която извършва продажбата на токени.

Освен това има огромна разлика между IEO и STO по отношение на техния характер. Ето обяснение. STO е актив, който разширява собствеността върху стойността на инвеститора. Това ще рече, че който притежава маркер за ценна книга, притежава дял в някакъв актив, който може да донесе на инвеститора известна печалба. В допълнение, инвеститорът може да получи загуби, ако стойността на маркера за сигурност падне.

Интересното е, че STO треската просто се засилва, тъй като анализаторите я наричат ​​заместител на ICO. По-специално, знаещите наблюдатели вярват, че СТО са следваща граница което допълнително ще затвърди мястото на пазара на криптовалути в световната търговия. От друга страна, концепцията за IEO тепърва се заражда и много пазарни ентусиасти все още не са наясно с нея. Следователно голяма част от тази година може да чуе много за STO, отколкото IEO.

Научете повече за ICO срещу STO, тук.

Предстоящи и скорошни IEO

Популярността на STO не означава, че IEO не са хит. Разбира се, има вече извършени различни IEO продажби на токени. Освен това има такива, които все още продължават, и други, които ще се появят по-късно.

Предстоящи IEO

Traceto.io

Има редица предстоящи IEO, където всеки проект се фокусира върху уникално предложение. Един от тях е traceto.io. Според тяхната уеб страница traceto.io има за цел да изгради решение, което се фокусира върху сегмента KYC на пазара на криптовалути. Според екипа, стоящ зад проекта, разпространението на измами в криптосистемата е до KYC рамка, която не е достатъчно стабилна.

За отбелязване е, че екипът ще използва комбинация от изкуствен интелект и интелигентни договори, за да създаде решение, което да рационализира процеса KYC. По-специално, решението е насочено към инвеститори, които са трайни обекти за измамници, които се представят за легитимни предприемачи. Екипът се надява да направи революция в индустрията, като премахне съществуващото несъответствие между виртуалната и физическата идентичност на участниците на пазара.

На първо място в списъка с въпроси, които Traceto.io би искал да коригира, е липсата на водонепроницаема KYC рамка, която проправя пътя за процъфтяване на лошите актьори. На второ място, екипът, който стои зад проекта, смята, че се набляга малко на спазването поради бюджетни ограничения и нисък приоритет. Третият фокусен въпрос е предположението, че необходимостта участниците на пазара да останат анонимни отменя спазването на CTF и законите за изпиране на пари (AML).

До тази степен проектът разработва нови решения, базирани на иновативна KYC рамка. По-специално, решението ще гарантира, че процесите на KYC отговарят на съществуващите разпоредби. Освен това решението ще позволи на регулаторните органи да извършат надлежната проверка. Според хората, които стоят зад проекта, Traceto.io ще започне да работи в началото на април.

Matic мрежа

Само след 18 дни Matic Network ще започне да работи в Индия. Зад идеята на проекта стои необходимостта от лесно мащабиране на приложенията в днешните блокчейн мрежи. По-специално, разработчиците се затрудняват да оптимизират напълно децентрализираните си приложения (dApps) поради този проблем с мащабируемостта.

На второ място, проектът има за цел да подобри скоростта на потвърждаването на блокове, като същевременно намали таксите за газ, особено в блокчейн мрежата Ethereum. Като такива, крайната цел на тяхното решение е да подобрят мащабируемостта на платформата Ethereum, както и да ускорят скоростите на транзакциите. Също така, решението допълнително ще опрости потребителското изживяване на блокчейн мрежата, за да я направи просто страхотна.

За отбелязване е, че Matic Network използва плазмената рамка, която е присъща на платформата Ethereum. Като такова решението ще има по-бързи скорости, отколкото при основната верига Ethereum. По-специално, архитектурата се обединява към основната верига чрез PoS контролни точки. Като такава, Matic Network може да извършва транзакции с 2 16 транзакции на блок.

От гореизложеното лесно може да се заключи, че маркерът Matic Network е маркер на помощна програма. По принцип това ще позволи на потребителите на блокчейн да имат по-добър опит, докато използват технологията. Забележително е, че родният маркер ще носи името MATIC. Според информацията от разработчиците на мрежата, един MATIC ще струва $ 0,00263 и с твърдо ограничение от $ 5 милиона.

Тъй като мрежата ще работи на платформа Ethereum, Matic Network ще може да приема Ether. Освен това разработчиците ще използват Binance Launchpad за провеждане на набирането на средства.

Еведо

Технологията Blockchain се оказва полезна за почти всяка индустрия, която можем да си представим. Например, Evedo е проект, който се стреми да използва технологията при организиране на събития. Забележително е, че платформата обединява всички участници и бизнеса, които съставляват екосистемата, организираща събитието.

Технологията blockchain дава възможност на потребителите да си взаимодействат на ниво равнопоставена (P2P). Това означава, че ако потребител А иска да сключи сделка с потребител Б, той ще може да го направи, без да е необходим централен орган, който да улесни взаимодействието. В централизирани екосистеми като настоящата финансова индустрия, за да може потребител А да изпраща пари на потребител Б, той ще трябва да се срещне чрез финансова институция като банка.

Напротив, блокчейн технологията позволява децентрализирана екосистема, при която потребителите могат да си взаимодействат, без да е необходим централен орган. По-специално, основната структура на технологията, въпреки че интелигентните договори позволява автоматично доверие и следователно няма нужда от централен орган, който да налага доверието.

Използвайки същата концепция, Evedo свързва участниците и бизнеса в рамките на събитията, организирайки екосистема, така че те да могат да си взаимодействат по децентрализиран начин. Интересното е, че индустрията за организиране на събития сега струва малко над 850 милиарда долара и това означава, че премахването на посредниците ще освободи повече приходи за бизнеса.

Според разработчиците токенът Evedo е EVED. От гореизложеното токенът ще бъде маркер за помощна програма. Въпреки че периодът на стартиране все още е неизвестен, IEO ще започне да работи в България и набирането на средства ще се случи на Bitforex Launchpad. Освен това, едно EVED ще се равнява на 0,0005 ETH, а твърдият капак е 28 000 ETH.

Последни IEO

Нишата на IEO, както беше обсъдено по-рано, е съвсем нова. Въпреки това вече се случват редица набиране на средства за проекти на IEO. Някои от тях включват:

Бит Агро

Според екипа, стоящ зад проекта Bit Agro, агроиндустриалният пазар е сред секторите, чието значение само ще се увеличава с времето. В сектора обаче има малко иновации по отношение на обединяването на участниците и бизнеса. В тази светлина проектът създаде B2B платформа, където участниците могат да си взаимодействат по децентрализиран начин.

Важно е да се отбележи, че потребителите ще имат възможност да търгуват със селскостопански и хранителни продукти. Също така потребителите ще имат достъп до възможности за инвестиране в агро-фокусирани предприятия, които не са засегнати от геолокацията на производството. По-специално, потребителите ще използват интелигентните договори в рамките на платформата, за да си взаимодействат, за да поддържат доверието. За да улесни вътрешно-мрежовите транзакции, платформата идва с естествена монета, наречена Agrocoin. Също така, маркерът ще улесни оценката на регистъра на всеки продукт в мрежата.

Bit Agro Network работи на блокчейн платформа Ethereum. По този начин потребителите трябва да очакват по-бързи скорости на транзакциите, строга сигурност и висока прозрачност. Забележително е, че екипът зад проекта стартира мрежата, използвайки Exmarkets Launchpad. Твърдото ограничение за платформата е 72 милиона долара. IEO стартира в Естония и все още продължава до 90 дни от днес.

Венера Енергия

Това е поредното текущо IEO, което ще приключи след 55 дни от днес. В основата на проекта VenusEnergy е необходимостта от подкрепа на кампанията за възобновяема енергия. Проектът признава, че нарастването на блокчейна заплашва увеличаване на търсенето на електроенергия. Забележително е, че консенсусните алгоритми, които разчитат на добива за проверка на транзакциите, са много енергоемки и тъй като все повече хора се присъединяват към индустрията, консумацията на енергия ще скочи стремително.

Забележително е, че проектът ще води кампания, при която цялото свързано с крипто търсене на енергия използва възобновяеми енергийни източници. Платформата работи на Ethereum и използва интелигентни договори за улесняване на трансакции между партньори. Освен това платформата включва собствена монета, наречена VENUS, където една единица е равна на 0,00225 EUR. Твърдото ограничение за токена е малко над 30 милиона евро. Също така, символът е полезен по своята същност и стартирането му се случи в Естония. Въпреки това гражданите на САЩ и Китай нямат достъп до платформата.

ПУБЛИКУВАЙТЕ

Използването на блокчейн технологията би било неоптимално, ако медийният сектор не беше на борда. За щастие някой се е погрижил за това. PUBLISH е иновативна платформа, която носи пресата за най-революционната технология на нашето време. Според екипа, стоящ зад проекта, основната им цел е да подкрепят безкомпромисна журналистика в ерата на фалшивите новини.

Забележително е, че проектът ще използва леснодостъпния характер на блокчейна, за да позволи на журналистите да публикуват работата си и да достигнат до много хора едновременно. Като пробен проект проектът работи с южнокорейския TokenPost. По-специално, първоначалното използване ще се фокусира върху разпространението на свързани с блокчейн новини.

Родният маркер на мрежата е НОВИНИ и връстниците го използват за уреждане на транзакции в мрежата. По време на периода на IEO цената на един НОВЕН токен беше 0,0100 долара. Периодът на предлагане започна на 26 март 2019 г. и приключи на 30 март 2019 г. По-специално, проектът стартира на живо чрез Probit Launchpad.

IEO Списък

От гореизложеното, IEO блокчейнът бавно набира скорост. След кратко, пазарът вероятно ще види нов IEO токен, който се фокусира върху конкретни проблеми. Досега има много дълъг списък с токени, които принадлежат към крипто нишата на IEO. По-долу е даден списък на IEO, които предстоят, продължават и са приключили.

# Проект IEO Жетон Напредък
1 Matic МАТИЧЕН Предстои
2 Еведо EVED Предстои
3 Бит Агро АГРО Постоянно
4 ВенераЕнергия ВЕНЕРА Постоянно
5 MultiVAC MTV Постоянно
6 Уиндхам Енергия WHM Постоянно
7 Менапай MPAY Постоянно
8 TerraGreen TGN Постоянно
9 REDi REDI Token Приключи
10 VeriBlock VBK Приключи
11. ПУБЛИКУВАЙТЕ НОВИНИ Приключи
12 KIZUNA GLOBAL TOKEN KGT Приключи
13 ЛОВ ЛОВ Приключи
14. CharS ЧАРИ Приключи
15 Мрежата на Celer CELR Приключи
16. Леволуция НИВО Приключи
17 WeGen WGC Приключи
18. Децимиран DIO Приключи
19. Персивал XPV Приключи
20. Извличане на AI FET Приключи
21. BitTorrent BTT Приключи

IEO на платформи за обмен

Както в момента, има многобройни платформи за обмен, които улесняват IEO. Забележително е, че платформите се наричат ​​Launchpad, тъй като помагат при стартирането на процеса на продажба на токени. Интересното е, че почти всяка голяма криптовалутна борса има Launchpad. Ето списък на някои от най-популярните съществуващи платформи за първоначално предлагане на IEO:

Обмен IEO Launchpad
Bittrex Bittrex International IEO
Bitmax Bitmax Launchpad
Binance Binance Launchpad
Хуби Huobi Prime
KuCoin KuCoin Spotlight
ОК OKEx Jumpsmart
ExMarkets ExMarkets Launchpad
ПЕЧАЛБА Probit Launchpad
ЛАТОКЕН Latoken Launchpad

IEO срещу ICO – какви са разликите?

Както беше обсъдено по-рано, има значителни разлики между IEO и ICO. Вижте таблицата по-долу.

Характеристика IEO ICO
Разпродажба на токени Борсите са отговорни за продажбата на веднъж изброените токени Издателят е отговорен за продажбата
Маркетинг & реклама Борсите правят всички маркетинг и реклама Екипите на проекти се грижат за цялата реклама и маркетинг
Транзакции Инвеститорите се нуждаят само от сметка в борсата Инвеститорите извършват транзакции директно с издателя на токени
Доверие Няма проблеми с доверието; борсите осигуряват надлежна проверка, преди да изброят токен Има проблеми с доверието поради това, че някои издатели на символи предоставят подвеждаща информация
Сигурност Силно защитен, тъй като всички транзакции се случват в рамките на уебсайта на борсата Силно несигурни, тъй като транзакциите се случват на уебсайта на проекта ICO, на които може да липсват подходящи мерки за сигурност

Резюме / заключителни бележки

Секторът на криптовалутите се развива с много бързи темпове. Само миналата година пазарът беше под екзистенциална заплаха от проблемите, произтичащи от доверието и регулациите. Разбира се, ICO измамиха нищо неподозиращите инвеститори, а правителствата използваха това като пръчка, с която да победят сектора. За щастие разработчиците излязоха със STO, които промениха разказа за сектора.

Днес IEO продължават да стимулират пазара и има възможност за бързо приемане на индустрията. Въпреки това има огромна разлика между IEO, STO и ICO. Вижте резюмето по-долу.

Обобщение на IEO срещу ICO срещу STO

Характеристика IEO ICO СТО
Разпродажба на токени Борсите са отговорни за продажбата на веднъж изброените токени Издателят е отговорен за продажбата Издателят на токен за сигурност се грижи за процеса на набиране на средства
Маркетинг & реклама Борсите правят целия маркетинг и реклама Екипите на проекти се грижат за цялата реклама и маркетинг Екипът зад проекта се занимава с маркетинг и реклама
Транзакции Инвеститорите се нуждаят само от сметка в борсата Инвеститорите извършват транзакции директно с емитента на токени Провежда се на уебсайта на издателя
Доверие Няма проблеми с доверието; борсите осигуряват надлежна проверка, преди да изброят токен Има проблеми с доверието поради това, че някои издатели на символи предоставят подвеждаща информация Високи нива на доверие, тъй като токените имат присъща стойност / те представляват реални активи
Сигурност Силно защитен, тъй като всички транзакции се случват в рамките на уебсайта на борсата Силно несигурни, тъй като транзакциите се случват на уебсайта на проекта ICO, на които може да липсват подходящи мерки за сигурност Изключително сигурно дължимо, тъй като токенът попада в регулации като съгласно SEC в САЩ.
Такси Комисионни за обмен на такси на издателите Без такси Без такси
Регламент Нерегламентирано Нерегламентирано Регулиран

 

*Опровержение: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя никакви инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector