История на Hyperledger: Всичко, което трябва да знаете

Искате ли да научите повече за историята на Hyperledger? Ако го направите, значи сте попаднали на правилното място. В тази статия ще се съсредоточим само върху историята на Hyperledger.

Hyperledger е изминал дълъг път от създаването си през 2016 г. В тази статия ще разгледаме историята на Hyperledger и ще видим какво може да предложи графикът на Hyperledger.

Преди да преминем към основната тема, нека вземем кратко въведение за самия Hyperledger.

История на Hyperledger: Въведение

Hyperledger е сътрудничество с отворен код за подобряване на блокчейн технологиите. Фондацията Linux го управлява. Над 100 компании вече са част от сътрудничеството, включително големи компании. Лесно е да се обърка с блокчейн технологии като биткойн. Всичко е свързано с технологиите, които превръщат децентрализираната книга в реалност.

Основните цели на Hyperledger включват

 • Осигурете поддръжка на бизнес транзакции с помощта на готово за предприятие DLT решение, използващо рамки
 • Подкрепете техническите общности
 • Обучавайте обществеността за блокчейн технологията и пазарните възможности
 • Осигурете инструментариум за популяризиране на общности
 • Задвижвана от общността и отворена инфраструктура  

Вече покрихме Hyperledger на 101 блокчейна. Вижте, за да научите повече за това тук.

Произход на Hyperledger

Hyperledger е представен за първи път на 9 февруари 2016 г. в Сан Франциско, Калифорния. Той е въведен от Фондацията Linux, която по това време има 30 основатели. От тези 30 членове основатели имаше големи имена, включително Guartime, SWIFT, R3, ConsenSys, VMware, Blockchain, IBM и други. Той възникна с цел да подобри технологията на блокчейн. Те също така искат да направят блокчейн по-достъпен за всички там.

С Отворена техническа структура за управление целта е да се създаде общност, която следва стандартни инструменти, рамки и насоки, когато става въпрос за внедряване на блокчейн. Подходът е много ефективен, тъй като приветства участниците да правят предложения за подобряване на кодовата база и насоки.

Сега тя има повече от 100+ членове, които непрекъснато работят за подобряване на блокчейн технологията и я правят по-достъпна за всички останали.

Digital Asset дарява името Hyperledger на Linux Foundation за подобряване на блокчейн технологията. Това също означава, че Управителният съвет на проекта Hyperledger може да го използва, но винаги ще изисква одобрение от Linux Foundation, преди да могат да го използват.

Учредители и технически ръководен комитет (TSC)


Без основните членове няма проект Hyperledger. Членовете го правят успешен. Към февруари 2020 г. вече има повече от 100+ членове.

Членството обаче е разделено на няколко вида. Включва

 • Премиер членове
 • Общи членове
 • Асоциирани членове
 • Сътрудници: Академия

За да знаете целия списък, ви предлагаме да посетите страницата на техния член, където можете да намерите целия списък: https://www.hyperledger.org/members

Винаги обаче е добра идея да познавате висшите членове. В момента има 14 водещи членове, включително Accenture, Airbus, American Express, Change Healthcare, Consensys, DTCC, DAIMLER, Fujitsu, Hitachi, IBM, Intel, JP Morgan, SAP и NEC.

Брайън Белендорф: Изпълнителен директор на Hyperldger

Следващото най-голямо събитие в Hyperledger е назначаването на изпълнителния директор на Hyperledger – Брайън Белендорф. Той е добре познат субект в технологичния свят. Уговорката се състоя на 19 май 2015 г..

След назначението си той излезе с ясна стратегия за това как ще протече проектът. Той също беше предварително и отрече Hyperledger да има своя собствена криптовалута. Фокусът винаги беше върху подобряването на технологията.

През септември 2016 г. той написа публикация в блог, където описа целта на Hyperledger, включително неговия модел. Той също така обсъди как Hyperledger би действал като общ проект.

История на Hyperledger: Проекти на Hyperledger

За да разберем по-добре хронологията на историята на Hyperledger, трябва да разгледаме накратко всеки един от проектите и важните събития в тях. Понастоящем много проекти са в инкубационен период, което означава, че не са освободени. Основният им проект, Hyperledger, обаче вече е пуснат v 2.0.

Също така ще разпространяваме проектите под разпределени дневници, библиотеки, инструменти и специфични за домейна. Нека започнем с разпределените книги.

Разпределени дневници

Hyperledger е работил по много проекти за разпределена книга. Нека да разгледаме накратко всеки от тях и да научим за тяхната история и текуща пътна карта.

Hyperledger Besu

Състояние: Инкубация

Hyperledger Besu е насочен към изграждане на частна и публична мрежа за предприятия. Технически може да работи в тестови мрежи, включително Gorli, Ropsten и Rinkeby. Що се отнася до консенсусните алгоритми, той поддържа IBFT, IBFT2.0, Clique, Etherhash и PoW. Той също така предлага изчерпателна схема за разрешаване.

В момента пътната карта на Hyperledger Besu е настроена на версия 1.3. В момента те се фокусират върху следното.

 • Фокусирайки се върху превръщането на Beus в първокласен клиент.
 • Подкрепа в Истанбул
 • Възстановяване след бедствие
 • Държавна резитба

В следващата версия 1.4 те имат за цел да въведат нови функции като API за проследяване, инструменти за миграция, подобряване на управлението на ключове и Ethereum 1.x

В момента клиентът Besu Ethereum преминава и можете да го изтеглите от техния Хранилище на GitHub.

Прочетете повече за Hyperledger Besu тук: 

Хиперледгер Броу

Състояние: Инкубация

Hyperledger Burrow също е проект за разпределена книга, който в момента е в инкубационния период. Той поддържа интелигентни договори, базирани на WASM, заедно с интелигентни контакти EVM. Целта на Hyperledger Burrow е да осигури еднобинарна дистрибуция на блокчейн, осигуряваща потребителска скорост, простота и ергономичност на разработчика. 

 • Предложението беше представено за първи път на 28 март 2017 г. Техническият ръководен комитет на Hyperledger вече го приема. Предложен е от Кейси Кулман, Бенджамин Болен, Сайлъс Дейвис и Дан Мидълтън.
 • The беше извършено приемането на 6 април 2017 г..

Пътната карта на Hyperledger Burrow изглежда интересна. Общността активно го разработва и сегашният фокус е да се получи значката CII. Можете да намерите цялата информация за тяхната пътна карта, тримесечна актуализация и история на тяхната wiki страница.

Плат Hyperledger

Състояние: Активно

Hyperledger Fabric несъмнено е един от най-големите проекти за разпределена книга под чадъра на Hyperledger. Това е готова за предприятие рамка за разпределена книга, насочена към изграждане на разрешени приложения и решения.

Целта му е да бъде развиваща се основа за приложения с модулна архитектура. Използвайки подхода, неща като услуги за членство, консенсус и други функции могат да бъдат включени и пуснати. Този подход е от полза за различни случаи на употреба в индустрията.

 • The Предложение за проект на Hyperledger Fabric е направено на 29 март 2016 г. Предложено е от Тамаш Блумър (DAH) и Кристофър Ферис (IBM).
 • От предложението то влезе в инкубация на 31 март 2016 г..
 • Проектът беше преместен за първи път от инкубация и активиран на 2 март 2017 г..

Ако се интересувате да научите за неговата пътна карта, разгледайте Табло за управление JIRA. Също така вижте нашия преглед на Hyperledger Fabric 2.0.

Hyperledger Indy

Състояние: Активно

Hyperledger Indy също е активен проект под чадъра на Hyperledger. Основната цел на проекта е да осигури компоненти за многократна употреба, библиотеки и инструменти за дигитална идентичност на разпределени дневници и блок-вериги. Indy може да работи с всяко решение за блокчейн и също така да действа като самостоятелно решение, за да осигури децентрализирана идентичност.

 • Проектът беше първи предложено от Фил Уиндли, Стив Фулинг от фондация „Соврин“ и Джейсън Лоу и Нейтън Джордж от Еверним.
 • TSC одобри предложението на 3 март 2017 г..
 • След две години в инкубация, той се премества в активен статус на 28 март 2019 г.

Вижте пътната карта на проекта тук

Hyperledger IROHA

Състояние: Активно

Hyperledger IROHA е предназначена за IoT и инфраструктурни проекти, които се нуждаят от технология на разпределена книга. Той е прост и също така лесен за включване. Той предлага проста конструкция, домейн-драйв, C ++ дизайн, модулен и т.н.!

 • Проектът е предложено на 26 септември 2016 от Makoto Takemiya, Toshiya Cho, Takahiro Inaba и Mark Smargon.
 • Предложението беше одобрено на 13 октомври 2016 г.
 • Той бе преместен от инкубация в активен на 18 май 2017 г.

Hyperledger Sawtooth

Състояние: Активно

Последният проект за разпределена книга, който ще изброим, е Hyperledger Sawtooth. Подобно на Fabric, той предлага и модулна и гъвкава архитектура. Помага на бизнеса да отдели домейна на приложението от основната система. Интелигентните договори могат да се използват за определяне на бизнес правила за приложения. Той поддържа различни консенсусни алгоритми, включително Доказателство за изминало време (PoET) и Практическа византийска толерантност към повреда (PBFT).

 • The Предложение за трион е изпратено от Mic Bowman от Intel Corporation и Richard Gendal Brown от R3cev. Предложен е на 14 април 2016 г..
 • Той беше одобрен на 14 април 2016 г. от TSC.
 • След това се премества от инкубация в активен статус на 18 май 2017 г..
 • Sawtooth PBFT 1.0 беше обявен на 31 октомври 2019 г.
 • Hyperledger Sawtooth 1.2 излезе на 17 октомври 2019 г.

Библиотеки

Има много библиотеки, които също попадат под чадъра Hyperledger. Нека обсъдим накратко всеки един от тях с тяхната история.

Хиперледгер Овен

Състояние: Инкубация

Библиотеката предоставя набор за многократна употреба, споделен и оперативно съвместим инструмент за предаване, съхраняване и създаване на проверими цифрови идентификационни данни. Овенът също предлага инфраструктура за равностойни идентификационни данни и корени в блокчейн.

 • The предложение е направен от Нейтън Джордж.
 • Той беше одобрен на 5 февруари 2019 г. от TSC.

Завивка Hyperledger

Състояние: Инкубация

Hyperledger Quilt е внедряване на Java протокол Interledger. Той помага на плащанията да преминават през платежни мрежи, включително крипто и фиат. Той работи по агностичен начин на книга и помага за писане на логика за плащания на приложения. 

 • Такахиро Инаба от NTT Data предложи предложението за юрган.
 • Той беше одобрен от TSC през октомври 2017 г.
 • Одеяло v1.0 излезе през ноември 2019 г..

Hyperledger Transact

Състояние: Инкубация

Библиотеката има за цел да подобри усилията за разработка на разработчиците да пишат софтуер за разпределена книга. Той предлага стандартен интерфейс за управление, писане и изпълнение на интелигентни договори. Изпълнението на интелигентния договор се различава от това на изпълнението на разпределена книга.

 • Шон Амундсън прави предложението за транзакция през април 2019 г.
 • Той беше одобрен през май 2019 г. от TSC

Hyperledger Ursa

Състояние: Инкубация

Hyperledger Ursa позволява по-добро използване на криптографията в технологията на разпределената книга, като се избягва дублиране на работата, свързана с криптографията. Това е споделена библиотека, която подобрява сигурността.

Инструменти

В последния раздел ще обсъдим инструментите на Hyperledger.

Hyperledger Avalon

Състояние: Инкубация

Инструментът помага на предприятията да преместят своята извън-верижна блокчейн обработка към специални изчислителни ресурси. Той помага на разработчиците да смекчат недостатъците и да използват изчислителното доверие в своя полза. Той е независим от счетоводната книга и се публикува от Enterprise Ethereum Alliance.

 • Неговият статус на инкубация беше предложен през юни 2018 г. като Hyperledger Trusted Computer Framework
 • Той беше преименуван на Hyperledger Avalon през октомври 2018 г.

Hyperledger Caliper

Състояние: Инкубация

Hyperledger Caliper позволява на разработчиците и потребителите да проверяват ефективността на внедряването на блокчейн, използвайки предварително зададени случаи на използване. Това е инструмент за сравнение на блокчейн.

 • Предлага се от Victor HU и Haojun ZHOU, Huawei
 • Той беше одобрен през март 2018 г. от TSC

Виолончело Hyperledger

Състояние: Инкубация

Hyperledger Cello предлага на разработчиците възможността да разгръщат блокчейн по-безпроблемно. Той използва модел „като услуга“ при поискване. Тя може да бъде наречена като блокчейн операционна система.

 • Той беше одобрен и предложен през януари 2017 г.

Hyperledger Explorer

Състояние: Инкубация

И накрая, имаме Hyperledger Explorer, който предлага начин за разполагане, извикване, преглед или запитване на блок, свързани данни, транзакции, семейства транзакции, кодове на вериги и др.!

 • Предложен е от Дан Мидълтън (Intel), Кристофър Ферис (IBM) и Pardha Vishnumolakala (DTCC)
 • Той беше одобрен през август 2016 г. от TSC.

Предложения и актуализации

Правят се много предложения между 2018 и 2019 г. По-долу можете да проверите страницата и да научите повече за тях.

Hyperledger също поддържа актуализациите на своите проекти за TSC. Можете да проверите всички актуализации тук.

Заключение

Това ни води до края на историята на Hyperledger. Смятате ли, че сме обхванали всичко, свързано с историята на Hyperledger? Ако сме го направили, не забравяйте да коментирате по-долу и да ни уведомите! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map