Инструменти за блокчейн, които обичат разработчиците

Когато разработвате блокчейн решения, блокчейн инструментите са благословия. В момента популярността на блокчейн нараства драстично. Така че, навсякъде има бърза разработка на блокчейн. Няма съмнение, че почти всички компании биха искали да се възползват напълно от тази възможност.

И точно тук попадате. Ако сте разработчик на блокчейн, сега имате най-високата стойност на пазара. Но тъй като технологията е изцяло нова и продължава да има повече функции, трябва да останете актуални. По този начин използването на блокчейн инструменти със сигурност може да улесни много живота ви.

Инструменти за блокчейн, които обичат разработчиците

Има много blockchain инструменти за разработчици, но трябва да знаете кои са най-добрите blockchain инструменти, които всички разработчици обичат. Нека проверим списъка, нали?

18 средства за разработка на блокчейн, които разработчиците обичат

Гет

Да започнем с Гет. Geth е инструмент за команден ред, който също изпълнява пълен Ethereum възел в езика за програмиране Go. По принцип се предлага с три интерфейса –

 • Интерактивна конзола
 • JSON-RPC сървър
 • Опциите за командния и подкомандния ред

Можете да използвате Geth, за да правите много неща в блокчейна. Тези инструменти за разработване на блокчейн могат –

 • Прехвърляйте токени между два адреса.
 • Маркер на етер в мрежата.
 • Разгледайте различната история на блоковете в дневника.
 • Създавайте интелигентни договори и по-късно можете да ги стартирате на виртуалната машина Ethereum.

 

Какъв вид системи биха поддържали Geth?

Когато работите с тези корпоративни инструменти за разработване на блокчейн, можете да използвате различни операционни системи като Windows, Linux и Mac. Всички те поддържат този инструмент за команден ред. Освен това Binary and Scripted също поддържат инсталирането му.

На първо място, когато го стартирате, можете или да го свържете с жива блокчейн мрежа, или да създадете нова и след това да се свържете с нея. Но трябва да запомните, че втората опция ще зависи изцяло от нейните настройки.

По някаква причина, ако не сте използвали стойности по подразбиране, този инструмент автоматично ще ви свърже с основната мрежа на Ethereum.

Освен това, с помощта на тези блокчейн инструменти за разработчици, можете да го накарате да функционира като конзола и да зареди определени команди и да изпълнява различни цели.


Както и да е, не забравяйте, че когато стартирате Geth, той автоматично ще изтегли разпределената книга на Ethereum и обработката може да отнеме много време. Така че, може да се наложи да изчакате от няколко часа до дни. Ето защо е най-добре да използвате външен твърд диск, за да съхранявате цялата информация.

 

Дъжд

Нека да преминем към следващия в нашето ръководство за инструменти за блокчейн. Drizzle опростява писането на предни крайни децентрализирани приложения, като предлага колекция от предни крайни библиотеки. Той също така предлага библиотека Redux за свързване на предния край с блокчейн. Така че ще получите свежи данни за веригата за разработки на приложения от предния край.

Характеристики на Drizzle

 • Реактивно хранилище за данни на Ethereum

Библиотеката Redux всъщност е в основата на Drizzle. Използвайки това, можете да синхронизирате данните си за транзакции, данни за договори и много други.

 • Генериране на съхранение или използване на съществуващи

В действителност можете да използвате тези блокчейн инструменти за разработчици, за да генерирате магазин, или можете да използвате всеки собствен съществуващ магазин. Всичко, което трябва да направите, е да импортирате саги и редуктори и сте готови!

 • Предлага основните функции

Най-хубавото на този инструмент е, че той удължава договорите на web3 1.0. Така че ще получите достъп до всеки метод и свойство на web3.

 • Библиотека на компонентите

В действителност те предлагат библиотека от React компоненти, които обикновено използвате в dApp функциите. Така че задачи като генериране на формуляри за въвеждане на интелигентни договори са лесна задача.

 • Модулна архитектура

Цялостната архитектура на този инструмент е модулна. Така че, можете да добавите всякакъв вид функция или да се отървете от всякакъв вид функционалност, както желаете. Освен това, той включва два пакета за използване на React; основните функции обаче са в модула Drizzle. Още повече, че ако знаете как да работите с Redux, можете бързо да разработите Angular библиотека.

Трите основни компонента на Drizzle са –

Дъжд – Това е основната библиотека за създаване на уеб3, договор и акаунт. Също така, той може да свърже необходимите синхронизации заедно с предлагането на допълнителни функционалности на договора.

Капе-реагира – Този компонент предлага помощник DrizzleConnect и компонент DrizzleProvider за свързване към Drizzle с приложението React.

Дъжд-реагиращи-компоненти – Освен това ще получите библиотека, пълна с много полезни компоненти, които биха работили като функция на dApp. Включва основно ContractForm, ContractData и LoadingContainer.

 

Solc

Що се отнася до разработването на Ethereum, всички разработчици избират стабилност. В действителност разработчиците винаги трябва да избират това, особено когато става въпрос за интеграция на интелигентни договори. Солидността е в основата на всеки интелигентен договор на Ethereum.

Solidity е основно подрязан и обектно-ориентиран език и използва синтаксис, който е най-вече подобен на ECMAScript. Това, което инструментът Solc може да направи в това отношение, е да го преобразува в машинно четим формат, така че EVM да може да го прочете и изпълни. Можете да го възприемете като солиден компилатор, който се върти около два основни принципа –

 • C ++ кодиран solc.
 • Solc-js, които използват Emscripten за кръстосано компилиране на solc C ++ направо в JavaScript.

Въпреки че двата типа компилатори на солидност произхождат от един и същ изходен файл, все пак и двамата могат да генерират различен резултат. Освен това и двата им интерфейса на командния ред са различни един от друг. За сравнение обаче solc-js е малко по-бавен от solc.

Най-добрата част е, че възлите на Ethereum са склонни да идват с внедряване на solc. Пакетът solc обаче всъщност е самостоятелен модул и можете да го използвате и офлайн. Освен това можете да използвате и solc.compile (), тъй като този не се нуждае от външен възел, за да функционира правилно.

 

Ремикс

Това е IDE на Solidity. Можете да го използвате, за да пишете кодове и да проверявате грешки от браузъра си. В действителност това е един от инструментите за разработка на блокчейн, написани на JavaScript. Нещо повече, можете да използвате този инструмент като компилатор, главно за малки интелигентни договори. Освен това, ако тепърва започвате да научавате за Solidity, определено трябва да опитате този инструмент.

След като влезете в страницата по подразбиране на уебсайта, ще получите страничен екран, който ще ви позволи да пишете код точно там в браузъра! На другия екран можете лесно да разположите кода си на блокчейн платформата.

Освен това, вторият екран също ще ви помогне да взаимодействате с всички функции, които сте написали. Той също така поддържа обработките се извършват локално или в браузъра. Във всеки случай можете да правите тестове, отстраняване на грешки, разпространение на интелигентни договори и т.н..

Също така, анализаторът на кодове ще ви помогне да усъвършенствате кодовете си и да се отървете от всякакви грешки. Така че, това може да бъде един от най-големите инструменти за блокчейн за разработчици, тъй като той / тя е начинаещ.

 

Ganache CLI

Всъщност това е изключително бърз Ethereum RPC клиент за разработка и тестване. Трябва да кажа, че това е още един от добрите инструменти за разработване на блокчейн. Преди това беше известен като Testrpc, но по-късно стана GanacheCLI. В действителност това е пакет от NodeJS, който можете също да персонализирате.

По принцип той може да репликира цяла мрежа Ethereum на вашия компютър. Също така можете да извикате функция от блокчейна, без да се изпълняват възли на Ethereum на вашия компютър.

Освен това предлага тези функции, за да можете да ги изпробвате –

 • Почти моментален добив на транзакции.
 • Без такси за транзакции.
 • Персонализирайте скоростта на копаене или цените на газа, колкото желаете и колкото пъти искате.
 • Рециклиране, инстанциране или нулиране на всички акаунти в тестовата мрежа за определено количество етер.
 • Много лесен и опростен графичен потребителски интерфейс, от който можете да прегледате всички събития в тестовата верига.

Други функции

 • Можете да видите състоянието на всички акаунти, включително техните частни ключове, адреси, салда и транзакции.
 • Наблюдавайте лог изходите на блокчейн Ganache заедно с отговорите и информацията за отстраняване на грешки.
 • Само с едно щракване сменете часовниците за добив.
 • Вземете изследовател на блокове, за да ви даде повече яснота за това как работи вашата система.

 

Трюфел

Друг от инструментите на blockchain за разработчици е средата за разработка, където можете да тествате рамки и конвейер за активи за Ethereum – Truffle. Очевидно този инструмент е доста популярен сред разработчиците, защото може да направи разработването на рамката на Ethereum проста задача.

Характеристика

 • Управление на жизнения цикъл на интелигентните договори

Очевидно този инструмент може да управлява вашите артефакти по договора и също така включва поддръжка за всякакви персонализирани разполагания, сложни приложения на Ethereum и свързване на библиотеки.

 • Тестване по договор

Можете да тествате вашите договори автоматично и да се уверите, че те се развиват бързо.

 • Миграции и внедряване по сценарий

Можете да използвате този блокчейн инструмент, за да пишете опростени и управляеми скриптове за внедряване, за да предвидите промяната на вашите договори с течение на времето. Това ще позволи на приложението ви да се развива и да бъде актуално дори в бъдеще.

 • Управление на мрежата

Не е нужно да управлявате никакви мрежови артефакти, след като започнете да използвате Трюфел. Освен това той ще се погрижи за тези, докато се концентрирате върху разработката на dApp.

 • Изключително мощна интерактивна конзола

Е, взаимодействието с договори никога не е било по-лесно. В действителност Truffle ще ви позволи с прост интерфейс, който може да ви отдели време и да ви позволи да взаимодействате с вашите договори.

 • Външен скрипт бегач

Можете да използвате този блокчейн инструмент, за да стартирате всичките си договори и да стартирате в мрежата без никакви проблеми.

 

EtherScripter

Ако сте начинаещ в нишата за развитие на блокчейн, тогава скриптове Ether може да бъде трудна задача за вас. Но с този тип инструменти за анализ на блокчейн можете доста лесно да кодирате основни договори. В действителност този блокчейн инструмент ще ви предложи много интерактивен и забавен интерфейс за писане на всичките ви кодове.

Освен това можете просто да плъзнете и пуснете всички функции, за да направите интелигентните интелигентни. Това е доста лесно за използване. В този момент обаче можете да използвате програмен език Serpent само в този тип инструменти за анализ на блокчейн.

 

MetaMask

Друг един от най-добрите инструменти за управление на блокчейн е MetaMask. С MetaMask можете не само да обслужвате Ether или други ERC-20 маркери в мрежата, но можете също да взаимодействате с вашите децентрализирани приложения. Нещо повече, той също ви позволява да го стартирате от браузъра си!

Освен това е изключително лесно да добавите MetaMask като добавка за Firefox или Google Chrome и да започнете да я използвате направо от браузъра. След като инсталирате приложението, ще получите портфейл Ethereum, добавен към вашия браузър. Той ще съхрани всички токени ERC-20 вместо вас.

За разработчиците този тип инструменти за анализ на блокчейн няма да се нуждаят от жив Ethereum възел, който да се изпълнява. Така че, взаимодействието с мрежовото пространство на Ethereum е проста задача.

 

Качете се

Ако искате рамка за разработка на блокчейн за вашите децентрализирани приложения, тогава Embark наистина може да ви помогне. В действителност този тип инструменти за управление на блокчейн ще ви позволят да управлявате своите dApps, заедно с всички необходими инструменти за създаване и внедряване на нов.

Освен това можете да създадете независимо приложение html5, което да използва децентрализирани функции. Освен това тук можете също да създадете нови интелигентни договори и да ги стартирате в JS кода. Най-добрата част за този тип инструменти за управление на блокчейн е, че те търсят всякакви промени, които правите в договорите. Ако е така, той автоматично ще модифицира договорите и след това ще актуализира децентрализираните приложения, свързани с тях.

Интелигентните миграции на договори също са плюс на този инструмент за блокчейн. В действителност за работа на платформата можете да използвате всеки традиционен език като Meteor, Angular, React и много други.

 

Gorli Testnet

Знаете, че най-добрият начин да тествате напълно мрежата си, без да пускате на живо, би бил да използвате всички тестови мрежи. И тук се появява този тип инструменти за анализ на блокчейн. Gorli Testnet е един от най-популярните там. Тук можете да внедрите вашите dApps и да експериментирате с интелигентни договори.

Нещо повече, можете да го използвате във всички клиентски блокчейн реализации и да получите висока надеждност и наличност. Както и да е, Gorli всъщност е тестова мрежа за клиентски доказателства, която работи с Parity, Pantheon, Geth, EthereumJS и Nethermind.

Това обаче е с отворен код и е проект, базиран на общността.

 

Паритет

Паритетът е друг от инструментите за управление на блокчейн, който е създаден за критична употреба. Това е клиент за Ethereum, който използва езика за програмиране Rust. Нещо повече, този блокчейн инструмент предлага основната инфраструктура, необходима за надеждни и бързи услуги.

Можете да създадете свои собствени персонализируеми блокчейни за предприятия, частна употреба или за изследователски цели. Ще получите –

 • Модулна и изчистена кодова база и персонализиране
 • Минимално пространство за съхранение и памет
 • Използвайте Warp Sync за синхронизиране за часове
 • Много напреднал CLI-базиран клиент
 • Различни и с възможност за включване консенсусни протоколи
 • Високо ниво на контрол на достъпа и функции за поверителност
 • Бързи транзакции

 

Най-добрата част за този блокчейн инструмент е, че той е прегледан на 100% и разработчиците извършват рутинни проверки на кодова база, за да се отърват от грешки или проблеми.

 

Hyperledger Caliper

Това е инструмент за сравнителен анализ на блокчейн. Тя ви позволява да сравните вашето блокчейн решение, като използвате предварително дефинирани стандарти. В действителност с този тип инструменти за анализ на блокчейн може да стане наистина лесно да разберете дали вашите блокчейн платформи отговарят на стандартите или не.

След като предварително дефинирате набора си от случаи на употреба, той може да започне да работи по своята магия. В действителност ще получавате и отчети за забавяне на транзакциите, транзакции в секунда, използване на ресурси и много други.

Трябва обаче да знаете за Дебеломер да ви помогне; трябва да изградите вашето блокчейн решение на Hyperledger.

Но както виждате, той няма никакви стандартни стандарти. Но защо е така? Е, блокчейн технологията е доста разнообразна и всяка една платформа е различна. Изключително трудно е да се анализират всички платформи под един и същ предварително определен набор.

Затова вместо това можете да настроите стандартите въз основа на вашата индустрия и след това да стартирате инструмента, за да видите как се представя. Ето защо това е един от най-удобните инструменти за управление на блокчейн за разработчиците.

 

Тиерион

Той предлага среда, в която можете да превърнете вашата блокчейн в глобална платформа и да проверите файлове, данни и бизнес процеси. Тези видове инструменти за блокчейн ще ви помогнат да изградите валидна база данни и ще ви помогне да разпространите тези данни в регистъра.

Освен това, този блокчейн инструмент предлага и ChainPoint, който може да генерира касови бележки и да записва данни. И така, не се нуждаете от междинни продукти, за да проверите информацията. Във всеки случай, с помощта на този блокчейн инструмент, можете също да комбинирате Tierion API и ChainPoint, за да маркирате във времето всички данни, за да финализирате процеса на проверка.

Той е в състояние да произвежда милиони доказателства всяка секунда. Освен това този тип инструменти за блокчейн технология предлагат точност от –

 • Получаване на всички данни от сървърите на Network Time Protocol
 • Използвайки наличните данни от Националния институт за стандарти и технологии
 • Свързване на котвени възли към блокчейна Ethereum или Bitcoin

 

EthFiddle

Ако сте разработчик, който е започнал с Solidity, може да знаете, че няма много инструменти за блокчейн технология за работа с този език. За да ви помогне и да ви предложи подобни инструменти като JSFiddle или Go Playground, Loom Network представи EthFiddle.

EthFiddle е един от инструментите за разработване на блокчейн, който предлага бързо тестване и прототипиране. Това всъщност е Solidity IDE във вашия браузър. В действителност този инструмент за блокчейн е в състояние да тества, създава, отстранява грешки в кодовете на Solidity за вашите интелигентни договори.

Освен това можете да споделите постоянната връзка на вашия код само с едно щракване. И така, виждате дали не сте нов в средата на Solidity, може да опитате EthFiddle.

 

Web3.js

Web3.js е един от инструментите за разработване на блокчейн, който ви помага да развиете клиенти за взаимодействие с блокчейн Ethereum. По принцип това е библиотека, която е съвместима с Ethereum JavaScript API. И реализира Generic JSON RPC спецификация за взаимодействие с отдалечен или локален Ethereum възел.

Така че, с това можете да правите задачи като изпращане на Ether между адрес, писане и четене на данни от интелигентни договори, разработване на интелигентни договори и много други.

Тъй като инструментът за блокчейн работи на език JavaScript, можете да го използвате във всякакъв вид уеб браузър. Но ще ви е необходим възел Ethereum, който може да осъществява достъп до мрежата Ethereum чрез HTTP за използване на този тип инструменти за технология на блокчейн. Мога да предложа използването на разширение MetaMask с Web3.js за свързване към мрежата Ethereum.

 

Състояние

Това е още един от инструментите за разработване на блокчейн. В действителност това е многоцелеви комуникационен инструмент, който се предлага с децентрализиран крипто портфейл, peer-to-peer messenger и Web3 браузър. По принцип това е мобилен клиент на Ethereum, който ви позволява да получите достъп до екосистемата от всяко място.

Що се отнася до пратеника, можете да се присъедините към всички обществени канали и да изпращате и получавате съобщения от друг потребител. Освен това високото ниво на криптиране прави невъзможно всеки да получи достъп до вашите съобщения.

Освен това, с помощта на блокчейн инструмента, можете да взаимодействате с вашите децентрализирани приложения и да използвате интегрирания портфейл.

От браузъра можете директно да осъществите достъп до мрежи, пазари и много други. Освен това с инструмента за разширение можете да добавяте функции към този мобилен клиент.

 

Инфура

Infura е базирана на стандарти, мащабируема, глобално разпределена клъстерна и API крайна точка за IPFS, Ethereum и всякакви други инфраструктури. В действителност този тип инструменти за разработване на блокчейн са направени само за разработчици. Така че можете бързо да използвате този инструмент, за да свържете приложението си с техните API за незабавен достъп.

Очевидно този блокчейн инструмент поддържа JSON-RPC през WebSocket интерфейси и HTTPS, предлагащ абонамент и базирани на заявки връзки. Още повече, че само с един URL адрес можете да започнете да използвате Infura. Екипът зад инструмента ще се погрижи за всички надстройки и мрежови промени, така че да можете да се съсредоточите върху създаването си.

 

Mythx

Има голямо търсене за разработване на интелигентни договори и децентрализирани приложения. Въпреки това, няма много инструменти за блокчейн технология, които предлагат пълен пакет. Тук идва MythX. По принцип това е инструмент за анализ на сигурността за интелигентни договори, базирани на Ethereum. Още повече, че с този блокчейн инструмент ще получите динамичен и статичен анализ в един набор от инструменти.

Има много продукти, които можете да изпробвате, като Truffle, Amberdata, Alethio, Visual Studio Code, Remix и Embark. Така че можете лесно да свържете този блокчейн инструмент с другите инструменти.

Освен това той може да открива проблеми със сигурността доста ефективно и е силно мащабируем.

 

Заключение

Инструментите за блокчейн технология наистина могат да спестят вашето време и да улеснят процеса ви на разработка на блокчейн. Тъй като разработчикът е ефективен в приемането на блокчейн, е задължително и дълбокото разбиране на популярните инструменти за разработване на блокчейн може да помогне значително.

В това ръководство дадох всички инструменти, които разработчиците обичат в наши дни. Така че, след като вече знаете какви са тези различни блокчейн инструменти, е време да се потопите и да започнете да се развивате.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map