Как да научите технологията на блокчейн

В днешно време блокчейн технологията е една от най-обсъжданите в технологичния свят. След изобретяването на интернет се смята за следващото голямо нещо.

Е, няма да лъжа, това наистина предлага начин да спечелим цифрово доверие онлайн. Много компании вече приемат блокчейн в своите рамки. В интерес на истината, много инвестиции се влагат в технологията.

Така че е крайно време да започнете да научавате за блокчейн технологията. В това ръководство ще говоря за това как да науча блокчейн технологията и да обхвана всичко, свързано с нея. И така, нека да започнем как да научим блокчейн технологично ръководство.

Contents

Как да научите технологията на блокчейн

КАК ДА НАУЧИТЕ БЛОКЧЕЙН

Започнете с Запознаване с основните основи на блокчейн

Преди да започнете да се задълбочавате, трябва да научите за основните основи на блокчейн. Изучаването на основните концепции ще ви помогне да разберете как технологията нарушава много индустрии.

1. Познайте определението на технологията Blockchain

Изучаването на дефинициите на технологията на блокчейн е задължително. Технологията Blockchain е система за разпределена книга, която е децентрализирана. Той също така предлага сигурност, по-голяма прозрачност, неизменност и много други. Той е напълно различен от всеки централизиран модел, защото в системата няма централен орган.

В действителност това е просто системата на счетоводната книга, където има блокове. Всички блокове са свързани във верижен механизъм. Още повече, че тези блокове съдържат криптирана информация. Това прави всичко в блока криптографски защитено.

Освен това блокът също така съдържа транзакционни данни, хеш ID и времеви клейма. Може да объркате блокчейна с базата данни, но в действителност те са много различни в действителност. Освен това е доста популярен сред предприятията и те инвестират до 5 милиона долара или повече за блокчейн решения.

2. Научете за работния процес на технологията Blockchain

След това трябва да научите за работния процес на блокчейн технологията. Blockchain работи по съвсем различен начин от типичния централизиран модел. В действителност уникалният работен процес на тази технология всъщност я прави доста уникална и предлага сигурността, от която всички се нуждаем.


Обикновено потребител в системата би поискал транзакция. След това в системата се създава блок, представляващ транзакцията. След това блокът се излъчва към други възли в мрежата. След това всички възли ще проверят дали блокът е валиден или не. И тук под блока имам предвид съдържанието на блока.

Ако цялата информация за транзакцията е валидна, тогава блокът се проверява. В случай че информацията е невярна, тогава блокът ще бъде отхвърлен. След процеса на проверка блокът получава място в регистъра и транзакцията се изпълнява.

3. Познайте характеристиките на Blockchain

Във всеки случай, за да научите за блокчейн технологията, трябва да знаете за шестте основни характеристики на технологията. Те са –

 • Система на разпределена книга
 • Неизменност
 • По-високо ниво на сигурност
 • Децентрализация
 • Механизъм на консенсуса
 • По-бързо уреждане

Изучаването на тези функции е крайно необходимо, тъй като тези функции ще ви помогнат да прецените как можете да внедрите блокчейн във вашето предприятие. Най-добре е да знаете къде да научите блокчейн технологията.

4. Проучете различни видове блокчейн технологии за предприятия

За да научите повече за блокчейн технологията, трябва да изучите различните видове блокчейн технологии за предприятия. Защо? Това е така, защото всеки отделен клас предлага различни видове функции заедно с проблеми.

По този начин трябва да разберете как работи всеки един от тях, преди да ги включите в корпоративна среда.

По принцип има три вида блокчейн технология –

 • Публично
 • Частен
 • Федеративен

Можем обаче да ги класифицираме и според типа разрешение. Те са разрешени и без разрешение.

5. Научете повече за интелигентните договори и алгоритмите за консенсус

И накрая, трябва да научите за интелигентните договори и алгоритмите за консенсус. Това са два от най-важните елементи на технологията.

Умните договори са основно цифрови договори. След като настроите правилата, това автоматично ще ги изпълни въз основа на определени аспекти.

От друга страна, консенсусните алгоритми ще помогнат на всички възли в системата да постигнат споразумение. В действителност блокчейнът се нуждае от тези консенсусни алгоритми, за да предложи напълно прозрачна система.

Както и да е, нека преминем към следващия сегмент в ръководството как да научим блокчейн технологията.

След това научете как работят корпоративните блокчейн платформи

След като научите всичко за основите на блокчейн сега, трябва да научите как работят корпоративните блокчейн платформи. По принцип тези платформи са създадени за предприятия и много от тях използват тези платформи за изграждане на своите базирани на блокчейн решения.

 • Основи на Hyperledger

Докато се опитвате да научите блокчейн технологията онлайн, рано или късно ще се натъкнете на Hyperledger. В действителност това е проект с отворен код на Linux Foundation, който предлага поддръжка на ниво предприятие. Това обаче не е единичен проект, а един чадър. В основата си има 15 проекта. Нещо повече, сега тя има 260 значими организации, които работят заедно.

Общността е огромна и всички проекти предлагат различни видове функции за всяка индустрия.

С Хиперледгер, можете да сте в крак с разработките на блокчейн, да подобрите производителността, да си сътрудничите по проекти, да получите превъзходната стойност на контрола и ефективно да боравите с интелектуалната собственост.

Нека да преминем към следващата корпоративна платформа в това как да научите за технологичното ръководство за блокчейн.

 • Основи на Ethereum

Друго нещо, което ще намерите, докато се опитвате да научите технологията на блокчейн онлайн, е Ethereum. Ethereum започна своето пътуване като публична блокчейн платформа. За сметка на предприятията обаче сега те предлагат частна версия на платформата Ethereum. В действителност това е всъщност разрешителна версия на публичната кодова база.

Много от предприятията вече са започнали да използват Enterprise Ethereum като основа на тяхното блокчейн решение. Най-хубавото е, че предприятието Ethereum използва частни вериги, които са отделени от публичните. И все пак платформата предлага всички функции от публичната платформа Ethereum.

Друга значителна част от корпоративния Ethereum е, че те ви предлагат персонализирана версия на своята платформа Ethereum. Така че, винаги получавате уникално решение за блокчейн. Не е ли страхотно?

 • Основи на Corda

Corda е последната в нашето ръководство „как да научите за технологията на блокчейн“. В момента, Корда е сравнително една от популярните Enterprise blockchains на пазара в момента. Корпоративна софтуерна фирма R3, разработваща платформата Corda за предприятия.

В момента обаче те имат два вида платформа Corda. Единият е основният софтуер, а другият е търговската му версия.

В момента те имат над 200 членове в екосистемата. Платформата предлага неизменност, авторитетен достъп, споделена логика, поверителност, правна основа и много други.

Въпреки че си мислите, че тази платформа е подходяща само за финансови фирми, тя предлага много случаи на използване и в други сектори. Така че е изключително необходимо да научите за тази корпоративна платформа, когато изучавате технологията на блокчейн.

Разгледайте как Blockchain нарушава различните индустрии по целия свят

Когато научите блокчейн от нулата, трябва да откриете как различните индустрии се нарушават от него. Е, това е напълно нов начин за съхраняване на информация. Въпросът е, че нашите индустрии вече са настроени по централизиран начин за много дълго време.

Но централизираният начин не може да предложи всички предимства или да популяризира потребителските права върху тяхната информация. В резултат на това има много вратички в сигурността, кражби и корупция. Решението на блокчейн обаче гарантира изход от проблемите.

Но тъй като технологията е сравнително нова, мнозина не са съвсем сигурни дали технологията ще бъде най-добрият начин да се направи. Така или иначе, предвид всички обстоятелства, все още продължава да нарушава всички индустрии. Прогнозира се, че до 2030 г. почти всички сектори ще се изправят пред предизвикателства на пазара за блокчейн. Така че, ако не започнете да си осигурявате мястото в момента, може да е твърде трудно в бъдеще.

Нарушаване на различни сектори

Първият сектор, който е нарушен, е банковият сектор. В действителност блокчейнът може да предложи сигурен начин за съхраняване на всички записи на банките. Нещо повече, той може да предложи и по-евтин и бърз начин за прехвърляне на всички пари без никаква помощ от централизиран орган.

В здравеопазването тя може да позволи на доставчиците на здравни услуги и лекарите да имат достъп до информацията за пациентите по сигурен начин, без да навредят на поверителността им. Освен това може да спре проблема с фалшивите наркотици, който опустошава тази индустрия отвътре.

За веригата на доставки той може да предложи проследяване и наблюдение в реално време на всички производствени линии и доставки. Той може да предложи и по-ефективен процес на търговия с друга компания.

С помощта на блокчейн вече няма да има форма на корупция в политиката. Правителствата могат безопасно да съхраняват поверителна обществена информация без кражби.

Още повече, че технологията може да опрости процеса на недвижими имоти и застрахователни компании. В действителност, извършването на процеса в системата ще се отърве от всички ненужни натоварвания с документи.

От друга страна, юридическите фирми могат да използват технологията, за да предложат произход на всякакви доказателства за документация. Можете лесно да докажете правото си на наследство и цифрово.

За ИТ сектора блокчейнът може да предложи сигурна и неизменна система, до която няма достъп до хакери. Освен това може да защити и доставчиците на облачни услуги. Управлението на правата на интелектуална собственост е друг плюс, който дава на артистите ценността, която всички те заслужават.

Това са само някои от всички отрасли, които нарушават, и трябва да научите повече за тях, за да осигурите бъдещето на вашата компания.

Присъединете се към курс за сертифициране на блокчейн за професионалисти в предприятието

За да научите блокчейн от нулата, трябва да се присъедините към курс за сертифициране на блокчейн. С помощта на тези курсове можете лесно да откриете предимствата на блокчейна във вашия бизнес. Както и да е, най-хубавото е, че можете също да научите безплатно блокчейн.

Обикновено курсът за сертифициране на блокчейн ще обхваща всички предишни точки, които включих в ръководството. И така, ще научите основите на блокчейн, ще научите за други корпоративни платформи за блокчейн и много други.

Силно се препоръчва да се присъедините към нашия сертифициран бизнес блокчейн професионален курс, за да разберете напълно концепцията за блокчейн. Курсът предлага огромна проницателност и е подходящ за всички бизнес лидери или професионалисти в бранша. Така че, ако обмисляте къде да научите блокчейн технологията, можете да започнете от тук.

Научете как можете да се обърнете към внедряването на блокчейн в предприятията

Ако искате да научите технологията на блокчейн онлайн, тогава трябва да направите енергични изследвания, за да знаете как трябва да подходите напълно към ситуацията. Така че, най-добре е да се присъедините и към онлайн обучение или курс в това отношение.

Без подходящи познания за това как различната индустрия се справя с проблема, изготвянето на солидна стратегия би било трудно. Нещо повече, не можете да рискувате да скочите без подходяща пътна карта. Нуждаете се от подходящо ръководство и онлайн курс определено може да ви помогне в това. Има и курсове, където можете да научите безплатно блокчейн.

Разгледайте Blockchain Business Transformation

И накрая, когато искате да научите блокчейн технологията онлайн, трябва да проучите трансформацията на блокчейн бизнеса. По принцип тук ще проверите всички други решения за блокчейн на пазара в момента във вашия сектор.

Освен това можете да проучите и други отраслови решения, за да изберете новаторска функция, която да помогне на вашето решение. Колкото по-уникално е вашето решение, толкова по-големи са шансовете ви на пазара.

Крайна бележка

И накрая, блокчейнът е тук, за да остане, скоро няма да отиде никъде. Както вече виждате, започна бавно да заменя традиционния бизнес модел с нов. И така, крайно време е да започнете да научавате за блокчейн технологията. Това ръководство ви даде ясен списък със задачи за обучение на блокчейн.

Така че, следвайте списъка и вие ще знаете за блокчейна за нула време.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map